ajap.1 29.12.04, 22:32 Jakie znacie gatunki mięty poza mietą pieprzową?Czy ktoś wie gdzie można kupić inne gatunki mięty?Dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 10:10 Mam ładną miętę variegata i wiele innych roślin. Jeśli jesteś zainteresowana, mogę przesłać ofertę. Pozdrowienia. Mirzan lilium@op.pl Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 10:17 Tak jestem zainteresowana.Jak możesz to prześlij ofertę na adres skrzynki pocztowej:ajap.1@gazeta.pl.Dziękuję Odpowiedz Link
mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 14:41 Na Twój adres list nie wchodzi.Podaj na lilium@op.pl Mirzan Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 16:26 Napisałam na Twój adres,powinno dojść.Dziękuję Odpowiedz Link
mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 19:51 Ofery powysyłane, tym razem powinny trafić. Mirzan Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 23:46 Dziękuję wszystko doszło.Jak dokładnie się z tym zapoznam to dam znać.Dziękuję ra jeszcze. Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 31.12.04, 14:06 Dziękuję za oferty.Interesuje mnie mięta zielona(mentha spicata)lub mięta kędzierzawa.Co to za odmiana mięta ananasowa?jaka to krzyżówka? Odpowiedz Link
mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 31.12.04, 16:25 Pod taką nazwą kupiłem kiedyś w Niemczech. Ani zapach, ani wygląd nie ma nic wspólnego z ananasem. Liście ma pstre, zapach mocny, miętowy. Mirzan Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 31.12.04, 21:31 A może to jest mentha spicata? Odpowiedz Link
mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 01.01.05, 10:29 Moja mięta przede wszystkim jest Variegata,i z tego powodu jest ozdobna. Umieściłem zdjęcie w galerii, możesz obejrzeć. Jest schowane pod kwiatem hibiskusa.Mirzan fotogalerie.pl/galeria/galeria_mirzan Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 01.01.05, 21:41 Ta mięta jest rzeczywiście piękna ale czy masz miętę zielną (mentha spicata)? jeśli chodzi o miętę kędzierzawą ,którą posiadasz to czy ona jest jako sadzonka czy jako suszone zielę? Odpowiedz Link
mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 13:09 Wszystie zioła mam w postaci sadzonek,nadających się do uprawy w ogrodzie. Do mięty nie przywiązywałem większej uwagi, nie są dokładnie oznaczone. Każda znich pachnie i zdobi.Mam jeszcze ciekawą roślinę - Agastache, pachnie jak mięta, ale nie rozłazi się po ogrodzie, ozdobna i miododajna. Suszu ani innych preparatów nie robię, najwyżej dla siebie.Ziolami interesuję się, jako ogrodnik hobbysta. Mirzan Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 15:32 Mnie interesują zioła ze wzgledów leczniczych.Jak znajdziesz miętę zieloną (mantha spicata) to napisz ,bo takiej mięty szukam (nawet gdyby była to sadzonka to chętnie zamówię).Jak możesz mi przysłać miętę kędzierzawą? Odpowiedz Link
mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 15:55 Wysyłam w paczkach , za pobraniem, albo jako wymiana za inne rośliny. Czy ta spicata różni się działaniem od innych mięt? Wysyłać zacznę w marcu , o ile pogoda pozwoli.Jakie rośliny jeszcze Interesują Cię?. Mirzan Odpowiedz Link
ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 22:41 Sprawdziłam:mięta kędzierzawa to polski odpowiednik mentha spicata.Tak więc chciałabym zamówić miętę kędzierzawą. Odpowiedz Link