xorbox 22.11.18, 21:05 Mam pytanie odnośnie mojego yorka . Ma około 4 i pół miesiąca a waży 2.3 kg i ma wysokość 23-24 cm czy nie jest za wysoki ? szczególnie że jego rodzice byli mali Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elf1977 Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 25.11.18, 21:13 Czy ten york jest z hodowli zkwp? Odpowiedz Link
xorbox Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 27.11.18, 13:17 Ale jeżeli chodzi o to czy jest z pseudohodwoli to nie nie jest.Hodowla w jakiej go kupiłam jest bardzo chwalona Odpowiedz Link
elf1977 Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 29.11.18, 20:56 To nie jest hodowla psów rasowych, tylko psów w typie rasy. Pies może wcale nie być yorkiem, jego wymiary też mogą odbiegać od wzorca. Odpowiedz Link
xorbox Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 15.12.18, 14:22 Nie wiem skąd przypuszczenia że nie jest to hodowla przecież nawet nie podałam jej nazwy. Nie ma pani pojęcia jak wygląda ta hodowla ,a wysuwa pani wnioski jakby conajmniej ją odwiedziła. Ponadto po przeczytaniu książek o tej rasie i obserwowaniu psa stwierdzam ,że rośnie normalnie i wygląda pięknie. Odpowiedz Link
xorbox Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 15.12.18, 14:24 I odpowiada wszystkim kryteriom wzorca tej rasy. Ponadto naprawdę sądzi pani ,że kupiłabym psa nie będąc pewna skąd pochodzi? Polecam więcej wiary w ludzi i nie bawienie się w eksperta. Odpowiedz Link
elf1977 Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 19.12.18, 21:50 Pana wybór. Dla mnie prawdziwą hodowlą jest ta, która w pełni odpowiada wzorcom i przepisom. Proszę poczytać o stowarzyszeniach oraz o hogowlach FCI ( ZKwP). Może distrzeże Pan różnicę. Odpowiedz Link
elf1977 Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 19.12.18, 21:53 Nie podał Pan nazwy hodowli, ale posał stowarzyszenie. Dla ludzi powiązanych z kynologią nazwa mówi sama za siebie. Proszę zwrócić uwage na to, że to forum poświęcone psom rasowym, więc na paru ekspertów może się Pan natknąć. Odpowiedz Link
xorbox Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 20.12.18, 14:51 Swkipr jest też stowarzyszenie jak zkwp .Ostatnio nawet było głośno o pseudohodowli należącej do tego związku. Moim zdaniem zkwp nie gwaratuje na 100% że nasz pies będzie z hodowli a nie fabryki psów . Tak samo swkipr . Sądze jednak ,że jeżeli psy z tej hodowli wygrywają konkursy międzynarowe to muszą być "zgodne" ze wzorcem rasy . Zastanawiałem się tylko czy mój pies nie rośnie za szybko a zamiast odpowiedzi zaczęła się bitwa o związki kynologiczne😂. Odpowiedz Link
elf1977 Re: Czy mój york nie rośnie za szybko? 20.12.18, 21:54 To nie bitwa. Ja mam swoje zdanie, Pan swoje. Najważniejsze, zeby pies był szczęśliwy Odpowiedz Link