Dodaj do ulubionych

Mieszanka ziolowa przeciw owsikom i lamblii

03.11.13, 22:14
Czy ktos z Was moglby podzielic sie skutecznym przepisem na mieszanke ziolowa tepiaca owsiki oraz lamblie?
Chce podac to calej rodzinie, w tym dzieciom lat 8 i 9. Wiem, ze skuteczny jest piolun i wrotycz. Z tym, ze wrotyczu boje sie troche podawac dzieciom. Jak to jest naprawde?

Moze byc tez ogolnie jakas mieszanka przeciw pasozytom oraz sposob dawkowania :-)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • komanchu Re: Mieszanka ziolowa przeciw owsikom i lamblii 07.11.13, 19:39
      Domowe sposoby są mało skuteczne, zaś sama kuracja obarczona dużym ryzykiem niepowodzenia. U jednego domownika zadziała, u innego wcale albo tylko połowicznie i ten z powrotem zarazi innych. Lepiej poproś lekarza rodzinnego o wystawienie recepty na leki odrobaczające w dawce dla całej rodziny. Zentel lub Vermox. Aplikujesz wszystkim jednorazowo dawkę leku, po upływie 10-14 dni drugą i masz spokój.
    • tamaya_lunaris Re: Mieszanka ziolowa przeciw owsikom i lamblii 08.11.13, 09:41
      W moim regionie od dziecka stosowało się na to picie rano przed posiłkiem wody z kiszonych ogórków czy kapusty. Tylko domowych naturalnie kwaszonych, bez dodatków octu czy innych przyspieszaczy procesu. Przyjmuje się, że ten naturalny kwas podany zanim otrzymają inne łagodne pożywienie jest dla robaków trujący.
      • forumowaa Re: Mieszanka ziolowa przeciw owsikom i lamblii 10.11.13, 13:27
        Mam Zentel, przelecze nim na dniach cala rodzine.
        Jesli chodzi o ziola, chodzilo mi tu o swego rodzaju "wspomagacz", ktory bedzie podtrzymywal kuracje po Zentelu. Tez uwazam, ze najpierw powinno sie zaczac od chemii - tu od razu przynajmniej wiadomo, jak dawkowac.
        Z pasozytami jest niestety tak, ze predzej czy pozniej znow sie przyczepia. Wiadomo, ze nie mozna caly czas "jechac" na chemii, wiec chcialabym co jakis czas zapodac ziola. Problem w tym, ze nie wiem dokladnie jak je dobrac...
        Coz, najprawdopodobniej wybiore sie do zielarza :-) Mam nadzieje, ze trafie na kogos kumatego, kto doradzi mi jakies fajne receptury.

Co do domowych kiszonek i innych specyfikow typu olej z pestek dyni, czosnek, probiotyki - wszystko juz wiem i mam zamiar stosowac. Najgorsza chyba dieta - jak tu dzieciakom przetlumaczyc, ze slodyczy maja nie ruszac...?!
        • mirzan Re: Mieszanka ziolowa przeciw owsikom i lamblii 11.11.13, 18:50
          Pestki z dyni.
    • 4krokidozdrowia Re: Mieszanka ziolowa przeciw owsikom i lamblii 08.12.13, 22:38
      Witam
      Jeśli ktoś z Państwa szuka skutecznych metod oczyszczania organizmu bez chodzenia po lekarzach,szpitalach zapraszam po bezcenną wiedzę i do bezpłatnej rejestracji-więcej info:
      4krokidozdrowia.com.pl/
      email: 4krokidozdrowia@gmail.com
      Najlepszej jakości woda Coral-Mine 8,5 pH i 150 produktów na bazie ziół do zamówienia on-line.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka