Dodaj do ulubionych

MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie?

29.12.04, 22:32
Jakie znacie gatunki mięty poza mietą pieprzową?Czy ktoś wie gdzie można
kupić inne gatunki mięty?Dziękuję
Obserwuj wątek
    • mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 10:10
      Mam ładną miętę variegata i wiele innych roślin. Jeśli jesteś zainteresowana,
      mogę przesłać ofertę.
      Pozdrowienia. Mirzan
      lilium@op.pl
      • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 10:17
        Tak jestem zainteresowana.Jak możesz to prześlij ofertę na adres skrzynki
        pocztowej:ajap.1@gazeta.pl.Dziękuję
        • mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 14:41
          Na Twój adres list nie wchodzi.Podaj na lilium@op.pl
          Mirzan
          • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 16:26
            Napisałam na Twój adres,powinno dojść.Dziękuję
            • mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 19:51
              Ofery powysyłane, tym razem powinny trafić.
              Mirzan
              • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 30.12.04, 23:46
                Dziękuję wszystko doszło.Jak dokładnie się z tym zapoznam to dam znać.Dziękuję
                ra jeszcze.
              • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 31.12.04, 14:06
                Dziękuję za oferty.Interesuje mnie mięta zielona(mentha spicata)lub mięta
                kędzierzawa.Co to za odmiana mięta ananasowa?jaka to krzyżówka?
                • mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 31.12.04, 16:25
                  Pod taką nazwą kupiłem kiedyś w Niemczech. Ani zapach, ani wygląd
                  nie ma nic wspólnego z ananasem. Liście ma pstre, zapach mocny, miętowy.
                  Mirzan
                  • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 31.12.04, 21:31
                    A może to jest mentha spicata?
                    • mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 01.01.05, 10:29
                      Moja mięta przede wszystkim jest Variegata,i z tego powodu jest ozdobna.
                      Umieściłem zdjęcie w galerii, możesz obejrzeć. Jest schowane pod kwiatem
                      hibiskusa.Mirzan
                      fotogalerie.pl/galeria/galeria_mirzan
                      • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 01.01.05, 21:41
                        Ta mięta jest rzeczywiście piękna ale czy masz miętę zielną (mentha spicata)?
                        jeśli chodzi o miętę kędzierzawą ,którą posiadasz to czy ona jest jako sadzonka
                        czy jako suszone zielę?
                        • mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 13:09
                          Wszystie zioła mam w postaci sadzonek,nadających się do uprawy w ogrodzie.
                          Do mięty nie przywiązywałem większej uwagi, nie są dokładnie oznaczone.
                          Każda znich pachnie i zdobi.Mam jeszcze ciekawą roślinę - Agastache, pachnie
                          jak mięta, ale nie rozłazi się po ogrodzie, ozdobna i miododajna.
                          Suszu ani innych preparatów nie robię, najwyżej dla siebie.Ziolami
                          interesuję się, jako ogrodnik hobbysta.
                          Mirzan
                          • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 15:32
                            Mnie interesują zioła ze wzgledów leczniczych.Jak znajdziesz miętę zieloną
                            (mantha spicata) to napisz ,bo takiej mięty szukam (nawet gdyby była to
                            sadzonka to chętnie zamówię).Jak możesz mi przysłać miętę kędzierzawą?
                            • mirzan Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 15:55
                              Wysyłam w paczkach , za pobraniem, albo jako wymiana za inne rośliny.
                              Czy ta spicata różni się działaniem od innych mięt?
                              Wysyłać zacznę w marcu , o ile pogoda pozwoli.Jakie rośliny jeszcze
                              Interesują Cię?.
                              Mirzan
                              • ajap.1 Re: MIĘTA -GATUNKI- jakie znacie? 02.01.05, 22:41
                                Sprawdziłam:mięta kędzierzawa to polski odpowiednik mentha spicata.Tak więc
                                chciałabym zamówić miętę kędzierzawą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka