Dodaj do ulubionych

Dzisiejki Styczniowe nr 99

01.01.05, 13:17
Na Nowy Rok - zacznijmy opowiadania o naszych dniach codziennych i
niezwyklych smile
Obserwuj wątek
    • bodzio49 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 13:22
      Wybacz Mammajo zdublowałem temat sad
      • bodzio49 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 13:30
        Do Wójta nie pójdziemy. Jakoś się sami dogadamy smile
        • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 13:59
          Do wójta nie, to moze do burmistrza? A zreszta przyslowie mowi "nie bojta sie
          wojta "smileNajwazniejsze ,zeby nie powylywac Komisji !!!!
          • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:03
            A propos Komisji, czy ogladaliscie w nocy kabaret Marcina Wolskiego? Pyszny!
            Nagralam, chociaz nie od poczatku, zeby balujaca rodzinka tez obejrzala. W tym
            kiepskim programie Sylwestrowym jawil sie jak rodzynek w ciescie!
            • jutka1 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:15
              Szaro i buro. Kurcze gdzie ta zima?
              Ma padac deszcz pozniej. Podobno.

1.5 godziny walczylam z kominkiem i wilgotnymi drwami. Juz poszlo - buzuje.

dzien dobry noworocznie smile)
              • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:21
                Mroczny i ponury jest ten pierwszostyczniowy dzień. Na szczęście niebo po
                zachodniej stronie zaczyna błękitnieć. Może to zwiastun czegoś dobrego?
                • oqo Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:23
                  wyłącznie dobregosmile
                  • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:34
                    oqo napisał:

> wyłącznie dobregosmile

Prorok jaki, czy co?
                    Pojawiło sie słoneczko - małe, zimowe, szarożółte, ale oświetliło mi pokójsmile
                    • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:43
                      U mnie za oknem beznadziejnie szaro - dobrze ze jest oswietlona choinka i inne
                      swiatelka - Wedrowcze - to slonko widocznie specjalnie dla Ciebie!
                    • tom_tam Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:47
                      dz.dobry
                      musze Was zmartwic Wedrowcze i Oqo
                      "Im Westen nichts Neues" smile
                      - przedpoludniowe sloneczko juz wspomnienie i jest juz szaro-buro sad
                      Mimo "nowego" roku stara, wyprobowana zasada : wierz Klasykom - jak w tym
                      przypadku Erich Maria Remarque - obowiazuje nadal! smile)
                      pozdrawiam noworocznie,-
                      tom
                    • kamfora Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 14:52
                      U mnie na razie słoneczka nie ma, ale może też dojdzie? smile
                      Sąsiedzi z góry (studenci) chyba przeholowali z napojami wyskokowymi
                      (ach, te cienkie ściany sad

Wczoraj spotkała mnie niespodzianka: pracownicy TPSA przynieśli mi nową
                      książkę telefoniczną indywidualnych abonentów (papierową i na płytce CD).
                      Ostatnią udało mi się dostać w 1998 - to jakiś dobry znak smile)))

Wszystkiego dobrego Wszystkim w Nowym Roku!
                      • marialudwika Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 15:08
                        Dzis ogladalam szopke,masz racje Mm to bylo obejrzenia warte!!!W mojej tv
                        POLONIA wszystko dociera z niejakim opoznieniem..
                        Sloneczko owszem bylo,jak u TT rano,ale sobie juz poszlo,pewnie w kierunku
                        Szczecina smile
                        Pozatym z nowym rokiem u sasiadow na dole,pietro nizej zalane mieszkanie.Na
                        szczescie nie ma w tym naszej winy,lecz monterow ktorzy na klatce schodowej
                        tak "usprawnili" etazowe CO,ze cieknie...Niechlujstwo,pospiech,wrrrr!!!
                        Okazuje sie,ze slynna holenderska precyzja to MIT!!!
                        ml
                      • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 15:13
                        kamfora napisała:

> Sąsiedzi z góry (studenci) chyba przeholowali z napojami wyskokowymi
                        > (ach, te cienkie ściany sad

W mieszkaniu znajdującym się nad moim nie mieszkaję jego właściciele, a różni
                        wynajmujący je ludzi, najczęściej studenci. Kilka lat temu wprowadziły się tam
                        trzy osoby. Pierwsza noc - dyskoteka nad moją głową, druga noc - maxi dyskoteka
                        nad głową, trzecia noc - nie do opisania. Ranek czwartego dnia, na klatce
                        schodowej spotykam się oko w oko ze sprawczynianimi. To były moje studentkismile
                        Przerażenie w ich oczach. Odkłoniłam się i poszłam dalej. Na drugi dzień
                        wyprowadziły się, a na ich miejsce wprowdziły się ciche stworzonka z innej
                        uczelnismile
                        • oqo Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 15:19
                          wędrowcze nie wiem czy nie było by lepiej aby pozostały tam osoby mające
                          zrozumiały respekt dla ciała wyższego smile
                          • oqo Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 15:24
                            oszczędzaj wroga swego bo możesz mieć gorszego smile
                            • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 15:26
                              One same uciekłysmile Pewnie dlatego, że były z pierwszego roku i nie wiedziały o
                              mojej anielskiej łagodnościwink
                              • oqo Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 15:39
                                o Twojej anielskości jestem przekonany od zarania dziejów smile
                        • tom_tam Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 17:09
                          he, he
                          przypomina mnie sie absolutna klasyka reklamy telewizyjnej spot: "Drugstore":

Wczesne lata piecdziesiate, amerykanska gleboka prowincja, jedyny w okolicy
                          sklepik gdzie jest: "wszystko" - nawet ... blaszane pudeleczka z prezerwatywami
                          ktore to zazyczyl sobie od wlasciciela sklepiku ca. 17-letni klient.
                          Wlasciciel jest dumny iz moze zaspokoic i takie zadania klienta smile

Clou reklamy:
                          tenze wlasciciel drugstore, wieczorem, otwiera drzwi nowemu przyjacielowi jego
                          16-to letniej corki ktora ma byc zabrana na jej pierwsza (oficjalna) randke.
                          W drzwiach stoi .... 17-to letni klient z jego sklepu smile))

Wedrowcze!
                          wyrozumialosci dla Twoich studentow/ek! smile))
                          pozdrawiam,-
                          tom
                          • jan.kran Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 17:23
                            Wedrowczesmile))
                            Wlasnie zeby uniknac takich sytuacji porzucilam zawod wyuczony:-ppp

Przypomnial mi sie historia jak daaawno , daawno temu mialysmy zwyczaj sluchac
                            z przyjaciolka sciezki fimowej z "Apocalipsis Now" ze szczegolnym
                            uwzglednieniem Wagnera na ful i w godzinach nocnych.
                            W blokach o scianach cienkich.

Poniewczasie sie okazalo sie , ze bezposrednia sasiadka mojej przyjaciolki ,
                            wlascicielki mieszkania byla Pani Prorektor i Jej wykladowczyni smile))
                            Przyjaciolka nigdy nie ukonczyla tych studiow... K.

• mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 19:17
                              Ciekawa jestem jak udaly sie zabawy sylwestrowe? Mam nadzieje,ze napiszecie
                              cos, ci ktorzy balowali !
    • ewelina10 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 20:56
      Pragnę już troszeczkę spokoju. Jeszcze ktoś pozostał, jeszcze ktoś nie
      wyjechał, a ktoś ma jutro wpaść...
      Drzwi się otwierają i nie zamykają.
      Ciiiszy i spokoju mi potrzeba smile
      • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 21:50
        Rozumiem cie, dzisiaj popoludniu kiedy tzwn. dzieci wyszly odetchnelam cisza i
        spokojem. chociaz ciesze sie jak przychodza...
        • jutka1 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 01.01.05, 22:18
          Od wczoraj rano mam cisze i spokoj...
          Lubie, szczegolnie po listopadzie i grudniu obfitujacymi w tzw. towarzyskie okazje smile))

Minus: jestem lemurem. Tzn. nic nie robie, tylko zyje smile))
    • jutka1 Niedzielnie 02.01.05, 08:56
      Na Dolnym Slasku szaroburo, jak zwykle...
      Ma padac deszcz, i zima chyba nas ominela w tym roku..

dziendobrybardzo smile))
      • lablafox Re: Niedzielnie 02.01.05, 09:11
        Witajcie w drugi dzień roku.
        Zostaliśmy we dwoje .
        Pies, który był z nami w Sylwestra i Nowy Rok i umilał nam życie poszedł
        sobie,że swoją właścicielką.
        Od wczorajszego południa tęsknił bardzo i nasłuchiwał czy jego pani nie idzie.
        Gdy przyszła - radość nieziemska, a potem to tylko u jej stóp leżał i
        pilnował ,żeby bez niego nie wyszła.
        Przestaliśmy dla niego istniec , ale łapę na pozegnanie dał.
        W Poznaniu szaro, ale dość jasno i powietrze przejrzyste.
        Po śniadaniu zabieramy się do ustalania planów i zadań na rok - ogólnie, a
        styczeń szczegółowo.
        • lablafox Re: Niedzielnie 02.01.05, 09:52
          Wprowadzam korektę - w Poznaniu SŁOŃCE ,błękitne niebo i +7
          • kamfora Re: Niedzielnie 02.01.05, 09:57
            Potwierdzam: jest słońce smile)))))))))))

Dzień dobry się zaczął.
            • wedrowiec2 Re: Niedzielnie 02.01.05, 12:06
              Słońce, puchate chmurki na niebie. Huraganowy wiatr. Zatęskniłam za górami i
              halnymsad
              • marialudwika Re: Niedzielnie 02.01.05, 12:10
                Halny to jest tutaj,ale bez gor a wrecz przeciwnie...
                Nie znosze sztormow.
                ml
              • mammaja Re: Niedzielnie 02.01.05, 12:17
                Ciemny dzien,chociaz wiatr teraz troche rozwiewa chmury.Obejrzalam na tvn
                film "dla mlodziezy", bo byly w nim piekne konie i piekne zawody.Tacy mlodzi
                aktorzy - Anthony Hopkins,Christopher Plummer - sprawdzilam rok produkcji 1978.
                Zrobilo mi sie smutno, ze to juz tyle lat...Ech,ta nasza mlodosc ! Pierwsza?
                Druga?Trzecia?
                • tom_tam Re: Niedzielnie i z ... optymizmem :) 02.01.05, 13:48
                  mammaja napisała:
                  "...Ech,ta nasza mlodosc ! Pierwsza? Druga? Trzecia?"

Mammajko,-
                  odrobina optymizmu!
                  -prawda iz zaczal sie "na serio" nastepny kalendarz z tych kilkunastu/dziesieciu
                  ktore nam jeszcze pozostaly,

-prawda iz nie ma powodow do "entuzjazmu" bo: ML (zachod ode mnie) - SZTORM,
                  Wedrowiec (wschod) - HALNY ale wlasnie teraz, u mnie, przez (mala) dziure w
                  chmurach wyszlo u mnie ...slonce smile),

-nad Ren-em rozpoczela sie "5-ta pora roku" - Karnawal smile)

-zawsze (z doswiadczenia zyciowego) po Zimie przychodzila Wiosna

i.... ja tez lubilem podobnie jak Ty (co wnosze z Twojego wpisu) Piwnice pod
                  Baranami a "Ech, ta nasza mlodosc" podtrzymuje moj optymizm zyciowy tym wiecej
                  im mniej potrafie sobie odpowiedziec na pytanie: "hmmm... jaki to ja
                  mialem "kiedys" kolor wlosow? - zawsze siwy?"

pozdrawiam,-
                  tom
                  • mammaja Re: Niedzielnie i z ... optymizmem :) 02.01.05, 15:28
                    Dzieki za optymistyczna nute i rozpoznanie zrodel piosenki! Piwnica to osobny
                    kawalek mojego krakowskiego zyciasmileA rzeczywiscie nagle zrobilo sie niebiesko i
                    slonecznie! Dobrze,ze nie siwije - co nawet stwierdzila ostatnio moja
                    fryzjerka,ale to widocznie po tacie,ktory do konca byl ciemnowlosy.
                    • jan.kran Re: Niedzielnie i z ... optymizmem :) 02.01.05, 15:40
                      Dzis jak szlam do fabryki to mnie zatkalo estetycznie.
                      Pojawilo sie tak piekne swiatlo jakie jest tylko mozliwe w Norgesmile)))

Po jednej stronie nieba szaroburo i ciemno a po drugiej niskie slonce nad
                      horyzontem i kolory pomaranczowo - zlote i rozne odcienie niebieskosci.
                      Nie dziwie sie, ze swiatlo norweskie bylo natchnieniem dla wielu malarzy
                      przyjezdnych i miejscowychsmile))

Na razie nie mam kamery digitalnej wiec Wam podzuce linke z okolicy mojej
                      fabrykismile))
                      K.

www.fortunecity.com/westwood/arch/769/Vigeland/walk1.html
                      • mammaja Re: Niedzielnie i z ... optymizmem :) 02.01.05, 15:48
                        Barzo ciekawy link, Kranie - z przyjemnaoscia poogladam rzezby, jak wroce!
                        • jan.kran Re: Niedzielnie i z ... optymizmem :) 02.01.05, 15:56
                          mammaja napisała:

> Barzo ciekawy link, Kranie - z przyjemnaoscia poogladam rzezby, jak wroce!

Ja ide poogladac w naturze , bo widze je z fabrycznego oknasmile))

Zajrze po szychcie. K.
    • dado11 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 02.01.05, 18:41
      Czesc Kochanismile))
      Dawno nie mialam taaakiego Sylwestrasmile Trwal 26 godzin z 7 godz. przerwa na
      sen. Nie sadzilam, ze mozna w moim wieku wytrzymac taki maraton. Wprawdzie dzis
      snuje sie markotnie, oczy sie kleja, ale co wspomne kawalki z imprezy to dziob
      mi sie smiejesmile)) Goscie powaznie potraktowali nakaz przebrania sie i zabawa
      byla naprawde wspaniala. Mielismy cale spektrum postaci: wspaniala Lise Minelli
      z Kabaretu, Cruelle de Moon, Indiane Jonesa, Leona Zawodowca, Batmana, Easy
      Ridera, i mase, mase innych. Byly tance szalencze, petardy, pyszne jedzonko,
      konfetti, i wszystkie atrybuty wspanialej zabawy noworocznej. Moze zdjecia beda
      za pare dni, to wkleje smile
      Wszystkim zycze przy okazji wspanialych nastepnych 363 dni, pelnych radosci,
      zdrowia i sukcesow, pozdrawiam noworocznie D.
      • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 02.01.05, 21:03
        Ciesze sie Dado,ze bal sie udal! Juz sie martwilam,ze cie wcielo gdzies na
        Noworocznym szlakusmile Wszystkiego Dobrego!
    • jutka1 Poniedzialek... 03.01.05, 09:28
      baaaardzo wieje
      nic nie pada..

ide zrobic druga kawe smile
      • rudakitka1 Re: Poniedzialek... 03.01.05, 09:34
        Też bardzo wieje,tylko że jeszcze do tego duże płatki śniegu wirują z
        nieba.Temperatura jest po plusie i zaraz z tego będzie mokra brejasad.
        Przyniosłam własnie pierwszą kawkesmile.
        • marialudwika Re: Poniedzialek... 03.01.05, 11:17
          Sztorm wreszcie, po dwoch dniach,poszedl w sina dal..Swieci slonce i jest 5
          stopni.
          ml
          • mammaja Re: Poniedzialek... 03.01.05, 12:50
            Chyba troche wije,bo sosny za oknem kolysza sie niespokojnie.,a chmury suna
            majestatycznie - pokazujac troche przejasniejace nieba. Zaspalam okrutnie,bo
            mlodziez wrocila z gor o 3 ciej w nocy. Droga byla tragicznie zapchana.
            • lablafox Re: Poniedzialek... 03.01.05, 13:00
              Poniedziałek noworoczny zaczęłam od falstartu .
              Mam nadzieję ,iż to przypadek jednostkowy tylko.
              Wieje , mocno , chnury granatowe.
              Mimo ,że na plusie - bardzo zimno.
              • wedrowiec2 Re: Poniedzialek... 03.01.05, 16:41
                Wieje i gradobije. tak było przez całą noc. Tłukłam się po mieszkaniu miejsca
                nie mogąc sobie znaleźć. Podbnie zachowywało się pół miastawink
                • marialudwika Re: Poniedzialek... 03.01.05, 18:13
                  Mam dzis zakapiorny dzien.Winda "poszla" do wymiany,tzn. narazie ja wylaczyli a
                  nic nie robiasad
                  "Proces wymiany" potrwa ok. 3 tygodni,wiec pozostaja strome awaryjne schody.
                  Malo tego "sie" popsulo video,odtwarza tylko dzwiek a obrazu nie...
                  Oj,dolo,dolo!
                  A pogoda tez spaskudniala.
                  Ponarzekalam i moze mi ulzy.
                  ml
                  • lablafox Re: Poniedzialek... 03.01.05, 18:45
                    Ponarzekaj do woli.
                    Ulży na pewno.
                    Na którym piętrze miszkasz?
                  • alfredka1 Re: Poniedzialek... 03.01.05, 18:51
                    "sila złego na jednego", najmniej martw się stromymi schodami, przypomnij sobie
                    jak nie tak dawnosmile wbiegałaś na Giewont, a miłe wspomnienia sił dodają. Gorzej
                    natomiast ze zwierzyną, chyba się nie zbuntuje i pójdzie za Panią ochoczo.
                    Miało to być pocieszenie ale chyba nie bardzo mi wyszło? Pozdrawiamy
                    serdecznie. A teraz poważnie: uważajcie na strome schody, zwłaszcza jeżeli są
                    na zewnątrz domu .
                  • bodzio49 Re: Poniedzialek... 03.01.05, 18:52
                    Nie narzekaj Ml na te schody. To okazja na dodatkową gimnastykę smile)
                    Na zachodzie (Polski) dzisiaj pogoda zmieniała się co chwila. To słońce to
                    deszcz poganiane bez litości porywistym wiatrem. Już nie mogę doczekać się
                    wyjazdu. Całe 2 tygodnie w miejscu gdzie podobno pada 7 razy w roku.
                    Jeszcze tylko muszę znależć miejsce na zaparkowanie samochodu w stolycy bo
                    pociągami nie chce mi się tłuc i hajda smile) Wpadnę oczywiście jeszcze
                    powiedzieć do widzenia. Ciekawe czy te przystojniaki w turbanach maja w
                    holetach komputery?
                    • mammaja Re: Poniedzialek... 03.01.05, 19:00
                      Bodziu, pomyslimy o tym parkingu - gdzie bezpiecznie i niedrogo, bo na
                      lotnisku to chyba za dwa tygodnie zaplacisz bardzo duzo sad
                      ML - wspolczuje, kiedy mieszkalismy na 8 pietrze mielismy psa ktory
                      kategorycznie odmawial wchodzenia na gore,a wazyl przeszlo trzydziesci kilo!
                    • marialudwika Re: Poniedzialek... 03.01.05, 19:17
                      Hhe,akurat ja na brak ruchu nie narzekam bo 5 razy dziennie chodze z psami,poza
                      innymi wyjsciami.Schody jako takie nie sa tragedia ,ale tutejsze schody sa
                      fatalne,zwlaszcza dla rozbisurmanionych windasmile
                      Wspinanie na Giewont ma widoki Alfredko!
                      Gorzej zlosci mnie brak mozliwosci nagrywania tego,co chce...A reperacja trwa
                      tu wiekisad.Ale nie bede narzekac bo szkoda zdrowia!
                      ml
                      • marialudwika Re: Poniedzialek...PS 03.01.05, 19:18
                        Ojej,mnie sie juz wszystko "pokickalo",czy mowi sie reparacja aby? Po
                        holendersku jest repe..i stad BYK!!!
                        ml
                  • ewelina10 Re: Poniedzialek... 03.01.05, 19:49
                    Masz rację ML wspinanie na Giewont to nie to samo
                    co ... po schodach smile
                    Raniutko objechałam okolice Nieporętu i Zalewu.
                    Przy wietrznym dniu ale słonecznym czułam w sobie taki
                    jakiś powiew nowej siły i chęci działania.

W firmie zaś praca opierała się na zamykaniu "starego"
                    i otwieraniu "nowego"
                    • dado11 Re: Poniedzialek... 03.01.05, 21:47
                      Uff... okropny. Uganianie sie za pania z pomaranczowego kraju i proby
                      powstrzymania jej od dewastacji roznych sprzetowsad(( To nie byl dobry pomysl.
                      Poza tym kupa roboty z zamykaniem starego roku. Szczesliwie jeszcze wiekszosc
                      zleceniodawcow na urlopach. Pogoda paskudna, po poludniu cos w rodzaju
                      grado-sniegu, i silne wietrzysko, brrrrr... Nawet psy nie za bardzo
                      zainteresowane spacerkami. W nocy tak wylo za oknem i trzaskalo czym popadlo,
                      ze z zaplanowanego milego snu, wyszlo nocne snucie sie (jak Wedrowiec i pol
                      Szczecinasad Wiec pewnie szybko zmykne do lozeczka. Pozdr. D
    • jutka1 wtorkowo 04.01.05, 08:53
      Wieje okrutnie i mzy..
      Szkoda, ze musze "do miasta" pojechac - wieczorem wpadnie para przyjaciol i cos na zab
      musze kupic..

dziendobrybardzo smile
      • skynews Re: wtorkowo 04.01.05, 09:46

Już po południu lub jutro może być lepiej:
        imkhp2.physik.uni-karlsruhe.de/~muehr/satpicsf/afwa/bmetir01.html
        saturn.unibe.ch/rsbern/noaa/dw/realtime/current/n1bcurr.jpg

dzieńdobrysmile
        • no_no Re: Ci odlatują 04.01.05, 13:25
          ci przychodzą i...
          zawsze jest jakieś jutrosmile)

no_no - pozdrawiam was wapniakismile)
          • jutka1 Re: Ci odlatują 04.01.05, 15:55
            No_no, nie wyzywaj sie!
            wink)))

J. - z lekka zwapniona, ale to podobno dobre na kosci wink)
        • ks40 Re: wtorkowo 04.01.05, 13:28
          Witam w Nowym Roku! Chciałoby się rzec biało i puszyście ale w Gdańsku niestety
          siąpi od rana, raz mocniej raz słabiej: ach gdzież te niegdysiejsze śniegi!
          Dokonałam dziś rano odkrycia na miarę pogody: a mianowicie czytając ludowe
          przysłowia nt. stycznia doszłam do wniosku, że madrości ludowe nijak się mają
          do rzeczywistości ponieważ ongiś nie znano EFEKTU CIEPLARNIANEGO! Trochę mnie
          to uspokoiło, ale żal białego puchu uncertain
          Pzdr. Wszystkich cieło i słonecznie na przekór pogodzie (aż się sama sobie
          dziwię, skąd u mnie tyle dobrego humoru...wink
          • mammaja Re: wtorkowo 04.01.05, 15:35
            Rano lezal snieg,ale tylko przez chwile.Potem deszcz,chlapa ciemno. Ale nic
            to.Bylam na spotkaniu w nowotwartym Domu Dziennego Pobytu dla osob starszych,
            samotnych, potrzebujacych takiego wsparcia. Super - wielki dom zapisany w
            testamencie wraz z dzialka Caritasowi zostal pieknie odnowiony, remont
            czesciowo sfinansowalo miasto - efekt - obiekt od dawien dawna potrzebny
            zmaterializowal sie.I to jak tam ladnie! Mam zaraz swietny humor, kiedy cos
            takiego sie uda!
            • wedrowiec2 Re: wtorkowo 04.01.05, 15:47
              Śniegu nie widać. Pewnie w tym sezonie zimy już nie będziesad
              Miło wiedzieć, że powstają tak piękne domy opieki dla potrzebujących. Mam
              nadzieję, że wraz z bogaceniem się społeczeństwa będzie więcej takich miejsc.
              Na rolę Państwa nie ma co liczyć. Dla nas pozostaną tylko fundacje i dobra wola
              innych ludzi.
              • lablafox Re: wtorkowo 04.01.05, 17:10
                W@ietrznie i deszczowo, więc o uzywaniu parasoli nie ma mowy.
                + 9 stopni bylo w południe.
                Ks40 - jest jedno przysłowie ludowe, sprawdzajace sie bez względu na
                efekty... "Na Nowy Rok przybywa dnia na barani skok".
                Robi się coraz dłużej jasno i wiosna tuż , tuż - tylko 76 dni.
                U nas kwitną prymulki na osiedlu , a bzy mają pączki tak duże jak w kwietniu.
                • jan.kran Re: Zorza. 04.01.05, 19:33
                  To wczoraj widzialam w Oslosmile)) Znaczy sie w drodze na lotnisko w celu
                  odebrania Juniora.

www.aftenposten.no/spesial/bildeserier/article940373.ece
                  Bylo przepiekniesmile)) K.
                  • wedrowiec2 Re: Zorza. 04.01.05, 20:39
                    Tego nie ma! To jest tak piękne, że aż trudno uwierzyć, że jest rzeczywiste.
                    • jan.kran Re: Zorza. 04.01.05, 21:16
                      Siedem lat bedzie niedlugo jak tu mieszkamsmile) I sie doczekalam... K.
    • dado11 Re: Dzisiejki - wtorek 04.01. 04.01.05, 20:36
      Mm ciesze sie rowniez, ze takie miejsca powstajasmile Moje dziecko, na wykladach
      z przedsiebiorczosci, dowiedzialo sie, ze najlepszy interes na za 15-20 lat,
      to eksluzywne domy spokojnej starosci (dla naszego pokolenia, niestety!).
      I chyba jest w tym wiele racji!!!
      Janie. K. strasznie ci zazdraszczam tych niebianskich efektow swietlnych,
      sa niezwykle egzotyczne i pieknesmile))
      A na moim podworeczku: dzis, uzbrojona w poklady anielskiego spokoju,
      nieskonczenie dlugiego czasu do zmarnowania i kastety na lokciach, pojechalam
      przerejestrowac samochod (to w ramach noworocznych obietnicsmile. I co? I nicsmile
      Wszystkie sprawy zwiazane z tym niewykonalnym zadaniem, zalatwilam w dwie!!!!
      godziny... Mam nowy dowod, tablice, ubezpieczenie... Och, ten nowy roczek,
      pieknie sie zaczalsmile))
      No moze poza tym, ze pogoda byla do d..., a na przejsciu dla pieszych,
      niewymownie chamski taryfiarz opryskal mnie od stop do glow blotnista kaluzasad
      Ale postanawiam to zaliczyc w poczet szczesliwych trafow, a kurtka da sie
      upracsmile No, dosyc gaworzenia, pozdr. D
      • bodzio49 Re: Dzisiejki - wtorek 04.01. 04.01.05, 21:18
        U nas pogoda bez zmian. Ale samopoczucie super. Jutro już wyjeżdżam więc
        pozdrawiam wszystkich serdecznie i do poczytania. Podobno w tym hotelu w
        Tunezji jest kawiarenka internetowa. Jeśli żonka odpuści trochę z postanowienia
        codziennego korzystania z zabawy do 2-3 rano to na pewno się odezwę smile Dzięki
        Mm za pomoc, juz wszystko załatwione. Bawcie się dobrze.
        • jan.kran Re: Dzisiejki - wtorek 04.01. 04.01.05, 21:28
          Bodzio , dziekuje za zyczenia Swiatecznesmile)

Gdzie bedziesz w Tunezji, gdzie?
          Jezuuu jak mi sie teskni za sloncem , piaskiem , Kartagina i jez. fran.
          K. Polnocny...
          • mammaja Re: Dzisiejki - wtorek 04.01. 04.01.05, 21:31
            Bodziu,mialam jeszcze jedna informacje, ale jak juz wszystko OK to pozostaje
            zyczyć wspanialego pobytu i czekamy na zdjecia!
            • mammaja Re: Dzisiejki - srodowe 5.01 05.01.05, 11:09
              Witam. Wlasnie przestal padac ulewny (prawie) deszcz, troche sie przejasnilo.
              Robi sie coraz bardziej zielono - nie bedzie dobrze jak mrozy chwyca za pozno,
              wszystko powinno miec swoja kolej rzeczy. Wybywam do popoludnia!
    • ewelina10 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 05.01.05, 11:58
      Witam.
      Bodziu życzę Wam przede wszystkim miłego wypoczynku, bo przecież o pogodę nie
      musisz się tam troszczyć smile

U mnie za oknem wiosennie. Słońce oświetla iglaki, mieniące się teraz różnymi
      odmianami zieleni, dalej za nimi przebiją czerwone owoce Irgi. Pogodziłam się
      ze świętami bez śniegu, a teraz raczej chciałabym już, aby ta pogoda
      zwiastowała wiosnę smile
    • no_no Re: Fanfary poproszę 05.01.05, 17:11
      tuturututu tusmile
      Ogłaszam, że na początku roku 2005, na czoło peletonu najlepszych fórsmile
      wyjszła kolaskasmile) 40+ !!!
      Składam serdeczne gratulacje jej konstruktorowi - Markowi vel jej_mężowi,
      vel ord, jego następczyni - Lablafox, która dzielnie dzierży drążeksmile)
      w dłoni.
      Wyrazy uznania wszystkim uczestnikom wymiany myśli i poglądów, bez których ten
      sukces nie byłby możliwy.
      Osobne gratulacje składam weteranom tego forum, którzy codzienną obecnością
      zaświadczają o swoim wielkim przywiązaniu do tej małej wysepki, gdzie
      rozbrzmiewa mowa polska.

Proszę o powstanie i odśpiewanie hymnu:
      "40 lat minęło, jak jeden dzieńsmile....."

no_no - zdrowia wszystkim życzę i wio, jedziemy dalejsmile)
      • wedrowiec2 Re: Fanfary poproszę - proszę bardzo. 05.01.05, 17:43
        Fanfary
    • terem Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 najlepsze forum 05.01.05, 20:21
      Ha!Też to widziałam!
      Wiedziałam, że do tego dojdzie, dawno się nam to należało!smile))
      Cieszę się i podskakuję z ukontentowania.
      Pozdrawiam wszystkich "sprawców" w.w. sukcesu.
      • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 najlepsze forum 05.01.05, 20:37
        Z wrażenia słów nam wszystkim zabrakło. I to nie od dziśsad
        • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 najlepsze forum 05.01.05, 21:04
          I nawet nic nie gotujemy sad
          • tom_tam Re: Dzisiejki Styczniowe - MM 05.01.05, 21:09
            moze... wstaw wode na herbate - prosze smile)

pozdrawiam,-
            tom
    • terem Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 :( 05.01.05, 21:26
      Chyba znowu coś nie tak napisałam.
      Nieobecni na forum odpadają nieco.A nawet całkiem.sad
      • marialudwika Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 :( 05.01.05, 21:56
        A gdzie to jest podane do wiadomosci???
        ml
        • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 :( 05.01.05, 22:01
          Tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=1512997
      • dado11 Re: Dzisiejki Styczniowe sroda 05.01. 05.01.05, 21:58
        Macham wiec z podium, ale... gdzie mozna to podium obaczyc???
        Przepraszam za glupote (vide Telefon...), ale na usprawiedliwienie
        - nie mam wielkiego doswiadczenia i dzialalam w dobrej wierzesad((
        Za to moge sobie policzyc za kolejny mily traf fakt, ze wpadlam do wlasnie
        upadajacej galerii i pewnie jutro uda mi sie odzyskac czesc prac m-ka, inaczej
        by przepadlysad( Dzien byl piekny, jakis dlugi i dosc jasny. Pachnie wiosna,
        ale to chyba jednak nie najlepiejsad Choc miesiac zimy by sie przydal...
        Jutro ide do dentysty (kolejne postanowienie noworocznesmile i pewnie bedzie
        bolalosad No, ale zasluzylamsad((
        Pozdr. D
        • lablafox Re: Dzisiejki Styczniowe sroda 05.01. 06.01.05, 07:08
          To GRATULACJE dla NAS.
          Bardzo sie cieszę.
    • josarna Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 06.01.05, 09:24
      Pada deszcz! Niesamowite tutaj w styczniu! Za to nie muszę np. jechać przez las
      zadając sobie typowe zimą pytanie: "Uda się dzisiaj, czy nie?"
      Nareszcie jest czas na złapanie oddechu. Goście sylwestrowi wyjechali
      zachwyceni (jak zawsze). Lubię patrzeć, jak moi goście dobrze się bawią.
      Kolejne moje urodziny (też Sylwester) - zaliczone. Prawie wszyscy o nich
      pamiętają - bo trudno nie pamiętać, że ktoś się tak zwariowanie urodził.
      Doceńmy szaroburą zimę! Niektórzy mogą nieco zwolnić tempo i np. zajrzeć na
      Forum, na co przez większą część roku nie ma czasu.
      • jutka1 czwartkowo... 06.01.05, 09:27
        ... i deszczowo, tez.
        Chce sniegu

dziendobrybardzo smile
        wieczorem portal chodzil jak trzy muly, albo i cztery
        dobrze, ze sie poprawilo
        • mammaja Re: czwartkowo... 06.01.05, 10:56
          Dzisiaj Swieto Trzech Kroli.Pamietam z dziecinstwa,jaka atrakcja bylo palenie
          kadzidla pzryniesionego z kosciola.Wonny dymek pachnial jalowcem.Tradycja
          pisania K+M+B na drzwiach kreda.... Ale pogoda wiosenno
          jesienna,chmury,szaro.Pozdrawiam wszystkich do wieczora!
          • marialudwika Re: czwartkowo... 06.01.05, 11:12
            Piekna i sloneczna pogoda,ale chlodno bo tylko 5 stopni.
            ml
            • dado11 Re: czwartkowo... 06.01.05, 21:36
              puk, puk, jest tam kto???
              Ja wpadam pozno jak zwykle, ale ostatnio znow praca mnie kochasmile))
              I znow dzis udalo mi sie popchnac zaleglosci, okazalo sie, ze wszystkie prace
              Artura sprzedaly sie, wiec wpadlo troszke niespodziewanej kasy i humorek
              jeszcze lepszysmile) Moj przemily dentysta meczyl mnie ponad godzine i mam ganz
              nowe dwa zabki. Pogoda jak wszedzie, paskudna: wialo, lalo, i nijak nie
              przypominalo zimysad Pozdrawiam cieplo, D.
              • alfredka1 Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 12:11
                Jak dobrze pójdzie, to jeszcze w tym tygodniu wejdziemy w drugą setkę
                dzisiajek /dzisiejek/.Dzień wietrzny, pochmurny ale ciepły. Przed oknem na
                bzach takie duuuże pąki, a więc niedługo majsmile
                • marialudwika Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 12:24
                  W zwiazku z powyzszym podaje komunikat meteo w A.
                  12 stopni plus,wichura i dosc ciemno,chyba wiosna "idzie" bo wszedzie paki a i
                  moje storczyki paczkuja tez...
                  ml
                  • omeri Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 13:16
                    Witam po dentyście i przed pracą. W Wwie szaruga, nic tylko spać.
                    • mammaja Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 16:53
                      Mial byc w miare spokojny dzien.Tymaczasem od rana telefon urywal sie, jakies
                      sprawy niecierpiace zwloki w ktorych nalezy natychmiast pomoc, wizyta
                      szwagierki trwajaca kilka godzin, poprostu padam - a tak ciekawie jest na
                      forum.Moze pozniej sie wlacze? Pogoda dziwna, ale zimno, wyszlam z gola glowa i
                      mnie przewialo.Wiatr,chmury,bloto.
                      • marialudwika Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 16:57
                        Zachwycajaco pieknie wyglada niebo,slonce zachodzi na rozowo..
                        Dzien zas byl meczacy i jakis dlugi,ciesze sie,ze juz jestem w domu.
                        Wiatr jest lodowaty...
                        ml
                        • wedrowiec2 Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 17:58
                          Z grupą przyjaciół z pracy byłam dziś na obiedzei w restauracji (pubie).
                          jedzenie znakomite, rozmowy ciekawe. Nawet udało nam się porozmawiać o sprawach
                          ogólnych i osobistych, a nie tylko o naszym pasjonującym zyciu zawodowymwink
                          • ewelina10 Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 18:25
                            wyskoczył mi dzisiaj prosto pod koła śliczny, kolorowy samiec bażanta.
                            Na szczęście jego i ... moje smile udało mi się przyhamować. Trochę było groźnie.
                            • wedrowiec2 Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 18:45
                              Kiedyś, chcąc uchować kurę spacerującą po jezdni przed potrąceniem zaczęłam
                              gwałtownie hamować. Ja zahamowałam, kura odskoczyła na lewy pas jezdni i
                              została przejechana przez samochód, który chcąc uniknąc wjechania w bagażnik
                              mojego samochodu tez odbił w lewocrying
                              • mammaja Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 20:08
                                Czy przynajmniej byl z niej rosol ?
                                • wedrowiec2 Re: Styczniowe dzisiajki piątkowe. 07.01.05, 20:10
                                  Nie, po kontakcie z samochodem wyglądała jak mokra, upierzona plama.
    • dado11 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 07.01.05, 20:40
      Dzis znowu pracowicie spedzilam dzionek. Zaczelam o 7 i wlasnie skonczylamsad
      Jestem strasznie zmeczona... Nawet myslec mi sie nie chce...
      Jutro sie wyspie i moze popracuje w ogrodzie (wszak wiosna na dworzesmile
      Pozdrawiam Was serdecznie, D.
      • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 07.01.05, 20:46
        Współczuję Ci, dado. Dobrze, że odpoczniesz przez najbliższe dwa dni. Pewnie
        czas zacząć wiosenne prace ogrodowewink
        • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 07.01.05, 20:47
          A potem przyjdzie zima......sad
          • mammaja Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 07.01.05, 20:49
            I to by bylo na tyle w tym watku!
          • wedrowiec2 Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 07.01.05, 20:49
            Trzeba zrobic łatwo zdejmowalne (łatwozdejmowalne???) chochołki dla roslinsmile
      • kanoka Re: Dzisiejki Styczniowe nr 99 do Dado 07.01.05, 21:00
        Masz rację, wiosna idziesmile)
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2481956.html
        Byleby tylko się nie rozmyśliła....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka