kontrkultura 28.09.03, 19:18 Z Rosyjskich, uwielbiam DDT i Arię, Bi-2 też fajna... A czego wy sluchacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiszinskij Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 28.09.03, 22:23 MASZINA WREMIENI! i sam Makarewicz czasami Odpowiedz Link
lacietis Re: Jakich zespołów rosyjskich słuchacie? 29.09.03, 10:49 Oczywiście DDT!!! Bezapelacyjnie najlepszy zespół rosyjski. Słucham też i lubię - choc nie zawsze zgadzam się z wydźwiękiem ideologicznym - "Lube". "Bi-2" nie powiem - zwłaszcza "Połkowniku nikto nie piszet" ("Bolszyje goroda") - chociaż są trudnosci z klasyfikacją - bo nie jest to zespół rosyjski - gdyż są z Mińska, ale białoruskim nijak nazwać ich też nie mozna - bo śpiewaja po rosyjsku, a Białorus mają gdzieś (z prawdziwie białoruskich, polecam "N.R.M." i "Krama"). Dwa lata temu kupiłem sobie kasetę z serii "Brat" (składanki) - 7, czy 8 "wypusk" - było tam kilka mocnych rzeczy - ale nie mam jej pod ręką więc nie mogę podać nazw zespołów. Natomiast nie mogłem strawić "Masziny Wriemieni" - kupiłem kilka lat temu "zborniczek" - ale moze nie te utwory wybrano - bo nie podobało mi się. Makarewicza znam głównie jako telewizyjnego kucharza (((-: [programma "Smak"]. Odpowiedz Link
malwinka_usenet Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 29.09.03, 16:44 Akwarium, Kino, Nautilus Pompilius, Zoopark, DDT, z mlodszych: Bi-2, Chicherina, Splin, Okean Elzi itd. Najbardziej dwa pierwsze... Zeby poznac nowe zespoly i nowe piosenki starych, warto posluchac Naszego Radia i sciagnac sobie w mp3 wydane przez to radio skladanki (Nashestve 1, 2, 3 itd., wyszlo juz chyba z 10 czy 11 plyt udostepnionych w mp3 <www.nashe.ru/nashestvie-disks/ disc.htm>). Odpowiedz Link
jakk Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 29.09.03, 17:26 Okean Elzy to zespół ukraiński. Ale zgadzam się, że świetny. Dołączam się do peanów na cześć DDT. Lube nie lubię za nacjonalizm. Ostatnio kupiłem Leningrad - troche klną ale są ok. Niezły jest Korol i Szut. W sumie wydaje mi się, że obecny rosyjski rynek rock i pop jest ciekawszy niż polski. Odpowiedz Link
dj_masal Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 02.10.03, 10:55 Bardzo polecam Radio Bis, czwartek g.9.00 chyba - Atlas Piosenek Rosyjskich; prowadzi Jakub Sadowski, mlody chlop, puszcza wszystko co najlepsze w rocku rosyjskim i nie tylko rocku. normalnie zyla zlota. W audycji o rosyjskim reggae (szeroki nurt) puscil nie tylko Soldata 5nizzy (slusznie chwalonego na tym forum), ale i pare innych utworkow, rownie dobrych. Z tego zrodla i z innych poznalem: - z dinozaurow; - DDT (spokojne, ale ambitne i nie dla wszystkich) - Maszyna Wremeni (najlepszy Razgawor w poejezde) - Akwarium (sama poezja, doslownie i w przenosni) - Kino (dinozaur wymarly, niestety; ale dlatego wypada zaopatrzyc sie we wszystko, co stworzyli - da sie, gora 10 kaset) - z bardow - Wysocki (najlepszy) - Okudzawa - Rozenbaum (kto byl w Petersburgu, musi posluchac jego piosenek o tym miescie) - z rosjanek - Nachnyje Snajpery (popo-rock, ale te skrzypce sa pociagajace ) - Zemfira (takze popo-rock, ale bardzo ciekawe) - pani od reggae, na smierc zapomnialem imienia, przepraszam; ta co spiewa "Na chrena nam wojna, poszla ona na..." - z mlodych - Leningrad (klna, a jak, ale klna uroczo i te czesci jezyka rosyjskiego tez wypada znac) - Chaif (Cziajf) - bardzo dobry zespol, bardzo przejemny, podstawa to "Oranzewoje nastrajenije" (...a ja pochoz na nowyj ikarus, a u menja takaja ze ulybka...) - Chizh (Cziz) - stosunkowo nowa rzecz, brzmi jak Grebemshchikow z Akwarium o mlodym glosie, bardzo mi sie podoba - Nautilus Pompilus (juz nie istnieje, muzyka do Brata m.in.) - z bliznej zagranicy - Zdobszy Zdub (z moldawii - spiewaja po rumunsku, rosyjsku, romsku, czasem pop, czasem rock, czasem hip-hop - niezle) - z innych - Garik Sukaczow (rozne etapy tworczosci, mi najbardziej podoba sie "Ej jemszik, powaracziwaj k cziortu", i "Sidit santechnik na krysze") - Aleksandr Baszlaczow (poezja wykrzykiwana, zmarl chlopak mlodo) to tylko wycinek calej muzyki rosyjskiej, ale co do rocka to chyba to jest to, co najlepsze. zachecam do poszukiwan. a co do mp3, to mysle, ze z pomoca malej Kazyy mozna sporo zebrac. zdrowko! Odpowiedz Link
malwinka_usenet Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 02.10.03, 14:18 dj_masal napisał: > - pani od reggae, na smierc zapomnialem imienia, przepraszam; ta co spiewa "Na > > chrena nam wojna, poszla ona na..." Olga Arefejewa www.ark.ru/ (fajne ma teledyski, zobaczcie sobie) > - z mlodych > - Chaif (Cziajf) > - Chizh (Cziz) > - Nautilus Pompilus Ci nie tacy znowu mlodzi, graja juz od lat 80. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 02.10.03, 15:03 malwinka_usenet napisała: > dj_masal napisał: > > > - pani od reggae, na smierc zapomnialem imienia, przepraszam; ta co > spiewa "Na > > > > chrena nam wojna, poszla ona na..." > > Olga Arefejewa www.ark.ru/ (fajne ma teledyski, zobaczcie sobie) > > > - z mlodych > > - Chaif (Cziajf) > > - Chizh (Cziz) > > - Nautilus Pompilus > > Ci nie tacy znowu mlodzi, graja juz od lat 80. Błędnie podano nazwisko piosenkarki: Olga Arefjeva (Ольга Арефьева. Pozdrawiam. Natalia. Odpowiedz Link
dj_masal Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 02.10.03, 23:45 no nie tacy mlodzi, ale w porownaniu z Makarewiczem, Grebienszczikowem, Szewcziukiem, Rozenbaumem, nie mowiac o szanownych bardach nieboszczykach to sama mlodz i nieopierzenie Odpowiedz Link
marecki26 Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 02.10.03, 18:29 ła, jaki katalog z opisami! no normalnie nic dodac, nic ujac, moze jednak lube dorzucic, bo maja kilka rytmicznych kawalkow Odpowiedz Link
dj_masal Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 02.10.03, 23:59 oczywiscie Lube, nie mozna pominac Lube, i choc to jedna mafia i nacjonalisci, to niektore piosenki sa porywajace po prostu. choc ostatnio zeszli na spokojniejsze tony. a propos: podobno w dzien, kiedy dowiedziano sie o Kursku, w radio rosyjskim nie puszczali zadnej muzyki procz 3 piosenek: "Spasite naszy duszy" Wysockiego, "Tam za tumanami" Lube wlasnie, no a trzeciej wlasnie nie spamietalem. Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 06.10.03, 16:37 marecki26 napisał: >ła, jaki katalog z opisami! no normalnie nic dodac, nic ujac, moze jednak lube >dorzucic, bo maja kilka rytmicznych kawalkow tez bym jednak dorzucil Odpowiedz Link
mala-muu Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 03.10.03, 00:51 dj_masal napisał: > Bardzo polecam Radio Bis, czwartek g.9.00 chyba - Atlas Piosenek Rosyjskich; > prowadzi Jakub Sadowski, mlody chlop, puszcza wszystko co najlepsze w rocku > rosyjskim i nie tylko rocku. normalnie zyla zlota. W audycji o rosyjskim reggae > > (szeroki nurt) puscil nie tylko Soldata 5nizzy (slusznie chwalonego na tym > forum), ale i pare innych utworkow, rownie dobrych. Z tego zrodla i z innych > poznalem: > - z dinozaurow; > - DDT (spokojne, ale ambitne i nie dla wszystkich) > - Maszyna Wremeni (najlepszy Razgawor w poejezde) > - Akwarium (sama poezja, doslownie i w przenosni) > - Kino (dinozaur wymarly, niestety; ale dlatego wypada zaopatrzyc sie we > wszystko, co stworzyli - da sie, gora 10 kaset) > - z bardow > - Wysocki (najlepszy) > - Okudzawa > - Rozenbaum (kto byl w Petersburgu, musi posluchac jego piosenek o tym miescie > ) > - z rosjanek > - Nachnyje Snajpery (popo-rock, ale te skrzypce sa pociagajace ) > - Zemfira (takze popo-rock, ale bardzo ciekawe) > - pani od reggae, na smierc zapomnialem imienia, przepraszam; ta co spiewa "Na > > chrena nam wojna, poszla ona na..." > - z mlodych > - Leningrad (klna, a jak, ale klna uroczo i te czesci jezyka rosyjskiego tez > wypada znac) > - Chaif (Cziajf) - bardzo dobry zespol, bardzo przejemny, podstawa > to "Oranzewoje nastrajenije" (...a ja pochoz na nowyj ikarus, a u menja takaja > ze ulybka...) > - Chizh (Cziz) - stosunkowo nowa rzecz, brzmi jak Grebemshchikow z Akwarium o > mlodym glosie, bardzo mi sie podoba > - Nautilus Pompilus (juz nie istnieje, muzyka do Brata m.in.) > - z bliznej zagranicy > - Zdobszy Zdub (z moldawii - spiewaja po rumunsku, rosyjsku, romsku, czasem > pop, czasem rock, czasem hip-hop - niezle) > - z innych > - Garik Sukaczow (rozne etapy tworczosci, mi najbardziej podoba sie "Ej > jemszik, powaracziwaj k cziortu", i "Sidit santechnik na krysze") > - Aleksandr Baszlaczow (poezja wykrzykiwana, zmarl chlopak mlodo) > > to tylko wycinek calej muzyki rosyjskiej, ale co do rocka to chyba to jest to, > co najlepsze. zachecam do poszukiwan. a co do mp3, to mysle, ze z pomoca malej > Kazyy mozna sporo zebrac. zdrowko! Noo, dj_Masalu, jestem pod wrażeniem! Tak się śmiesznie składa, że znam Jakuba Sadowskiego, facet ma rzeczywiście niesamowitą wiedzę o muzie rosyjskiej. Nigdy nie udało mi się posłuchać jego audycji, ale na wykładach dziewczyny mdleją! Wracając do tematu: chyba nie będę oryginalna, bo najbardziej lubię te: Czajf, Kino, Alisa, DDT (ale niektóre ich piosenki są dla mnie męczące), stary Nau, niektóre nowsze kawałki Butusowa (rozwalił mnie "Trlliput" z Deadushkami!), Piknik (zaczęłam słuchać dzięki ludziom z tego forum!), of kors Zemfira, Mumij Troll (ale tylko dwie pierwsze płyty), Bi-2, niektóre piosenki Tancy Minus, Martwe Delfiny, Chiż i Kompanija (dobre do smęcenia!), niektóre piosenki BG (Boris Griebienszczikow). No i muszę się przyznać do jednej mojej słabości - jak sprzątam, to słucham Ruki VVerh! Nie wszystkiego, bo można zdechnąć od tej muzy, ale w ograniczonych ilościach dodaje poweru! Poza tym mam niezliczoną kolekcję bajek dla dzieci na plytach, kasetach i analogach (których już nie mam na czym słuchać). Moja ulubiona bajka to "Tigrionok, kotoryj govoril RRR". Jak będziecie grzeczni, to kiedyś opowiem. Poza tym przyznaję się do słabości na punkcie piosenek radzieckich z lat 80., czyli Jurij Antonow, Alla Pugaczowa (ale nie te nowe koszmarki, tylko starsze), Igor Korneluk, Vesiolyje riebiata. Ostatnio namiętnie poluję na te piosenki, ale nigdzie w Polsce nie można tego znaleźć... Ech, skoda, że rin.ru już zamnkięte, u mnie na razie krucho forsą i nie mogę wykupić abonamentu... I najważniejsza dla mnie pod względem emocjonalnym "piosenka autorska": Wysocki, Nikitin, Okudżawa, Kamburowa. Słucham ich, kiedy naprawdę mam doła... Sucham jeszcze wielu innych kawałków rosyjskich, ale o tym kiedy indziej! Pa! Odpowiedz Link
jr1000 Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 03.10.03, 10:25 A pamiętasz Lwa Leszczenkę? Całe życie się z niego nabijałam, a niedawno wypatrzyłam w ros. TV jakąś jego piosenkę, fajna, chwytliwa melodia, no i ten głos... nuciłam to przez cały dzień... Starość??!! A Wachtang Kikabidze? Jest świetny, zwłaszcza po gruzińsku!! Kupiłam ostatnio w Rosji kasetę "Łuczszije piesni" i już parę razy przesłuchałam, a to coś znaczy. Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 06.10.03, 16:42 jr1000 napisała: > A pamiętasz Lwa Leszczenkę? Całe życie się z niego nabijałam, a niedawno > wypatrzyłam w ros. TV jakąś jego piosenkę, fajna, chwytliwa melodia, no i ten > głos... nuciłam to przez cały dzień... Starość??!! Przypadkiem nie ta piosenka z "siemnadcati mgnowenij vesny", bo moim zdaniem to jedna z najlepszych piosenek rossyjskich, chociaz ogolnie ni9e slucham jego utworow, za wyjatkiem tego, rzecz jasna... Odpowiedz Link
rasha3 Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 12.12.04, 07:30 W Empiku jest Pugaczowej sporo. Rożne bardy - nie tylko Okudżawa. Jest wprawie cała Biczewskaja i czasem coś nowego się okazuje. Priwet! Odpowiedz Link
bobeobi Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 23.11.03, 14:31 jakk napisał: > Okean Elzy to zespół ukraiński. Ale zgadzam się, że świetny. > Dołączam się do peanów na cześć DDT. > Lube nie lubię za nacjonalizm. > Ostatnio kupiłem Leningrad - troche klną ale są ok. > Niezły jest Korol i Szut. > W sumie wydaje mi się, że obecny rosyjski rynek rock i pop jest ciekawszy niż > polski. Korol i Szut to zespół białoruski.Świetny. Co do opinii o muzycznym rynku polskim i rosyjskim, to zgadzam się. Odpowiedz Link
jakk Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 28.11.03, 15:02 Dzięki za sprostowanie. Ostatnio kupiłem będąc w ... Mołdawii Bi-2, zachęcony opiniami zamieszczonymi na forum - też niezłe. Odpowiedz Link
kontrkultura Ciekawe, czy na stadionie Xlecia 29.11.03, 15:43 sprzedaja rosyjska muzyke? Odpowiedz Link
hajota Re: Ciekawe, czy na stadionie Xlecia 29.11.03, 15:50 Sprzedają. Sektor 38, dolna korona. Budka z napisem bodajże "russkije knigi". Czasem działa też bliźniacza budka w sektorze 25. Odpowiedz Link
arilo Re: Ciekawe, czy na stadionie Xlecia 16.10.04, 00:57 jasne ja tam kupilem muze z Brata 2 za 15 zeta - mysle, ze kupisz p. wszystko co chcesz - a jesli nie beda mili mozesz sie dogadac na kiedy Pozdro Odpowiedz Link
nikki29 Re: Jakich zespo3ów rosyjskich s3uchacie? 02.12.03, 23:09 Okean Elzy to ukraińska grupa!!! Odpowiedz Link
kontrkultura Ukrainskie zespoly 04.12.03, 12:58 Sa nawet dosc popularne w Rosji, od czasow wydania Brat-2, kiedy po raz pierwszy uzyto tyle ukrainskich soundtrackow. Chyba sporo nawet ukrainskich grup, ktore sa bardzo popularne w Rosji pamietam Via-Gre i jeszcze jakies napewno byly... juz nie mowiac o Verce Serdiuczce Odpowiedz Link
kontrkultura DDT 06.10.03, 16:48 Czesto wyroznialiscie spokojne i inne piosenki DDT, wobec tego jakie piosenki sa wasze ulubione? W zasadzie lubie wszystkie, a te najbardziej: - ja poluchil etu rol - belaja noch - rasstrelali rassvetami - rodina - rozhdenny v SSSR - peterburg - dozhd - v posledneju osen` - eto vse - lubov` Odpowiedz Link
lacietis Re: DDT 08.10.03, 12:25 LUDZIE!!! Nie dajmy się zwariować! To jest forum o rosyjskiej [wschodnioeuropejskiej] a nie anglo-saskiej muzyce! NIE PISZCIE PO ANGIELSKU! Wiem, że jest wolność - ale stosowanie ortografii angielskiej do nazw rosyjskich jest: błędne, niepotrzebne i głupie... Zasady są takie: Jeżeli nazwa jest pisana oryginalnie cyrylicą - to obowiązuje nas transkrypcja - tak by oddać w polskim systemie ortograficznym brzmienie jak najbliższe rosyjskiego [ukraińskiego, białoruskiego] oryginału. Nie piszcie "POUSHKYN" - bo to bez sensu! Co się tyczy samego DDT - to nie wydaje mi się by był aż tak trudny - przynajmniej utwory z lat 90-tych zeszłego stulecia. Rzeczywiscie pierwsze płytki - jeszcze z lat 80-tych są trudne do strawienia [np."Swinia na radugie"]. Stanowczo też odradzam zaczynanie DDT od najnowszych "Odinocziestwo" I i II - bo poza "Osiennaja" [znana z serialu "Liednikowyj pieriod"] i czastuszki ze słowami "Putin jediet po stronie" {coś z "piesą" w tytule] reszta [moim zdaniem] jest zbyt eksperymentalna. Zgadzam się z jednym z "przedmówców", że "lube" jest strasznie nacjonalistyczne - tym nieminiej ma świetną muzykę i mimo wszystko całkiem niezłe teksty. Jak słucham "Sołdata" to aż się skręcam na myśl o wojnie w Czeczenii - ale obiektywnie piosenka jest naprawdę wspaniała. Podobnie jak "Dawaj za" puszczane jako reklama głupawo propagandowego filmu "Spiecnaz"... Ale mimo słów "kak ja w Rossiju wljublion" [w końcu nie możemy Rosjanom zabronić kochać Rosji] tak słowa, jak i maniera wykonawcza pieśni "Koń" jest po prostu oszałamiająca. Nie odrzucajmy "Lube" ze względu na treść [niektórych] tekstów. Odpowiedz Link
cabalerro75 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 08.10.03, 10:21 Priva wsem !Słucham wszystko oprócz strego metalu i disco polo,tego jeszcze mój mózg nie potrafi przetwarzacLube, DDt, misha shyf,uspenskaja,leontyev,Wysockij(obowiazek)krug,gazmanov, allegrowa,tałkov,V.Coy Priva wsem Odpowiedz Link
gale Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 08.10.03, 19:12 Dzisiaj odkrylem przypadkiem Plohye Belye, jesli Kolezenstwu zdarza sie sluchac rosyjskiego hiphopu, to z pewnoscia docenicie bo to naprawde przyzwoity projekt. Odpowiedz Link
folkatka Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 08.10.03, 21:12 A ja mam pytanie - gdzie można dostać u nas rosyjska muze? Szukałam w kilku miastach - i nic. Ze Lwowa przywiozłam sobie Lube i słucham jej na okragło - jest świetna.Chetnie poznałabym cos jeszcze, tak, zeby mojawiedza na ten temat nie ograniczała sie wyłacznie do (tfu,tfu) Tatu ( Odpowiedz Link
malwinka_usenet Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 09.10.03, 02:02 folkatka napisa3a: > A ja mam pytanie - gdzie można dostać u nas rosyjska muze? W budce z rosyjskimi ksiazkami i plytami na Stadionie Dziesieciolecia w Warszawie (jesli budka jeszcze istnieje, bo nie bylam tam prawie 2 lata), no i oczywiscie bardzo duzo mozna sciagnac z Sieci - to chyba najlepszy sposob, zeby sie zorientowac, co Ci sie podoba. Setki piosenek w mp3 (a takze fragmenty filmow, jezeli filmy tez Cie interesuja) znajdziesz np. na stronie sklepu rbcmp3 www.rbcmp3.com/store/ Odpowiedz Link
vitali Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 18.10.03, 20:56 gale napisał: > Dzisiaj odkrylem przypadkiem Plohye Belye, jesli Kolezenstwu zdarza sie sluchac > > rosyjskiego hiphopu, to z pewnoscia docenicie bo to naprawde przyzwoity projekt > . otkuda oni i czto eto. ja sluszaju hip-hop, no etogo jeszczio nie sluszal. vitali Odpowiedz Link
ananke101 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 15.10.03, 11:57 Witam !!! My z mężem słuchamy Arie ( mamy wiekszość płyt i koszulki). Polecamy serdeczne ... a z takich latwiejszych to Alsu. Pozdr. Marta "Mężczyzna uważa, że wie, ale kobieta wie lepiej". Przysłowie chińskie Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 11.11.03, 14:51 ananke101 napisała: > Witam !!! > My z mężem słuchamy Arie ( mamy wiekszość płyt i koszulki). Polecamy > serdeczne ... Tak, to dobre... Maja tez oficjalna MP3 kolekcje, gdzie sa wszytkie nagrania. Odpowiedz Link
czort Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 19.10.03, 14:19 ostatnio: Rozenbaum Szufuczynskij Krug Makarewicz Allegrowa (co za glos!) i Markin - niektore rzeczy Odpowiedz Link
jauza Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 08.11.03, 17:54 Sborniki "Nasze Radio", "Naszestwie", "Radio Szanson", DDT, PIKNIK, , CZAJF, LUBE, Rozenbaum, Krug, Mitiaew. Odpowiedz Link
hajota Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 08.11.03, 20:11 LUBE, DDT, B-2, Zespół Aleksandrowa. A jeśli chodzi o solistów, to z klasyki: Mark Bernes. Z bardów: Gorodnicki, Rozenbaum, Weronika Dolina, Julij Kim. Z gatunku "russkij szanson": Krug, Szufutinski, Kuczin, Tokariew, Gracz. Nie wiem, jak sklasyfikować (chyba między bardami a szansonem ): Talkow, Zwiezdinski. Z pieśni "afgańskich": Pietriajew, Muchin, Trietjakow, Kucenko, Koczergin, zespoły Kontingient i Gołubyje Bieriety. Odpowiedz Link
seman2 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 09.11.03, 00:08 A wiec: Alsu Pugachova Fabrika zwjozd Glukoza Leningrad Lyube Malina Okean Elzy Orbakajte Pelageja Ruki Vverh Splin Tarakany Verka Serduchka Zemfira Zhasmin no i oczywiascie Belye rozy Katiusha Podmaskovnye vechera Kalinka i szukam dalej...jeśli ktoś chce coś polecić to czekam na wypowiedzi. Odpowiedz Link
hajota Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 09.11.03, 18:11 Jak mogłam zapomnieć o moich ukochanych Mit'kach! Czy ktoś słucha Mit'ków? Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 11.11.03, 14:58 hajota napisała: > Jak mogłam zapomnieć o moich ukochanych Mit'kach! Czy ktoś słucha Mit'ków? pierwszy raz slysze... Odpowiedz Link
hajota Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 11.11.03, 19:28 Mit'ki to coś więcej niż zespół. Mit'ki to cała, no właśnie ... kontrkultura. Patrz tu: www.kulichki.com/mitki Niestety, piosenek na tej stronie nie ma, pościągałam je pracowicie z różnych stron. Trochę tych o tematyce morskiej (które najbardziej lubię) można znaleźć tu: www.lorp.ru/songs.asp pozdr Hanka Odpowiedz Link
jr1000 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 12.11.03, 13:19 Mit'ki są OK, ale przyznaję, że nie na dłuższą metę i nie w większych ilościach. Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 14.11.03, 17:44 hajota napisała: >Mit'ki to coś więcej niż zespół. Mit'ki to cała, no właśnie ... kontrkultura. hmm... >Patrz tu: www.kulichki.com/mitki Niestety, piosenek na tej stronie nie >ma, pościągałam je pracowicie z różnych stron. Trochę tych o tematyce morskiej >(które najbardziej lubię) można znaleźć tu: www.lorp.ru/songs.asp >pozdr >Hanka aha... Sa gdzies mp3 mit`kow? Moze zachowalo Ci sie pare linkow? Odpowiedz Link
hajota Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 14.11.03, 18:05 kontrkultura napisał: > Sa gdzies mp3 mit`kow? > Moze zachowalo Ci sie pare linkow? Owszem. www.zvuki.ru/A/P/39338 Polecam album Mit'kowskaja bieskozyrka www.zvuki.ru/M/P/22188 Pozdrawiam Hanka Odpowiedz Link
ralston Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 15.11.03, 21:14 Инна Желанная z zespołem Альянс. Na Zachodzie występowali pod nazwą Farlanders. Kawał dobrej muzyki. Odpowiedz Link
kontrkultura kilka fajnych linkow: 19.11.03, 18:20 www.grammy.ru www.mp3find.ru www.mp3spider.ru Odpowiedz Link
kwartira50 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 22.11.03, 21:59 DDT. Bi-2 rzadko. A kiedy jest już naprawdę źle, wtedy włączam Leningrad Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 26.11.03, 15:21 kwartira50 napisała: > DDT. Bi-2 rzadko. A kiedy jest już naprawdę źle, wtedy włączam Leningrad Uwazam, ze Leningrad mozna tez sluchac wtedy, kiedy jest dobrze... Sproboj, mysle, ze Ci sie spodoba Odpowiedz Link
margala Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 26.11.03, 15:49 widze, ze towarzystwo mocno zakorzenione upodobaniami w przeszlosci a rosyjski hip-hop ktos slyszal??? polecam goraco 'Bad Balance' pieknie bujajace zabawy jezykowe. czego jeszcze slucham? co lubie? Zemfira [pop-rock] - www.zemfira.ru, Komitet Ochrany Tiepła [regge], Grażdanska Oborona [punk]- www.grob-records.go.ru/, Michaił Krug [jak nazwać ten gatunek?]. pozdrawiaM. Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 27.11.03, 15:15 margala napisał: >Michaił Krug [jak nazwać ten gatunek?]. szanson chyba... Ogolnie nie lubie, ale Vladimirskij Central jest dobry... Odpowiedz Link
j-k milo Cie tu, spotkac 03.12.03, 03:41 Kontra. jak Ci sie podoba, po rosyjsku, ten moj wierszyk na tej stroniе? (Julia on my mind). Odpowiedz Link
kontrkultura no bo ile juz mozna o ... 03.12.03, 10:55 polityce, terrorystach, komunistach, faszystach, islamistach, judaistach... Szukalem innych tematow i znalezlem to forum. Ciesze sie, ze tez tu zajrzales Co do wiersza to wydaje mi sie dziwny i smutny... Lubie dziwne i smutne wiersze P.S. Dostales maila? Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 27.11.03, 13:49 przypadkiem tutaj trafiłam i aż mi się oczka zasmiały Co prawda tak oblatana w rosyjskiej muzyce i zespołach nie jestem ale ogólnie lubie rosyjskie piosenki bo jezyk jest wspaniały Z lekkiej muzyczki słucham czasami Swietłany Rierich chociaz to takie "disco-polo" a na poważnie uwielbiam Chór Aleksandrowa. Mam trzy płyty i jak wpadnę w trans to nie ma zmiłuj Kalinka, Podmoskownyje wieciera, Narodnaja wojna i wiele wiele innych. Odpowiedz Link
tuliak Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 28.11.03, 03:30 kagda taska zajedajet wkliucziaju Tiehnalogiju,Miraż,Gazmanowa,Nataszkę Karaliową,Liube,Nautilius,Kino,a nawet Ałłoczkę (ale tylko "Karalowyje busy"...) z nowszych Zemfira ma dwa fajne kawałki "Chocziesz" i "Bieskanicznost'" - są wspaniałe - reszty Zemfiry nie trawię; no i klasyka Wysocki (kiedyś byłem nad jego grobem ),Waskriesienije eh, mahnułby w sawdepie... tol'ka sztob' kakajanibud' maszyna wriemieni pad ruku papała ) Odpowiedz Link
kol.3 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 05.12.03, 09:12 My w rodzinie też słuchamy Olega Gazmanova. Kiedy w Moskwie kupujemy jego płyty Rosjanie bardzo się dziwią. Niespecjalnie wiem dlaczego. Czyba przesadzają. Bardzo lubimy Filipa Kirkorowa. Jego ostatnia płyta Nieznakomka jest bardzo dopracowana. Ogólnie oprócz muzyki podoba mi się to, że estrada rosyjska jest bardzo atrakcyjna, piosenkarze wypielęgnowani i zadbani, co bardzo rzuca się w oczy gdy się porownuje z polskimi brzuchatymi rockmanami. Lubię ich prowokacje w muzyce i ubieraniu się, w stylu. . Czy ktoś lubi Aleksandra Pieskowa? Widziałam go w tv zaledwie dwa razy. Pozdrowienia dla wszystkich fanów muzyki rosyjskiej. Odpowiedz Link
tuliak Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 28.11.04, 03:43 ostatnio odnawiam Agate Kristi - ostatnie plyty sa swietne!! skazki, post albom, czudiesa... jak zaczynali dzialalnosc nie lubilem ich, lezaly sobie ich LP w kioskach, zreszta do dzis nie przemawia do mnie ta muzyka z pierwszych plyt, lecz ta z ostatnich jest BOSKA...!! Odpowiedz Link
tuliak Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 28.11.04, 03:50 i ten motyw w 10-ym kawalku na Post albomie "Strannoje rażdiestwo" grane na ksylofonie czternascie nut dietskoj piesni " w liesu radiłas jołoczka, w liesu ana rasła"... abałdienno kiedys widzialem ich koncert po tv sie wyrobili goscie!! Odpowiedz Link
tuliak Re: Brawo 04.12.04, 22:54 dobrze czasem posluchac np. Sierioze Bielikowa "Snitsa mnie dieriewnia", Igora Korneliuka "Dażdi", Michaiła Muramowa "Jabłaki na sniegu",Łaimę Waikule & Walerija Lieontiewa "Wernisaż" (też ciekawe wykonanie),Sekret "Priwiet",Wiacziesława Dobrynina "Sinij tuman" albo "Nie syp mnie sol' na ranu"... a by się poweselić dawajtie spajom ili łuczsze pajdiomtie patancujem z Łariskoj Dolinoj "Riestaran"...!! jeszcze by znaleźć "Ławandę" albo "Putanę"... Odpowiedz Link
tuliak Re: Brawo 06.12.04, 00:25 jak zwykle w dobrej formie, koncert był niezły choć za nimi jakoś nie przepadałem - nie mój klimat; choć "Etot gorod" wykonany z Robertem Lancem był świetny... no i plejada znanych zaprzyjaźnionych artystów np. Sukacziow - ekstrawagant Odpowiedz Link
joolz Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 02.12.03, 14:47 A czy ktos z Was zna kapelę LUMEN. Prośba o opinie. Odpowiedz Link
moroz7 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 08.12.03, 13:06 Ciesze sie, ze dzis trafiłem na to forum. Póxniej w domu sprawdzę adresy internetowe i odpale ściąganie na maxa. Dotychczas przy pomocy Kazy ściągnąłem trochę Lube oraz kilka utworów Maszy Rasputinej. Jej "Nie budzi ty mnie" jest bardzo często ściągane ode mnie. Słowa ma całkiem niezłe. pozdrowienia M. Odpowiedz Link
kontrkultura Tak przy okazji, czy ktos zna moze 23.12.03, 17:08 linki, gdzie moznaby sciagnac stare ludowe, kultowe piosenki? (na MP3, lub chociazby teksty i nuty) ??? Odpowiedz Link
hajota Re: Tak przy okazji, czy ktos zna moze 23.12.03, 17:59 Nie wiem, czy to będzie to, o co Ci chodzi, ale popatrz tu: retro.samnet.ru/index.html Wesołych Świąt! Hanka Odpowiedz Link
agszew Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 23.12.03, 17:14 moroz7 napisał: > Ciesze sie, ze dzis trafiłem na to forum. Póxniej w domu sprawdzę adresy > internetowe i odpale ściąganie na maxa. > Dotychczas przy pomocy Kazy ściągnąłem trochę Lube oraz kilka utworów Maszy > Rasputinej. Jej "Nie budzi ty mnie" jest bardzo często ściągane ode mnie. Słowa > ma całkiem niezłe. > pozdrowienia > M. POZDRAWIAM WIDZE ŻE POSŁUGUJESZ SIĘ KAZAA - JAK TO ZROBIĆ BY PRZYJMOWAŁ TEKST CYRYLICĄ PISANY???? CHCĘ JAKIEŚ FILMY W WERSJI ROSYJSKIEJ ŚCIĄGNĄĆ???? KTOŚ MI MOŻE POMÓC????? I PRZY OKAZJI : CIEPŁYCH ŚWIĄT, RADOŚCI I PIĘKNEJ MUZYKI WOKÓŁ JAK RÓWNIEŻ WSPANIAŁEGO NOWEGO ROKU POZDRAWIAM A Odpowiedz Link
galton Mała prośba... 26.12.03, 17:07 Kto śpiewa piosenkę MLADSZYJ LIEJTNANT ? Przepraszam za pisownię, nawet nie wiem czy taki tytuł nosi ten utwór.Ci co znają wiedzą o co chodzi. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link
galton Dziękuję 3axap 27.12.03, 01:47 Z tą piosenką wiążą się miłe dla mnie wspomnienia.Właśnie ją "ściągnąłem" i wspominam... Jescze raz dziękuję ! Odpowiedz Link
moroz7 rosyjskie zespoly + Kazaa 26.12.03, 23:47 > POZDRAWIAM > WIDZE ŻE POSŁUGUJESZ SIĘ KAZAA - JAK TO ZROBIĆ BY PRZYJMOWAŁ TEKST CYRYLICĄ > PISANY???? Nie wiem. Natomiast jeżeli wpisze Lube albo DDT to Kaza zadziała. Z tymi dłuższymi bywa różnie. Przed chwilą z wiadomości ponizej skopiowałem Irine Allegrovą, wkleiłem do sercza w Kazie i Kaza znalazła 75 jej utworów. Mładszyj letinant już się ściąga. Pozdrowienia M. Odpowiedz Link
tuliak Re: nadchodzi Novyi God !! 27.12.03, 00:19 więc proponuję poplasat' przy Plazmie " So lonely", hehehe, aż trudno pomysleć,że to rassijanije lubiliscie przed laty "młodetłoki",jak ich w żartach nazywali Polacy?! Bo ja nie Ale teraz to potańczymy w Novyj G. przy tym udanym zeszłorocznym pastiszu, eh, tak wol'no dyszyt czieławiek... i tak miedlienno... zamiedlitielno, blin, padumał Sztirlitz,eh, zhutkih i szustrych izmienienyi v nOvOm 2004 gOdu!! Doloi neudacha i neveziha!! Odpowiedz Link
kontrkultura Re: nadchodzi Novyi God !! 04.01.04, 13:31 tak juz retromuzyka, ale tez czasami mozna sluchac... da sie przynajmniej... hmm... wieco co mnie smieszy? Chyba nikt nie wspominal o TATU Odpowiedz Link
ambitambit Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 02.01.04, 18:51 a ja zakochana jestem w Meladze /chociaż jak jab był chudszy był przystojniejszy / Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 04.01.04, 13:28 tak, Miladze tez niezly... Tak jakos nie zabardzo mnie jego objetosc obchodzi, to dorze, ale fajnie spiewa... Podobno nieco wiecej niz rok temu byl na pierwszym miejscu w MTV Ukraina top 10. Odpowiedz Link
nisztjak Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 12.01.04, 18:14 --->>Tequilajazz, slucha tego moze ktos oprocz mnie? ->Megapolis polecam, zwlaszcza album "Гроза в деревне". O takiej grupie jak СПЛИН tez warto pamietac. ->Na fali popularnosci Leningradu warto wspomniec o grupie Федора Чистякова "Ноль". ->Messer fur frau Muller. Tez w koncu zza Buga ->Ночные снайперы (zwlaszcza sprzed rozpadu na czesci) ----------------------------------------------------- Снайперам в подарок пальцы и курки Odpowiedz Link
3axap Czy ktos slucha "& & #35 1053;& & #35 1072;& & #35 1 12.01.04, 22:53 Czy ktos slucha przez internet "Наше Радио" 101,7 FM (Москва? Jezeli tak, to jak to zrobic? Odpowiedz Link
3axap Czy ktos slucha "Nasze Radio" 101,7 FM (Moskwa) 12.01.04, 22:58 Czy ktos slucha przez internet "Наше Радио" 101,7 FM (Москва? Jak to zrobic ??? Odpowiedz Link
kontrkultura Zrob to online 13.01.04, 19:32 www.nashe.ru/ gorny guzik "nasze online", mozna nawet ogladac web-kamera, co tam sie dzieje. Odpowiedz Link
independent-girl Re: Zrob to online 17.04.04, 16:50 kontrkultura napisał: > www.nashe.ru/ > gorny guzik "nasze online", mozna nawet ogladac web-kamera, co tam sie dzieje. Klikam , klikam...i tylko reakcja jakby się odświeżała strona... Co mam zrobić? Albo moze jakoś do Winampa5 wrzucić? Tylko jak? Prosze o pomo Odpowiedz Link
kontrkultura Nebo zdes` 13.02.04, 20:45 Dzisiaj uslyszalem na 'Naszym Radiu' i jestem pod wrazeniem... Nareszcie cos rockowego oprocz Arii i to z alternatywna domieszka. Slyszeliscie moze ich 'smerti net'? Odpowiedz Link
3axap Re: Nebo zdes` 14.02.04, 00:32 w domu czesto slucham "Nashe Radio", ale tego na razie nie slyszalem Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Nebo zdes` 15.02.04, 14:03 Doslownie kilka dni temu lecialo. Moze to nie zabardzo pasuje do radia jako takiego, ale fajna rzecz, dla lubiacych ciezsza muzyke. Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Nebo zdes` 15.02.04, 21:04 Ledwie znalazlem w necie: www.chart.ru/mp3/b4v0Vh.mp3 - 'Smerti Net' >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.nebozdes.ru - strona oficjalna Odpowiedz Link
seman2 Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 14.02.04, 23:41 Ma ktoś może mp3-jkę : Майи Кристалинской - "Нежность" Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Jakie rosyjskie zespoly sluchacie? 15.02.04, 14:00 Nigdy nawet takiej nie slyszalem Warto poszukac w necie. Moze na mp3search.ru Odpowiedz Link
kontrkultura Z tych nowych warto tez zauwazyc 15.02.04, 13:58 "Wragi" z ich tango. Niezle, niezle... Odpowiedz Link