Dodaj do ulubionych

Ile z Was stara sie o dzidzie....?

20.11.04, 00:13
Witam.
Ile z Was dziewczyny stara sie o dzidzie?? U mnie kolejny cykl staran... 12
dzien cyklu i tak naprawde nie wiem co sie dzieje bo do gina ide dopiero w
czwartek... Pozostaja mi testy owu i tempka,ktora na razie jest w
normie..kurcze ale jakos w te dwa sposoby nie wierze... :( Jesli chodzi o
test to w poprzednim cyklu jakos dziwne te kreski byly..moj maz tez nie umial
ich odczytac i proponowal ponowna probe....a temperaturka u mnie skacze jakos
nie w te dni co powinna.....Nie wiem juz sama...moze Ja to zle odbieram...
Napiszcie jak u Was wygladaja starania i jak Wasi faceci to
odbieraja..Pozdrawiam cieplutko w taka zimowa zime (u mnie juz zima na
calego..) :)
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 20.11.04, 10:01
      u mnie teraz będzie pierwszy cykl starań na bromku i duphastonie, chociaż mam
      powiedziane od dr, żeby na szybkie efekty się raczej nie nastawiać, a mierzyć
      temperatury i śledzić śluzu nie zalecała, bo podobno tylko mnie to ogłupi, bo
      raczej ovu nie mam; mamy tak pociągnąć kilka cykli i na usg zobaczymy czy
      jajniki mniej obrośnięte niż wyjściowo i wtedy wybierzemy dalszą drogę
      postępowania; osobiście marzę o dzidziusiu i chcę bardzo mocno być w ciąży, ale
      jakoś po pierwszym dołku po diagnozie nie szaleję ze strachu i nastawiam się
      raczej na dłuższe starania, ale może Los okaże się znowu przekorny? (fajnie by
      było:)
      u nas też piękna biała zima; może w te święta dostanę ten WYMARZONY prezent pod
      choinkę?:) kto wie?
      pozdrawiam
    • aprognoza Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 20.11.04, 12:46
      witam my tez z mężem już od jakiegos pół roku staramy sie o malucha miałam
      tabletki antykonc w maju br. odstawiłam myslałam że ciąża to nie problem w
      sieprniu długie krwawienie zrobilam badania jednego z androgenów mam za dużo
      reszta jest ok, wokół jajników obu torbiele lekarz wydał wyrok : PCO nadwagi
      nie mam wręcz przeciwnie insulina w normie ale dzidzi brak w zeszłym cyklu
      dziwnie sie czulam tkliwośc piersi juz od 13 dnia cyklu ale okres dostałam
      lekarz zalecił 6 miesięcy prób a jak nic to badania i leczenie nie wiem jeszcze
      czy mam w ogóle owulacje czy tez nie wszystko przede mna a właściwie przed
      nami,mój mąż trzyma sie dzielnie ociera moje łezki w dniu gdy dostaje okres
      mówi że bedzie dobrze wierze w to ale czasami...... mam wątpliwości kiedyś sie
      odchudzałam w czasach kiedy wszytskie chciałyśmy byc modelkami natomiast
      obecnie jem co chce przytyć się nie da praca stres mało czasu na jedzenie
      czasami podpalam ale coraz mniej dbam o siebie bardzo

pozdrawiam ania
    • karolka_sol Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 20.11.04, 14:05
      Witajcie dziewczyny.. :)
      No to jest na trzy... ale mysle,ze jeszcze do Nas dolacza... W kazdym razie
      fajnie,ze mozemy sie dzielic informacjami i pogadac o tym... Pozdrawiam.
      • incrediblesound Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 20.11.04, 19:00
        No ja tez się staram! Praktycznie pierwszy cykl już przepadł, owu nie było,
        teraz jestem na duphastonie żeby @ przyszła. Acha, moje leczenie wygląda tak:
        1/2 bromka na noc, 5-9 dc Clo 1tabl, od 16-25 dc duphaston. Do tego monitoring,
        oznaczanie estradiolu w 3 i 14 dc, progesteronu w 22dc. Moje jeajniki z trudem
        reagują na Clo; w 7dc pęcherzyk najwioększy na 4mm, w 14dc 13x5mm, 9x9mm. Gin
        stwierdził, że do bani - cykl stracony! Wkurzona jestem bo w cale nie zwiększył
        mi dawki i nie wiem, czy sama sobie nie zapodam jeszcze 1/2 tabletki clo
        dodatkowo w przyszłym miesiącu.
        No u mnie na razie tyle. Generalnie kaplica. Mam nadzieję, ze będziemy się tu
        pocieszać i wspierać oraz wymieniać doświadczenia.
        pozdrawiam serdeczie Judyta
        • karolka_sol Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 21.11.04, 16:51
          Czesc Judyta.
          No u mnie ten cykl pewnie tez przepadl...choc jeszcze jakas szansa jest,jesli
          pecherzyk zdecyduje sie sam peknac,bo do gina ide dopiero w czwartek,a to juz
          bedzie za pozno na starania... :( Chyba,ze zdarzy sie cud.. Fajnie by bylo
          dostac taki prezent... zwlaszcza ze niedlugo mam urodziny.. :) Pozdrawiam
          serdecznie.Karolka.
    • invicta1 Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 22.11.04, 09:12
      Wtam Dziewczyny,
      mój gin zaczął ze mną tak: 1/2 bromka na noc (prolaktyna 16,5 ale rosła po
      obciążeniu 25 krotnie!)i duphaston 16-25 dc (miałam tragicznie niski
      progesteron 22dc: 3,9); jutro po ok miesiącu sprawdzam co z prolaktyną i
      niedługo mam mieć zalecone usg, żeby zobaczyć czy dalej jestem "otorbiona:)" na
      jajnikach; co dalej to jeszcze nie wiem, ale o stymulacji na razie cicho, gin
      chyba liczy, że sama wyhoduję jajko, ja nie mam takiego ciśnienia, żeby ginkę
      gonić(daję jej ok pół roku:), ale jeśli nic nie zdziałamy obiecującego, to ją
      przycisnę, albo zmienię
      aha: @ mam zawsze swoje naturalne, chociaż nieregularne (cykle 30-38,39 dni)
      • invicta1 Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 23.11.04, 21:07
        jednak ten cykl idzie na straty:( chociaż właśnie miałam ruszać do boju;
        chciałam zaleczyć ząbki w razie gdyby się udało i jeden mam kanałowo leczony,
        więc zdjęcie rtg+znieczulenie (za tydzień akurat w teoretycznie płodnym czasie)
        - no nic zaszalejemy z Mężulkiem w grudniu:)
    • dziewcze_z_sadu Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 25.11.04, 23:36
      dołączam, a jakże...od ok. pół roku się "staramy", a od trzech miesięcy nie
      miałam owu...Dopiero zaczynam leczenie,ciekawe, co ginka dla mnie szykuje
      (podobno Clo)...Póki co jestem w ciężkim szoku,dopiero w trakcie badań i
      ostatecznej diagnozy...

bardzo pragniemy dzieciątka...
    • karolka_sol Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 26.11.04, 19:24
      Czesc dziewczyny.
      Jak tam wasze starania? Ja bylam wczoraj u gina,ale juz za pozno zeby cos
      stwierdzil (17 d.c) Z usg zobaczyl tylko cos ,,podejrzanego,, jak to
      okreslil,ale nie wiadomo czy byla owulacja. Powiedzial,ze mozliwe,ze wystapila
      samoistnie,ale to bede wiedziec dopiero po probie krwi. Teraz zostaje mi znowu
      czekanie na @....chyba,ze sie nie pojawi.. :) Pozdrawiam Was i piszcie co u Was.
    • potforrrek Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 08.01.05, 12:33
      Witam.
      My zaczęliśmy 26 miesięcy temu.
      Bezskutecznie.
      • madziaku Re: Ile z Was stara sie o dzidzie....? 09.01.05, 19:25
        Witajcie dziewczynki ja też sie dopiszę. To mój 8 cykl starań- walczę z PRL, mam
        bardzo nieregularne cykle i, jak się okazało, brak owu :( Jem Bromergon, w
        przyszłym miesiącu zmieniam gina, mam nadzieję ze na efekty nie będę musiała za
        długo czekac, tak bardzo pragnę być w ciąży !!! Pozdrawiam Was gorąco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka