pom 18.02.05, 08:09 Chce wspomóc dietę i szukam własciwych ziół. Bo jak patrzę na te preparaty "odchudzające" w aptece, to flaki mi się wywracają. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 18.02.05, 09:42 to może gotowe mieszanki na odchudzanie ze sklepu zielarskiego? Odpowiedz Link
no1teresa Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 18.02.05, 14:11 a co to za dieta? jezeli organizm nie bedzie odpowiednio dozywiony na poziomie komorkowym, to apetyt bedzie normalnym "wolaniem" o wiecej krotko mowiac chodzi glownie o jakosc pozywienia, bardzo czesto i paradoksalnie grubasy sa wlasnie "niedozywione", co jest zrozumiale, jesli odzywiaja sie junk foodem Odpowiedz Link
tamaya_lunaris Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 18.02.05, 14:43 Mnie osobiście w dietach dość dobrze pomagało ziele bratka polnego i okresowo picie czerwonej herbaty Pu-erh, ale to kwestia organizmu. Pozdrawiam, Tamaya Odpowiedz Link
dorota20w Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 21.02.05, 01:07 mi pomaga ogólnie picie dużej ilości napojów, ale niekalorycznych . Piję m.in.: Bratek, pokrzywę, skrzyp, Pu-erh, Klimuszko Nova Odpowiedz Link
pom Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 21.02.05, 09:40 Dziękuję.:) Z tego wynika, że pur-erh będzie najlepsza, choć w smaku najgorsza.:) Odpowiedz Link
deczi Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 21.02.05, 16:54 Nie wiem, czy pu-erh hamuje apetyt, ale usprawnia trawienie tłuszczów i prace wątroby, dlatego niektórzy, jeśli trzymają dietę i nie opijają się słodkimi napojami, chudną trochę dzięki niej. Tak pół-żartem... bardzo skutecznie apetytu pozbawiła mnie kiedyś szklaneczka oliwy z oliwek wypita na czczo. Przez cały dzień zjadłam tylko trochę tartej marchewki... jak ślimak;-) Nie zadziałała tak, jak miała niby zadziałać, ale skutecznie utrwaliła we mnie obrzydzenie do smaku i zapachu oliwy. Mam nadzieję, że nie jesteś jedną z tych obłąkanych istot, które mają do zrzucenia (we własnej wypaczonej wyobraźni) 3 kilogramy i w tym celu są w stanie odżywiać się watą moczoną w wodzie. Wspomagająco w odchudzaniu też polecam bratek i pokrzywę z racji ich właściwości odtruwajacych i moczopędnych. Dodałabym tu jeszcze babkę zwyczajną. Ostatnio w jakimś naturopatycznym artykule przeczytałam, że dobrze jest zalać wrzątkiem łyżeczkę ziół i po 15 minutach parzenia pić 3 razy dziennie przez 20 dni. Właśnie dla usunięcia toksyn. Jednak silna wola i tak będzie Ci najbardziej potrzebna, bo diety i ruchu nie unikniesz. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
pom Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 22.02.05, 11:28 Na pewno uzbroję się w braktek i pokrzywę. Mam do zrzucenia 8kg, nie jestem otyła ale szczupła też nie. Dziękuję. Odpowiedz Link
magdus51 Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 03.03.05, 14:07 ja mam sporo do zrzucenia jak nalezy pic te ziolka Odpowiedz Link
deczi Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 04.03.05, 13:21 Parzy się codziennie po szklance lub 2, zgodnie z opisem na opakowaniu (zależnie od tego, czy zioła są w stanie sypkim, czy w torebce) i pije. Cudów jednak nie oczekuj, one tylko wspomagają odchudzanie przez lekko moczopędne i odtruwające działanie. Jeśli masz rzeczywiście sporo do zrzucenia, to skup się na racjonalnej diecie (pod kontrolą specjalisty w przypadku naprawdę dużej nadwagi) i aktywności fizycznej. Powodzenia, D. Odpowiedz Link
dziezmias Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 18.10.13, 18:53 ja stosowalam sung shans - takie ziola chinskie , kolezanka kupila mi w uk, zaplacilam 40 funtow ale warto bylo, na mnie nic nie dzialalo, (wczesniej ta sama kolezanka rozpisywala mi diete bo jest technologiem zywnosci ,)ale nie pomoglo, dopiero te ziolka :) ciesze sie ze mi przyslala :) Odpowiedz Link
komanchu Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 18.10.13, 20:50 Pierdu, pierdu, pierdu! Odpowiedz Link
amityr Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 20.10.13, 10:17 komanchu napisała: > Pierdu, pierdu, pierdu! I to jest właściwy skład,też polecam.Hahaha Odpowiedz Link
amityr Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 30.10.13, 12:02 A tak na prawdę możesz stosować Krople odchudzające (17zł) na trzy miesiące /3l wody dziennie. Odpowiedz Link
komanchu Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 01.11.13, 10:28 pom napisała: > Chce wspomóc dietę i szukam własciwych ziół. > Bo jak patrzę na te preparaty "odchudzające" w aptece, to flaki mi się wywracają. I to jest bardzo dobre i racjonalne podejście do tematu, bo większość preparatów dostępnych na rynku - w aptekach, sklepach ze zdrową żywnością i na allegro to jedna wielka ściema. Ziołową mieszankę możesz przygotować samodzielnie na bazie ziół zakupionych w sklepie zielarskim - zapłacisz 4-5 razy mniej, a mieszanka starczy na kilka miesięcy kuracji. Zioła - korzeń mniszka, morszczyn pęcherzykowaty, zielona herbata, herbata yerba mate, porost islandzki. Mieszankę możesz dodatkowo uzupełnić o zioła moczopędne, które usuną nadmiar wody z organizmu - liść brzozy, pokrzywę. Zioła pij przed posiłkiem. Dodatkowo możesz zażyć łyżkę octu jabłkowego. Ale nie miej złudzeń - jest to jedynie terapia wspomagająca i jej skuteczność zależy od wielu indywidualnych czynników - twojego stanu zdrowia, tempa metabolizmu, twojej diety, kondycji fizycznej oraz zdrowia psychicznego. Wzmożony apetyt/łaknienie może wynikać z wahań poziomu cukru we krwi, wahań poziomu hormonów wpływających na łaknienie, nadmierne podjadanie, czy też wręcz obżeranie się może być też reakcją na stres. W takich przypadkach należy zacząć od stawienia czoła pierwotnym przyczynom problemu. same zioła absolutnie nie pomogą. Także liczne choroby oraz leki mogą osłabiać działanie ziół. Jak również niewłaściwa dieta - mniej jeść nie wystarczy. Ważne jest by posiłki były niskokaloryczne i bogate w białko, np. chudy twaróg, jogurty i kefiry w połączeniu z warzywami i owocami. Brak ruchu to kolejny czynnik osłabiający kurację - gdy się ruszamy, zwiększa się metabolizm, organizm sięga do zapasów zgromadzonych w tkance tłuszczowej, mięśniach - odczuwamy mniejszy apetyt. Usuwamy ze swojej diety cukier - działa jak narkotyk. Im więcej go spożywamy, tym więcej nasz organizm go pożąda. Warto także stosować suplementację preparatem witaminowo-mineralnym, aby niedopuścić do niedoboru tychże składników prowadzącego do osłabienia organizmu oraz apatii. Niedobór witamin, zwłaszcza tych z grupy, B oraz makro - mikroelementów jak magnez, selen, żelazo regulujących istotne procesy życiowe, może również osłabiać sam proces chudnięcia oraz w pewnych sytuacjach wzmagać apetyt. Odpowiedz Link
amityr Re: Jakie zioła lub mieszanki hamują apetyt? 01.11.13, 15:10 Nie polecam owoców. Jedno jabłko średniej wielkości zawiera prawie dwie łyżeczki cukru.Cukier to cukier i głupie gadanie ,że prosty. Odpowiedz Link