jutka1 08.07.06, 23:03 Oooo. Maly jubileusz: 60 )) Czyli mielismy wklad co najmniej 6000 postow... Ale kto mowi o ilosci, nam nie o to chodzi - jakosc, paniedziejstwo, jakosc. I smichy chichy )) A je? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terem Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 08.07.06, 23:35 Gratuluję jubileuszu! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 08.07.06, 23:39 Terem, w imieniu wszystkich piszacych dziekuje! )) Odpowiedz Link
terem Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 08.07.06, 23:50 Nie ma za co. W imieniu niepiszących i czytających Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:02 Jutka - wdech - wydech - wdech - wydech... Pomyśl sobie, że to już historia. Czekamy na kolejny Mundial - i wówczas nasi dadzą czadu To się nazywa pozytywne myślenie Nie smuć się Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:08 Nie smuce sie - jestem rozczarowana, ale sie nie smuce. To tylko futbol. Sa wieksze problemy w zyciu. Czesc, Monieczku )) Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:10 Czesc Moniu , Jutko.. i kto tam jeszcze..?? Nie smucic sie dziolchy... Smutnych nie chce zaden chlopak)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:12 A po co mi oni?? Poza tym nie smuce sie Nie meczem Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:15 Mam nadzieję, że niczym bardzo poważnym, Jutyldo... Witaj, Kiciu Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:13 Witaj Tylko futbol - i aż futbol Powiem Ci, że Smok kibicował Włochom - ale od pewnego momentu bez większego przekonania...A po zajściu stwiedził, że Zizou musiał coś wyjątkowo paskudnego usłyszeć, i że nie pochwala, ale odczuwa zrozumienie... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:15 Typu twoja zona jest k.... i ja rzne codziennie Albocus Nie dowiemy sie Ale przykre Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:19 Grom wi...Ale szkoda, że nie ogłuchł na te kilka minut. Nie wiadomo, czy to jego postawa zadecydowała o końcowym wyniku - ale tego się nie dowiemy... Odpowiedz Link
dado11 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:30 Yellow??? Co je??? Komuś przykro jest, cycóś??? A jeśli, to czemu? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:33 Yjiii tam. Od razu przykro komus. Jak tam, Dado? )) Odpowiedz Link
dado11 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:40 Ochhhhh, życie to niejebajka.... Wczoraj w gościach, dzisiaj goście, ale świat taki piękny, wino jak ambrozja, nawet Italiańce wygrały)) i noc tak upojna... Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:40 Cześć Dado Tak se smęcimy po dziwnym meczu - a dodatkowo chyba Jutka chowa jakiś smutek w zanadrzu... Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 09.07.06, 23:53 Chyba powoli się zbieram...wszyscy ucichli... Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 00:02 Ja też...ale jeszcze tylko przez chwilę Jestem nieco chlapnięta...duchota przeokrutna..chciałoby się mieć jakiś ogród wilgotny i pachnący... Odpowiedz Link
dado11 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 00:10 Cześć Moniu no to tu taki sobie jest, podlewanie pracuje pełną parą, wilgotny chłód koi obrzękniętą skórę, świat pachnie, jak sto marzeń w jednym, a u Jutki to pewnie jest jeszcze sto razy piękniej)) NIemniej wczorajszy wieczór w mieście, w ursynowskim M4 był wybitnie przekonywujący... nigdy więcej miasta... Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 00:13 No to jadę do Ciebie, Dado Ułożysz mnie gdzieś w jakimś cienistym kącie... Tak, żebym nie przeszkadzała Odpowiedz Link
dado11 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 00:27 Moniu u mnie przytulnych kątów bez liku, jak chcesz, to wskakuj w pojazd i jedź, na południe ... a ino daj znać na priv, że jedziesz, to cię poprowadzę)) A tymczasem posyłam otwarty stożek cudownej mieszanki letnich zapachów, podprawionych cykaniem świerszczy, zchłodzonych mrokiem nocy i perlistą strugą krystalicznie czystej, zimnej wody z okesu oligoceńskiego.... Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 00:34 Czesc, wysiadywacze nocnikow, dolaczam z moim krysztalowym naczyniem. Widze ze Mundial i lato, lato i Mundial, nigdy nie czulam sie bardziej wyobcowana polozeniem geograficznym :o) Usmiechnijcie sie, ksiezyc w pelni stoi nad Waszymi letnimi ogrodami ...bry wszystkim Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 00:36 Dobranoc, Luizo I Moniu Seide. I juz (Ade przepraszam) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 00:50 Ano spijcie kobitki, a ja sie wezme za raporty. I wgram sobie do komputera pare starych CD. Odplywam z Freddiem Mercury na falach "Innuendo" Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Dzisiejsze rozmowki dedykuje... 10.07.06, 22:45 ... Marii-Ludwice, wiernej uczestniczce Klubu Nocnych Markow. I takoz Wojtkowi, Jowojowi, mojemu forumowemu druhowi i pozaforumowemu przyjacielowi. [*] Teresko, macham Ci lapka do Twojej chmurki. Wojciechu - z Toba sie policze i dam bezlep jak sie tamuj spotkamy - paru spraw nie dokonczylismy, paru rozmow tez, i tej duuuzeeej wodki w zoltym domu nie zdazylismy. Jak napisala na watku obok Lx, przychodzimy, odchodzimy... Ale jestesmy, jesli nawet jedynie w pamieci, jako obraz "na chmurce gdzies"... I nie jestesmy jedynie bytami wirtualnymi. Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 22:59 A dlaczego wlasciwie to tak smucicie dzisiaj ? DobryWieczor Enjoy it ! Odpowiedz Link
joujou Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:01 >Cześć Sky,trochę smutno,że był ktoś i już Go nie ma. Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:04 Czesc Joujou Oczywiscie ze smutno, tym bardziej jak sie kogos znalo ale smutek lepiej zastopic milymi wspomnieniami zwlaszcza w upalna letnia goraca noc i przy pelni ksiezyca - widno jak w dzien Enjoy it ! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:04 Dobry wieczor Wszystkim. Upal spowalnia tempo zycia. I moze sklania do refleksji... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:08 Witam Was Oprocz upalu, co jeszcze? U mnie aktualnie Vanessa Paradis "On the wild side". Nawet to dobrze spiewa. Nie tak odlotowo jak oryginal, ale ok. Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:13 Witaj Jutka, Vanessa Paradis - czy to tez Lenny Kravitz skomponowal dla niej "On the wild side" ? Podobno utwor ten powstal na plazy w goracych usciskach Enjoy it ! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:20 skynews napisał: > Vanessa Paradis - czy to tez Lenny Kravitz skomponowal dla niej "On the wild > side" ? Podobno utwor ten powstal na plazy w goracych usciskach ************ No wiesz??? Przeciez to w oryginale Lou Reed and the Velvet Underground. Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:22 Aaaa, to mi sie pomylilo, o innym tytule myslalem, dzieki za poprawke Enjoy it ! Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:10 DobryWieczor Kitty Upal spowodowal ze wypocilem z siebie wszystkie trucizny a teraz po ktoryms juz kolejnym prysznicu czuje sie jak nowo narodzony Enjoy it ! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:12 Gratuluje Wam i przysznica i muzyki.. A przede wszystkim dobrych nastrojow. Odpowiedz Link
joujou Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:13 >Cholerka,dlaczego u mnie upał działa odwrornie i trucizny się nasilają,to Ty teraz łagodny jesteś jak baranek ? Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:18 Oczywiscie ze łagodny jak baranek ale jezeli ktos sobie zyczy to moge w kazdej chwili przelaczyc na temperament Enjoy it ! Odpowiedz Link
joujou Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:19 >nie sądzę by ktoś sobie życzył Odpowiedz Link
dado11 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:13 Jestem, rozszczelniona, więc uzupełniam moselskim szprycerem, wiatrak poiwaniłam pisklętom, i sama, egoistycznie, się schładzam)) Artur zawiózł nasze kompletnie niezorganizowane dziecko na dworzec, ja chyba kiedyś apopleksji dostanę z powodu jej talentów organizacyjnych((( Jak znosicie ten koszmar izotermiczny (nie wiem czy można tak się wyrazić)? Mi już ostatnia szara komórka, tak czule pielęgnowana, zwiędła... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:21 Mam jednak szczescie z tym domem - w srodku mam 21C max. Dado, posluchaj sobie I belong to you w linku nizej )) Komorka od razu wroci )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Po minucie ciszy i skupienia Link 10.07.06, 23:22 profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=40351774 Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Po minucie ciszy i skupienia Link 10.07.06, 23:27 A ja tez moge??? No juz sobie slucham... Odpowiedz Link
joujou Re: Po minucie ciszy i skupienia Link 10.07.06, 23:32 >i ja się załapałam na słuchanie,dzięki Jutko. Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:26 Pootwieralem wszystko co popadnie i okna i drzwi. Swieze powietrze z ogrodu wypelnia kazdy kat a do tego ten blask ksiezyca... Na zewnatrz jest 28°C a wewnatrz 25° - mozna siedziec i chodzic zupelnie nago - niezwykle komfortowy relaks, polecam Enjoy it ! Odpowiedz Link
joujou Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:36 >okna też mam pootwierane,ale jak otworzę drzwi to sąsiad będzie do rana sterczał przy "judaszu", a to wiekowy pan i nie mogę narażać jego zdrówka Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:39 Moze nie bedzie z nim tak zle, moze to co zobaczy to bedzie najpiekniejszy widok jego zycia)) Enjoy it ! Odpowiedz Link
joujou Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:40 >Może i tak,tym bardziej,że ma zaćmę Odpowiedz Link
jutka1 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:40 Czuje sie jak wioskowy burzuj. Z taka gruboscia murow nie potrzeba mi klimatyzacji. Wspolczuje Wam. Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:44 ...ale 21°C to troche za malo obawiam sie. Po wyjsciu w dzien na zewnatrz roznica tem. bedzie zbyt duza. Enjoy it ! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:47 Sky, przeciez nie bede podgrzewac Odpowiedz Link
skynews Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:50 ))) wiesz o czym myslalem - o kominku oczywiscie ale ktos by to jeszcze uznal za jakies zboczenie))) Enjoy the Music ! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:51 Mnie jest dobrze jak jest. A poza tym latem kominek nie ma cugu. Odpowiedz Link
dado11 Re: Po minucie ciszy i skupienia 10.07.06, 23:32 Na moim skromnym modemie tak długo się ładuje, że wolę już z wami pogadać, nawet ze zwiędłą komórką (szarą) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Dzisiejsze rozmowki dedykuje... 11.07.06, 00:14 Ano. Przychodzimy, odchodzimy, zostaja slady na forum, chmurki, z ktorymi mozemy prowadzic rozmowy, numery telefonow wykreslone w notatnikow, wirtualne kwiaty, prawdziwe nagrobki. Tez wspominam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
dado11 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:42 Zaraz za drogą, za czarnymi jak noc świerkami sąsiada, wzeszedł ogromny pomarańczowy talerz, z niepewnym rysunkiem zagadkowej twarzy, i cała ulica, i ogród, i nieco zaniepokojony ptak, i tkwiące nieruchomo na gałęziach liście, nabrały tajemniczego image'u, jak w "Zaczarowanej dorożce", tyle, że na wsi... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:46 U mnie tez pomaranczowy )) Czyli jutro znowu upal Odpowiedz Link
joujou Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:49 >Wyjrzałam przez okno,żeby ujrzeć łysego w pełni,a przy okazji dostrzegłam dwóch pijaczków trzymających się kurczowo kiosku ruchu więc klimaty odległe od "Zaczarowanej dorożki" Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:50 No, nie tak odlegle )) Odpowiedz Link
joujou Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:44 >Jutko,u mnie w mieszkaniu nie jest aż tak żle, bo mury też mamy dość grube,gorzej w pracy,ale jutro mają założyć klimę i będzie ok Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:47 Jou, czyli nie masz problemu )) Odpowiedz Link
dado11 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:53 Przestawiłam podlewanie, i chyba za moment pójdę podlać drogę, bo w ostatnich dniach zamieniła się w rzekę kurzu(( czasem, po przejeździe jakiegoś szaleńca, chmura pyłu sięga 10-ciu metrów... a księżyc coraz bardziej dostojny... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:55 A mnie sie zepsul zewnetrzny ten-no hmmm to takie z czego woda leci do szlaucha. (( Moze jutro naprawia. Odpowiedz Link
joujou Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 10.07.06, 23:58 >Muszę już się pożegnać,ale dziekuję za chwilę miłej rozmowy,była mi niezwykle potrzebna tego wieczoru. Dobrej nocy przy pełni księżyca Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:01 Dobranoc, Jou, spij slodko )) Odpowiedz Link
dado11 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:06 Słodkich snów, Joujou podlałam drogę i nareszcie jest czym oddychać, wszystkie niesforne drobinki brudnego pyłu zostały grzecznie ulizane do powierzchni Jest przepiękna noc Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:08 Juteczko,moze jutro pierwszy kwiatek sie rozwinie Wyglada na to,ze bedzie duzy.Jak beda nasiona,to podesle,zebys pod plot miala Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:10 Akus, ale czy one zime przetrwaja ??? Zdjecie przyslij koniecznie Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:15 Juteczko,zielsko rosnie jak wsciekle,jak jest w donicy,mozna kolo pazdziernika wciagnac do chalupy.Rozmawialam jednak z moja osobista florystka i powiedziala,ze lepiej na wiosne nowych nasiac,bo roboty mniej i ladniejsze roslinki.No,a rosnie na tyle szybko i kwitnie od razu,ze moze i szkoda zachodu,zeby przezimowywac w domu,przycinac itp.Pozdrowionka. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:17 OK, brzmi wykonalnie )) Susz i wysylaj Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:22 Sie zrobi;byle tylko nasiona byly Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:18 Jem. Ale z doskoku, bo Amerykanie przyslali wszystkie dane i nie ma zmiluj, trzeba napoczac kolejna tabele z cyferkami, przezuc, przetrawic i wypluc w ladnej formie... Dzien dobry fijolkowo Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:21 Yellow, Lou Ja niedlugo sie najem, juz zeby sie ten feralny poniedzialek skonczyl. No, jeszcze pare minut, skoncze tylko wino Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:24 Czemu zaraz "feralny"? A poza tym nie jest poniedzialek, tylko juz wtorek - nawet u Ciebie! Skoncz wino, przepijam do Ciebie czerwona herbatka Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:27 Oj,zapomnialam o moim Rooibos'ie w kuchni!Chyba juz calkiem chlodna... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:27 Co to Rooibos, Akus? Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:29 A,czerwona herbata,baaardzo zdrowa.Polecam. Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:30 W pierwszym lepszym Tesco-czy czyms innym tego typu-dostaniesz. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:33 No wlasnie, tylko te nasiona nie dojada na czas. Bo ubic trzeba predko. Kurcze. Czerwona herbate, nie powiem, lubie. Zielonej nie moge pic, bo mi serce po niej palpituje )) Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:36 Jutka,juz kawalek liscia przemyconego np. w herbacie,zwali ich obydwu z nog.I to skutecznie. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:27 Skopiuje z forum obok, bo nie chce mi sie pisac na nowo "No to jak ogorki, to prosze bardzo. Vqrvilam sie (nic wspolnego z wirtualem). I do tego jeszcze pajak mnie ugryzl, mam wielki czerwony placek z ktorego wychodza ohydne substancje (( Na dokladke klient ciagle mi wisi 3 tysiace, i sobie na urlop je..niec pojechal, chyba razem z ksiegowa, kurnia, bo ksiegowa nie odbiera. No i na koniec dodam, ze mam nadzieje, ze nie bedzie caly tydzien, jak ten poniedzialek. O!!! " Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:28 Jutka,w razie czego,to Ty wiesz,ze ja mam trucizne na tego klienta,tudziez jego ksiegowa Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:32 www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=rooibos_ps Link,specjalnie dla Ciebie. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:32 Jutko, co z tymi pajakami ze Ciebie gryza? To nie pierwszy raz. A mowia, ze w Australii pelno tego paskudztwa, tymczasem poza ogrodem przyjaciolki nie wiedzialam ani jednego jadowitego. Czy nie mozesz sie pozbyc tych pajakow? Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:35 Lou, jak sie pozbyc pajakow w ogrodzie??? Bo tam mnie dorwal, nawet nie zauwazylam, potem bylo za pozno jak to w zyciu. W Australii nic mnie nie uzarlo, a we wlasnym ogrodzie paskudztwa, sodomia z gomoria. Bleee. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:35 jutka1 napisała: > I do tego jeszcze pajak mnie ugryzl, mam wielki czerwony placek z ktorego > wychodza ohydne substancje (( *** Siostra, mam to samo. Mnie tez uzarl i nawet nie powiem w co ( Pewnie jakis pajak-smakosz naszej rodowej krwi ) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:36 Przepraszam, ze tak bez przywitania, ale "sie k...wa zbulwersowalam", jak mawial pewien glazurnik ) Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:37 Przepraszam za glupie pytania,ale skad macie pewnosc,ze to pajaki Was gryza,a nie jakies inne gady? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:38 Aka, ja nie wiedzialam, ze to pajak, ale dzis juz druga osoba mi mowi, ze to ugryzienie pajaka daje takie objawy i teraz jeszcze Jutka... Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:40 Ok,rozumiem,ze slady po zebach saZalejcie rany spirytusem,najlepiej takim 95% Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:39 Akus, bo nic innego TAK w PL nie gryzie - ni komary, ni mrowki. Tylko pajaki - takie wlasnie po sobie slady zostawiaja. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:39 Aka, wlasnie o to mialam sie zapytac - skad wiadomo ze to pajak? Albo moze to alergia na innego owada? Albo male meszki tak gryza? Ugryzienie takiej np sandfly to czerwony placek i w srodku saczacy sie pecherz. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:38 Kurde, a moze to pajecza klatwa? Ich rodzina rzucila klatwe na nasza? (( Mnie ugryzl w tyl uda kolo kolana. Boli, swedzi, i te substancje... Bleee. (rozumiem, ze Ciebie w tylek? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:39 jutka1 napisała: > Kurde, a moze to pajecza klatwa? Ich rodzina rzucila klatwe na nasza? (( > > Mnie ugryzl w tyl uda kolo kolana. > Boli, swedzi, i te substancje... Bleee. > (rozumiem, ze Ciebie w tylek? *** Nie w tylek, gorzej. W tzytzek mnie ugryzl, a tam skora delikatna i sie paprze Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:41 Straszne te pajaki.....Kurcze,bede musiala uwazac... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:46 Akus, przyjezdzasz do PL??? Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 11:25 Nie,Jutka,przynajmniej nie na razie,bo mnie inny urlop czeka.Mysle jednak,ze to moze jakas ogolna plaga z tymi pajakami w tym roku. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:45 Manterko, i masz pare dziurek, z ktorych sie sonczy zam. ? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:50 jutka1 napisała: > Manterko, i masz pare dziurek, z ktorych sie sonczy zam. ? *** Dokladnie dwie mam. To u Ciebie az tak, zle, ze pod skalpel? Cholera... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:52 Jesli do jutra sie nie poprawi, to skalpel, kurnia. Poczekam do popoludnia - mnie uzarl wczoraj rano. Ech... Poslucham Erosa z Anastacia... )) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:54 A sciagnelas sobie "Sparring partnera" Paolo Conte? Stad: tinyurl.com/jshoy Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:59 To daje caly : www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=6E65FE7A4CFA5593 Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:00 Zaraz sprobuje. Duzy plik - pewnie przerwie Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:06 Sciagnela sie polowa W srode podobno bede miec normalny szybki net, i calosc wezme. Ale ladne!!! Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:07 Z filmu "5x2". Film taki sobie, ale ten Paolo na koncu... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:10 Cudne. Czy Tobie MySpace dziala normalnie teraz? Bo u mnie dzwiek jak z helmu Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:42 Pajaki nie gryza dopuki sie ich nie zlapie albo przysiadzie (z wyjatkiem agresywnych pajakow lownych, takich jak funnel web albo tarantula, ktore potrafia skoczyc zeby ugryzc but albo reke). Z tego co pamietam, polskie pajaki, ktore maja szczeki zbudowane tak, ze moga naruszyc ludzka skore, to krzyzak i topik (pajak wodny). Jesli cos wlazlo Tobie na noge i ugryzlo bez prowokacji, to raczej nie pajak. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:44 Lou, bylam u lekarza. Pajak. Gdyby sie pogorszylo jutro, ide pod skalpel. Czopien czy ropien czycus wyciac (( Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:51 Jutko, mozesz sprobowac otworzyc ropien maczajac ukaszona okolice w bardzo goracej wodzie z soda oczyszczona albo przykladac mokre gorace kompresy z tego roztworu, czesto zmieniajac, jesli ropien jest w okolicy, ktora nie da sie zanurzyc. Mniej wiecej lyzka sody na 4 litry wody. Po kilkunastu minutach do pol godziny ropien sie otwiera i zawartosc wyplywa. Tak uratowalam dlon znajomego, ktory niemal odcial sobie kciuk pila tarczowa - lekarze zaszyli ciecie, ale wdalo sie zakazenie i mial dlon od nadgarstka do czubkow palcow pelna ropy. Po moczeniu w sodzie cala dlon sie oczyscila i nie musial miec chirurgicznie otwieranej rany ani brac antybiotykow. Przepraszam ze medyczne szczegoly, ale moze sie komus przyda Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:54 Lou, sprobuje jesli sie nie poprawi. Tyle, ze miejsce jest wybitnie niewygodne - z tylu uda zaraz nad zgieciem kolana. No ale sprobuje, dzieki. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 00:44 Mnie użarło jak spałam, więc pewnie wlazlo przez okno, a ja toto przygniotlam. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:02 O cholera, kariatyda z marmurowym tzytzem :o) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:14 Robota wzywa wielkim glosem, wiec sie odpepniam od foruma. Spijcie dobrze, przede mna rozposciera sie sloneczny wtorek i klawiatura laptoka :o) Dobranoc Wam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:19 U mnie myspace normalnie. Dobrej nocy Luizo, ja tez odpelzam pod chlodny prysznic, a potem w cieple (bleee) wyrko Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 01:27 Dobrounoc. Na mnie tez czas )) Chabrowych snow Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 09:23 Wprawdzie nie nocne już rozmówki i się wcinam w dzionek, ale lecę z radą ... Luiza słusznie prawi - roztwór z sody pomaga w takich przypadkach. Polecam także aloes. Ileż to cudów niewidów czynił nad moim palcem pewien chirurg i nic nie zdziałał, stan zapalny ciągle wracał. I pomyśleć, że pomógł babciny kompres ze zwykłym liściem aloesu Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 10:00 Dzieki, Ew. Odpukac, troche sie zmniejszylo i jest mniej spuchniete. Odpukac. Tfu, tfu. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 10:14 Szkoda, ze nie moge sobie zaaplikowac wewnetrznie whisky, a zewnetrznie & soda. Bedzie wiec sama soda ) Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 10:21 Niezły jest Altacet w żelu A do wewnątrz zimne piwo. Przeciwko stanom zapalnym Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 10:34 O, o, o! Kolo poludnia zapodam sobie chlodne piwo przeciw stanom zapalnym! )) Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 10:50 Jeśli ktoś jest w wyjątkowo ciężkim stanie - może wcześniej Coby się nie pogorszyło )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 11:09 Pani Doktor, serdecznie dziekuje za przepisanie lekarstwa i rade - ide do lodowki! )) Odpowiedz Link
aka10 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 11:26 Jak,tam,Jutka?Pomoglo? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 11:32 Pomaga jak na razie - juz sie placek zmniejszyl, mniej swedzi i boli. Oklady robie nieustannie. Plus, zgodnie z zaleceniami dr Moni, piwo doustnie w ramach dezynfekcji )) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 11:53 Ja tez obkladam. Pani doktopr, czy mogie juz pifko? ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 11:59 mantra1 napisała: > Ja tez obkladam. Pani doktopr, czy mogie juz pifko? ) ********* Jesli pani doktor juz mnie pozwolila, to nie widze powodu, dlaczego nie mialaby Tobie. Bier! )) Odpowiedz Link
monia.i Re: Nocne rozmowy o tym i o owym... Odc. 60 11.07.06, 12:11 Ewentualnie, być może, pacjentka Mantra powinna była zażyć pierwsze piffko już z godzinę temu - to zależy od miejsca ukąszenia. Im bardziej swędzi i jadzi - tym wcześniej rozpoczynamy dezynfekcję wewnętrza Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie PRZELEWA SIE!!!! 11.07.06, 12:16 Mam otworzyc nowe? Bo u mnie juz noc wiec i na nocne rozmowy pora. Odpowiedz Link