Dodaj do ulubionych

PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski

06.07.04, 11:51
Słuchajcie dziewczyny, czy któraś z Was umie mi odpowiedziec??
Problem: wypadajace włosy(przez pol roku)- szokujace ilosci - kilkaset
dziennie;
"zaleczone" pozytywnym mysleniem, skrzypem, drozdzami itp i Bog wie czym
jeszcze - na jakies 4-5 miesięcy
od dwóch miesiecy znowu duuuuze wypadanie (brak skrzypu i pozytywnego
myslenia:) - ale przeciez nie moge jesc witamin non stop;) moja ginka mowi ze
moze znowu androgeny ruszyły do ataku i przepisała mi tabletki
antykoncepcyjne (równiez z innych względów) - jakąs nowosc- podobno ;) lepsza
niż Diana - nazywa się to Jaenine.
Pytania:
czy ktoś cos słyszał o tych tabletkach???
jak generalnie działaja takie specyfiki na włosy??? moja ginka mowi ze
powinno się poprawić?? ale ja chyba bardziej uwierze Wam niz jej;)
całuje
Obserwuj wątek
    • justynek13 Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 23.07.04, 11:04
      nie mam pojęcia, ale byl jakis artykul ma onecie jakis czas temu, poszperaj,
      z tego co pisali to ma dobry wpływ na cere i wlosy, ale chyba nie dziala
      antyandrogennie jak diane...
    • awanturka Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 27.07.04, 20:25
      Też mam problem z wypadaniem włosów. I znowu zaczał sie problem. Tym razem o tyle powazniejszy, że od oststniego "ataku androgenów" upłynęło niewiele czasu i włosów już mam niewiele...

Wiem, ze istnieje radykalny antyandrogenowy preparat doustny o nazwie ANdrokur, niestety nie mozna go przyjmowac przez dłuższy czas.

O preparacie o ktorym piszesz nioe słyszałam, natomoast czytałam o ostatnich badaniach wykazujacych pozytywne działamie wyciagu ze śliwki kalifornijskiej, dotychczas stosowanym u mężczyzn przy przeroscie prostaty. Zastanawiam się czy nie spróbowac, niestety chyba wyjdzie drogo, bo trzeba trochę tego zjeśc by osiagnac zahamowanie łysienia. Niestety ani źródła, ani nazwy preparatu nie pamiętam (jest ich kilka na rynku pod róznymi nazwami), ale myslę, że średnio rozgarnięty farmaceuta pomoze rozwiazac problem.
      • karolinach3 Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 28.07.04, 08:03
        Awanturka- to moze my najpierw ten Androkurek wypróbujemy?? ;)
        • awanturka Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 29.07.04, 00:35
          Chciałam, ale mój lekarz jest przeciw. Podobno dośc mocno uszkadza watrobę a efekt, choc natychmiastowy, jest tylko w trakcie przyjmowania leku. Gdy się lek odstawi, po pewnym czasie u większosci kobiet następuje nawrót łysienia androgenowego :(

Lek zawiera ten sam preparat antyandrogenowy co DIANE, tylko w nieporównywalnie większej dawce.

Ja osobiście myślę obecnie o czymś działajacym miejscowo.
          Na razie "badam rynek" takich preparatów, jak znajde coś sensownego dam znac!

A narazie patrzę codzienniej jak mi włosów ubywa....

awanturka

• iwtryf Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 23.10.04, 00:08
      Karolinko - wiec tak, slyszalam, ze jest to srodek antykoncepcyjny - tak jak
      dziewczyny slusznie zauwazyly - o dzialaniu antyandrogennym - wiec jesli tak to
      powinien podzialac. Zwazywszy na fakt, ze ma on mniej octanu cyproteronu i
      innych zwiazkow bedzie zapewne dzialal troche wolniej niz diane, natomiast jest
      bezpieczniejszy dla watroby.
      A skad sie to w ogole bierze, bo mam wrazenie, ze nie wiesz dlaczego wypadaja
      Ci wlosy i jaki to ma zwiazek z wysokim stezeniem androgenow... - najprosciej
      - przez androgeny - wystepuje łojotok - czyli nadmierna produkcja łoju przez
      skórę (zobacz jak wygladają chłopcy w wieku dojrzewania... pryszcz na
      pryszczu..) - który to zatyka pory i przez niego robią się pryszcze... a jak
      to sie ma do włosów - otóż ten owy tłusty.. i okropny... ;-) zatyka również
      mieszki włosowe, które pozbawione dopływu powietrza obumierają i wypadają.

Więc po to się bierze ANTYandrogeny by zlikwidowac m.in. nadmierne wytwarzanie
      łoju, który to jest przyczyna gorszej cery i łysienia.

Z metod naturalnych mogę Ci polecić (poza witaminkami) szampony z czarnej rzepy
      i dziegciu - obydwa mają okropne zapachy, ale po dziegciowym rzeczywiscie
      miałam wrazenie, ze mniej mi tych włosów wypada. Do kupienia w aptekach. W
      cenie (w zależności od firmy...) po ok. 25 - 40 zeta.

Poza tym jeśli masz troche kasy (ja niestety nie...) to polecam zestaw firmy
      VICHY - Dercos (szampon cena przystepna - natomiast te ampulki... koszmar...
      ale ponoc b. skuteczne).

pozdrawiam

jesli bedziesz miala jakies ciekawe i skuteczne sposoby to sie odezwij

iwtryf

gg 513053
      • karolinach3 Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 23.10.04, 10:13
        Dzięki za rady:) Dercosa Vichy miałam i na mnie nie zadziałał wcale - bardzo to
        bolało biorąc pod uwage jego cenę... na w tej chwili sytuacja wyglada tak - ze
        od paru miesiecy znowu starsznie wypadaja, ale juz nawet nie zwracam na to
        uwagi...skoro od takiego czasu wypadaja i nie jestem łysa...
        • iwtryf Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 23.10.04, 12:32
          Wiem o czym mówisz - u mnie jest to samo - choć często było falami i troche
          niezależnie od tego czy brałam wtedy jakieś pigułki czy nie. Dermatolodzy, albo
          zapisywali mi witaminki, albo jakies preparaty hormonalne dzialajace miejscowo,
          ale generalnie zwalali to na wypadanie włosów zwiazane z porą roku - wiec
          wypadały mi gdy nadchodziła jesien, zima, wiosna i lato.. ;->
          A najlepsze było, że wypadają mi, bo je farbuje...
          Ostatni lekarz otrzezwiał i sie zapytał jak tam wygląda moja gospodarka
          hormonalna... na poczatku listopada bede miala ostatnie wyniki (czekam juz
          tylko na SHBG) i pewnie w niedługim czasie zaczne walke ;-)
          • mika261 Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 25.10.04, 09:28
            Tu chyba nie jeanine są winne za wypadanie włosów a zbyt wysoki testosteron.Ja
            też tak mam a biorę diane i androcur.Polecam ci szampon regaine w czystym żelu-
            u mnie zahamowuje wypadanie poza tym cynk i selen a na dodatek loxon-płyn do
            wcierania w głowę z minoxidylem-może pomoże na odrost włosów..
            • iwtryf Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 25.10.04, 20:38

mika, nie doczytalas, to wlasnie jeanine miaby pomoc na wypadanie..
              ----

gg 513053
    • anettebb Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 25.10.04, 11:00
      Jeanine brałam zaledwie miesiac czasu wiec nie wiem czy ma wpływ ana wypadanie
      włosów (bo te wypadaja mi juz ładnych kilka lat)...ale czułam się
      dobrze....teraz odstawiłam tabletki bo postanowiłam trochę od nich odpocząć tym
      bardziej, odkąd zaczełam je brać mam kłopot z cellulitem i bolącymi żyłami żyły
      w kończynach dolnych choć trochę mniej niz przy Diane 35.....jednak teraz po
      odstawieniu Jeanine włosy przetłuszczaja mi się bardzo szybko co mnie przeraża
      i pogorszyła mi się cera....sama już nie wiem jak sobie z tym poradzić bo
      szampony nie dizałają..ściskam
      • iwtryf Re: PYTANIE:Jaenine a wypadające włoski 25.10.04, 20:46
        i znow do Ciebie pisze, ze mam to samo.... dokladnie to samo..

co do odpoczynku od pigulek, to nie polecam, bo pomijajac wlosy i cere, to
        wlasnie pigulki maja zahamowac dzialanie jajnikow - wlasnie te negatywne
        dzialanie...
        niby niektorzy lekarze mowia, ze biarac pigulki nalezy odpoczac raz na rok -
        przez jeden, dwa cykle - po to by jajniki dzialaly i nie odzwyczaily sie od
        dzialania (?), ale to sie nie tyczy sytuacji pcosowiczek, gdzie wlasnie
        najwieksza szkode wyczyniaja aktywne jajniki.

Wiec jesli nie planujesz malenstwa, to doradzam branie pigulek. ;-)
        (oczywiscie wtedy nie mozesz robic badan hormonalnych, wiec najpierw zrob
        wszystkie badania, a potem z lekarzem, na podstawie wynikow ustalicie sposob
        dzialania)
        ----

gg 513053
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka