iskial 05.10.05, 11:43 Witam czy znacie ten suplement diety jak dostałam na chroniczne zmeczenie i jednoczesnie ma nie wyciszać choruje na Haszimoto pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paszczak44 Re: czy ktoś stosował Myalgan 08.10.05, 15:01 Kupiłem to mojej matce. Nie wiem na co ona choruje, ona też tego nie wie i żaden z lekarzy u których była nie postawił trafnej diagnozy. Tzn. diagnozy były różne, czasem wzajemnie się wykluczające. Z objawów jakie ma matka to: zmęczenie, zawroty głowy, problemy ze snem, jakieś bóle w różnych miejscach ciała, nerwica chyba( chociaż ona się do newrwicy nie przyzna). Niby Myalgan jest na fibro-coś tam, nową choroba, nieznaną(sic!). Ale mniejsza z tym. Ponieważ preparat jest ziołowy kupiłem jej na spróbowanie i nawet zadziałał. Oczywiście to jest przypadek mojej starej; jak zauważyłem jest ona podatna na sugestię i czasami pomaga jej placebo. Chociaż w przypadku różnych leków-cud, bioenergoterapeutów których przerabiała moja matka efekt placebo był krótkotrwały. Natomiast Myalgan bierze od lipca, czyli dość długo. Odpowiedz Link
zmorka-0 Re: czy ktoś stosował Myalgan 09.11.07, 00:50 Objawy Twojej mamy to chyba choroba Haszimoto. Musi zbadać TSH :) Odpowiedz Link
basia-1111 Re: czy ktoś stosował Myalgan 03.05.08, 10:50 Stosuję go na fibromialgię od miesiąca i żadnych efektów. Szkoda było wydać 70 złotych. Preparat powinno się ssać? Jest obrzydliwy! Odpowiedz Link
maboj Re: czy ktoś stosował Myalgan 23.11.05, 14:02 Witam, ja zażywam MYALGAN i powiem szczerze że tabletki nie są warte swojej ceny!! osobiście kuoiłem opakowanie 120 tabl. zużyłem z tego ok. 80- 2x dziennie i NIE odczuwam żadnej poprawy jaką opisują w internecie i na ulotce. Osobiście NIE POLECAM Pozdrawiam) Odpowiedz Link
bizab Re: czy ktoś stosował Myalgan 29.11.05, 18:30 Ja mam inne zdanie jestem chora na fibromialgie od 5 lat i to orzeczoną szpitalnie lekarze juz nie wiedzieli co podawać stosowali i sterydy ze skutkiem dla mnie feralnym wdała sie cukrzyca otyłość bardzo mała ruchliwosć stawów obrzeki no i te wszyskie objawy jakie sa w opisie byłam wrakiem człowieka od 3 lat jestem pod opieka lekarza ktory zaczął leczyc przyczyny ustawil mi metabolizm w organizmie podleczył zatrucia watroby trzustki ustawił diete co wolno mi jeśc a czegolnie jak najmniej nabiału i weglowodanow do leczenia ziolami idodano też MYALGIN stosuje go od 9 miesięcy i od tego czasu nie odczuwam na codzień objawów choroby fibromialgi al to tego by to dziłało trzeba troche wyrzeczeń i pozbycia sie kalorycznych posilkow pić masę wody i leczyć się ale ziołami tak ze skutki trzeba troche poczekac ale warto dziś zapomnialam o chorobie mam sylwetkę nr 46 i wiare ze wszystko dla mnie zycie spowrotem jest piekne , a tym wszyskim co mnie tak dzielnie leczyli przez 10 lat i doprowadzili do ruiny zyczę aby spotkalo to samo ich osobiscie wdedy będą mogli eksperymentowac objawowo i ruinować własne zdrowie ja do nich juz nie chodze i unikam ich dokladnie zyczę odwagi na podjecie decyzji o walke o własne zdrowie rezultaty sa fantastycznie nawet pozbyłam sie cukru tera ma do 100 a mialam i 230 i byłam na progu insuliny nie ma jak to dobrze trafić !!!!!!!! Odpowiedz Link
lewinson Re: czy ktoś stosował Myalgan 25.07.06, 12:42 Czy możesz mi podać namiary na tego lekarza, który zdiagnozował u Ciebie objawy fibromialgii i dalej Cię prowadzi? Mam podobne objawy i nikt nie może mi pomóc. Pozdrawiam Elżbieta Odpowiedz Link
alicja929 Re: czy ktoś stosował Myalgan 26.08.06, 23:08 Witam.Bardzo proszę o dane tego lekarza ,który zajmuje się leczeniem fibromialgii.Cierpię bardzo a nikt nie potrafi mi pomóc.Badania są wporządku a ja nie mogę wytrzymać z bólu.Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link
renw Re: czy ktoś stosował Myalgan 03.10.06, 00:05 Witam! Jeśli jeszcze nie wiesz, kto leczy Fibromialgie to ja wiem, że reumatolog. Jednakże, u nas jest to choroba jeszcze mało znana, dlatego w dyskretny sposób można zasugerować lekarzowi rozpoznanie tej choroby. Dobrze jest też skorzystać ze wsparcia psychologa. Jest to choroba, jak zapewne już Ci wiadomo bardzo trudna do zdiagnozowania, przeciętny czas potrzebny obecnie na zdiagnozowanie fibromialgii wynosi od 5 do 7 lat, decydująca dla diagnozy jest dokładnie prowadzona i zachowana historia choroby.. Amerykański College of Rheumatology, podał w 1990 roku kryteria, które są obecnie uznawane na całym świecie. Wiele chorób ma podobne objawy, dlatego też, jeżeli nie mamy pewności, co do diagnozy, należy wykluczyć inne choroby. Leczenie fibromialgii jest uznane przez fachowców za szczególnie ciężkie jedynym instytutem zajmującym się jej leczeniem jest Instytut Dr Thomasa Weiss. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na ten temat wejdź na stronę www.weiss.de/639.0.html Co do Myalganu, zażywam go właściwie od niedawna, bo od 4 tygodni 2 razy dziennie, ale już zauważyłam drobne zmiany, jestem nieco spokojniejsza, trochę lepiej sypiam, wydaje mi się również, że polepszyła się moja koncentracja oraz poczułam lekki przypływ energii w mięśniach i co za tym idzie chęć do zrobienia czegokolwiek a muszę się przyznać, że zrobienie nawet najdrobniejszej rzeczy było dla mnie bardzo trudne i wymagało dużego nakładu wysiłku z mojej strony. Jeżeli mogę jeszcze Tobie w czymś pomóc to napisz. Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link
alicja929 Re: czy ktoś stosował Myalgan 03.10.06, 23:37 Witam Serdeczne dzięki za informacje.Właściwie wiem że reumatolog,ale Ci u ,których byłam patrzą na mnie jak na chipochondryka.Czy ty masz już konkretnie zdjagnozowaną fibromialgię? Pozdrawiam ala Odpowiedz Link
karolaa21 Re: czy ktoś stosował Myalgan 07.10.06, 11:51 Witam:)Bizab a czy mozesz powiedziec mi jakie miałas objawy? ja od 4 lat chodze po lekarzach i robie badania ale lekarze doprowadzili mnie do tego ze siedze juz w domu bo na nic nie mam siły.Jestem odsyłana od lekarza do lekarza i tak to sie toczy juz 4 lata a ja czuje sie coraz gorzej.Jestem ciekawa czy w Twoich wynikach krwi było podwyższone OB? i czy wogóle jakies wyniki krwi były nieprawidłowe? Odpowiedz Link
lukrecja_pl Re: czy ktoś stosował Myalgan 15.12.06, 09:14 witam,nareszcie ktoś kto ma takie same problemy jak ja.od lat chodzę po lekarzach,przepisują tylko leki przeciwbólowe(nabawiłam się wrzodów),każą chodzić na rehabilitację(z NFZ wypada raz na rok)i ćwiczyć,co też robię.efektów nie ma żadnych.co dzień jest walka z bólem,wstanie rano z łóżka to dramat.są dni niezłe kiedy mogę w miarę normalnie funkcjonować ale tak poza tym boli mnie całe ciało,mam pokurczone mięśnie,problemy z koncentracją i utrzymaniem równowagi,stany depresyjne.lekarze nie potrafią lub nie chcą mi pomóc.poczułam ulge gdy dowiedziałam się o fibromialgii bo okazało sie że moje problemy nie muszą być wydumane.co prawda lekarze tego nie zdiagnozowali ale ja wiem że to fibromialgia.biorę myalgan i czuję dużą poprawę.polecam.chętnie pogadałabym z osobami z fibromialgią.pozdrawiam Odpowiedz Link
hania9923 Re: czy ktoś stosował Myalgan 02.11.06, 13:41 Jestem chora na fibromyalgię, Błagam o podanie namiarów do tego lekarza, Mam 32 lata wszystko mnie boli i jestem załamana . Nie wiem gdzie szukać pomocy. Chętnie dowiedziłabym się czegoś więcej o Pani przypadku. Proszę pisać bezpośrednio Hanna.Pajkert@Saint-Gobain.com Odpowiedz Link
elzbieta442 Re: czy ktoś stosował Myalgan 13.11.06, 13:08 WITAM!! Uprzejmie proszę o podanie adresu lekarza u ktorego sie Pani leczy i zdiagnozowal u Pani ta chorobę"fibromialgia" ponieważ od kilku lat cierpie na ta własnie chorobe i nie przynosi zadne leczenie poprawy. Proszę o odpowiedż na moja poczte olesia110@op.pl z góry dziekuje bede czekac z niecierpliwoscią. Odpowiedz Link
pamplelune1 Re: czy ktoś stosował Myalgan 23.01.07, 19:29 Kochani. Niespodzianie,właśnie dziś,dowiedziałam się o chorobie zwanej fibromalgią Sama nie wiem, czy z ulgą, czy ze smutkiem przyjęłam tą wiadomość. Dlaczego? To oczywiste... przypuszczam, że jestem "gospodarzem" tejże przypadłości. Jest mi źle, ale alergicznie nie lubię lekarzy i staram się do nich nie chodzić... Właściwie nie tyle, że ich nie lubię, tylko nie cierpię stękać, a jak sami wiecie to przypadłość oparta na bólu, cierpieniu, ciągła karuzela złych przypadłości. I jak tu o tym opowiadać za każdym razem, kiedy się odwiedza lekarza... Ten wysyła na badania to tu, to tam... Byłam nawet na kolonoskopii!! Niestety coraz częściej smopoczucie doprowadza mnie do skrajnego wyczerpania, jestem zdekoncentrowana, a właciwie nie - odwrotnie, maksymalnie skupiona na tym, aby trzymać się w "pionie", by nie pokazać ludziom cierpienia, niestety widać, że mają cię za hipochondryka. Nawet nie tłumaczę się, poprostu nic nie mówię, albo wszystko zrzucam na niewyspanie - to przecież też prawda. Ta przypadłość sprawia, że ni stąd ni zowąd otwierasz oczy i nie ważne, czy jest to pierwsza, druga czy trzecia w nocy... i buszujesz już do białego rana... Jeśli ktoś może podtrzymać mnie na duchu, będę czekać na odzew i spróbuję ziołowego Myalganu. Dzięki Odpowiedz Link
lukaswiencek Re: czy ktoś stosował Myalgan 15.07.07, 11:04 Witam. CZy dostała Pani adres tego lekarza od fibromialgi. jesli tak to prosze mi go przyslac. THX:) Odpowiedz Link
mek40 Re: czy ktoś stosował Myalgan 17.07.07, 18:46 nie wiem skad pochodzicie ale mi fibromialgie z diagnozowano w szpitalu kolejowym w wrocławiu odział reumatologiczny ordynatorem jest tam profesor szymanski Odpowiedz Link
easy100 Re: czy ktoś stosował Myalgan 18.08.07, 21:01 Ja chyba też to mam. Koszmarek :-( Odpowiedz Link
elissa2 Re: czy ktoś stosował Myalgan 19.08.07, 00:03 easy100 napisała: > Ja chyba też to mam. Koszmarek :-( > Jest tak wiele chorób o podobnych dolegliwościach ... Piszesz, że chyba ... A może nie masz ... Zajrzyj na forum "Fibromialgia", forum "Borelioza" jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś/łeś. Pozdrawiam ... Odpowiedz Link
sophie-13 Re: czy ktoś stosował Myalgan 08.06.09, 20:47 jestem rowniez chora na fibromyalgie, od 4 lat, prawie zapomnialam jak mozna sie czuc jesli nic nie boli...niestety leki nie wiele mi pomagaja, natomiast kuracja basenowa 3 tygodniowa mi pomogla na 3 miesiace bole byly mniejsze, chcialabym sprobowac rowniez myalgan, ale po przeczytaniu wypowiedzi nie bardzo wiem komu wierzyc ? pani odpowiez jest naprawde wzbudzajaca nadzieje jakie jest teraz samopoczucie ? dziekuje za dopowiedz Odpowiedz Link
basia-1111 Re: czy ktoś stosował Myalgan 03.05.08, 10:58 To prawda że nie pomaga. Też biorę od miesiąca i żadnych efektów. On pomaga wyszczuplić portfel z pieniędzy! Kto wymyslił tą cenę? Odpowiedz Link
elissa2 Re: czy ktoś stosował Myalgan 03.05.08, 11:57 basia-1111 napisała: > To prawda że nie pomaga. Też biorę od miesiąca i żadnych efektów. > On pomaga wyszczuplić portfel z pieniędzy! Kto wymyslił tą cenę? > To lek roślinny, wspomagający. Efekty widać po dłuższym regularnym stosowaniu, po 3-ech miesiącach lub dłużej. Poza tym jednemu pomaga lepiej, a innemu słabiej lub wcale. Cena jest, niestety, powalająca jak na nasze - polskie - kieszenie. Najtaniej wychodzi przy zakupie największego opakowania w tańszych aptekach typu "Dom Leków", "Euroapteka" lub w hurtowni; czasem - kupując zawsze z tego samego źródła - można wynegocjować niższą cenę. Ale, niestety, to drogi lek. Odpowiedz Link
mikex Re: czy ktoś stosował Myalgan 18.03.09, 21:56 Mam skończone 35 lat i sobie dziś kupiłem najmniejsze opakowanie 30 tabletek i na mnie to działa. Od ponad roku mam takie chodzące i ciągnące bóle szczególnie w barkach i szyi. Można sobie to zażyć dostępne a aptece tabletki przeciwbólowe lub posmarować ogólnie znanymi i reklamowanymi maściami w tv na bazie niesterydowych leków przeciw zapalnych. Co do mnie to maści takie pomagały mi doraźnie powiedzmy że na 4 do 7 dni ale odczuwam ich uboczne skutki w postaci zgagi i większego apetytu przy ich stosowaniu. A dziś po rozgryzieniu pierwszej tabletki myalganu i przeżuciu jej- choć smak ma to wstrętny mnie bardzo pomogło i ten ból mi znikł i super mi się chodziło- mega lekkie uczucie nóg po tym mam. Co do ludzi co się pytają czy kupić czy nie- według mnie kupić opakowanie najmniejsze i spróbować. Nikt przez telefon czy internet nie jest w stanie kogoś wyleczyć a poza tym organizm każdego z nas jest inny- podobnie jak w terapii lekami- jeden pacjent idzie na jeden lek a innemu trzeba dobrać coś innego. Odpowiedz Link