anettebb 02.11.04, 08:04 gdzieś czytałam o tym, że kobiety z PCO mniej przybieraja na wadze w ciąży..ale nie znam szczegółów...wiecie coś na ten temat? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinach3 Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 11:57 POdobno. Moja mama (na ogół z dużą łatwością do tycia) w ciąży przybrała 8 kg z czego 3500 to byłam ja. Moja lekarka mówiła ze na ogół jest to przepisowe 10 kg. Odpowiedz Link
anettebb Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 13:46 przyznam że ucieszyła mnie Twoja odpowiedź, ponieważ mając juz teraz nadwagę bałam się że kiedy uda mi się zajść w ciążę będę wyglądała jak słonica:)) ....z tego co podają na Internecie kobiety w ciąży przybierają zwykle od 12 do 20 kg, ale to dotyczy kobiet bez PCO. Jest więc nadzieja że nie będę przypominała 100 kg słonicy...teraz staram się wrócić do dawnej wagi 62 kg...może się uda:)) pozdrawiam Odpowiedz Link
karolinach3 Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 13:56 Ja tez się staram ... i tez byłabym szczesliwa z 62 kg chociaz moja najlepsza to 58... ale to bylo wiele kilogramów temu.;) jestem drugi dzien na diecie to jest starszne- a przede mna przynajmniej z 7 tygodni;) Odpowiedz Link
anettebb Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 13:59 a na jakiej diecie Jesteś? Odpowiedz Link
karolinach3 Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 14:16 Dieta plaz poludniowych Odpowiedz Link
anettebb Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 14:17 możesz w skrócie opisać jej zasady? Odpowiedz Link
karolinach3 Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 14:49 Rzetelnie to jeszcze nie umiem musze kupic książkę i rozwiać wątpliwości - duzo warzyw(ale zabronione ziemniaki, marchew i buraki), ser feta odtłuszczona, miesa chude gotowane lub smazone n oliwie z oliwek i tak przez dwa tygodnie - zadnych owoców, chleba, ryzu, jogurtów - wkleje Ci link do forum na ten temat ok?? nie chce Cie w błąd wprowadzic forum.gazeta.pl/forum/71,1.html? f=20960 Odpowiedz Link
oliwe Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 02.11.04, 18:31 Jeśli będę nadal rzygać całymi dniami (poranne mdłości?) jak kot to chyba niewiele przytyję. Odpowiedz Link
justynek13 Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 03.11.04, 06:19 pamietam z fizjologii , lata temu , 2 drugim roku studiów, miałam takiego starego profesora który twierdził że: kobiecie najtrudniej schudnac w pupie i udach bo jest to zapas dla dziecka na czas ciąży gdyby np matka zyła w czasach głodu, więc normalnie babkom jest niewiarygodnie trudno schudnąc w tych miejscach,do czasu gdy... no własnie podczas ciąży podobno i tylko wtedy uruchamiane są specjalne enzymy które umożliwiaja spalanie tłuszczu z tych miejsc. Oczywiście nie namawiam nikogo do odchudzania podczas ciąży !!!!!!!!!!!! Ale zakładajac że podczas ciąży od 3 miesiąca zapotrzebowanie na kalorie zwiększa sie tylko o 300 dziennie to tak sobie wymarzyłam: że jak będę jeść super zdrowo -czyli nie tak jak teraz:-) ale!!! kalorii bedę pilnowac mocno czyli nie tak jak teraz:-) to może nawet schudne w pupie:-) niestety nikt nigdy później nie potwierdził teorii mojego profesora, ja natomiast trzymam sie tego jak głupia, tym bardziej ze znam kilka dziewczyn, (nie z pco) które na pocztatku ciąży schudły bez diety, moze przez wymioty a moze przez te magiczne enzymy:-)))))) Odpowiedz Link
dorw Re: jak duży jest przyrost wagi w ciąży przy PCO? 04.11.04, 10:02 Ja przytyłam 23 kg -Dzidziuś ważył 3950g. A 12 godz. po porodzie ubyło 9 kg. Teraz córcia ma 5 mies i tydzień a ja +5kg w porównaniu ze stanem sprzed ciąży. Mam nadzieję zrzucić jak tylko przestanę karmić piersią. Pozdrawiam Odpowiedz Link