traveler93 13.03.17, 23:28 Czy jest ktoś kto jechał busem z Punta Cana do Samany. A przy okazji pytanie czy daleko jest bridge to nowhere i wodospad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia761 Re: Dojazd Punta Cana - Samana (wie ktos jak doja 16.05.17, 00:18 My jechaliśmy,ale autem.Myślę,że z Bavaro odjeżdżają nie busy,ale całkiem dobrej klasy autobusy-z klimatyzacją,w-fi,i dvd.Jechałam pewien odcinek takim autobusem na trasie Puerto Plata-Bavaro,to i pewnie na Samanę takie jeżdzą.Droga jest bardzo ok,nie wiem tylko czy autobusy wjeżdżają do Santo Domingo czy omijają.Droga autem to ok 5-6 h.Wodospad -chodzi Ci o Portillo El-Limon?Wszędzie przy drodze są drogowskazy ,naganiacze i konie...Bo w większości proponują dostać się tam konno.Pamiętam,że my z przewodnikiem dotarliśmy pieszo(ale to było kilka lat temu),a teraz szkoda mi było tych koni...chociaż były zadbane.Bridge to nowhere...chodzi Ci o most" donikąd"?Znajduje się w Samanta-Santa Barbara.Widok niesamowity,ale nie wiem czy o to Ci chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś