Dodaj do ulubionych

jestescie glaskane po nogach?????

10.03.05, 05:38
czesc.mam na imie kasia.mam pytanie do was.te z was ktore maja nadmiernie
owlosione nogi,jak czesto jestescie glaskane po nogach.ja niestety bardzo
czesto,a najgorsze jest to,ze bardzo mnie boli glaskanie.dajcie odpowiedz co
mam robic???
Obserwuj wątek
    • chmurka81 Re: jestescie glaskane po nogach????? 10.03.05, 11:06
      radzę udac się do dermatologa, napewno pomoże :)
      • invicta1 Re: jestescie glaskane po nogach????? 10.03.05, 11:11
        a faceta na manicure-przestanie drapać:)
    • piegoosek Re: jestescie glaskane po nogach????? 11.03.05, 20:43
      ale co Cie boli? o jezeli golisz nogi maszynka, to faktycznie mozesz czuc
      dyskomfort przy dotykaniu skory, moze zacnij uzywac depilatora elektrycznego?
      lub moze wosk na cieplo?
      pozdrawiam!
      • iwtryf Re: jestescie glaskane po nogach????? 21.03.05, 01:07
        pewnie boli przy odrastaniu, kiedy jest skora podrazniona, kiedy jest zimno, sa
        za mocne, grube etc... kiszka.
        • tanczykiewiczowna Re: jestescie glaskane po nogach????? 24.03.05, 22:12
          a fuj... ja depiluję depilatorkiem philipsa, koszmar. to tak boli, że mi łzy
          lecą, ale się nie poddaję. starcza na 5 dni takie depilowanie, ale to lepiej
          niż maszynką na pół dnia gdzie już są odrosty jak wągry. możę keidyś coś
          taniego i mniej olesnego wymyślą :))) a facet lubi gładkie nóżki :P
          • iwtryf Re: jestescie glaskane po nogach????? 25.03.05, 00:19
            mi niestety bardzo wrastaja w skore przy odrastaniu po depilacji, wiec pomimo
            tego, ze moge zniesc ten bol, to niestety potem jest gorzej...

kiedys kupilam sobie 3yminutowy veet i powiem Wam, ze bylam cholernie
            zadowolona, ale niestety taka butla kosztuje ok. 30 zl i starcza na 1,5 raza...
            wiec nie jest to oszczedne rozwiazanie, ale jakie byly wtedy gladkie... yhmmm...
            • malutka_81 Re: jestescie glaskane po nogach????? 26.03.05, 16:29
              ja miałam podobne problemy, ale odkąd zaczęłam stosować piling - moje problemy
              się skończyły. pilinguję nogi przed i po depilowaniu (depilatorem). na razie
              depiluje nogi codziennie są gładziutkie jak dawno nie były. ważne jest też by
              włoski nie były zbyt długie ponieważ wtedy zamiast je wyrywać to je urywamy co
              skutkuje wrastaniem, swędzeniem i krostkami.
              pozdrawiam
              • iwtryf Re: jestescie glaskane po nogach????? 26.03.05, 18:42
                moja przyjaciolka tez mi doradzala piling, ale niestety tez wrastaly... moze
                ten co kupilam nie byl odpowiedni, albo taka juz moja uroda.. ;-(
                • malutka_81 Re: jestescie glaskane po nogach????? 26.03.05, 19:08
                  ja mam specjalna nasadke do depilatora, która moge pilingowac i uwazam ze jest
                  super. co do kosmetyków to nie wiem, ale moja kosmetyczka doradzila mi kiedys
                  fusy z kawy jako naturalny piling - nie probowalam, ale moze Tobie pomoze
                  pozdrawiam
                  • tanczykiewiczowna Re: jestescie glaskane po nogach????? 27.03.05, 19:36
                    peling musi być stosowany regularnie, tylko to pomaga przed wrastaniem włosków.
                    Ja używałam też w swoim czasie wosku, to jeszce gorszy ból i drożyzna. Wtedy
                    bardziej mi wrastały i robiły się takie liszaje na nogach. Teraz używam
                    philipsika z nakładką uśmierzającą ból (taki uderzacz) to może 2 początkowe
                    razy mnie troszkę wrastało, teraz już mniej, bowiem poprzez stałe depilowanie
                    nogi się "przyzwyczaiły" do takiego sposobu depilowania :) Zdarza się jednak,
                    że może kilka miejsc mam "wrośniętych" wtedy biorę igiełkę i nakłucie malutkie
                    (nawet nie boli) pozwala włosowi wyjść na zewnątrz ;)
                    • iwtryf Re: jestescie glaskane po nogach????? 28.03.05, 21:09
                      co prawda nie mialam nakladki ale wiele lat temu depilowalam sobie regularnie,
                      2 - 3 lata, ale wrastanie sie nie zmiejszalo, owszem wyciagalam igielka, ale
                      potem mialam polowe nogi czerwonej, bo tyle wrastalo... dlatego zaprzestalam,
                      to tak jak z tym ze niby po regularnej depilacji owlosienie sie zmniejsza,
                      wloski staja sie slabsze... w moim wypadku to kompletna bzdura.
                      • malutka_81 Re: jestescie glaskane po nogach????? 29.03.05, 18:03
                        byc moze powodem Twych problemów był niedobry depilator, który zamiast wyrywać
                        włoski z cebulkami urywał je. i efekt jest odwrotny. byc moze jednak,
                        rzeczywiscie masz zbyt wrażliwą skorke i może lepiej szukać czegoś innego.
                        pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka