Dodaj do ulubionych

ile z nas aktualnie star się o bobaska???

10.06.04, 23:13
Bo ja tak! wprawdzie teraz dopiero będzie drugi cykl starań, i próbuję
wyluzować, bo nie można wszystkiego astymuloać, wyliczyć i zmierzyć. Pewnie,
że jest to pomocne i potrzebne, ale taki cud nie może zależeć tylko od
obliczeń. Wszytkim starającym się PCO-wiczkom, życzę powodznia. Napiszcie czy
w tym cyklu też się staracie.
Obserwuj wątek
    • lwiczka_s Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 28.06.04, 22:25
      To mój trzeci cykl starań, właściwie się kończy, niedługo ide na monitoring,
      zobaczymy czy jakiś pęcherzyk postnowił zdorośleć :-)
      • agakra Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 29.06.04, 11:24
        czesc, pierwszy raz tu pisze.
        Ja od wrzesnia, oczywiscie z clo, menogonem i pregnylem i inseminacja, bo
        oprocz pco mam wrogi sluz i slabe plemniki, ale sie dobralismy z mezem. Za soba
        mam poronienie.
        • lwiczka_s Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 29.06.04, 21:07
          Mam troche głupie pytanie ale mogłabyś mi powiedzieć jak odczuwałaś wrogość
          śluzu czy piekła cie pochwa po tym jak facet w tobie konczył czy jak to jest.
          czy robi sie jakies badania. Prepraszam ze zadałam to pytanie tak bezpardonowo.
          Pozdrawiam
          • agakra Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 30.06.04, 09:27
            no wlasnie to jest takie cholerstwo, ze nie ma zadnych objawow, trzeba zrobic
            badanie, w okolicach owulacji 6 godzin po stosunku idziesz do lekarza i on
            pobiera ci sluz i oglada pod mikroskopem, czy tam cos jest, tzn czy plemniki
            sie ruszaja
            • justynek13 Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 30.06.04, 10:45
              jejku, no nie! jeszcze takie cholerstwa mogą sie zdażyć... oprócz pco, brrrr

a tak wogóle to trzymam kciuki za wszystkie starajace się. Za rok do was
              dołączę:-)
            • lwiczka_s Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 30.06.04, 23:52
              dzieki za odpowiedz. Ale jak wpadłas na to że coś w tym kierunku jest nie tak?
              Lekarz ci zalecił takie badanie?
              • agakra Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 01.07.04, 09:11
                ja chodze do novum i tam po 2 miesiacach po clo i menogonie , a pechcerzyki
                ladne rosly i pekaly, lekarz kazal zrobic mi to badanie, no i wyszlo, ze wrogi
                jak cholera. Teraz zostaje mi inseminacja, pierwsza mam za soba z pozytywnym
                skutkiem, niestety poronilam, teraz we wrzesniu ide znowu zrobic dziecko.
    • neska79 Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 03.07.04, 16:13
      ja też dopisuję się do listy, jestem po pierwszym cyklu z clo, niestety nie było owu, teraz zmiana lekarza, odstawiłam leki i montoring cyklu, zobaczymy
    • dahl70 Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 08.07.04, 11:27
      Niestety, i ja dolaczam do Was! Mam 34 lata i dopiero po roku starania sie o
      dziecko okazalo sie, ze mam PCO. Juz sama nie wiem do kogo miec pretensje: do
      siebie, lekarzy, calego swiata, ze nie wykryto go u mnie wczesniej! Juz jako
      nastolatka mialam nieregularne okresy, nadmierne owlosienie itd. Ale wtedy
      slyszalam, ze "juz taka moja uroda!". Potem tabletki "uspily" objawy, mi sie
      chcialo kariery....i takie tego efekty. Po odstawieniu tabletek pierwszy okres
      pojawil mi sie po 4 mies, a nastepny po 6-ciu! I nadal mi wmawiano, ze to
      rozregulowanie to odstawieniu tabletek. Ale trafilam do lekarza, ktory wydal w
      maju chyba trafna diagnoze. Mam sie "wyluzowac" przez wakacje i w sierpniu
      zaczac leczenie. Az mnie dreszcze przechodza kiedy pomysle, co mnie
      czeka...Brrrr! Ale coz, nie wyobrazam sobie zycia bez potomka! Mam dosc
      przytulania obcych dzieci! Chce moje wlasne!!!! A czas leci...
      Sciskam kciuki za Was wszystkie i bede sie cieszyc z powodu kazdej, ktora
      opusci to forum na rzecz forum dla nowo upieczonych mam! Mam nadzieje, ze tam
      sie spotakamy wszystkie - predzej niz myslimy!!! Pozdrawiam
      • aniusza Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 15.07.04, 21:05
        Ciesze się, że moge dołoczyć do sznownego grona starajacych sie o bobaska.
        Narazie jestem na etapie obserwacji temperatury a w poniedziałek idę na
        badania hormonów LH,PRL,Testosteron, FSH. Właściwie to cieszę się na te badania.
        Znając siebie zrobię jeszcze kilka dodatkowych morfologia, jonogram, lipidogram
        tarczyca itp. I wcale mi nie będzie żal pieniedzy na te badania. Zawsze kilka
        dni przed jakimikolwiek badaniami uspokajam się, robię rózne wizualizacje (np.
        jak peka pęcherzyk i zdrowa komóreczka wędruje do jajowodu - takie animacje w
        stylu bajki "Było sobie zycie". Wydaje mi sie wtedy, że moje wyniki bedą lepsze.
        Juz kilka razy tak było!!
        Pa!
        ania
    • cetka Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 16.08.04, 17:58
      ja sie staram...
    • marta979 Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 03.11.04, 14:10
      ja tez sie staram dopiero 2,5 tyg. temu odstawilam diane35, trzymajcie kciuki za mnie tak samo mocno
      jak ja bede trzymala za was, w "kupie" razniej, bo syty glodnego nie zrozumie. Pozdrawiam.
      • invicta1 Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 03.11.04, 14:21
        marta979 napisała:

