Dodaj do ulubionych

Kozetka narzekań i biadań kolejka

31.10.17, 03:10
Przepraszam, ze ja otwieram kolejne wcielenie Kozetki, ale właśnie przypomniała mi o sobie, a widzę 101 wpisów.
Nie mogę się pogodzić z nagłym odejściem na drugą stronę mojego wieloletniego bliskiego kolegi. Widziałam Go w doskonałej kondycji i humorze, a następnego dnia zadzwoniła do mnie jego córka w poszukiwaniu. Kolejnego dnia znalazła Go na działce... sad
Minął już miesiąc z górą od tej chwili, a mnie nadal jest trudno uwierzyć, chociaż byłam na pogrzebie ...
Obserwuj wątek
    • malosia06 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 03:11
      (poprawka tytułu)
      • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 17:12
        wybrałem się dzisiaj po zakupy a tu niespodzianka, supermarket zamknięty, pojechałem do następnego,
        ten też zamknięty, to wszystko z powodu święta które jak sądziłem nie jest obchodzone tu gdzie mieszkam,
        nieudane zakupy wynagrodziłem sobie w drodze powrotnej w kawiarence kawą i sernikiem
        • zbyfauch Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 17:17
          chris.w4 napisał:

> wybrałem się dzisiaj po zakupy a tu niespodzianka, supermarket zamknięty, pojec
          > hałem do następnego,
          > ten też zamknięty, to wszystko z powodu święta które jak sądziłem nie jest obch
          > odzone tu gdzie mieszkam,
          > nieudane zakupy wynagrodziłem sobie w drodze powrotnej w kawiarence kawą i sern
          > ikiem

Tym sposobem zdradziłeś, że jesteś emerytem.
          • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 17:32
            zbyfauch, niekoniecznie, można też na przykład być bezrobotnym albo pracować w wolnym zawodzie
            • zbyfauch Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 17:48
              chris.w4 napisał:

> zbyfauch, niekoniecznie, można też na przykład być bezrobotnym albo pracować w
              > wolnym zawodzie

Można ...
        • jan.kran Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 19:03
          chris.w4 napisał:

> wybrałem się dzisiaj po zakupy a tu niespodzianka, supermarket zamknięty, pojec
          > hałem do następnego,
          > ten też zamknięty, to wszystko z powodu święta które jak sądziłem nie jest obch
          > odzone tu gdzie mieszkam,
          > nieudane zakupy wynagrodziłem sobie w drodze powrotnej w kawiarence kawą i sern
          > ikiem

-----------> Moja córka sporo ostatnio pracowała i dziś w wolnym dniu chciała zrobić zakupy...Odbiła się od zamkniętych drzwi.Myślała że Wszystkich Świętych przesunęlismile Co ciekawe ja w Oslo wiedziałam od jakiegoś czasie o tym święcie a jej na miejscu umknęło.Nawet Turek na rogu miał zamknięte.Uratowała ją edeka na Friedriechstraße , nie po raz pierwszy bo ma nietypowy czas pracy.
          • alfredka1 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 20:03

PROTESTANCI świętują . W ostatnim numerze Tygodnika Powszechnego jest wkladka właśnie o Lutrze . Radzę przeczytać .
            • zbyfauch Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 20:09
              alfredka1 napisała:
              > (...) wkladka właśnie o Lutrze . (...)

O Lutrze w futrze? To może pojutrze?
            • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 20:19
              alfredka1 napisała:
              > PROTESTANCI świętują

500-tną rocznicę Reformacji
              • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 01.11.17, 12:37
                alfredka, 500-tna rocznica Reformacji to nie dowcip, to fakt
                • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 24.11.17, 21:09
                  to ja pobiadolę dzisiaj na pogodę, od trzech dni do kitu, pochmurnie, deszczowo i zimno, teraz 7°
                  • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 29.01.18, 17:25
                    przeziębienie mnie dopadło, a właściwie zainfekowałem się niechcąco od córki mojej Pani
                    a wcześniej córka od jej partnera, niby żadna choroba ale osłabiająca dokuczliwość,
                    na szczęście jest już lepiej ale jeszcze nie całkiem, obyło się bez lekarza

Jak podaje mp.pl "Dorośli zapadają na przeziębienie średnio 2—4 razy w roku", a więc raczej normalka
                    • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 10.02.18, 16:53
                      nagle komputer chodził mi coś powoli, zeskanowałem dysk, załadowałem nowe Update, wyczyściłem
                      dysk z zbędnego balastu i załadowałem najnowszą wersję Firefox, znowu chodzi jak poprzednio to znaczy szybko,
                      łał duża ulga
                      • lablenka_x Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 10.02.18, 17:45
                        Czyli ciesz się, a nie narzekaj.smile Gdybym umiała, zrobiłabym to samo. Niestety nie umiem , więc z leciutka zazdroszczę.
                        • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 10.02.18, 18:18
                          lablenka, cala operacja była bardzo prosta tylko trochę czasochłonna, nie wymagała wielkich umiejętności,
                          na pewno masz kogoś w rodzinie albo wśród znajomych którzy chętnie pomogą Tobie
                          • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 08.04.18, 14:01
                            och, Windows narobił mi roboty, zainstalował dzisiaj nowy Internet Explorer 11 (64Bit) jednocześnie kasując
                            moją dotychczasową listę faworytów na Firefox.
                            Teraz muszę je na nowo instalować gdyż korzystam z nich często.

Czy przydarzyło się to też komuś?
                            • chris.w4 nie wiem co to 09.04.18, 13:28
                              wczoraj stało się u mnie z tym Windows? dzisiaj wszystko funkcjonuje po staremu, czyli dobrze
                            • chris.w4 brama wjazdowa do garażu zepsuta, 23.04.18, 11:25
                              nie mogłem wjechać i musiałem zaparkować na ulicy ale najpierw trzeba było znaleźć wolne miejsce
                              a to nie było takie proste. To wjazd do podziemnego garażu dla mieszkańców domu, wczoraj w niedzielę nic nie zrobili,
                              ciekawe jak długo potrwa z naprawą?
                              • chris.w4 Re: brama wjazdowa do garażu zepsuta, 23.04.18, 21:39
                                ale na szczęście teraz otwarta, można wjeżdżać, jak na razie nie zamyka się ale najważniejsze
                                że moglem dzisiaj wjechać i zaparkować.
                                Jak nie wiele czasami potrzeba człowiekowi do szczęścia
                                • alfredka1 Re: brama wjazdowa do garażu zepsuta, 24.04.18, 10:21
                                  Święęęęęte słowa.... tylko nie zawsze potrafimy cieszyć się nawet z małych wydarzeń .
                                  Ja dzisiaj cieszę się z wielkiego - Wodnik właśnie miał przed godziną usuniętą zaćmę i i będzie w stanie ujrzeć jaką to wspaniałą ma żonę smile))
                                  • chris.w4 Re: brama wjazdowa do garażu zepsuta, 24.04.18, 11:40
                                    alfredka1 napisała:
                                    > nie zawsze potrafimy cieszyć się nawet z małych wydarzeń

bo duże szczęście składa się z małych chwil szczęścia

pomyślności dla Wodnika!
                    • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 19.09.19, 14:23
                      > "Dorośli zapadają na przeziębienie średnio 2—4 razy w roku"

gdzieś mnie przewiało i po długim czasie, ponad półtorarocznym, dopadło mnie przeziębienie,
                      odczułem to wczoraj wieczorem i w nocy, żadna choroba ale osłabiająca dokuczliwość.

Dziś kuruję się wylegując się w łóżku aby wypocić się oraz balsamem przeciw przeziębieniom
                      i herbatą owocową z winogron i pomarańczy, chyba obędzie się bez lekarza
                      • chris.w4 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 21.09.19, 20:11
                        > chyba obędzie się bez lekarza

obyło się bez, przeszło, mój sposób na pozbycie się przeziębienia to dwa albo trzy dni
                        wypocić się w łóżku
            • zbyfauch Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 20:22
              alfredka1 napisała:

>
              > PROTESTANCI świętują .

A powini protestować, od świętowania są święci.
              • alfredka1 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 21:14
                Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej !!! panowie "chłopaki" ... zamiast świeczki w dyni był RUM ???
      • alfredka1 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejna 31.10.17, 21:32
        Gosiu , współczuję sad(
    • razemoooo Re: Kozetka narzekań i biadań kolejka 01.11.17, 21:40
      hej, nikogo tu nie ma... czuję sie jak.. no własnie gdzie?
      • alfredka1 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejka 02.11.17, 15:52
        ... na Pustyni Błędowskiej ?
    • zbyfauch Gumę wczoraj złapałem. 07.11.17, 07:22
      Oczywiście na szkle z potłuczonej przez jakąś łajzę butelki. Żebyś kutasie kiedyś upadł dupą na obłtuczoną szyjkę! Na tę wyszczerbioną stronę oczywiście.
      • chris.w4 Re: Gumę wczoraj złapałem 08.11.17, 14:14
        w pełni rozumiem Twoja irytację, też coś podobnego przeżyłem, wjechałem na dość dużą śrubę
        którą zapewne zgubiła jakaś ciężarówka.

Po klekotaniu zorientowałem się że coś jest nie tak i faktycznie w oponie siedziała głęboko owa śruba.
        Chcąc polepszyć pokusiło mnie tę śrubę wyciągnąć, zrobiłem to z dużym mozołem i z opony zrobił się flak.
        Musiałem na kole rezerwowym jechać do wulkanizatora.
        Na szczęście to zdarzyło się mnie tylko jeden raz i już dawno temu, jeszcze z poprzednim samochodem.

Ale nigdy nie wiadomo co może przydarzyć się, oby nie
        • zbyfauch Re: Gumę wczoraj złapałem 08.11.17, 14:31
          chris.w4 napisał:

> Musiałem na kole rezerwowym jechać do wulkanizatora.

U mnie chodziło o rower. Wsiadłem do tramwaju a pod końcowy przystanek przyjechała żona samochodem, do którego załadowałem ranne zwierzę.
          • chris.w4 Re: Gumę wczoraj złapałem 08.11.17, 14:58
            zbyfauch napisał:
            > U mnie chodziło o rower

oczywiście zorientowałem się, moją historyjkę napisałem jako podobną
            • lablenka_x Zdjęcie dziś dostałam 10.11.17, 11:55
              sad listem poleconym i mandat 500 zł, który mnie zabolał jak jasna cholera, bo najmniej odpowiednim czasie i 6 pkt karnych - pierwszych w moim długim życiu kierowcy.
              Zdjęcie doskonałej jakości z 1 listopada , gdy gnałam na cmentarz by zdążyć na mszę.
              • lablenka_x Re: Zdjęcie dziś dostałam 10.11.17, 11:56
                To 1/3 wycieczki, która planowałam na maj 2018. Tym bardziej boli.Tfuuuu
              • chris.w4 Re: Zdjęcie dziś dostałam 10.11.17, 12:40
                lablenka, oj rozumiem, to boli, na szczęście długo nie dostałem mandatu za prędkość,
                ostatnio przez te cholerne strefy w mieście 30km/h, przeoczyłem znak i zapłaciłem, ile? już nie pamiętam,
                to było naprawdę bardzo dawno temu
              • 40plus Re: Zdjęcie dziś dostałam 14.11.17, 14:43
                Lablenko nic to. Zawsze musi być ten pierwszy raz bo żyłabyś w nieświadomości jakie niespodzianki nam szykuje los A kasą się nie przejmuj. Do urlopu uciułasz smile Mogę się "pochwalić" że dostałam taką powiastkę z piękną fotą Andrzeja 3 tygodnie po jego pogrzebie. To był pierwszy i ostatni Jego mandat i ostatnia podróż.
    • goskaa.l Re: Kozetka narzekań i biadań kolejka 17.12.17, 00:41
      Z opóźnieniem niejakim siadam na kozetce żeby pożegnać się z moją Fizią. 13 grudnia została poddana eutanazji. Nie mozna powiedzieć, że chorowała, ale była po prostu wyniszczona starością. Zabrakło jej dwóch dni do 7 miesięcy dwudziestego roku życia. Wiedziałam, że odejdzie, ale bardziej spodziewałam się, że stanie się to w sposób naturalny.
      • alfredka1 Re: Kozetka narzekań i biadań kolejka 20.12.17, 12:58
        smutno ... sad((( pamiętam jak szalała u nas , taka serdeczna sunia .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka