pigi1981 11.11.08, 20:10 interesuje mnie czy ktos sprowadzał auto z usa do Kołobrzegu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monsterabeauty Re: czy ktos sprowadzał auto z usa 12.11.08, 13:09 Tak a co Ciebie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
pigi1981 Re: czy ktos sprowadzał auto z usa 12.11.08, 14:41 super. ogólnie czy było trudno i jakie wiazały się z tym koszty. chce sprowadzić auto za 20 000 dolarów o pojemności 6 l. z tego co wyliczyłam samej akcyzy, cła i vatu wyszło przeszło 30 tys złotych a do tego jeszcze przeciez rejestracja. powiedz było trudno? Odpowiedz Link Zgłoś
monsterabeauty Re: czy ktos sprowadzał auto z usa 12.11.08, 18:53 Trudno może nie ale dużo chodzenia dużo załatwiania:opłaty,pity,tłumaczenia itp na wszystko potrzeba czasu i CIERPLIWOŚCI i zdrowia :).Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pigi1981 Re: czy ktos sprowadzał auto z usa 13.11.08, 11:16 a patrzac teraz na związane z tym koszty myślisz, że się opłacało ściagać to auto? czy nielepiej było kupic nowe u nas w salonie. Jesli możesz to napisz czy rzeczywiscie wszystkie opłaty łacznie cła, vaty itp wyszły prawie 50% tego co zapłaciłes za auto? ciagle sie gryze z tym pomysłem tym bardziej, ze w kwietniu ma wejsc nowy przepis o dodatkowym przeglądzie za 1600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
monsterabeauty Re: czy ktos sprowadzał auto z usa 13.11.08, 13:46 Hej ja auto sprowadzałam 5 lat temu wtedy się opłacało-sprowadziłam wtedy Forda w kombiku super stan za naprawdę małe pieniądze ale teraz w obecnych czasach już bym tego nie zrobiła teraz się NIE OPŁACA takie jest moje zdanie, chociaż jeśli chodzi o auto z USA to jest pewna różnica ale musisz sobie wszystko dobrze przekalkulować nie ma co się porywać z motyką na słońce.:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pigi1981 Re: czy ktos sprowadzał auto z usa 13.11.08, 16:00 dzieki serdeczne. taka odpowedx mi wystarcza żeby jednaksię zdecydować na kupno z polksiego salonu. po przewertowaniu setki stron i forów widze, że sprawdzanie auta z usa nie jest korzystne a ma być jeszcze bardziej niekorzystne. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś