Dodaj do ulubionych

sznaucerek - jedzenie

13.12.18, 09:28
Witam serdecznie, mam takie pytanie: sznaucerek miniaturka 4 miesiące, na karmie pisze że dzienna dawka jedzenia to 75g / czyli około 3/4 szklanki.
Czy to nie za mało??? jak podzielę na 3 posiłki???? czy coś jeszcze innego dawać? bo mój to mały głodomor.
Obserwuj wątek
    • beata_smol1983 Re: sznaucerek - jedzenie 17.12.18, 08:58
      Wszystko zależy od kaloryczności karmy. Jeżeli karma jest dobrej jakości i na opakowaniu 75 g jest zalecane jako spożycie takiej ilości w ciągu dnia, to tak powinnaś dawać. Dlaczego chcesz to dzielić na 3 posiłki? Standardowo pies powinien jeść 2 razy dziennie, najlepiej o stałych godzinach. Jeśli masz jakieś wątpliwości to porozmawiaj ze swoim weterynarzem przy najbliższej wizycie. :)
      • misiafisia Re: sznaucerek - jedzenie 22.01.19, 10:24
        A jaką karmę podajesz swojemu pieskowi? My dajemy dwa razy dziennie właśnie i raz dostaje dziennie mokrą lub też ugotowane warzywa z jakimś mięskiem. Gdyby tylko mógł, to chyba jadły non stop :)
      • becia234 Re: sznaucerek - jedzenie 22.01.19, 10:27
        Tez jestem ciekawa jaka karmę podajesz, bo teraz tyle tego na rynku a szukam czegoś sprawdzonego i dobrym składzie .
        • misiafisia Re: sznaucerek - jedzenie 25.01.19, 15:25
          Ja ze swojej strony mogę polecić Bozitę, zarówno mokre karmy jak i suche. My korzystamy akurat z tych karm bezzbożowych, w swojej ofercie mają ich bardzo dużo.
    • radzikoj Re: sznaucerek - jedzenie 29.01.19, 18:25
      zaglodzic go chcesz dzialac ta porcje na 3? dajesz mu jakies przekaski w ciagu dnia? pies jest maly a wiec rosnie i potrzebuje duzo energii i jedzonka. moj psiak jak byl maly tez jadl sporo, nie zawsze stosowalam sie zalecen na opakowaniu. od malego je karme z bozity ktora ma dobry sklad i zawsze cos tam jeszcze dostawal w ciagu dnia ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka