Dodaj do ulubionych

przesiadka w Dubaju 5 godz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 10:28
Mam zamiar lecieć linia Emirates z Warszawy do Seulu we wrzesniu, przesiadka wlasnie jest w Dubaju i trwa 5 godz; (jest to moj pierwszy lot samolotem i troche mam obawy ale chęć zobaczenia "świata" urosła w siłę ;) ) i tu mam pytanie: czy po nadaniu bagazu rejestrowego w Warszawie musze go potem odbierac w Dubaju i nadawac go jeszcze raz na lot do Seulu ? czy linia lotnicza sama go przetranportuje do innego samolotu?
Bedę wdzięczna za odpowiedz:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: przesiadka w Dubaju 5 godz IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.14, 10:33
      W Warszawie nadajesz bagaż od razu do Seulu. Karty pokładowe do Seulu (na drugi lot) również otrzymasz w Warszawie. W Dubaju nie musisz nic. Jak najdzie Cie ochota możesz wyjść z lotniska i pojechać na chwilę do miasta, ale jak dla mnie to nieco za mało czasu.
      • Gość: frequentflyer Re: przesiadka w Dubaju 5 godz IP: *.public.twinsnet.pl 28.04.14, 14:35
        na chwilę do miasta gdy tych 5 godzin wypada między 2200 a 0300 to pomysł taki sobie.
        Podobnie jak sam pomysł lecenia do Seulu przez dubaj zamiast przez Helsinki, gdzie przynajmniej cały czas lecisz do przodu a przesiadka to 1-1.5 h i o normalnej porze.
        • Gość: frequentflyer Re: przesiadka w Dubaju 5 godz IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.14, 01:01
          WAW-DXB-ICN = 6772 mile
          WAW-HEL-INC = 4965 mil
          To jest różnica gigantyczna, plus te 5 h w środku nocy na lotnisku -Emirowie musieliby sprzedawać te bilety poniżej 1700 peelenów żebym się zainteresował.
      • jot.be Re: przesiadka w Dubaju 5 godz 28.04.14, 17:05
        Gość portalu: gość portalu napisał(a):

>Jak najdzie Cie ochota możesz wyjść z lotniska i pojechać na chwilę do miasta

Jak masz wizę......

Pozdr
        • Gość: mmm Re: przesiadka w Dubaju 5 godz IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.14, 17:49
          Nieprawda, wizy dla obywateli RP zostały zniesione.
          Ze strony ambasady:
          In implementation of the decision taken by the UAE Cabinet, citizens of the Republic of Poland will be exempted from the need to acquire pre-entry visas to the United Arab Emirates with the effect from 22 March 2014.

From that day, UAE entry visas for Polish citizens, holders of regular passports, will be issued at the UAE border points free of charge.
          • jot.be Re: przesiadka w Dubaju 5 godz 28.04.14, 23:38
            Zgadza się.
            Nie zauważyłem tego epokowego wydarzenia ;)

Pozdr
            • Gość: e(L)ka Re: przesiadka w Dubaju 5 godz IP: *.centertel.pl 09.05.14, 15:10
              to najpierw się zorientuj w temacie na który się wypowiadasz a nie wprowadzasz niepotrzebne zamieszanie
      • Gość: chenchen Re: przesiadka w Dubaju 5 godz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 17:01
        Dzięki za odpowiedź ^^ czuję się teraz spokojniejsza ;]
    • wyjadaczewisienek Re: przesiadka w Dubaju 5 godz 12.05.14, 20:06
      dokładnie tak, nic nie musisz odbierać w Dubaju.
      Nie wiem czy wiesz o tym, że jeśli lecisz Emirates i masz przesiadkę ponad 4 h, to przysługuje Ci posiłek na lotnisku. Voucher można zrealizować chyba w kilkunastu restauracjach na terenie terminalu. Po przylocie do Dubaju podejdź do informacji to Ciebie pokierują dalej
      ---
      wyjadaczewisienek.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka