delie Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 10:19 Nie, a patrzyłam dokładnie :) Odpowiedz Link
nchyb Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 11:55 Czekamy grzecznie do końca tygodnia, a potem wychodzimy protestować - głodować na ulice :-)) Odpowiedz Link
tgosia44 Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 12:26 dwa tygodnie mijają jutro- a więc... Odpowiedz Link
nchyb Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 12:58 Tak mi wychodzi z wyliczeń i uruchamiania mojej pamięci, że poprzednim razem właśnie we wtorek Sherlock Holmes się pojawił, więc jutro powinien być nowy film o detektywach. A jak nie - to już wiecie co z tym protestem :-)) Odpowiedz Link
gocha221 Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 17:13 we wtorek:-)) spokojnie:-) choć ja dzis na wszelki wypadek zapytałam nieśmiało, bo a nuż:-) a jak Wam sie Holmes podoba? Bo ja nie kupuję Holmesa, ale koleżanka mówiła, że porażka zupełna. MAm nadzieję, że Poirot bedzie lepszy. Jeszce bym chciała pannę Marple i Colombo. Odpowiedz Link
kindov gocha221 - skrobnij slowko do amercomu! 25.04.05, 17:20 czesc :) z uporem maniaka i do znudzenia ;P prosze wszystkich o przylaczenie sie do akcji bombardowania amercomu e-mailami w sprawie wydania w Polsce serialu Miss Marple z Joan Hickson :) opinie@amercom.com.pl przylaczcie sie! :) pozdrawiam, kindov :D Odpowiedz Link
gocha221 Re: gocha221 - skrobnij slowko do amercomu! 26.04.05, 12:19 skrobnę, skrobne:-) i koleznka, która czeka na marple tez skrobnie!:-) pozdrawiam i dzięki za adresik do wydawnictwa! Odpowiedz Link
nchyb Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 18:09 > a jak Wam sie Holmes podoba? Bo ja nie kupuję Holmesa, ale koleżanka mówiła, że > porażka zupełna. Kwestia gustu - po prostu. Ja Holmsa lubię, chociaż wolałam go w wersji z Mattem Frewerem jako Holmesem i Kennethem Welshem jako Watsonem, a tu mamy inną obsadę, ale filmy mi się akurat podobały. Czyli - de gustibus i tak dalej :-) Odpowiedz Link
tgosia44 Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 20:23 Ja z Mattem Fewerem widziałam tylko jeden film- i zaintrygowało mnie w nim niezwykłe poczucie humoru Sherlocka:-) Sama miałam nadzieję na moją ulubioną wersje z Geoffreyem Whitehead'em (www.filmweb.pl/Film?id=97596) ale ta na DVD moze być :-) Odpowiedz Link
agao1984 Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 18:23 A które odcinki dadzą na początek? Może ktoś wie? Odpowiedz Link
kindov Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 25.04.05, 18:57 na poczatek na jednej plycie beda 2 50-minutowe odcinki: 1. Przygoda kucharki z Claphampton 2. Morderstwo w zaulku calkiem fajne :) sa to w ogole 2 pierwsze odcinki z pierwszej nakreconej serii, wiec byc moze nalezy spodziewac sie, ze rowniez dalsze beda po kolei...? Jesli tak, to tu zamiescilem spis wszystkich dotad nakreconych odcinkow (50- minutowych z opowiadan i 100-minutowych z powiesci :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12250&w=22383739&a=22384481 pozdrawiam, kindov Odpowiedz Link
tgosia44 Re: errata ;) 25.04.05, 20:24 dokąłdanie- i wg reklamówki w innym ich wydawnictwie: w tym tygodniu Poirot wreszcie będzie... Odpowiedz Link
tgosia44 Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? 26.04.05, 11:41 ...mój mąz :-D... juz Poirot jedzie do mnie :-)+ Odpowiedz Link
nchyb Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? 26.04.05, 12:48 Ja też widziałam i już mam. Wkrótce wielki seans! Odpowiedz Link
orient-express Ja też mam. :) Podnieśli cenę? :))) 26.04.05, 13:46 Ciekawe, na początku odtwarzania jest reklama, że cena tylko 9,90, ale na tekturce z filmem Poirot jest cena 9,95 :) Chyba ktoś chce jeszcze więcej zarobić :)) Odpowiedz Link
kindov Re: Ja też mam. :) Podnieśli cenę? :))) 26.04.05, 14:04 Tez zauwazylem :) W ogole mam wrazenie, ze Amercom jest dosc "chwiejnym" wydawnictwem, czesto sami nie wiedza, czego chca (oprocz kasy - o tym swietnie wiedza... ;), i na dobra sprawe nigdy nie wiadomo, co w koncu postanowia wydac, dopoki nie pojawi sie to w kiosku :) Ale bardzo wdzieczny jestem im za pomysl i wydanie (wreszcie!) w Polsce serialu Poirot :D W zwiazku z tym jestem w stanie wybaczyc im rozne niescislosci i do pewnego stopnia cwaniactwo. A gdyby tak jeszcze wydali Panne Marple z Joan Hickson... staliby sie moim ulubionym wydawca DVD :D Staly apel: pomozmy im w podjeciu tej decyzji! ;) opinie@amercom.com.pl pozdrawiam, kindow :) Odpowiedz Link
colleen_1 Re: I co? czy ktos widział juz POIROTA na DVD? nt 26.04.05, 16:40 Kupilam :) W Empiku w ktorym bylam zostaly jeszcze 2 sztuki. Dziwne troche. Moze wiecej maja na zapleczu. Odpowiedz Link
nitronisko Re: mam!!! 28.04.05, 17:18 cze ;) ja tez mam od wczoraj, ale jak narazie to podziwiam tylko płytke :[ bo cos nie moge odpalic tego filmu :(((( Odpowiedz Link
damian.pisula Re: mam!!! 28.04.05, 17:53 Cześć! Nitronisko, jeśli chcesz odtworzyć na komputerze PC to polecam program o nazwie WinDVD firmy InterVideo (najlepiej najnowszą wersję, bodajże 6.0). Przetestowałem kilka odtwarzaczy DVD na PC łacznie z dość renomowanymi i tylko ten spełnił moje oczekiwania, a Poirot chodzi na nim jak złoto :-)) Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link
nchyb Re: mam!!! 03.05.05, 22:05 Dla mnie Ustinow to taki sam Hercules, jak Scorupko Kurcewiczówna, a Braunek Oleńka Billewiczówna. Ale to oczywiście kwestia gustu, a o tym się ponoć nie dyskutuje... Odpowiedz Link