xxzz5 23.05.06, 11:53 Na stronie Amercomu podają, że kolejny film z panną Marple jest już w sprzedaży. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancza7 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 12:36 Yes-t, yes-t, yes-t! Już kupiłam - tylko kiedy obejrzę? Odpowiedz Link
kindov Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 15:20 Tez juz kupilem, moze uda mi sie nawet dzisiaj obejrzec... Odpowiedz Link
damian.pisula Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 16:06 I ja! :) Ale obejrzę dopiero po maturalnych zmaganiach.. Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link
nchyb Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 17:01 he, czyli wszyscy kupujemy, a nie mamy czasu na oglądanie... :-) U mnie już kolejna nieoglądana leży... Odpowiedz Link
robespier Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 21:45 A ja już obejrzałem!!! I przyznam się Wam, że jest to kolejny odcinek, w którym brakuje mi tych wyjaśnień, opisywania wskazówek itp. które doprowadziły Marple do rozwiązania zagadki - tak jak to zawsze się dzieje w powieściach. Odpowiedz Link
pink75 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 22:44 robespier napisał: > I przyznam się Wam, że jest to kolejny odcinek, w którym brakuje mi tych > wyjaśnień, opisywania wskazówek itp. które doprowadziły Marple do rozwiązania > zagadki - tak jak to zawsze się dzieje w powieściach. Masz rację - o ile mi to rybka, bo rozwiązanie oczywiście znam z książki, o tyle dla osób które nie czytały, a widziały, może to być bardzo denerwujące. Tylko czy takie osoby oglądają kolekcję? I denerwują mnie odstępstwa od oryginału - nie były konieczne. A poza tym ten film ma "rozlazłe" tempo - od połowy to już oglądałam "z obowiązku". Odpowiedz Link
tgosia44 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 23:25 Nemezis-ksiażka jest wg mnie potwornie rozlazła; film jeszcze bardziej czy tylko to oddaje? Odpowiedz Link
pink75 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 23.05.06, 23:57 Jak czytałam książkę (nawet któryś raz z rzędu) to nie miałam wrażenia, że jest rozlazła. A przy filmie tak. Więc chyba bardziej :). Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 24.05.06, 07:02 Kurcze u mnie w kiosku jeszcze nie bylo, ech wszyscy juz maja. Odpowiedz Link
ikkala Re: "Nemezis" już w sprzedaży 24.05.06, 19:02 A u mnie w jednym juz bylo, a w innych jeszcze nie bylo. Nic nie rozumiem. Chyba Nemezis przejdzie mi kolo nosa... buuu Odpowiedz Link
ancza7 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 24.05.06, 23:49 Nie martw się - na pewno jutro gdzieś kupisz! U mnie też tak często jest i kioskarze dostają Christie w różnych terminach. Pozdrawiam Ancza Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 25.05.06, 07:06 Moj kioskarz jest niezastapiony, zostawil mi egzemplarz i wczoraj go juz mialam, on jak mnie widzi to sie wychyla i wola za mna ze ma i czeka na mnie nowy numer. Odpowiedz Link
ikkala Re: "Nemezis" już w sprzedaży 25.05.06, 17:45 A ja w poszukiwaniach trafilam do kiosku w ktorym dopiero w tym tygodniu dowiezli Poirota. Nie wiecie, czy mozna ten numer(Nemezis) zamowic w amercomie? Tak na wypadek gdybym jednak nie znalazla. Odpowiedz Link
ancza7 Re: "Nemezis" już w sprzedaży 25.05.06, 18:05 Nie wiem jak w amercomie, ale na pewno będzie na Allegro w amercom_kiosk. Tyle, że dochodzi do tego cena przesyłki - chyba coś 6,50(uuuu!). Dopiero zamówienia od 30 zł wzwyż wysyłają gratis. Odpowiedz Link
ikkala Re: "Nemezis" już w sprzedaży 25.05.06, 18:13 To moze poczekam, az przegapie jeszcze jakis odcinek i zamowie hurtem :) Odpowiedz Link
tom_beresford Re: "Nemezis" już w sprzedaży 26.05.06, 13:08 Ja też jeszcze nie mam "Nemezis". Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć. Odpowiedz Link
tom_beresford Re: "Nemezis" już w sprzedaży 03.06.06, 15:36 Cóż, film jest dobry, ale książka zdecydowanie lepsza. Podoba mi się wątek, że Elizabeth Temple została poturbowana na zamku, a nie na wzgórzach. Odpowiedz Link
ikkala Re: "Nemezis" już w sprzedaży 04.06.06, 21:52 Udało Ci się kupić? Gratuluję, ja dalej nic. Straciłam już nadzieję. Odpowiedz Link