Dodaj do ulubionych

Fantazje olimpijskie

11.02.10, 18:47
Proponuje, jak komus interesujaco, wytypowac pierwsza trojke w koncu turneju hokejowego na Olimpiadzie.
Mysle ze bedzie tak -
Kanada
Rosja
Finlandia

Choc moze Oweczkin, najwieksza w tej chwili gwiazda calej NHL, rozrzuca sie i wraz z kolegami wygra? Mam nadzieje, choc mi sie wydaje ze drugiej wygranej, jak dwa lata temu, kiedy w Kanadzie na MS wygralismy z kanadyjczykami, nie powtozy sie.
olympiada.sport-express.ru/2010/reviews/3841 to wywiad Oweczkina.
I go glowne slowa -
- Гарантирую болельщикам, что сборная России в каждом матче будет биться до конца и играть только на победу. И что не будем думать о других медалях, кроме золотых.
Obserwuj wątek
    • qubraq Re: Fantazje olimpijskie 12.02.10, 16:07
      wybacz, nie lubie hokeja uwielbiam siatkówkę, szczególnie kobiecą smile
      A.
      • czeget Re: Fantazje olimpijskie 12.02.10, 16:12
        jak mozna nie lubic hokeja,tym bardziej kiedy gra sbornaja?.. smile
        • qubraq Re: Fantazje olimpijskie 13.02.10, 16:15
          Mozna oj można... smile ponad 50 lat temu grałem w I lidze w sito w
          AZS Warszawa -(Politechnika Warszawska) smile
    • kacap_z_moskwy Na poczatek wspomnienia 13.02.10, 22:57
      www.youtube.com/watch?v=UrGg-vcBJW8

Zaczynamy 16 z Lotwa. Mam nadzieje ze ostatni mecz bedzie z Kanada w finale! I tak samo beda leciec do bramki kanadyjskiej krazki smile
      • czeget Re: Na poczatek wspomnienia 14.02.10, 00:01
        респект!это была великая команда,один Харламов чего стоил!респект!
      • czeget Re: Na poczatek wspomnienia 16.02.10, 11:38
        no coz.. na razie jedna nadzieja na hokeistow, bo tym razem reszta
        ros.sportowcow do d...
        • kacap_z_moskwy Re: Na poczatek wspomnienia 16.02.10, 20:16
          probuja walczyc smile Osobiscie uwarzam, ze te wyscigi o ilosc medali sa jednak nie na mejscu... W biatlonie - pogoda. Tu nic dodac. W lyzwiarstwie figurowym - japonka upadla. Wiec wzieli 4 miejsce. Ale mlodzi sa. Wszystko przed nimi. Powalcza jeszcze smile Osobisce nie widze problemu. Ale srod moich kolegow jest jedno, do d. ze wszystkimi innymi, dawaj wylacznie hokej! I ja wygraja, jak bedzie ten cud, nawet nie wyobrazam co sie bedzie dzialo...
          • czeget Re: Na poczatek wspomnienia 17.02.10, 11:59
            no moze jeszcze E.Pluszenko nie zawiedzie..
    • dystans4 Re: Fantazje olimpijskie 15.02.10, 00:52
      Nie mam o tym pojęcia, ale życzę Wam złotego medalu big_grin
      j.
      • qubraq Re: Fantazje olimpijskie 15.02.10, 14:55
        Ja też życzę Rosji złota!
    • kacap_z_moskwy O 8 rano, czasu moskiewskiego 16.02.10, 20:17
      ZACZYNAMY! Z Lotwa.
    • kacap_z_moskwy Zaczelismy 17.02.10, 10:13
      8-2 z Lotwa. Mecz pokazal duza motywacje na zloto. Ale nastepni juz sa mocniejsi. Slowacja potem Czechy...
      • czeget Re: Zaczelismy 17.02.10, 12:00
        Lotwa to wiadomo slaby rywal, wiec zobaczymy co dalej..
        • kacap_z_moskwy Re: Zaczelismy 17.02.10, 22:00
          No nie powiedzial bym ze slaby. Raciej sredni. Maja poziom Szwajcarow. Choc oczywiscie ze dla Sbornoj to nie mogl byc przeciwnik.
          • qubraq Re: Zaczelismy 18.02.10, 16:45
            No, bardzo ładnie - wczoraj zloto i srebro w biegu-sprincie
            klasycznym męskim dla Rosji! Powinszowanie!
    • kacap_z_moskwy Przegrali :) 19.02.10, 09:00
      Pregrali po bulitam slowakam smile Mecz znakomity! Grali swietnie! Nic strasznego. Tylko drobnostka smile Maja wygrac u czechow smile

Zlekcewazyli Slowacje. Choc widac bylo ze maja przewage. Ale i slowacy sie ogryzali! I w 3 tercji strzelili wyrownujacego gola! A potem owertajm i bulity. Oweczkin jeden trafil, dwa - nie smile Inni u nas tez nie. Slowak trafil na poczatku tez. Tu juz kwestja niesamowitej postawy slowackiego bramkarza. Juz po zutach Malkina czy Oweczkina krazek mial byc w bramce... A nie! No i w koncu slowak trafil...
      • qubraq Re: Przegrali :) 19.02.10, 15:33
        Jak sadzicie: czy rzeczywiscie Łysaczek był lepszy od Pluszcza czy
        tez sędziowie dali wygrać Ameryce kolejne zloto?
        • kacap_z_moskwy Sedzia 19.02.10, 16:42
          Pluszcza sedzieowi opuscili na 2 mejsce. Ja nawet nie wiem jak mozno porownywac to co on wyprawial z amerykaninem. Bo skakal bardziej zlozone kompozycje, byl widocznie bardziej artystyczny... Te 0,2 bala roznicy... Eeee tam. {ierwszy raz slyszalem, jak zwoniace na radio nawet nie mowili o sedziach, a tylko "Zenia, nie rastraiwajsia, a nu ich..."

• qubraq Re: Sedzia 19.02.10, 21:28
            Obejrzałem obydwa programy w naszej TV i zauważyłem stronniczy
            komentarz - wręcz nieprzychylny - do wystepu Pluszcza ze strony
            jednego z polskich komentatorów- podkreslających niedopracowanie i
            kilka błedów Pluszczenki nawet mimo ze wykonał skok poczworny w
            stosunku do Amerykańca ktory gorował przygotowaniem i całą resztą...
            dla mnie to jest zwykłe skur..syństwo! ale ja mogę sie mylic i być
            stronniczym bo Pluszcza lubię a Amerykańców nie... z wyjątkiem
            jednej takiej bardzo ładnej Kaśki - byłej Amerykanki z Phoenix w
            Arizonie smile) pewnie sie domyslisz kogo mam na myśli... smile)
            • natalia_sankowska1 Występ Pluszcznki 20.02.10, 12:08
              A ja oglądam wszystko po niemiecku, bo pokazują wszystko bez
              wyjątków. Mnie ani krótki program Pluszczenki, ani dowolny nie
              spodobały się nie z punktu widzenia złożoności i techniki (a były
              niedociągnięcia, były!), lecz ze strony artystycznej. Dawniej całość
              kompozycji była dobrze przemyślana i zbudowana wg pewnej koncepcji
              dramaturgicznej. Tym razem odniosłam wrażenie, że były one sklecone
              naprędce, bez polotu i pomysłu. Natomiast oba programy Łysaczka były
              artystycznie bez zarzutu. Niestety, nie miał skoków Pluszczenki. Ale
              oglądało się jego jazdę na jednym oddechu. Bardzo ciekawie
              zaprezentował się także Johnny Weir (nawiasem mówiąc, Rosjanin) -
              nie wiem, czy zwróciliście uwagę na artystyczny poziom jego
              kompozycji.
              Rozumiem rozżalenie Pluszczenki, ale powinien krytycznie spojrzeć na
              swe programy. Przecież dawniej sam był wcieleniem artyzmu.
              • qubraq Re: Występ Pluszcznki 20.02.10, 17:20
                Dzieki Natalio! Wiedziałem ze oglądalaś i że mnie oświecisz smile
                Tobie moge spokojnie zaufać smile
              • sedona Re: Występ Pluszcznki 20.02.10, 20:41
                Zawsze czekalam na wystepy Pluszczenki i ogladalam z zapartym tchem, zawsze jemu
                kibicowalam. Az do tego roku, rzeczywiscie, nie zachwycil. Na tulupach sie nie
                znam, ale to nie bylo to. Jakis nieskladny byl jego program, bez tego oddechu,
                jak wczesniej.
                Kibicowalam Lysaczekowi i Lamielowi (szkoda, ze techniki mu brakuje).
                Srebro Rosjanina i totalny, straszny brak klasy, od komentarzy po zachowanie w
                czasie dekorowania. Ponizej wszystkiego. Az przykro, gdy Lysaczek powiedzial, ze
                szkoda, ze takie slowa padaja z ust jego idola.
                • natalia_sankowska1 Re: Występ Pluszcznki 21.02.10, 18:01
                  Właśnie przeraził mnie brak klasy. Miałam cichą nadzieję, że
                  Pluszczenko przez lata obcowania z ludźmi z (jednak) klasą nabrał
                  manier i potrafi się zachować. Niestety, nie umie przegrywać. Wstyd!

Pod tym względem wręcz ideałem jest Małysz: ani krzty zawiści do
                  nikogo, do czyichś sukcesów! Zawsze radość, że innemu (przecież nie
                  są sobie obcy - lata a lata spędzają w swoim towarzystwie na
                  stokach) koledze latało się lepiej. I dlatego jego sukcesy ciesza
                  jeszcze więcej.
          • sedona Re: Sedzia 20.02.10, 20:45
            Skakal poczwornego Denis, fakt, tylko przeoczyles, ze troche mu dwa razy
            koncowki skokow nie wyszly, a Lysaczek pojechal jak (nomen omen) zloto. Skoczyl
            potrojnie, ale BEZ POTKNIECIA.

Jestem wsciekla na Pluszcza, zachowal sie jak ostatni totalny dupek. Co tam
            dupek - zwykly cham.
            • kacap_z_moskwy Re: Sedzia 21.02.10, 13:51
              Sens w tym, ze to szukanie bledow jest nie na miejscu. Pluszcz jechal bardzo fajnie i skakal lepiej. Go program byl o wiele zlozony niz konkurenta. Przeciez postanowili w sedziowaniu kazdy wykonany element sadzic tymi samymi balami. Ale go poczworny jakos nie ocenili. A to chyba jest nie zrozumiale. Co z tego ze inni nie skakali? Pluszcz skakal lepiej, wykonywal wszystko lepiej. Amerykanin byl troche bardziej "muzyczny". A go wypowiedz pozniej ze boi sie jechac w Soczi wogule oburzyla.

A czym cie Pluszcz zdenerwowal?
            • kacap_z_moskwy Re: Sedzia 21.02.10, 13:51
              Sens w tym, ze to szukanie bledow jest nie na miejscu. Pluszcz jechal bardzo fajnie i skakal lepiej. Go program byl o wiele zlozony niz konkurenta. Przeciez postanowili w sedziowaniu kazdy wykonany element sadzic tymi samymi balami. Ale go poczworny jakos nie ocenili. A to chyba jest nie zrozumiale. Co z tego ze inni nie skakali? Pluszcz skakal lepiej, wykonywal wszystko lepiej. Amerykanin byl troche bardziej "muzyczny". A go wypowiedz pozniej ze boi sie jechac w Soczi wogule oburzyla.

A czym cie Pluszcz zdenerwowal?
              • sedona Re: Sedzia 21.02.10, 16:52
                Wkurzyl mnie tym, ze pomyslil stopien, potem troche po chamsku sie zachowal
                podczas hymnu innego panstwa.
                O histerii, ze przegral bo to czy tamto juz nie wspomne. Nie potrafi sie facet z
                tym pogodzic.
                • kacap_z_moskwy Re: Sedzia 21.02.10, 18:16
                  A ja nie widzialem... Co robil?

A ze sie pogodzic trudno? No nie wiem. Wiem tylko ze poprosil federacje lyzwiarstwa nie robic oficjalnego protestu.
                  • sedona Re: Sedzia 23.02.10, 10:09
                    Co zrobil:
                    Wszedla na stopien podium najpierw po "zlotym" stopniu, ot tak mu sie
                    pomylio. A potem podczas hymnu stal z rekami z tylu, w rozkroku. To
                    nieladnie.
                    Sluchajcie, co to za dyscyplina: Tance na lodzie?????!!!!!!!!
                    Co to w ogole jest? Aczkolwiek rosyjska para, ktora wlasnie obejrzalam
                    dala czadu, pieknie.
                    • qubraq Re: Sedzia 23.02.10, 16:09
                      Kasia, są 4 konkurencje: jazda sportowa solo pań i panów oraz tańce
                      na lodzie i jazda sportowa parami; niestety nie widziałem tego tańca
                      Rosjan a żal sad
                    • kacap_z_moskwy Re: Sedzia 24.02.10, 10:29
                      Co znaczy z rekami z tylu w rozkroku? Troche tego nie rozumiem.

A final moze byc Kanada - USA smile Ale maze zebys nie miala racji.
          • sedona Re: Sedzia 20.02.10, 20:48
            Hokej:
            Finisz po mojemu bedzie:
            Kanada - U.S.A.
            Aczkolwiek kibicuje Slowakom
            • kacap_z_moskwy Re: Sedzia 21.02.10, 14:28
              smile

Kto wie smile))

Ale licze na naszych smile
    • czeget Re: Fantazje olimpijskie 21.02.10, 15:07
      Mimo wszystko juz mozna smialo mowic o wielkiej porazce Rosji w tej Olimpiadzie.
      Nawet nie pamietam kiedy ostatnio byl podobny dolek. Chyba az tak zle jeszcze
      nie bylo.
      • kacap_s_moskwy Re: Fantazje olimpijskie 21.02.10, 15:57
        U nas tez niektozy mowia tak. Ale mi sie wydaje ze nie trzeba. W nartach ze 129 prob antydopingowych, 72 przypadli nam. Sami winni. Trzeba na astme chorowac jak inni smile Wtedy to co nie wolno, bedzie wolno smile Ale w biatlonie od roku tylko ida przemiany, przy tym ze czolowka jest po dopingu smile Czyli jej nie ma. Prochorow nowy prezes od roku (to ten od wielkich pienedzy) wlasnie robi na nowo wszystko, i mam nadzieje ze wygra. Poki co, rosjanie wygrywaja za inne panstwa jadac smile
        W lyzwiarstwie fig. idzie zmiana pokolen. No, w cykl 4 letni nie zdolali sie ulorzyc. I to wina tych co dlugo odchodzili. Pluszczenko tez winny. Bo albo wraca, albo nie... W lyzwiarstwie biegowym mamy juz gwiazdeczke. Mysle ze na nastepnej Olimpiadzie sie wygra.
        W sankach i bobsleju, mimo ze nie mialismy do zeszlego roku w Rosji pelnocennej trasy zjazdowej tez kolo czolowki juz jestesmy. A jak beda jeszcze trzy budowane trasy, to sie napewno poprawi.
        Kerling juz mamy niezly, szwedek wczoraj ladnie pokonalismy.
        Inne dyscypliny sportowe nie sa u nas rozwiniete. Wiec liczyc na nich jest poki co zawczesnie. Choc w szortrekie zaczynamy walczyc.
        Nie jest zle. Nawet fajnie ze tak malo teraz. Da powod wiekszosc starych biurokratow od sportu porzegnac na emereture. Osobiscie nie widze nic strasznego. Zsrr juz nie ma, mamy jak i wszedzie rozne warunki dla roznych sportow. Wiec tylko szkolic mlodziesz, a zwyczestwa przyjda. Przeciez te nasze dwa ostatnie wygrane w MS w hokeju nie od tak przyszli. A przez zbudowanie w latach 90-ch ogrom lodowisk. Coraz wiecej gra w hokeja ludzi. Tak samo z lyzwiarstwem figurowym. Mlodych jest juz bardzo duzo. Wiec czas, czas, czas...

No i glownie dzisiaj czecham namolotit.
        • czeget Re: Fantazje olimpijskie 21.02.10, 16:12
          Wiec obecna Olimpiada do d... wink Czekamy na Sochi 2014! Niedlugo zostalo... wink
    • kacap_z_moskwy Szkada ze finalu nie bedzie 22.02.10, 13:00
      Bo Kanada zagra z Rosja w 1/4 finalu.
    • kacap_z_moskwy Sedono!!!! 25.02.10, 09:26
      Ja cie "nienawidze"! Bo to twoje "wrozki" zrobili ze moi ulubiency stali sie statystami w meczu z Kanada smile)))))))

To najwieksza przegrana za wszytskie mecze na turnejach! Glownie zeby mogli wziac rewanz. A na to sie nie zanosi, bo na nastepna Olimpiade NHL nie chce robic przerwy. Eeeeeeh...
      • czeget Re: Sedono!!!! 25.02.10, 09:52
        Ogladalem, nie mam slow, только мат. Wielkie Swieta dla rusofobow w PL, w koncu
        niech sie uciesza, chociaz dla normalnych ludzi to tylko sport. Jak mowil w nocy
        baaardzo szczesliwy komentator na TVP1 bialoczerwone farby formy Kanadyjczykow
        to sa polskie kolory, nie wiem co mial na mysli.. wink Ze moze lat za 100 polska
        druzyna wygra z rosyjska?.. smile
        • sedona Re: Sedono!!!! 25.02.10, 10:11
          A ogladaliscie SZwajcarow z Amerykancami?
          2 bramki, ktorych nie bylosmile
          Fajny mecz.
          Denis, no dla mnie Kanada-USA jest logiczne. Dwie najlepsze druzyny big_grin
          Aczkolwiek sercem kibicuje Slowakom.
          • czeget Re: Sedono!!!! 25.02.10, 12:16
            Raczej tak. Kanada grala super! Wiec Rosja przegrala stanowcze prawidlowo, bo
            nie bylo widac zadnej gry mimo zalosnych wysilkow. Niestety sbornaja czasem tak
            potrafi, nie wiem dlaczego nie ma stabilnosci. Byc moze za duzo tych
            ros."gwiazd" NHL w jednej druzynie na raz, bo nie widac zespolu, kazdy gra jakby
            sam. Nie jestem fachowcem, ale Nabokowa na pewno bym usunal z bramki juz po 1-j
            tercji. Bardzo meska postawa Bykowa po przegranej. Wielka szkoda, ale coz.
            Ros.legionerzy NHL kasy nie straca. Cala ta Olimpiada jest wielka d... dla
            Rosji, wiec nic dziwnego. Mysle, ze caly czas jechali na rezrwach USSR, a dobrej
            zamiany nie przygotowali. Sportowcow Sportkomitet nadal traktuje jak bydlo.
            Dlatego kiedys ros.biatlonistka Nastja Kuzmina zdobyla zloto, ale juz dla nowej
            Ojczyzny - Slowacji. Nic dziwnego, tak trzymac, Nastja! smile
      • czeget Re: Sedono!!!! 25.02.10, 20:57
        Jestem ciekawy czy w koncu beda разборки dlaczego ros.сборная tak просрала? Czy
        ktos za to odpowie? Czy tylko poinformuja co wszyscy i tak wiedza - Kanada byla
        wielokrotnie mocniejsza. I tyle. Ale ja nie moge zrozumiec - dlaczego? Dlaczego
        Rosjanie przegrali jeszcze w szatni przed wyjsciem na boisko? Przeciez wszyscy
        Kanadyjczycy byli znani przez Rosjan od lat, bo tyle czasu graja razem w roznych
        druzynach NHL. O czym mysleli Bykow, Tretiak i reszta dzialaczy od ros.hokeja?
        Bo w trakcie spotkania oni mieli taka mine na twarzach jakby w postaci druzyny
        Kanady zauwazyli przybylscow z innej planety. Dziwnie to wszystko i zenujace.
        • qubraq Re: Sedono!!!! 26.02.10, 00:32
          A oglądałas jak Justyna Kowalczyk na drugiej zmianie wyprowadziła
          naszą sztafetę na 1. miejsce? ...
          • czeget Re: Sedono!!!! 26.02.10, 09:21
            Nie ogladalem, bo nie mam w domu TV. A hokej w nocy ogladalem u przyjaciela w domu.
            • sedona Re: Sedono!!!! 28.02.10, 10:36
              Ogladalisci gale? Pluszczenko jechal, jak w chmurak, cudo - jak sprzed kilku lat! I owacja na stojaco! Nalezalo mu sie, pieknie!
              Niestety, Slowacja bez medalusad
              A dzis wieczorem powinien byc fajny mecz, juz sobie ostrze zeby.
              Jaki wynik przewidujecie?
              4:3 dla.....Jankesowtongue_out
              • qubraq Re: Sedono!!!! 28.02.10, 17:05
                O mamo! a kiedy była gala???
              • kacap_z_moskwy Re: Sedono!!!! 28.02.10, 20:43
                Kanadyjczycy chyba wygraja...
              • kacap_z_moskwy Re: Sedono!!!! 28.02.10, 20:43
                Choc ty wrozka sprawdzona... Moze juz wiesz...
                • sedona Re: Sedono!!!! 01.03.10, 22:50
                  No, nie wywrozylam im tym razem nic dobrego. Ale Kanadyjczycy byli lepsi,
                  nalezalo im sie.
                  Gala byla w niedziele, powtarzana na Eurosporcie kilka razy. Najlepsi z
                  najlepszych na lodzie.
                  • qubraq Re: Sedono!!!! 02.03.10, 16:54
                    Dzieki, widziałem powtórki ale one były mocno okrojone! Zazwyczaj na
                    gali jest 12 wystepów - wszyscy medalisci ...
    • czeget Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 04.03.10, 16:45
      Mam nadzieje, ze po tej porazce w Rosji nareszcie przyjda powazne i zasadnicze
      zmiany w urzedach od sportu - odeszla na emeryture wszystkich старых пердунов и
      перечниц z czasow radzieckich, zmienia system stosunkow sportowiec-urzednik,
      zasady treningu i wiele innych rzeczy.. w zwiazku z czym druzyna Rosji uniknie
      wstydu w Sochi 2014.
      • czeget Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 06.03.10, 14:51
        Na razie tylko 1 стрелочник za porazke - Tiagaczow, ktory odszedl ze stanowiska
        wykonujac polecenie Miedwiediewa. A Mutko ma to polecenie w d...., bo jest mezem
        Matwijenko i bedzie жрать с корыта poki sie da. Nic sie nie zmienilo niestety..
        • kacap_z_moskwy Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 07.03.10, 02:58
          Mutko mysle ze tez "odejdzie". Ale nie w nim problem. A w tym, ze zaduzo jest ludzi miedzy sportowec - pomoc finansowa.
          • czeget Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 07.03.10, 11:12
            Daj to bog, chociaz trudno w to uwierzyc ze wzgledu na dobre stosunki Putina z
            Matwijenko. Oszustwa finansowe oraz sytuacja "kto ma wiecej kasy ten jest gora i
            zawsze ma racje" byly i jeszcze dlugo beda plaga Rosji.
            • qubraq Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 07.03.10, 14:42
              czeget napisał:

> ... byly i jeszcze dlugo beda plaga Rosji.

Nie tylko Rosji sad
          • czeget Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 09.03.10, 10:26
            Wiec jak pisalem, Mutko zostaje, wystarczy byc przyjacielem Putina, zeby
            wszystko przesrac i za to otrzymac nie zwolnienie lecz tylko ew.podwyzke:
            news.mail.ru/vancouver/russia/3481299/
            • czeget Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 09.03.10, 16:12
              Smutne to wszystko, kiedy rzadza tacy MuDki ktore dobrze wiedza ile i komu
              trzeba odkroic i jak skierowac potok finansowy do wlasciwej kieszeni. Niestety
              oni sa wieczne.
          • czeget Re: Fantazje olimpijskie - moze przyjdzie zmiana 10.03.10, 18:56
            Smiech przez lzy bierze czytajac wypowiedzi MuDko. Wladza rosyjska wyraznie
            pokazala, ze M nie ma wladzy, bo jego polecenia olewaja. Wiec realnie rzadzi P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka