Dodaj do ulubionych

Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego biura

06.08.14, 16:59
witam wszystkich,
Pisze do Was z prośbą o radę... zamierzam wybrać się w grudniu/styczniu na Dominikanę, ale chciałabym wykupić wycieczkę z biura niemieckiego albo holenderskiego ( bo taniej ). Będę to robić pierwszy raz, dlatego nie bardzo wiem jak to zrobić od pocztaku do końca. Czy ktoś wykupywał wycieczkę z niemieckiego bądź holenderskiego Tui ( w Holandii Arke )? interesuje mnie czy płaci się od razu za całą wycieczkę, czy jest ubezpieczenie w cenie wycieczki, jak wygląda transport ( czy leci się bezpośrednio np.Dreamlinerem :) czy z przesiadkami )? czy moge wykupić przez internet dany hotel i dostanę Voucher oraz potwierdzenie na maila czy pocztą czy musze osobiście stawić się w biurze w Niemczech lub w Holandii? Ja wiem, że niektóre moje pytania moga wydać się innym śmieszne, ale wolę się upewnić, wypytać Was, niż pózniej płakać że coś sie nie udało, lub czegoś nie doczytałam. z góry dzięki za wszelkie informację :) p.s. może był ktoś w hotelu Royalton na Punta cana? albo poleca jakiś fajny hotel?
Obserwuj wątek
    • kub-aar Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 11.08.14, 17:49
      jussttina - My z żoną latamy już tylko z niemiec. Bardzo Ci polecam stronę dreamtours.pl bo tam sobie ustawiasz czy chcesz lecieć z polskim touroperatorem czy niemieckim. Powiem Ci tak, często ceny są noo 1,5tys niższe i więcej. My byliśmy w hotelu który z polskiego biura kosztuje 7tys a z niemieckiego 4... :) Tylko że musisz sobie dolecieć/dojechać do Niemiec w zależności jakie lotnisko, ale to dziś nie problem.
      • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 11.08.14, 20:40
        A w jakim hotelu byliscie i oczywiscie czy polecacie? dzieki za odpowiedz
        • kub-aar Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 13.08.14, 20:32
          Nie wiem jaki kierunek Ci interesuje najbardziej, my byliśmy na Dominikanie dwa razy, Kenia i teraz planujemy Bali.

Jeżeli chodzi o hotel na Dominikanie to polecam ten

www.dreamtours.pl/traffics/hotel/362/53ebaec9af000
          Cena jak widzisz atrakcyjna bardzo za 7dni:)
          • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 14.08.14, 10:30
            Wydaje mi się, że na 7dni nie opłaca się lecieć tak daleko,2 dni na przelot i aklimatyzacje, również z tego powodu, że za 14dni ten akurat hotel co polecasz kosztuje 1100eur , a tydzien 900eur :) znajomi tez byli w tym hotelu i też chwaili. A powiedz mi czy z Niemiec lecieliście bezpośrednio czy były międzylądowania?w jakim miesiącu byliście? ja planuje grudzień, ceny widzę że są najkorzystniejsze. pozdrawiam
            • kub-aar Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 14.08.14, 14:09
              To zależy, w sumie racja 14 dni lepiej bo sam lot jest dość męczący :) My akurat lecieliśmy z Monachium, z bezpośrednim lotem. Grudzień to czas dobrych ofert :)
    • kasop Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 19.08.14, 23:19
      jussttina - też polecam Ci dreamtours, latam dzięki nim z niemieckimi biurami już od 2 lat. Póki co wad nie dostrzegam ;)
      • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 20.08.14, 09:15
        Wszystkim dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi :) zastanawiam się jeszcze nad jednym - czy czekać na jakieś Lasty czy raczej takich nie będzie i lepiej/taniej jest zarezerwować teraz? I ile kosztuje gwarancja od rezygnacji/zmiany terminu wycieczki, wie ktoś może? Mam juz upatrzonych parę fajnych hoteli, ale jak na razie są jeszcze dla mnie drogie, ale czy spadnie cena??
        • kub-aar Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 20.08.14, 19:08
          Musisz śledzić hity lat minute, i tam sobie patrzeć. Najlepiej to zadzwoń i dopytaj o wszystko, oni serio są bardzo pomocni :)
        • expertour Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 21.08.14, 17:32
          Wątpię żeby cena spadła bardziej wycieczki wcześniej się sprzedadzą a na resztę mogą podnieść ceny. Powód prosty na Dominikanie sezon to listopad - kwiecień. Samoloty też się nie powiększą i więcej turystów nie przewiozą.
          • gochalem Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 26.08.14, 18:13
            Ale jak się przegląda np. dreamtours, to tam często są przy wylotach 2-3 dni "przed" dobre last minute na te kierunki- wiem bo sama tez latam z nimi. Także jak ktoś ma możliwość dojechać sprawnie do Niemiec to tylko przeglądać :)
            • kub-aar Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 28.08.14, 22:26
              Znajomi moi często tak robią, biorą sobie urlop na jakiś określony czas i szukają i właśnie na dreamtours znaleźli dobry last minut na Dominikanę za 3200!!
              • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 29.08.14, 10:51
                Bomba! za taką cenę byłoby super znaleźć ofertę. a nie wiesz w jakim miesiącu lecieli i do jakiego hotelu?
                • gochalem Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 31.08.14, 23:36
                  Na dreamtours często są takie promocje tylko trzeba patrzeć, napewno lepiej opłaca się lecieć na dalsze kierunki właśnie Dominikana, Bali etc
                  • kub-aar Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 11.09.14, 17:07
                    No i na dreamtours co ważne są ceny z Polski i Niemiec także odrazu widać skąd lepiej jechać :)
                    • kub-aar Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 22.09.14, 21:41
                      jussttina - zdecydowałaś się??
                      • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 23.09.14, 09:39
                        Tak, na pewno wyjadę z biura które polecacie :) czekam teraz na fajny Last i fruu :)
                        dzieki wszystkim za pomoc
                        • sylw.ias Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 29.09.14, 23:00
                          Dzięki też skorzystałam z tego wątku, faktycznie super sprawna wyszukiwarka :))) Bardzo mi się podoba że mogę sobie sprawdzić ceny z różnych biur z kilku krajów, ale ceny z Niemiec naprawdę różnica spora. Dominikana wyszła mi 1,500 tys mniej... masakra
                          • piaagn Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 30.09.14, 22:46
                            Też kupowałam za pośrednictwem dreamtours, lecieliśmy z niemieckiego TUI i wyszło prawie 1300zł mniej niż z Polskiego. Opłacało sie nawet z dojazdem do Berlina bo tam był wylot :-)
                            • oxoplast Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 04.10.14, 10:53
                              dajcie spokój wycieczka za 25 tys a ci się podniecają że zaoszczędzili 1,500 PLN :) następym razem kupcie przez biuro z Pernambuko...może będzie stówę taniej hahahha
                              • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 06.10.14, 13:22
                                A kto tu pisze, że wykupił wycieczkę za 25tys?? Najpierw się zorientuj w cenach, a później wypowiedz, o ile oczywiście masz coś ciekawego i mądrego do powiedzenia. hahaha
    • kaczlo Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 29.10.14, 02:02
      Ja jakies 4 lata temu polecialem z Thomsona w Wielkiej Brytanii, cena wyszla wtedy jakies 1100 funtow za osobe, co w przeliczeniu na zlotowki wychodzilo jakies 4.500 pln.

Porownalem ta sama wycieczke z polskich biur podruzy, wybralem dokladnie to samo miejsce, ta sama date, wszystko tak samo i najtansza jaka znalazlem wyszla jakies 9000 pln za osobe!

Do tej pory nie potrafie tego ogarnac jak to jest mozliwe, ze w kraju gdzie ludzie zarabiaja 4x mniej musza zaplacic 100% wiecej!?!?!

Biorac pod uwage ze loty do UK mozna wyrwa za kilkadziesiat zlotych jak sie trafi i ze odlot z Thomsona bylby z jednego z popularnych lotnisk na ktore lataja samoloty z polski, to moze jest to cos co warto rozwazyc?

Generalnie polecam, fajne 2 tygodnie :)
      • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 28.03.15, 12:01
        witam,

A jak bukowałeś wakacje z Anglii? z jakiej stronki?
    • jussttina Re: Dominikana z niemieckiego lub holenderskiego 28.03.15, 12:04
      Szukam osób które przebywały w hotelu Memories splash Punta Cana. Jest tutak ktoś taki? bo w necie mało znalazłam informacji na jego temat a zastanawiam się nad nim, czy można korzystać z basenów Royalton czy nie? Bede wdzieczna za wszelkie uwagi i komentarze na jego temat :)
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka