yenepher 07.02.06, 11:29 kobiety,które rodziłyście w Kołobrzegu - napiszcie co sądzicie o obsludze, oddziale, przestrzeganiu norm "rodzenia po ludzku", za co warto ekstra zaplacic i ile? dzieki z góry yen Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaska1968 Re: porodówka w Kołobrzegu 07.02.06, 15:23 warto zaplacic za porod rodzinny i tyle.porodowka rodzinna jest bardzo fajna,jak bedziecie chodzili na ktg,to mozna ja zobaczyc.nie oplacaj poloznej,bo wedlug mnie wszystkie sa ok.kiedy rozwiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: porodówka w Kołobrzegu 08.02.06, 11:12 jestem na początku 6-ego miesiąca...dzisiaj sie okaze kiedy dokladnie rozwiązanie:) Orientujesz sie ile kosztuje "rodzinny"? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1968 Re: porodówka w Kołobrzegu 08.02.06, 21:07 placilismy 200zl i z tego co wiem nic sie nie zmienilo.to twoja pierwsza dzidzia? Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: porodówka w Kołobrzegu 09.02.06, 09:38 tak pierwsz, dlatego troche panikuje, bo naczytalam sie o nie-ludzkich porodach. CIekwa jestem jak jest w Kolobrzegu. Czy np. nie czekaja z cesarka az dziecko udusi sie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1968 Re: porodówka w Kołobrzegu 09.02.06, 15:58 nie masz sie czego bac.bol towarzyszacy przy porodzie jest troche przereklamowany.pewnie,troszke musi zabolec,bo nie wiedzialabys,ze zostalas mama,ale szybko sie o tym zapomina.nikt z cesarka nie czeka do ostatniej chwili.bedziesz chodzila na ktg,to z pewnoscia polozne pokaza ci porodowke i powiedza co i jak.zycze ci zdrowego,slicznego dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: porodówka w Kołobrzegu 10.02.06, 11:31 dzieki serdeczne za slowa otuchy i wszelke informacje pozdrawiam a. Odpowiedz Link Zgłoś
martaluk5 Re: porodówka w Kołobrzegu 10.02.06, 23:22 porodówka w kołobrzegu jest ok, również jestem zdania, że warto opłacić poród rodzinny (200zł). mąż mi bardzo pomógł:) trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie-troszkę boli ale szybko się zapomina o tym bólu i zostaje sama radocha:))) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: porodówka w Kołobrzegu 11.02.06, 11:59 a powiedzcie jeszcze dziewczyny czy nie oplacalyscie znieczulanie miejscowe? czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1968 Re: porodówka w Kołobrzegu 11.02.06, 19:49 ale sie uparlas na te znieczulenia...........jak cie bedzie bardzo bolalo,to pokrzyczysz na meza:-)pewnie,ze kazdy porod jest inny,ale jesli jestes pod opieka lekarza,wszystko przebiega ok,to i porod bedzie w porzadku.nie boj sie,bo to nic strasznego.w razie watpliwosci pisz,a ja postaram ci sie odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: porodówka w Kołobrzegu 13.02.06, 09:18 moze i tak - pokrzycze sobie na meza. NIgdy bym nie zastanawiala sie, ale kazda z moim zanojomych (swierzych matek) mowi: konieczie bierz znieczulenie (abstrahujac od "zalecenia" cesarki na życznie), wiec zaczełam dumać nad tematem. Dzieki za odpowiedzi i wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zosillia Re: porodówka w Kołobrzegu 17.02.06, 11:11 tak jak koleznka napisala kazdy porod jest inny,generalnie boli jak jasna cholera, skoro przez na poczatku niewielki otworek ma wysjsc dziecko to nijak bez bolu sie nie obejdzie. jesli masz mozliwosc otrzymania znieczulenia to sie zdecyduj,umow wstepnie z lekarzem,a w trakcie zdecydujesz czy jestes w stanie to wytrzymac,czy juz ci sie wydaje ze zyc sie nie chce i wtedy wolaj. maz moze byc pomocny ale nie musi,nie kazda lubi bol jakby dzielic z innymi. ja akurat wole zeby mi nikt glowy nie zawracval w penym momencie. porod czesto nie jest rzecza ktora sie wspomina z rozczuleniem,ale jest koniecznoscia aby miec swojego kochanego malucha i po prostu trzeba przez to przejsc.a my-kobiety z zasady jestsmy silne i damy sobie z kazdym porodem rade. tylko jesli bol jest okropny to sie lepiej troche znieczulic,bedzie latwiej i mniej stresowo.jedni gdy ich boli glowa,dzielnie to przetrzymuja,no bo kiedys przestanie bolec.drudzy wola funkcjonowac normalnie i temu bolowi pomoga Apapem. wybor nalezy do Ciebie. polecam szkole rodzenia,powiedza wiele ciekawych rzeczy,przygotuja psychicznie do porodu.pokaza co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: porodówka w Kołobrzegu 18.02.06, 11:35 dziewczyny, a znacie fajne miejsce w Kołobrzegu, gdzie można ćwiczyć Joge? Odpowiedz Link Zgłoś