marialudwika 04.09.04, 07:49 Po nocy ,trwajacej wiele za krotko kawa to napoj boski! Zapowiada sie bajeczna pogoda,ptaki spiewaja,zaby w sadzawce rechocza. To chyba labedzi spiew lata. ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackussi Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 10:04 marialudwika napisała: > Po nocy ,trwajacej wiele za krotko kawa to napoj boski! > Zapowiada sie bajeczna pogoda,ptaki spiewaja,zaby w sadzawce rechocza. > To chyba labedzi spiew lata. > ml Czyzby u Ciebie była wiosna? A kawę, owszem, wypiję. ) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 10:38 Witam Panie. Chętnie wypiję drugą kawę. Pogoda wspaniała. Słońce jak w Portugalii Odpowiedz Link
jackussi Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 10:58 jowoj napisał: > Witam Panie. Protestuję ja jestem pan.Pewnie piszesz z usa a tam jackusi to pewnie kobieta Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 11:36 Lato jest,cala geba!!! A ja ostatnio "cierpie" na bezsennosc...Moze sie od Ciebie zarazilam ..? ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 11:40 Lepiej abyś się nie zaraziła. To nie jest miły stan ducha (ani ciała) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 10:59 Pierwsza kawa, bo pospalam... Slonce.. Za godzine przychodzi psiapsiolka na lunch, wiec musze troche ochedozyc ))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 11:14 jowoj napisał: > Miała przyjść na brunch ********** Czujnosc iscie rewolucyna Wojteczku... ))) Dla mnie to brunch bo niedawno wstalam i jeszcze oprocz kawy nic sobie nie zapodalam. Dla psiapsiolki - znajac ja- lunch, bo ona zawsze je sniadania... ))))) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 11:17 Dobra pamięć) Zawsze uważnie słucham co mówią ludzie.))) Odpowiedz Link
a.erie Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 14:00 Kaaaaaaawy ludziska! Mielismy jechac na te wszystkie diabelskie mlyny, rollcoastery, a tu deszcz pada A ja tak sie cieszylam na fruwanie Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 14:31 Jaki deszcz. Temp 27 C. niebo niebieskie. Cudowne lato w pełni Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 14:35 Tutaj tak samo!Ani listek nie drgnie,pogoda jak we Wloszech. ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 14:58 marialudwika napisała: > Tutaj tak samo!Ani listek nie drgnie,pogoda jak we Wloszech. ********* to samo w Paryzu.. Wlasnie spedzilam bite 2 godziny na tarasie "mojej" knajpeczki na rogu, w pelnym sloncu, i donosze, ze o co najmniej 40 piegow mam wiecej.. ))))))))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Zapraszam na kawe V 04.09.04, 15:15 Niebo zasnuta,popaduje, sennosc zwiastuje dalszy deszcz. Po remoncie mieszkanka corki zostal ogrodek do calkowitej rekultywacji i pracy jeszcze po lokcie.Ale to juz nie moja broszka.Pomoc, pomoge - ale troszeczke. Moze tez bede miala jakies wesele - bo wyglada ze sprawy ida w tym kierunku.Oby.Po 3 latach"chodzenia ze soba" chyba powinno sie podjac jakas decyzje.Ale napewno nie bede sie wtracac )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 05.09.04, 10:08 Budze sie nad goraca kawusia,znowu pogoda jak drut,oby jak najdluzej! ml Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 05.09.04, 10:14 Też popijam kawkę. I żałuję, że nie mam dostępu do takiej pięknej pogody. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 05.09.04, 10:14 Pierwsza kawa. Powinna wystarczyc, zeby mnie obudzic. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 06.09.04, 08:24 pierwsza pospieszna kawa - dzis powrot do pracy po prawie 6-tygodniowej nieobecnosci (( musze sie przyzwyczaic znowu do porankow w pospiechu. Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 08.09.04, 11:55 Kawa i ciasteczko migdałowe! W końcu coś mi się należy od życia.. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 08.09.04, 11:59 Jaka kawa.... Ja juz na obiad ide - slonce, to sie i poopalam.. )) Odpowiedz Link
jutka1 Marta i Monia :-)))))))) 08.09.04, 14:55 Marto, kawa po obiedzie byla, zapomnialam nadmienic... )) Moniu, po wielu latach spedzonych w Stanach zostal mi nawyk - ok. 12:00 jestem glodna i ide na "lunch".. Tym bardziej, ze sniadan wlasciwie nie jadam. pozdrawiam, Jutka Odpowiedz Link
marialudwika Re: Marta i Monia :-)))))))) 08.09.04, 15:01 Monia zniknela ale jestesci Wy ) Tylko czy tutaj mozna rozmawiac? Boje sie komus narazic ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Marta i Monia :-)))))))) 08.09.04, 15:04 Druga kawa za mną. Wracając z lasu wypiłem ze znajomym dwa expresiaki w barze Silny, zwarty, gotowy Odpowiedz Link
monia.i Re: Marta i Monia :-)))))))) 09.09.04, 09:50 jutka1 napisała: > > Moniu, po wielu latach spedzonych w Stanach zostal mi nawyk - ok. 12:00 jestem > glodna i ide na "lunch".. Tym bardziej, ze sniadan wlasciwie nie jadam. > A "właściwy" obiad wieczorkiem...przy świecach...i w sukni z dekoltem? Tak jak to widziałam w amerykanckich filmach? W ciągu tygodnia pracy śniadań w domu nie jadam...jestem na to zbyt nieprzytomna...Dopiero coś tam "chapnę" w firmie...A obiaduję najczęściej około 19. Odpowiedz Link
jutka1 Monia :-)))))))) 09.09.04, 10:44 monia.i napisała: > A "właściwy" obiad wieczorkiem...przy świecach...i w sukni z dekoltem? Tak jak > to widziałam w amerykanckich filmach? > W ciągu tygodnia pracy śniadań w domu nie jadam...jestem na to zbyt > nieprzytomna...Dopiero coś tam "chapnę" w firmie...A obiaduję najczęściej około 19. ********** Hahahaha )))))) Chcialoby sie czasem, nie powiem.... W sumie lunch to moj glowny posilek -- wieczorem jem cos typu zupa albo salatka albo jajecznica Chyba, ze mam towarzyska aktywnosc czylo kolacje na miescie.. tak jak wczoraj, dzisiaj i jutro A w sobote przyjmuje gosci, pare przyjaciol, ktorzy juz przy umawianiu sie powiedzieli, ze zycza sobie moja zupe z soczewicy. Przepraszam za skrecenie z kawy na posilki Jutka ))) Odpowiedz Link
monia.i Re: Jutka :-))) 09.09.04, 11:11 Nie przepraszaj za skręcenie - w każdym razie nie mnie.. Bardzo lubię o jedzeniowych rzeczach czytać...i gadać A czytałaś "Rok w Prowansji" Petera Mayle'a? Jakaż to smakowita książka ! Monia radośnie skręcająca...już przy drugiej kawie - bo pierwsza jakoś tak szybko "się wypiła". Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jutka :-))) 09.09.04, 11:16 Czytalam )) I natychmiast tam pojechalam sprawdzic... Jutka zazywajaca kofeine z innego niz kawa zrodla.. Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 08.09.04, 12:19 Obiad.??? W samo południe..? Perwersja jakaś Ale tego opalania zazdroszczę..cosik mało okazji w tym roku miałam Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 08.09.04, 14:57 Hej Moniu!Dolaczam sie do Ciebie z herbata,jako,ze kaw wypilam dzis 5 ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 09.09.04, 09:44 Pierwsza duża czarna dzisiaj. Oraz kawałek półkruchego ze śliwkami. Zapraszam! P.S. Śliwki posypane odrobiną cynamonu...Mmmm..Pycha! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 09.09.04, 09:48 Dziekuje Moniu!A mozna wziac kawalek do pozniejszej herbatki? Rano nic nie moge przelknac,poza kawa oczywiscie.A do kawy papieros,same nalogi ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 09.09.04, 09:53 Częstuj się ML, zapraszam! Może jeszcze jeden kawałeczek...? Oooo - ten z dużą ilością śliwek? No! Smacznego! Tytoniowemu nałogowi ulegam po powrocie do domu. Papieros wypalony do porannej kawy mógłby mnie zabić..Przesadzam, oczywiście - na urlopie pierwszego papierosa wypalałam wcześniej, niż zazwyczaj - ale czułam sie po nim jak "oczadziała" Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 09.09.04, 10:59 Im mniej tym zdrowiej! Wzielam drugi kawalek,mniam,mniam!Sama pieklas? Pije kawe i pije a senna jestem nadal,trzeba chyba wziac sie do dzialania.. ml Odpowiedz Link
a.erie Re: Zapraszam na kawe V 09.09.04, 15:35 Lekarz mi powiedzial: - Nie pic kawy - Nie palic papierosow Pora zmienic lekarza ... Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 09.09.04, 15:45 Mój lekarz powiedział; zdecydowanie nie palić! Z żałości kupiłem kolejną fajkę ;-( Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 10.09.04, 06:33 Witam i zapraszam na kawę. Zapowiada się piękny chociaż zimny dzień Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 10.09.04, 06:57 Rankiem kawa czarna, bez niczego. Rany, Jowoj, Ty tutaj całą noc? Tak wynika z mojego prześlizgnięcia się powątkach. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 10.09.04, 08:14 Kawa bardzo mocna,z completa,bez cukru!Pieknie za oknem,zwalczamchec zapalenia papierosa... ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 10.09.04, 08:50 Koncze pierwsza i ostatnia chyba dzis E/M Nie wiem, w co sie ubrac - pogoda niestabilna jakas taka... Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 10.09.04, 08:51 Jak napisałem u nas 3 stopnie. Poradziłem kolczykowej aby na wszelki wypadek zabrała narty w razie załamania pogody. Nie wiem dlaczego nie kupiła żartu Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 10.09.04, 09:37 Dzień dobry wszystkim! Jak to dobrze, że ta kawa jest gorąca....Przemarzłam. Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 11.09.04, 06:54 Tez wcale mi nie jest ciepło, więc opatulę się lepiej. Zaraz dostanę kawę, na rozgrarzanie i na rozgrzewkę. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 11.09.04, 09:08 W polowie pierwszej E/M zastanawiam sie, jaka bedzie ta sobota.. pozdrawiam na dzien dobry.. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 11.09.04, 09:44 Witam znad kawki,mocnej i aromatycznej,pogoda wyraznie sie zmienila,18 stopni. Zanosi sie na deszcz. ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 12.09.04, 10:50 sobie pospalam.... do 10:30 ) pierwsza i ostatnia kawa, napoj bogow dziendobrybardzo Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 12.09.04, 11:13 Pijac mocna kawe, czytam o slubach,jak z bajki. ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 12.09.04, 08:54 Witam Wszystkich. Słońce oślepiające. Temperatura 17 stopni. Ciepło. Pierwsza kawa dymi. Czas popracować chociaż to niedziela. Mus, to mus ) Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 08:15 Już kończę picie pierwszej kawy. Druga będzie w porze podwieczorkowej, a jeśli pan fachowiec sprawnie się upora z zakończeniem wymiany podłogi, to wcześniej. Odpowiedz Link
lablafox Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 08:16 Ja jeszcze przed kawa , ale już na forum. Mój mąż przyrządza ją najlepiej , więc za chwilę do niej usiądziemy. Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 10:20 Dzisiaj kawa koniecznością. Sypnęłam łyżeczkę więcej, niż zwykle - miałam marną noc i jestem półprzytomna... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 11:36 Moja noc byla tez kiepska,znowu wialo sztormowo.Pije bardzo mocna kawe,beda jeszcze dwie! ml Odpowiedz Link
ulkar Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 11:57 U mnie kawa dzisiaj bleeeeeee Nie wiem, czy to kawa zwietrzała, czy mleczko sie zestarzało czy woda jakaś nie tgeo ... W każdym razie kawa w kubku cuchnie : ( wszystko przez te pipkane wakacje ))))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link
terem Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 12:24 Właśnie zaparzyłam drugą kawę.ZA oknem słońce, ale w domu zimno. Próbuję kubkiem kawy rozgrzać sobie ręce . Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 12:56 Pije kawe nr.3,moze bol glowy minie... ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 14:23 marialudwika napisała: > Pije kawe nr.3,moze bol glowy minie... ********* szkoda ze jestes daleko. moje rece na bole glowy dzialaja. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 15:32 Cos podobnego!!Jutko ,ile jeszcze w Tobie drzemie tajemnic Czarodziejko! )) ml Odpowiedz Link
iwonax Re: Zapraszam na kawe V 13.09.04, 16:02 Wpadłam do Was ze swoją kawusią. Pozdrawiam wszystkich. Tak sobie myślę, że z wiekiem jestem bardziej zapracowana, zagoniona. Wydaje mi się, że już tyle spraw mam załatwionych, a okazuje się, że jeszcze milion przede mną i końca nie widać! Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 07:37 Dobrze się czuję. Wszystko zmierza we właściwym kierunku. Mogę sobie popijać kawkę. Teraz mocną, "golusieńką", po południu spróbuję takiej: <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Kawa po jawajsku • 2 łyżeczki zmielonej kawy • 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao • 250 ml wody Do tygielka wsypać kawę i kakao, dolać nieco zimnej wody, utrzeć, zalać do pełna zimną wodą, wstawić na mały ogień, ogrzewać (spienić, ale nie doprowadzić do wrzenia), następnie odstawić i powtórzyć ogrzewanie dwa razy. Przelać kawę przez sitko i podawać w filiżankach. <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 07:59 Dzień dobry Taka kawa musi mieć wspaniały smak Ale niestety ja "kołowaty" z rana, potrzebuję solidnej dawki kofeiny + nikotyny. Bardzo mocna kawa i fajka dymią pod niebiosy Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 08:04 Toz przecież piszę, że moja rano jest mocna i bez niczego. Te "fanaberie" bedą póżniej. Nikotyny nie toleruję. )) Odpowiedz Link
kanoka Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 08:43 Z nikotyny zrezygnowałam w roku ubiegłym, a z kawy - przejściowo , w tym tygodniu( I co ja mam, z tego życia....nawet herbatkę teraz piję taka słabą, że brrrr Idę postukać w klawisze dla Lx kanoka po grypie jelitowej. Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 08:52 Witaj Kanoko )) Niby da się żyć bez tego wszystkiego, ale ileż to "kolorków" mniej. Odpowiedz Link
lablafox Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 09:01 jowoj napisał: > Dzień dobry Taka kawa musi mieć wspaniały smak Ale niestety > ja "kołowaty" z rana, potrzebuję solidnej dawki kofeiny + nikotyny. Bardzo > mocna kawa i fajka dymią pod niebiosy Jakiego tytoniu używasz? Uwielbiam zapach fajki. kojarzy mi się z dziadkiem i...jedną z młodzieńczych miłostek. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 08:42 Nad pierwszym E/M dumam. Dzien zapchany przede mna. Axsa, ciesze sie, ze lepiej milego dnia wszystkim Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 11:01 Witam kawowo /kawa nr.3/.Mam chandre "jak stad do Tokio",jak mowia tubylcy. ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 11:06 Dzisiaj kawa - to przyjemność Wczoraj przy życiu trzymała...padłam już o 21 - jak nie ja... Cóż się stało, ML? Kłopoty? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 11:10 Wylaz z chandry ale juz!!!!! bo na mnie czyli na kota przejdzie.... )))) Odpowiedz Link
kanoka Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 11:16 Ml, nie daj się jej! Na jesienny spleen jeszcze za wcześnie! Może wzmocnij tę kawkę? Ktoś mówił, że "na frasunek dobry trunek, a po trunku - opatrunek", ale juz nie pamietam, kto...ach, ten Niemiec! Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 11:22 Ml Zależy gdzie to Tokio leży? Bo jesli na mapie przed Tobą , to cóż to za chandra? Chanderunia może. )) )) )) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 11:36 A dlaczego? Ten neologizm "chanderunia" jest miły "p" Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 12:16 Dla mnie też może być, najważniejsze, że oznacza coś naprawdę malusieńkiego. )) )) )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 14.09.04, 12:51 Po przeczytaniu Waszych postow "chanderunia" pomalu mija! ))))) ml Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 15.09.04, 08:11 marialudwika napisała: > Po nocy ,trwajacej wiele za krotko kawa to napoj boski! Zgadzam się w pełni. Jak ktoś nagle tak długo buszuje jak ja wczoraj/dzisiaj, to bez mojej tradycyjnej porannej kawy ani rusz. : ))) : ))) )) A na popołudnie proponuję: Kawa á la Wenus Składniki: • ajerkoniak - 1/2 filiżanki lub wg uznania • cukier • gorąca kawa Filiżankę w połowie napelnić ajerkoniakiem i w polowie gorącą kawą. Dodać cukier do smaku i dokładnie wymieszać. Pić gorące. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 15.09.04, 08:25 kawa na chybcika - zaczynam prace wczesniej, niz zwykle Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 15.09.04, 08:31 Jutko Nie ma tego złego... Wcześnie zaczynasz, szybciej skończysz. )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 15.09.04, 08:36 axsa napisała: > Jutko > Nie ma tego złego... > Wcześnie zaczynasz, > szybciej skończysz. ********** Wlasnie, dzisiaj nie ..... skoncze jak zwykle... ale ze wczoraj ucieklam z pracy, zeby sie z Ada spotkac, to nie narzekam ))) dobrego dnia!! Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 15.09.04, 10:42 Kawy - byle gorącej! W drodze do pracy trochę przemokłam..i teraz mi tak coś po plecach chodzi...Brrr... Axso - twoja kawa brzmi pysznie!!! Muszę namówić Małżonka na zrobienie ajerkoniaku. Wychodzi mu zawsze rewelacyjny!!! Ten "kupny" niech się schowa.. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 15.09.04, 11:37 Juz sie ,niestety, "wykawowalam",poczytalam to i owo a teraz ..akcja! ml Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 15.09.04, 11:47 Moniu, ten przepis nie jest mojego autorstwa. Jednak jak świat jest taki jakiś, to taka kawa, wcale nie w maleńkiej filiżance a w całkiem pojemnej filiżanie przywraca proporcje i prostuje kąt widzenia różnych spraw. Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 07:26 Witam wszystkich. Ja piję pierwszą kawę, koty jedzą zgodnie z jedne miski. Dzień uważam za rozpoczęty Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 07:50 Kawa już "dymi". Jeszcze zbyt gorąca, żeby choć siorbnąć. Załączam kolejny przepis na kawę. Kawa z rumem • szczypta cynamonu • 120 ml gorącej kawy • bita śmietana • 30 ml mleka • 45 ml rumu • 1 łyżeczka cukru Połączyć najpierw rum z cukrem w szklance, a następnie dodać kawę i mleko. Udekorować bitą śmietana i cynamonem. Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 07:55 Zabrałem się za robienie kawy według Twojego przepisu. Po zrobieniu remanentu stwierdziłem co następuje: Rumu - brak Cynamonu - brak Bitej smietany - brak Rumu - brak Mleko - Kotom only Robię 2 kawę. Cukier mam ) Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 08:00 Na tym polega zapobiegliwość - dostosować przepis do własnych możliwości, wykorzystać co się ma i jeszcze być zadowolonym. )) )) )) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 08:04 Ależ ja jestem zadowolony, chociaż z przerażeniem stwierdziłem, że cuier również się kończy. Ot, gospodarstwo kawalerskie. Chyba należy przemóc niemoc, i potuptać do sklepu Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 08:31 jak zwykle, podwojne E/M dzien dobry wszystkim Odpowiedz Link
axsa Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 08:03 Hej, a dlaczego dwa razy brakujący rum wymieniłes? Chciałes sobie kawkę w dużej szklance, z podwójną porcją rumu zaaplikować??? Oj, oj... od rana tak. )) )) Odpowiedz Link
monia.i Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 09:53 Rum - do zimowej herbaty, do kawy - najlepszy ajerkoniaczek!)) Popijając swoją zwykłą, najzwyklejszą, rozpuszczalną - pozdrawiam wszystkich! Jak to dobrze, że mam poręczny kubek - mogę sobie łapki o niego podgrzać. Upału dzisiaj nie ma... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 10:49 Mocna rozpuszczalna bom niecierpliwa. Jutko jaka jest pelna nazwa Twojej kawy? Bo skrot "brzmi" niezwykle tajemniczo! Moja jest Douwe Egberts a wiec D/E ale zmieszana z Nesca. ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 10:56 Witaj ML.) Od kiedy rozpuszczalna jest kawą. Kupuję tylko w ziarnach, i mielę (mlę?) w ręcznym młynku chociem abnegat gastronomiczny )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:01 mielę - mielisz - mielicie..... czesc Wojciechu. jestem pod wrazeniem - ziarna i reczny mlynek, nonono )))))) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:04 Wiem jak się pisze!!! tak ino eksperymentuje słowem. Kawa i dobry tytoń do fajki to moja słabość ) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:06 p.s. Jesteś pod wrażeniem? Cóż, może Cię jeszcze nie raz zaskoczę Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:09 bardzo zle znosze nowinki... nie rob tego za czesto, bo nastapi przeladowanie laczy, syntax error, i zawiesi sie system operacyjny.. )))))))))))))) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:14 Jutka? A gdzie np_no widział Twoją fotografię? Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:16 ML, gdzie Ty biegasz? Wątek trzeba nowy otworzyć. Setka się skończyła! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:20 Watk jest Axsy!!I ona zacznie nowy! ml P.S.Nadal nic nie wiem o kawie Jutki!I tez chce wiedziec na temat zdjecia i No- no!!! Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:23 Obawiam się, że Jutka jak piskorz, znowu się wywinie. I informacji zero) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:26 ML - o kawie odpowiedzialam wyzej!!!! Jowoj, oficjalnie oswiadczam, ze moja siostra jest pelnoletnia, i ja nie ponosze zadnej odpowiedzialnosci za jej poczynania. I tyle.... )))))))))))) Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:28 Czyż nie mówiłem, że się wywinie? (zrezygnowany))))))))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:35 Ja sie z niczego nie musze wywijac - ja gadam jak jest!! .. i tyle.. ))))))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:37 Zalozylam watek kawowy poniewaz AXSA byla nieobecna,coby nie zaginal!Moj watek to sa tylko NM!! ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:39 Rozumiem. A o fotografii, to tak jak mówiłem. Jutka wywinęła się, chociaż odwraca kota ogonem. ( a własciwie dlaczego - kota ogonem?)))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:42 Szkoda,myslalam,ze zobacze te sliczne piegi!!!! A tu wot niet! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:19 jowoj napisał: > Jutka? A gdzie np_no widział Twoją fotografię? ********* hmmm. musze sie zastanowic... juz wiem - to nie ja to mlodsza siostra, to ona w rodzinie ma takie niewinne spojrzenie.. Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:21 Jutka! A gdzie no_no widział fotografię Twojej młodzszej siostry? )) Namolny jestem. I już! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:22 A ja jak Jowoj!!!Tez wiedziec CHCE! ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:25 Doczekamy się, a jakże. Licz na to. A wątek jest Twój!!! Umiem czytać. I już. Może nie pisane, ale durkowane poradze) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:16 U mnie jest od dawna )) TZ pije kawe z aparatu Senso,ale dla mnie jest ona zbyt aromatyczna,hm. Kawke musze rano wypic natychmiast,inaczej usypiam.Wiec na mielenie i inne takie brak energii! ml Odpowiedz Link
jowoj Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:18 Ale jaki aromat! I czasowo niewielka różnica! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Zapraszam na kawe V 16.09.04, 11:00 aaaaaa bardzo przepraszam... niedopatrzenie... E/M = espresso z mlekiem (zwykle podwojne espresso, bo rano jestem "niepritomna" A kawe kupuje juz zmielona: albo lavazza albo illy, czasem carte noir jak pierwszych 2 nie ma.... dzien dobry ml Odpowiedz Link