apoplaw 20.05.04, 17:33 czy mogłybyscie mi polecić sprawdzone zioła na wyregulowanie okresu.Ostatnio miałam z tym duze problemy -okres rozlegulował mi sie od przepisanych przez ginekologa tabletek-luteiny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalek02 Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 23.05.04, 20:04 swego czasu puma poleciła mi czarną malwę, poszukaj we wcześniejszych wątkach Odpowiedz Link
ama5 Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 28.05.04, 23:13 ja przeczytalam, ze malwa jest stosowana w zatrzymaniu miesiączek lub gdy są zbyt skąpe. ja nie mam bynajmniej tego problemu, raczej odwrotny, ale ogolnie chodzi mi o regularnosc. czy malwa w takim razie mi nie zaszkodzi? Odpowiedz Link
no1teresa Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 24.05.04, 09:46 gdybys chciala skorzystac z ziolowych mieszanek na bazie medycyny chinskiej, to sluze jest specjalna mieszanka odzywiajaca kobiece gruczoly hormonalne, ktora reguluje i stabilizuje procesy zachodzace w systemie hormonalnym, Odpowiedz Link
apoplaw Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 15.07.04, 06:42 bardzo prosze o te wskazówki dotyczace chińskiej medycyny Odpowiedz Link
kasiazez mieszanka chińska skąd wziąć 24.02.05, 12:29 Proszę o o informację od theresa o mieszance chinskiej na adres katarzynastolarska@wp.pl Odpowiedz Link
deczi Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 25.05.04, 10:28 Puma polecała też kwiat jasnoty białej, podobno zaskakująco dobrze działa. Podobno czrnuszka, melisa i pokrzywa pomagają też w nieregularnych meisiączkach. Pracę jajników poprawia Tinctura Calendulae (nalewka nagietkowa), 2 X dziennie 1 łyżeczka do odrobiny wody. Ja mogę polecić codzienne picie bratka, kiedyś miałam problem z okresem pojawiajacym się praktycznie co dwa tygodnie. Bratka piłam z innych powodów, ale akurat ta sprawa się uregulowała. Z tym że nigdzie nie spotkałam się ze wzmianką o podobnym działaniu bratka, a też nie wiem, co było przyczyną tych zaburzeń. W każdym razie bratek jest dobry i tak, jako odtruwacz, warto spróbować. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
apoplaw Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 26.05.04, 08:39 bardzo serdecznie dziekuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam. Odpowiedz Link
ama5 Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 28.05.04, 23:59 ja wlasnie wyczytalam, ze niepokalanek pieprzowy swietnie reguluje wszelkie problemy hormonalne. jeszcze nie sprawdzalam, ale zamierzam! Odpowiedz Link
bagarmosen Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 15.07.04, 08:52 TAK- czarna malwa ! jasnota biala(pokrzywa głucha) także jest niezastąpiona w dolegliwościach kobiecych .Osobiście praktykowałam na sobie. Odpowiedz Link
nikoosia Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 07.03.05, 09:56 Jak nalezy przyrzadzac malwe czarna? Kupilam kwiaty malwy czarnej takie sypane, nie fix - nie wiem jak je preparowac - napar, odwar ? Malwa ma mi pomoc przywrocic miesiaczki, ktore zniknely - z powodu odchudzania i odstawienia hormonalnej antykoncepcji... Odpowiedz Link
deczi Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 07.03.05, 10:34 Wyciągnęłam trochę wątków na ten temat. Zajrzyj do nich (i podanych w nich linków). Chciałabym tylko zasugerować, że nie zioła są tu najważniejsze, tylko powrót do prawidłowej wagi i regularny tryb życia. Zioła, choć działające stosunkowo delikatnie, będa pewnym wymuszeniem. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
nikoosia Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 07.03.05, 10:46 Dziekuje bardzo i przepraszam, ze sama najpierw nie sprawdzilam czy juz o tym pisano - trafilam na forum zupelnie przypadkiem przez google :)) Dodam jeszcze ze nadal moja waga nie jest prawidlowa tylko za wysoka - nie mam wiec do czego wracac.. Musze tylko zwolnic tempo odchudzania, bo widocznie to dotychczasowe jest za duze i stad te zaburzenia... Odpowiedz Link
deczi Re: zioła na wyregulowanie okresu-Pilne 07.03.05, 12:12 Za wysoka w Twoim subiektywnym odczuciu, czy rzeczywiście (wysoki BMI)? A jaką masz metodę odchudzania? Pytam, bo akurat koleżanka z pracy ma podobny problem (dieta Cambridge) i uporanie się z nim będzie niezwykle trudne, ponieważ jej psychiczne nastawienie nie pozwala racjonalnie spojrzeć na temat. Pozdr. D. Odpowiedz Link