darry04
03.06.23, 11:01
Musiałem być zmęczony lub w złym humorze, kiedy pierwszy raz zobaczyłem ten film. Myślałem, że to pobłażanie sobie i kicz, ale dziś obejrzałem ponownie i całkowicie zmieniłem zdanie. Kilka rzeczy, które naprawdę mnie wyróżniały-
Kiedy Rick kręci scenę z małą dziewczynką o zostaniu dawną dziewczyną i płacze w kolejce, Leonardo di Caprio jest naprawdę niesamowitym aktorem, być może jednym z niewielu aktorów z listy A w dzisiejszych czasach.
Kiedy jego kumpel idzie sprawdzić, co u właściciela rancza, budowanie napięcia jest idealne, a muzyka faktycznie przypominała mi muzykę Lost in Space, dbałość o szczegóły, nie ma nowoczesnej muzyki napiętej, ale inspirowanej muzyką z lat 60. było perfekcyjne. Te dwa drobne szczegóły naprawdę sprawiły, że zwróciłem uwagę na szczegóły przez resztę filmu. Nic nie było niezamierzone, każde ujęcie kamery, muzyka itp. były dobrze przemyślane. To był znacznie lepszy film, niż początkowo myślałem.
Zastanawiałem się, jakiego filmu nienawidziłeś za pierwszym razem, ale uwielbiałeś za drugim razem?