Dodaj do ulubionych

Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj

29.05.13, 18:56
28 czerwca br lecę z Warszawy do Sydney z 5 -cio godzinną przesiadką w Dubaju. Czy ktoś również leci tymi liniami? Byłoby mi bardzo miło.Zawsze to raźniej, tym bardziej, ze pierwszy raz lecę taką trasą a i mój angielski..hmm..zerowy. Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.13, 19:00
      zapomniales tylko o tym jakie to linie ;) Zapewne Emirates?
      • cichotakk Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 29.05.13, 19:02
        Rzeczywiście. Lecę Emiratami:))
        • Gość: Jarek Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 18:59
          No to współczuję. Braku znajomości angielskiego i długiego lotu. Makabra !
          • cichotakk Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 01.06.13, 00:38
            Wcale nie proszę o współczucie. Po prostu raźniej by mi było. A na długie podróże doskonale sprawdzają się mp3 i audiobooki. W razie czego znam niemiecki i rosyjski, więc dołożyć do tego jeszcze ręce, to myślę, że dam radę. Nie lecę pierwszy raz. Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: Mariusz Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.dynamic.lte.plus.pl 03.06.13, 21:58
              Nie przejmuj się zarozumiałymi tekstami polaczków ten naród tak ma. Koleś poleciałby do AP to zrozumiałby ile z tym angielskim może zdziałać. Nie rozumie też, że są ludzie, którzy znają po kilka innych języków bdb. ale akurat angielskiego nie znają.
              Jak masz problemy z angielskim to zainstaluj sobie na smartfonie coś takiego ze słownikiem w trybie offline link do tematu na forum darmowy internet
              Poradzisz sobie i jak widzisz, że angielski jest Ci potrzebny ucz się tego języka, za 2 lata powiesz takiemu kiedyś nie umiałem teraz już umiem angielski.
              • cichotakk Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 05.06.13, 09:01
                Mariusz, dziękuję za wsparcie. Tak naprawdę to nie boję się tak bardzo tego angielskiego. /dziękuję za link/. Bardziej mi zależy na "bratnich" osobach w czasie podróży , wszak to bezsprzecznie dłuuugi lot. Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: Batida Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.13, 15:27
          Jak Emirates to polecam bukować bilety tutaj: www.time4travel.pl/bilety-lotnicze/dubai-stopover/. Dostaje się wizę do Dubaju gratisowo
          • Gość: Alicja Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.strong-pc.com 12.10.13, 20:44
            Ja lece 6 listopada 2013 jest ktos kto moze leci w tym samym terminie?
            • Gość: Alicja Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.strong-pc.com 13.10.13, 16:52
              • Gość: Alicja lot do Brisbane z Warszawy przez London , Dubay IP: *.strong-pc.com 13.10.13, 16:54
                czy ktos leci moze w tym samym terminie co ja prosze o kontakt alicja78@op.pl
                • Gość: Alicja Re: lot do Brisbane z Warszawy przez London , Dub IP: *.strong-pc.com 13.10.13, 16:55
                  zapomniałam dodac 6 listopada 16.40 wylot Wa-wa
    • malgoska153 Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 25.06.13, 15:56
      cichotakk napisał(a):

> 28 czerwca br lecę z Warszawy do Sydney z 5 -cio godzinną przesiadką w Dubaju.
      > Czy ktoś również leci tymi liniami? Byłoby mi bardzo miło.Zawsze to raźniej, ty
      > m bardziej, ze pierwszy raz lecę taką trasą a i mój angielski..hmm..zerowy. Poz
      > drawiam serdecznie.
      ja też lecę do Sydney ale w listopadzie oczywiście przez Dubaj napisz jak dałeś sobie radę czy były jakieś problemy z transferem w Dubaju i o której wylatywałeś z Warszawy a pózniej z Dubaju.Będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam
      • cichotakk Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 24.07.13, 10:38
        Witam serdecznie z Sydney. nie taki diabel straszny, okazuje sie. z W-wy do Dubaju odsluga jest dwujezyczna - po angielsku i po polsku! pod koniec lotu na monitorze pokazuje sie kilka razy rozklad wszystkich lotow z Dubaju w swiat, oznaczone sa bramki. po wyjsciu z samolotu kierujesz sie wiec caly czas wg drogowskazow Transit i patrzysz na strzalki z napisem All gates.i idziesz, idziesz, idziesz, az zobaczysz strzalke z napisem Gate B18 (to byla moja bramka). obejrzalam dokladnie miejsce, gdzie mam wrocic i poszlam sobie zwiedzac lotnisko. przogromne i przepiekne! lot byl koszmaaarnie dlugi. ale ok. Pozdrawiam serdecznie. jesli cos wiecej chcesz wiedziec pytaj
        • cichotakk Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 24.07.13, 10:44
          z W-wy wylatywalam (-am!)w piatek o 14.45 w Dubaju .bylam ok 22 . 2 godz. roznica czasowa. wylatywalam o 2.15 w nocy. w Sydnej bylam w sobote .o 22.00 karte pokladowa na oba loty dostajesz juz w Warszawie wiec z transferem nie ma problemu.
    • men1972 Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 08.07.13, 20:49
      Czy doleciałeś już do tego Sydney? :-) Jak było w podróży? Zapewne nie taki diabeł straszny jak go niektórzy malują :-)

PS: Czy na pokładzie Emirates'a lecącego z W-wy do Dubaju spotkałeś kogoś z Creew ( tzn, sie personelu pokładowego ) mówiącego po polsku? :-)
      Pytam, bo już prawie 300 Polaków/Polek pracuje jako Creew w Emirates.
      • cichotakk Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 24.07.13, 10:47
        pozdrowienia z Sydney. podroz ok. koszmarnie dlugi lot. obsluga do Dubaju dwujezyczna - angielsko - polska. szalenie mila. pozdrawiam.
      • dmj1 Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 24.07.13, 11:54
        men1972 napisał:
        > PS: Czy na pokładzie Emirates'a lecącego z W-wy do Dubaju spotkałeś kogoś z Cre
        > ew ( tzn, sie personelu pokładowego ) mówiącego po polsku? :-)

Na każdym połaczeniu DBX-WAW-DBX przynajmniej jedna osoba z CC jest z Pl lub mówi po polsku.

darek

• Gość: malgoska153 Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.icpnet.pl 01.08.13, 16:48
      Bardzo dziękuję za tak szczegółowe informację.Są dla mnie bardzo przydatne i jestem Ci bardzo za nie wdzięczna.Pozdrawiam bardzo serdecznie.
      • alicja780 Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj 12.10.13, 20:54
        Ja lece 6 listopada 2013 Emirates-em z Warszawy do Brisbane przez Dubaj jest ktos moze kto leci w tym samym terminie co ja byłoby razniej alicja78@op.pl :)
        • Gość: Alicja Re: Lot z W-wy do Sydney przez Dubaj IP: *.strong-pc.com 20.10.13, 20:24
          6 listopada 2013 o 16.35 z Warszawy lece do Brisbane przez Londyn , Dubaj. Czy jest ktos kto moze w tym samym terminie i godzinie lec?i . Moje gg 31223125 pozdrawiam ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka