kan_z_oz
20.12.16, 08:41
Zaloze nowy watek, aby nie psuc dzisiejek materialem, ktry nie kazdy chce czytac. Wlepie wiec co wyprodukowalam;
Wciaz mam nadzieje, ze Trump nie dojdzie do wladzy, a sytuacja w Polsce sie unormuje. No tak, wyglada, ze mam ogromne 'rozowe okulary'. Nie mam. Mam za to dziwnie odmienne spojrzenie na to wszystko i to wszystko jest powiazane.
Walne wiec dziesiaj moja smiala 'teorie konspiracji', w ramach cudownie cieplego wieczora oraz padajacego deszczu, gdzie kanowa sie zastanawia, czy jutro pojsc do pracy??
Uwazam, ze to co jest obecnie obserwowane w polityce jako dochodzenie do wladzy najbardziej skrajnego elementu w roznych krajach jest czesciowo wynikiem manipulowania wyborcow, czesciowo wina mediow oraz czesciowo planem 'obudzenia ludzi'.
Widze dwa obozy na swiecie, ktore maja najwieksza ambicje i mozliwosci aby takich manipulacji dokonywac.
Pierwszy to oboz elit swiatowych. Ten sam o ktorym gdzies pisalam - wyzej? Grupa 300 z baza w UK. W sklad wchodza wszyscy obecni i byli prezydenci US, rodziny krolewskie Europy, wybitni, slawni, noblisci (nie wszyscy) oraz oczywiscie Rothschild zw swoimi nigdzie nie udokumentowanymi pieniedzmi, ktore wg roznych zrodel wahaja sie od 300-700 miliarow dolarow US.
Elity posiadaja wiec kolektywnie wszystkie banki, banki centralne, maja wplywy lub calkowita kontrole agencji takich jak; CIA, Mossad, MI6, ropy, zbrojen, przemyslu farmaceutycznego i chemicznego. Kieruja giedla, koncentrujac sie glownie na 'dojeniu' skarbow panstw oraz indywidualnych portfeli, poprzez tworzenie kryzysow i podnoszenie odsetek.
W krajach, ktore odmawija wspolpracy, tworza calkowity kryzys finansowy (Grecja w EU, Wenezuela w Ameryce.
Drugi oboz to ci, ktorzy do elit sie nie dostali - bo nie moga, lub uwazaja, ze sobie bez elit lepiej poradza. Czyli Rosja z Putinem i Chiny. Ten oboz koncentruje sie glownie na infiltrowaniu, podsluchach i podstawianiu agentow.
Czy ktos kiedys byl w stanie zadac pytanie Trupmowi - jakie byly cele jego wizyt w ZSRR w latach 80-tych, jakie biznesy (jesli jakkiekolwiek) tam prawadzil oraz jak przeszedl wywiady z KGB?
Nie czarujamy sie. Studiowalam w Bialej Podlaskiej w latach 80-tych. Na obozy pracy w tych czasach do ZSRR mogli wyjezdzac tylko czlonkowie ZSMP (zwiazek socjalistycznej mlodziezy polskiej). Przynaleznosc wiazala sie z wywiadem z SB. Oznaczalo to, ze nawet jak ktos sie zapisal i nie chcial byc sbekiem, to byl przez takowych agitowanym, szantazowanym az do skutku.
W samym ZSRR nie mozna w tych latach bylo sie poruszac z jednej miejscowosci do drugiej, bez zgody czyli papierow. Za zlamanie przespisow grozilo wiezienie.
Co w tych latach robil w ZSRR obywatl US? odpowiedz przechodzi moje pojecie, bo nawet jesli biznesow nie robil, KGB przeszedl to takowe zrobiloby wszystko aby znalesc wszystko by go szantazowac, jako przyszlego agenta.
Stad bierze sie jego sympatia do Putina i tego ostatniego poparcie dla Trumpa. Trupm robi wiec obecnie wszystko aby sformulowac militarno-konserwatywny rzad, ktory rozwali US konsytucje i pozwoli mu utrzymac wladze, ponad senatem i zyczeniami ludzi. Zaczal od mediow i ich dyskredytowania, co bylo latwe, bo te ostatnie skoncentrowaly sie glownie na zadawaniu glupich pytan i atakow personalnych.
Jest to mniejwiecej to samo co Kaczynski robi w Polsce, w nieco innej kolejnosci.
Czy Kaczynski jest agentem Rosji - nie wiem. Jest spora szansa, ze nie, ale co takowy zrobi gdy Putin zaproponuje mu pomoc w rozwiazaniu problemow 'pod sejmem' w zamian. Granica Rosji w takim ukladzie bylaby na Odrze.
Obudzenie ludzi to moment, gdzie sobie ludzie zaczna zadwac sprawe, ze demokracja jest bezcenna filizanka najlepszej porcelany, ktora nalezy chronic, bronic, stawac w obronie, bo na swiecie zawsze jest gdzies grupa psychopatow, ktorej marzy sie przejecie kontroli nad calym swiatem , poprzez stworzenie jednego rzadu, gdzie jedynym prawem jest placenie podatku w bezwalutowym swiecie, bedac bez zadnych praw.
Tego jestemy obecnie swiadkami - moim skromnym zadniem.
Obudzenie jest tez elementem interwencji 'divine' aby nareszcie nastala prawdziwa demokracja i wolnosc na tym swiecie a nie takowych iluzja. Nie czarujmy sie. Wszystkie probelmy ludzkosci sa do rozwiazania natychmiastowego. Nikt tylko tego nie mial tak naprawde zamiaru zrobic.