Dodaj do ulubionych

nie spotkałam agresywnego amstaff

22.12.07, 13:47
do tych wszystkich, co się tak boją i nienawidzą.

Sama kiedys czułam paniczny lęk przed psami tej rasy oraz pit bulli.
Od niedawna sama mam suczkę, amstaffkę, cudowną.
UWIELBIA dzieci, kocha każdego człowieka, z każdym chcę się
przywitać, polizać. Ma już 7 mies a nigdy nawet nie słyszałam jak
warczy. Z pieskami bywa różnie, ale raczej tez lubi :)

potykam dużo właścicieli tych psów i nie spotkałam jeszcze
agresywnego psa tej rasy. Mijamy te psiaki, one się do nas wdzięczą,
są wesołe, figlarne, oddane.
Dlaczego tyle złego się piszę na ich temat gdy tymczasem w życiu
codziennym, przynajmniej moim, nie spotkałam agresywnego pit bulla
czy amstaffa.

Ludzie reagują na mojego psa różnie, niektórzy przechodza na drugą
stronę ulicy, a inni pochylają się by pogłaskać mówiąc, jaki sodki
pit bullek (to nic że to amstaffka) :D
Ma tylko jedną wadę, strasznie obskakuje, z radości, cieszy się
całym ciałem, nie tylko ogonem.
Obserwuj wątek
    • johana19 Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 23.12.07, 11:12
      Z tym obaskakiwaniem to chyba ta rasa tak ma :-))) Nie przejmuj się,
      wyrośnie z tego, bynajmniej u nas tak było :-)))) Pozdrawiam.
    • garbysia_mysia123 Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 03.04.18, 14:45
      Zawsze jak słyszałam o rasie amstaff lub pit bul to pierwsze co miałam w głowie, to to że to psy groźne. Akurat tak sie potoczyło, że uśpieniu mojej labradorki dostałam od siostry amstaffke, nazywa się Ajsza. Jest piękna, cudowna, kochana i bardzoo bardzoo mądra. Każdego by zalizała, a jak widzi dzieci to aż się cała trzęsie ze szczęścia. Kochane psisko ♥
    • misiafisia Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 22.01.19, 11:43
      My też mamy amstaffa, bardzo lubi się bawić, co prawda jeszcze dzieci są za małe dla niego bo maja prawie 3 i 4 lata, ale z nami jak najbardziej. Jest pogodny, spokojny i nie widać w nim żadnej agresji, dostaje tyle miłości, ile chce ;) chociaż w obcych i tak wzbudza strach, wszystko zależy od wychowania. Chociaż powiem szczerze, że sporo o tej rasie czytałam i nam się trafił straszny wybredny pies, ciężko znaleźć coś, co mu podpasuje. Ostatnim odkryciem jest Bozita z łososiem, tym dał się przekonać.
    • tola1990 Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 16.04.19, 09:09
      A ja spotkałam, co rusz spotykam, właściwie za każdym razem jak pojawi się pies tej rasy na wybiegu dla psów okazuje się, że pojawiają się jakieś problemy, mimo, że gdy ich nie było psy świetnie się bawiły i nie było żadnego warczenia na siebie, to gdy pojawiają się psy typu amstaff, czy pitbull pojawiają się kłopoty praktycznie zawsze...
    • tonia.pe Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 30.05.19, 21:30
      wychowanie amstaffa polega na pozytywnym wzmacnianiu, musi byś zaznajamiany z wszelkimi dziwnymi i nowymi sytuacjami, tak aby nowe zdarzenia nie powodowały u niego stresu i postawy obronnej/agresywnej
      ja uwielbiam amstaffy, mam w swoim otoczeniu kilka
    • pauladzik Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 03.06.19, 16:30
      Jako behawiorysta w swojej pracy często się spotykam się z amstafami czy stafikami czy pitbulami. Wszystkie te psy w typie bula nie są z natury agresywne. Jeżeli mają problem to jedynym problemem może być brak odpowiedniej pracy z nimi, czy brak określonych zasad. Praca z takimi psami ma być oparta na budowie zaufania i poczucia bezpieczeństwa psa jak i również odpowiedniego wzmocnienia i konsekwentnego podejścia opartych na szkoleniu metodami pozytywnymi.

Odpowiednie przygotowanie do posiadanie tego typu psa oraz praca od szczeniaka zawsze jest najważniejsza, lecz pamiętajmy też że pies się uczy nie tylko na zajęcia szkolenia czy w domu kiedy z nim ćwiczymy on się uczy cały dzień 24/h.

Z obskakiwaniem podpowiem,że warto wtedy popracować nad samokontrolą, gdzie pies się uczy opóźniania gratyfikacji oraz nad spokojnym przywitaniem na niższych emocjach :)
      Zapraszam na moją stronę tam można kilka fajnych artykułów znaleźć na temat pracy z psem, czy budowania relacji lub agresywnych zachowaniach :)
      paula-behawiorysta.pl/
      paula-behawiorysta.pl/szkolenie-psow-szczecin/artykuly/
      Zapraszam:)
      Pozdrawiam
      Paula Dzikowicz-Proć Behawiorysta i Trener Psów

• xdanax Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 29.07.22, 07:16
        Dzięki, córa będzie mieć za 2 tygodnie stafika, szczeniaczka.
    • karnaks Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 21.10.19, 19:34
      Tak samo i my. Amstaffy mogą być bardzo przyjazne. Wszystko zależy od wychowania.
    • greg-orwell Re: nie spotkałam agresywnego amstaff 28.10.20, 12:05
      źle się pisze o nich bo statystycznie najczęściej zabijają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka