mamaszymkaa 11.03.07, 22:38 do tego hemoroidy i pewnie jeszcze coś by sie wynalazło. Cxy jest jakas mieszanka na te wszystkie choroby? Mag401 może mi coś podpowiesz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag401 Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 13.03.07, 16:38 Nie zauważyłem wpisu. Podam Ci zestaw ziół na skrzynkę pocztową bo ten zestaw tylko tobie będzie pasował.Biorę się do pisania ale mi trochę przeszkadza wnuczek. Odpowiedz Link
zajacowna Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 15.03.07, 06:37 haj mam niedoczynnosc. Smiem twierdzic ze masz zle leczona niedoczynnosc. Przy niedoczynnosc sa zaparcia. Jesli dobrze ustawisz sobie dawke hormonow i zaparcia znikna.Mowie na swoim przykladzie . Moze podasz swoje ostatnie wyniki ? z normami? pozdr.Ewa Odpowiedz Link
karutekw Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 26.10.07, 10:48 Witam...a czy mogla bym otrzymac skladniki ziol na niedoczynnosc tarczycy?...prosze mi wyslac na moj imeil kwiatuniko@wp.pl.Serdecznie dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link
mag26nov Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 14.01.08, 22:23 czy ja tez moge dostac ten przepis? bardzo prosze. mag26nov@excite.com z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link
agnies.w Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 10.07.08, 14:41 Mam 25 lat... mam problem z zaparciami. Odżywiam raczej zdrowo, zgodnie z zaleceniami, które mają zapewnić lepszą perystaltykę jelit. Nie pomagają mi syropy, tabletki ziołowe z apteki, czy babcine receptury. Często zdarza mi się nawet tydzień nie iść do toalety, co powoduje okropne bóle brzucha i wzdęcia. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kropka8 Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 06.06.08, 16:13 poprosze tez na mail gazetowy dzieki Odpowiedz Link
bozenabor Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 16.06.08, 19:08 Również jestem zainteresowana ziołami, aby wspomóc odchudzanie. wyniki tarczycy mam ok. ale biorę leki. Często mam kłopoty z zaparciami. Chętnie spróbuję kuracji ziołowej. Odpowiedz Link
bozenabor Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 16.06.08, 19:09 Ad poprzedniego postu. Nie podałam adresu: bozenabor@wp.pl Dzięki. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 22.06.08, 12:59 zrezygnuj z węglowodanów. Nie jadaj jogurtów , danonek i innych nabiałów ważnych ponad tydzień . Na kolację herbata z rumianku,3xdziennie herbata ze skrzypu. Postaraj się nie jeść chleba ani ciast.Dużo truskawek, poziomek, jagód, malin. Rano nim wstaniesz połóż sobie na pępku kciuk na kciuk i pozostałymi palcami masuj podbrzusze / miejsce gdzie znajduje się esica/ delikatnie około10min. Jeśli chcesz oddać stolec idź natychmiast - to jest jedyna czynność, którą człowiek MUSI zrobić - reszta nie jest ważna Odpowiedz Link
mamaszymkaa mag404 - help 19.07.08, 23:13 mag404, plisss wyślij mi jeszcze raz ten zetaw, który mi zaproponowałes, bo juz go nie mam a w skrzynce też pustki, bardzo proszę. pozdrawiam, Odpowiedz Link
mag401 Re: mag404 - help 21.07.08, 08:05 Dobrze, że Pani zgubiła przepis bo ja za każdym razem dobieram zestaw ziół indywidualnie. Jak załatwię dzisiaj pacjentów to coś wymyślę. Pozdrawiam Cichocki Warszawa. Odpowiedz Link
ingusha Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 16.12.08, 22:21 Ogólnie na problemy jelitowe najlepszy jest błonnik. Ziólka działają albo gwałtownie, albo dopiwro po prau latach są efekty. Błonnik wspiera przemiane materii. w dietach też się go stosuje. Możesz poszukać jakiś prepatratów w aptece. Odpowiedz Link
badziaa Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 16.12.08, 22:50 co do błonnika, to ja niedawno w rossmannie znalazłam preparat z błonnikiem xenea i od kilku dni stosuję. muszę przyznać, że już widzę pierwsze pozytywne objawy :) Odpowiedz Link
adipositas Re: niedoczynnosc, zaparcia,nadwaga 05.03.09, 14:50 Możesz pić także zaparzone siemię lniane. co do diety - więcej wody, buraczków gotowanych, można z nich zrobić surówkę. Niezły skutek na zaparcia daje picie - 2 szklanki dobrze ciepłej przegotowanej wody na czczo. Na hemoroidy - trzy łyżki siemienia lnianego zalać pół litrem wody i gotować (w stanie wrzenia) przez 10 minut. Po zdjęciu z ognia wlać do odwaru 4 łyżki świeżego mleka, zmieszać, płynem tym nasączyć watę i przykładać do hemoroidów nad miednicą, aż do wyczerpania odwaru. Robić to wieczorem. Pozdrawiam i życzę sukcesów Odpowiedz Link