> ja tez sie staram dopiero 2,5 tyg. temu odstawilam diane35, trzymajcie kciuki
        z
        > a mnie tak samo mocno
        > jak ja bede trzymala za was, w "kupie" razniej, bo syty glodnego nie
        zrozumie.
        > Pozdrawiam.
        kończę badania (mam kiepskie wyniki), ale mam nadzieję szybko dołączyć do
        Waszej "kupy" :)))a kciuki zaciskam
    • incrediblesound Jutro mam 1 dzień cyklu, no i START 03.11.04, 23:14
      Ja własnie zaczynam starania, jutrzejszy dzień traktuje jako 1 dc - teraz
      wieczór zaczęły się plamienia! Rozpoczełam wątek na Forum Niepłodność.
      Oczywiście od 5 dc Clo, Duphaston, Bromergon, cała seria badań hormonków w
      różnych dniach cyklu, monitoring - cały kalendarz już sobie rozpisałam, mam
      tyle nadziei i równoczesnie duuużo strachu i wątpliwości, ale zdecydowałam że
      bez względu na wszystko warto i trzeba spróbowac.
    • judyta.k.b Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 04.11.04, 13:08
      Cześć. Dopiero co dowiedziałam sie że mam PCO. Staram się z mężem od roku o
      dzidziusia. Na razie były to próby bez stresu, nerwów. W tym cyklu jednak
      zaczynam wariować, liczę, histeryzuję. Na szczęście to, ze zmieniłam lekarza
      (dziś była pierwsza wizyta)trochę mnie uspokoiło - wiem, na czym stoję. Pani
      doktor stwierdziła, że jednak pomimo PCO mam obecnie owulację i do dzieła -
      wieczór ze świecami itp...itd...... Trochę dodało mi to otuchy, a więc
      trzymajcie kciuki!!!!!!!!!
    • karolka_sol Re: ile z nas aktualnie star się o bobaska??? 05.11.04, 09:22
      Hej dziewczyny!
      No to troche Nas tu jest.. starajacych sie....Ja sie rowniez podpisuje.
      Roczek juz za mna,ale od niedawna pod stala opieka lekarza. 25 dzien
      cyklu,zadnych zmian,zadnych objawow....Badanie na poziom progesteronu
      zrobione...ale bede wiedziec co i jak dopiero jak pojde do gina,czyli za jakis
      tydzien.Ale raczej sie nie udalo.... Pozdrawiam Was goraca i trzymam
      kciuki... :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka