lunatica 07.03.04, 15:18 Ja teraz zgłębiam "Mężczyznę w brązowym garniturze", dwa dni temu skończyłam "Czarną kawę" a wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lopug Re: którą powieść teraz czytasz? 07.03.04, 16:45 aktualnie czytam "Pięc małych świnek" :) Odpowiedz Link
lunatica Re: którą powieść teraz czytasz? 08.03.04, 14:15 już skończyłam z "męzczyzną ...", ale jeszcze nie wiem, co dziś wpadnie w moje ręce... Odpowiedz Link
justa_79 Re: którą powieść teraz czytasz? 11.03.04, 10:54 ja właśnie jestem w połowie "The man in the brown suit" :) Odpowiedz Link
zzdorka Re: którą powieść teraz czytasz? 17.03.04, 11:22 Czaje sie powolutku na ksiazki w oryginale. Podpowiedzcie, czy po angielsku jest to napisane normalnie czy tak, jak Szekspir. Czyli jakies stare zwroty itd. Bo nie wiem czy sobie poradze na moim poziomie wiedzy z tego jezyka. A bardzo bym chciala. Odpowiedz Link
lunatica w oryginale 17.03.04, 11:53 moim zdaniem książki AC w oryginale są jednymi z tych, na których warto sobie szlifować język :-) oczywiście słownictwo może w czasami być anachroniczne, ale sporadyczne :-) język jest prosty, zrozumiały. tylko nie rezygnuj jeśli bedziesz zmuszona sięgnąć do słownika, bo nie zrozumiesz jakiegoś słowa czy zwrotu. pozytywne nastawienia jest najwazniejsze! Odpowiedz Link
zzdorka Re: w oryginale 29.03.04, 14:12 Obawiam sie, ze wiecej bede czytac slownik niz sama ksiazke. ALe zachecasz mnie. Sprobuje... Odpowiedz Link
poirot80 Re: którą powieść teraz czytasz? 02.05.04, 12:26 A ja chętnie poczytałabym książki Agathy Christie po niemiecku!!! Niestety nigdzie nie mogę zdobyć ich:( Odpowiedz Link
effendi3 Re: którą powieść teraz czytasz? 06.05.04, 14:52 znam sora Hapka, takiego od Deutscha,on by ci zpewnością wszystko przełożył na niemiecki, wszystko ps.tylko czy ty byś to przetrzymała Odpowiedz Link
ulster Re: którą powieść teraz czytasz? 21.03.04, 00:43 A ja teraz czytam "Spotkanie w Bagdadzie". Dawny Irak (m. in. Babilon), gorąco i archeologia. No i zagadka. Odpowiedz Link
baha42 Re: którą powieść teraz czytasz? 24.03.04, 08:18 Podróż w nieznane. Aż musiałam sprawdzić kiedy była napisana-1954 a aktualna. Świat jest cały czas taki sam. Odpowiedz Link
effendi3 Re: którą powieść teraz czytasz? 04.05.04, 11:29 a czy nie wydaje ci się baznadziejnie głupi pomysł ze zmianą ludzkiego mózgu itd Odpowiedz Link
dylan2002 Re: którą powieść teraz czytasz? 24.03.04, 17:08 Kolejny raz "Godzinę zero". pozdr. Odpowiedz Link
poirot80 Re: którą powieść teraz czytasz? 21.04.04, 11:10 A ja właśnie skończyłam Morderstwo w Orient Expressie (czytając ostatnich parę stron powtarzałam na głos: "nie do wiary" :P) a potem będę czytać "Boże Narodzenie Herkulesa Poirot" Odpowiedz Link
poirot80 Re: którą powieść teraz czytasz? 02.05.04, 12:04 Miałam czytać Morderstwo w Boże Narodzenie, ale jednak czytałam A.B.C. Początkowo byłam zawiedziona, bo wydawało mi się, że tym razem zagadka jest dziecinnie prosta i wiem kto jest mordercą. A tu nic z tego!!! Odpowiedz Link
delie Re: którą powieść teraz czytasz? 06.05.04, 12:28 Zbrodnia na festynie, a potem 5 małych świnek:) Odpowiedz Link
effendi3 Re: którą powieść teraz czytasz? 06.05.04, 14:55 delie napisała: > Zbrodnia na festynie, a potem 5 małych świnek:) > aja "Trzecią lokatorkę" nawet dobra, polecam Odpowiedz Link
ikkala Re: którą powieść teraz czytasz? 18.05.04, 20:39 "Mężczyzna w brązowym garniturze" świetna. Na półeczce już czekają "Zerwane zaręczyny" Co to będzie jak już przeczytam jej wszystkie powieści? Odpowiedz Link