Dodaj do ulubionych

Dzisiejki sierpniowe

01.08.18, 11:25
rozpoczynam stomatologicznie,
idę do dentysty, potrzebuję jego pomocy, odłamał się mi kawałek zęba, na szczęście z tylu
i nie jest widoczne. Ktoś powiedział, że znaleźć dobrego dentystę jest trudniej
niż znaleźć wielką miłość, ja znalazłem
Obserwuj wątek
    • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 01.08.18, 16:40
      chris.w4 napisał:
      > idę do dentysty

podziwiam dzisiejszą technikę w porównaniu do tej sprzed lat.

Potrzebne było zdjęcie rentgenowskie tego odłamanego zęba, siedzę w fotelu dentystycznym, asystentka
      dentysty przystawia aparat rentgenowski do owego zęba, klik, zdjęcie zrobione, za 2 minuty na monitorze dentysta
      pokazuje mi jak ów ząb wygląda i wyjaśnia co można z nim zrobić. Mały zabieg i następna wizyta za tydzień
      • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 03.08.18, 15:28
        dziś u mnie 32°, upały trzymają i rozleniwiają, przynajmniej mnie
        • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 05.08.18, 11:47
          ach jak przyjemnie, tylko 23°, dziś ma być do 26° ale w środę 38°, ano zobaczymy
          • chris.w1 Dziś Felicysyma i Dzień Musztardy 06.08.18, 18:01
            poważnej Gazety dzisiejsze doniesienia
            Poniedziałek, 6 sierpnia, Miło Cię widzieć! SOLENIZANCI Wincenty, Felicysym i Stefan,
            DZISIAJ OBCHODZIMY Dzień Musztardy

czy ktoś daje jeszcze dziecku imię Felicysym? nosił je święty Felicysym z Perugi

Światowy Dzień Musztardy wymyślony przez Barry’ego Levenson’a
        • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 07.08.18, 16:25
          grzeje równo, u mnie teraz 35°
          • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 11.08.18, 17:15
            nareszcie ochłodziło się, tylko 23°, jak przyjemnie, stwierdziłem że jestem typem północy,
            dla mnie to temperatury do 25°
            • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 12.08.18, 20:25
              jak to nigdy niewiadomo co może przydarzyć się?

dziś spotkała mnie niespodzianka z moim autem, wsiadam włączam motor i nic, akumulator za słaby.
              Okazuje się, że zostawiłem przez nieuwagę włączone wewnętrzne oświetlenie w aucie, stało w garażu od środy
              i akumulator wyczerpał się.

Kto może mi w takiej sytuacji pomóc?
              na szczęście jestem członkiem automobilklubu, zatelefonowałem i w ciągu półgodziny przyjechała pomoc drogowa.
              Na miejscu mechanik podładował akumulator i motor zastartował, powiedział iż teraz muszę co najmniej godzinę
              autem jeździć, najlepiej na autostradzie, aby akumulator naładował się.
              A więc zrobiłem prawie godzinną jazdę po autostradzie miejskiej i znowu jest wszystko w porządku. Uff,

pomoc nic mnie nie kosztowała, dla członków klubu jest bezpłatna
              • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 16.08.18, 19:56
                dziś znowu wizyta u dentysty, po dentyście krótki spacer i po drodze spotkałem mnicha
                • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 20.08.18, 15:19
                  nareszcie normalne temperatury, teraz 23°
                  • chris.w4 Dzisiejki sierpniowe z osami 21.08.18, 11:15
                    jak nigdy dotychczas osy tego lata bardzo często przylatują przez otwarte okna, szczególnie wieczorem,
                    do mojego mieszkania, chociaż mieszkam raczej wysoko na 6-piętrze.
                    Z powodu wysokich temperatur i panującej suszy szukają gdzie tylko możliwe pożywienia, stąd chyba te odwiedziny.

Nic u mnie nie znajdując bo rzeczy do zjedzenia są w lodowce a nie na zewnątrz, następnego dnia
                    znajduję je martwe na podłodze, na szczęście dla mnie.

Mają u mnie po prostu pecha
                  • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 23.08.18, 14:42
                    i znowu gorąco 33° a ja muszę do mojej domowej lekarki po receptę. Na szczęście nie jest to daleko, 10-minutowy spacer.
                    Nie chce się mnie przy tym upale wychodzić z domu, ale muszę
                    • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 23.08.18, 17:24
                      i już, wychodząc z domu dmuchnęła na mnie fala gorącego powietrza niczym w saunie,
                      wróciłem zlany potem
                      • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 24.08.18, 18:44
                        dziś po wczorajszym upalnym dniu przyjemne ochłodzenie, 22° w sam raz dla mnie
                        • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 25.08.18, 18:56
                          dzisiejsze u mnie popołudniowe niebo
                          • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 28.08.18, 09:48
                            zajrzałem na FF, forum dostało czkawki, więcej nie pokazuje niż pokazuje,
                            oby tylko przejściowe utrudnienie
                            • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 30.08.18, 17:13
                              we wtorek odwiedził mnie krewniak pokrewieństwa chyba 3-go stopnia, ale w tych stopniach
                              sam nie mogę się dokładnie połapać.
                              Dzielny 42-letni chłopak pracuje w banku Unicredit Bank w Monachium, przedtem też w tym banku we Wiedniu,
                              wcześniej w Deutsche Bank w Warszawie.

Wracał z urlopu w Polsce i wstąpił do mnie. Idąc na spotkanie zauważyłem po drodze ciekawą rzeźbę
                              obok której już wielokrotnie przechodziłem ale dopiero teraz zwróciła moja uwagę
                              • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 31.08.18, 18:18
                                po około 2-tygodniach pojechałem dziś do marketu uzupełnić zapasy żywnościowe,
                                na parkingu obok mnie zaparkował oldtimer co najmniej 30-lat stary
                                • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 06.08.19, 17:08
                                  nareszcie, po pół roku umyłem dziś na myjni auto. Nie było takie brudne bo stoi w garażu,
                                  ale te alufelgi zapylone znowu na jasno-brązowy kolor od klocków hamulcowych, aluminiowe
                                  wcale nie miały aluminiowego połysku.

Wybrałem jak zawsze program perłowy połysk bo razem z automatycznym myciem owych.
                                  Po myciu automatyczne czyszczenie welurowych dywaników i samoobsługowe odkurzanie wnętrza.

I po robocie kawka w ogródku Burger King, znajduje sie na terenie myjni.
                                  Zaraz inne samopoczucie w czystym aucie i chociaż juz prawie 15-letnie cały czas niezawodne,
                                  japończyk, nie ma potrzeby zmieniać
                                  • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 06.08.19, 17:30
                                    znajomy poczęstował mnie papierosem, ukraińskim Davidoff.
                                    Na Ukrainie paczka kosztuje 1,5€, u mnie ponad 3-krotnie więcej
                                  • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 08.08.19, 12:03
                                    > prawie 15-letnie cały czas niezawodne, japończyk

to ten
                                    • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 08.08.19, 15:22
                                      sierpień jak dotychczas bez upałów, nareszcie normalne temperatury do życia,
                                      w każdym razie dla mnie, teraz 26°
                                      • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 12.08.19, 17:36
                                        dostałem apetytyt na kebap, poszedłem do pobliskiej restauracji Fast-Food-Restaurant i zamówiłem Dürüm Kebap. Po zjedzeniu w ogródku restauracyjnym szef restauracji z uśmiechem zapytał, czy smakowało, czy jestem zadowolony? kebap był jak zawsze świetny. Przy pożegnaniu życzył ładnego dnia.
                                        Dobre jedzenie i miła obsługa, do takich restauracji wraca się zawsze chętnie
                                        • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 17.08.19, 18:23
                                          tym razem dostałem apetyt na pierogi, polskie z kapustą i boczkiem. Zobaczyłem w reklamie z mojego marketu.
                                          Niestety wyprzedane, kupiłem rosyjskie pielmieni, rodzaj pierogów z dość luźnym farszem mięsnym.
                                          Jedzenie zamiast po polsku, będzie po rosyjsku
                                          • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 18.08.19, 18:23
                                            jest, jest deszcz, leje równo
                                            • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 21.08.19, 17:40
                                              krótki spacer dla załatwienia drobnych sprawunków przy słonecznej pogodzie i 25°, jak wyliczył google 2km.
                                              Najpierw do Rossmanna po mały zakup i do banku, tradycyjnie raz w miesiącu, po wyciągi z konta
                                              bankowego.
                                              Na zakończenie kawka i sernik w ogródku kawiarni Thoben
                                      • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 25.08.19, 19:21
                                        > sierpień jak dotychczas bez upałów

jak dotychczas, dziś Bordcomputer w aucie pokazał temperaturę na zewnątrz 31°,
                                        w przyszłym tygodniu do 33°
                                        • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 26.08.19, 12:12
                                          dziś poranna niespodzianka, nie ma wody, przeoczyłem wiadomośc o tym albo nie było?
                                          Jest 12:10, gdy to piszę slyszę chrobotanie w rurach, woda jest
                                        • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 26.08.19, 17:00
                                          wow! upał trzyma, Bordcomputer w aucie pokazał dziś temperaturę na zewnątrz 32°
                                          • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 29.08.19, 20:04
                                            podczas ostatnich zakupów w markecie w którym najczęściej kupuję na stoisku przy samym wejściu
                                            leżała kiełbasa krakowska. Wabiła zredukowaną ceną, mnie zwabiła nie ceną lecz tym, że z Polski.

Według informacji na opakowaniu najwyższej jakości oryginalna polska krakowska wędzona z zielonym pieprzem,
                                            z firmy Balcerzaka z Wróblowa. Kupiłem, teraz będzie trochę polskiego smaku
                                            • chris.w4 Hulajnogi elektryczne 30.08.19, 15:25
                                              opanowały miasto, przynajmniej w mojej dzielnicy. Stoją w wielu miejscach i czekają na wypożyczenie.
                                              Największym powodzeniem cieszą się oczywiście wśród młodych
                                            • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 31.08.19, 12:50
                                              sierpień żegna się gorąco, dziś 33°
                                              • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 31.08.19, 13:32
                                                przy takim upale 33° wcale nie chce się jeść, od rana nic nie zjadłem, tylko picie, woda mineralna i kawa
      • chris.w4 Re: Dzisiejki sierpniowe 09.08.18, 21:31
        dziś kolejna wizyta u dentysty, asystentka dentysty zaprasza mnie na fotel dentystyczny i pyta jak czuję się?
        odpowiedziałem, że jak na wczasach, fotel wygodny jak na leżaku, za oknem ładny widok i świecące słońce.
        Mały zabieg, zmiana lekarstwa w kanale zęba i do zobaczenia za tydzień.

Co można zrobić po zabiegu przy temperaturze na zewnątrz 34°, najlepsze zimno piwo w restauracyjnym ogródku,
        akurat był w pobliżu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka