Dodaj do ulubionych

jak pozbyć się toksyn z organizmu

01.10.03, 08:29
Witam ,
jeśli ktoś zna tzw niezawodne sposoby - proszę o opis. Pozdrawiam Monika
Obserwuj wątek
    • puma002 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 01.10.03, 10:27
      - Krew czyszczą ze złogów i pozostałości zatruciowych: ziele bratka polnego,
      przetacznika, poziomki, bluszczyku, skrzypu, drapacza, ogórecznika, koszyczki
      stokrotki, kocanki, liść barwinka, borówki, maliny, brzozy, korzeń łopianu,
      cykorii podróżnika, mniszka, szyszki chmielu, nasiona czarnuszki. (Górnicka)

- Dodatkowo pokrzywę, owoc jałowca, liść jeżyny, liść poziomki leśnej, kłącza
      perzu, skrzyp, dziurawiec,bluszczyk kurdybanek - pojedynczo lub w mieszankach.

- Na oczyszczenie krwi zaleca się przed śniadaniem wypić 1 kieliszek moszczu z
      winogron (nie przefermentowany sok). (Bisenic)

Recept jest mnóstwo, może ktoś coś dorzuci.

Pozdrawiam:)))
    • deczi Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 01.10.03, 11:49
      Jeśli nie jesteś bardzo "zatoksynowana" to polecam sugerowane również przez
      Pumę ziele bratka i pokrzywę. Oczyszczają łagodnie i nie mają skutków
      ubocznych. Pokrzywa jest też dobra na niedobory witaminowe.
      D.
      • m.i.c.h.o Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 01.10.03, 12:28
        oo pokrzywa to zabrzmiało znajomo:-)
        i co dalej?
        mam sobie kupić suszoną czy zparzać świeże listki - i ile tego pić i jak często?
        Pozdrawiam Monika
        • deczi Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 01.10.03, 12:34
          Ja kupuję suszoną, zalewam torebkę szklanką wrzątku, trzymam chwilę pod
          przykryciem i piję, np. rano. I działa. ;-) Z bratkiem robię tak samo.
          D.
        • puma002 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 02.10.03, 20:48
          Można pić napar ze świeżych albo suszonych liści pokrzywy, ale zbieranych w
          kwietniu i maju. Jeśli pokrzywa z własnych zbiorów (a taka ma największą moc
          leczniczą) to zalać 1-2 łyżeczki liści szklanką wrzącej wody, przykryć i
          zostawić do naciągnięcia. Później odcedzić i wypić ciepły napar. Uprzedzam, że
          nie jest smaczny.

Ja wolę zmielić wysuszoną pokrzywę w młynku do kawy i taką mączkę z pokrzywy
          zażywam po pół łyżeczki, popijając zimną wodą żeby się nie zakrztusić.

Pozdrawiam
      • blenkitka Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 04.10.03, 20:27
        ja rowniez mam przepis na "odtruwajaca" mieszanke z liscmi pokrzywy i bratkiem :)
        skladniki na cala kuracje:
        - po pol szklanki sproszkowanych lisci pokrzywy, jezyny, ususzonych skorek
        jablkowych,
        - po 4 lyzki lisci miety pieprzowej i bratka trojbarwnego,
        - 2 lyzki lisci brzozy,
        - 1 lyzka ziela mniszka lekarskiego.
        wykonanie:
        komponety wymieszac. 1 lyzke mieszanki zalac szklanka wrzatku i parzyc pod
        przykryciem 15 min. po odcedzeniu napar pije sie 2 razy w ciagu dnia, miedzy
        posilkami.
        miesznka aktywnie pobudza procesy przemiany materii. dziala moczopednie, usowa
        nadmiar wody, a z nia metabolity i toksyny. wzbogaca organizm w cenne mineraly
        (zelazo, wapn, potas, magnez). obniza poziom cholesterolu oraz cisnienie krwii,
        zwlaszcza gdy jego powodem jest niewydolnosc nerek. (zbigniew t. nowak)
        po zakonczeniu mieszanki odczekac przynajmiej 3 tygodnie przed wzowieniem.
        pije napary z pojedynczych ziol.. ale mieszanki sa lepsze gdyz poszczegolne skladniki
        nawzajem uzupelniaja sie i organizm wchlania to czego akurat najbardziej potrzebuje
        :)
        • dysia70 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 01.08.13, 16:20
          więcej na ten twmat pytajozdrowie.pl/?qa=1267&qa_1=jak-pozbyc-sie-toksyn-z-organizmu
    • puma002 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 02.10.03, 20:42
      Inne odtruwające kuracje:
      - głodówka
      - płukanie ust olejem słonecznikowym (opis w wątku o chorych zatokach)
      - na przedwiośniu picie soku z pokrzywy i mniszka
      - post owocowy - raz w tygodniu nie jeść nic oprócz dowolnej ilości owoców
      takich jak jabłka, gruszki, winogrona, arbuzy itd.
      - dni kapuściane - jak wyżej, ale zamiast owoców przez cały dzień kiszona
      kapusta bez umiaru
      - tak samo dni marchewkowe - kupić 1,5-2 kg marchewki i chrupać przez cały dzień
    • no1teresa Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 03.10.03, 17:42
      Ja stosowalam ziola (mieszanki przygotowywane wlasnorecznie) wg zalecen
      polskiego lekarza bedacego jednoczesnie lekarzem medycyny chinskiej,
      kilkakrotnie 12-dniowa diete pszeniczna na oczyszczenie i wzmocnienie watroby
      (mam klopoty ze wzrokiem), hydroterapie (zimne polewania wg ks.Kneippa), ktora
      usprawnia krazenie, wiec i naturalne oczyszczanie oraz glodowki (tylko woda)
      10, 16 i 14-dniowe.

Ostatnio natrafilam na gotowe, wysokoskoncentrowane i dajace odczuwalna energie
      mieszanki ziolowe opracowane na bazie starozytnych chinskich receptur wg zasad
      rownowagi Yin-Yang, prawa Pieciu Elementow i regul dot. uprawy, zbioru,
      suszenia i synergicznego mieszania ziol - wszystko dla tej energii. Oczywiscie
      zero chemii.
      Jak to w medycynie Wschodu - wszystko zaczyna sie od oczyszczania, dopiero
      potem odzywianie, przywracanie rownowagi, slowem regeneracja.
      Poniewaz jestem goraca zwolenniczka medycyny naturalnej i ziol, a w
      szczegolnosci medycyny chinskiej - wchodze w to!

Wracajac do oczyszczania organizmu: sa wsrod tych mieszanek dwie oczyszczajace-
      w wygodnej postaci herbat - podobnie dzialajace, z tym, ze jedna oczyszcza
      bardziej na poziomie komorkowym, dzialanie drugiej bardziej dotyczy krwi.
      Dzialanie w skrocie :
      - wzmagaja oczyszczanie organizmu z toksyn i metali ciezkich
      - usuwaja i neutralizuja wolne rodniki
      - pomagaja oczyszczac miesnie z kwasu mlekowego
      - rozpuszczaja i usuwaja depozyty artretyczne
      - rozkladaja i eliminuja zlogi tluszczowe w tetnicach
      - wspomagaja przemiane metaboliczna tluszczow
      - pomagaja rozpuszczac i usuwac zlogi w ukladzie moczowym
      - eliminuja nadmiar sluzu z ustroju
      - posiadaja wlasciwosci przeciwbakteryjne i przeciwbolowe

W rezultacie takiego kompleksowego działania odnawia się cyrkulacja energii
      oraz:
      - reguluje się ciśnienie krwi
      - spada poziom cholesterolu (reguluje sie)
      - poprawia się stan całego układu nerwowego a zwłaszcza umysłowego
      - poprawia sie trawienie
      - zwiększa się energia i wytrzymałość (fizyczna i psychiczna)
      - znikają pasożyty układu trawiennego, poprawia się perystaltyka jelit
      - smukleje sylwetka, ciało szczupleje, jaśnieje

To tak w imie propagowania dobrych, sprawdzonych produktow.
      Polecam, dodam tylko,ze te herbaty maja pH ~ 8, a odtruwanie jest podobno
      mozliwe dopiero od tego poziomu.
      • oladios Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 29.10.03, 13:24
        A na czym polega ta dieta pszeniczna ? Ciekawi mnie ten temat , bo moj wzrok
        tez nie jest najlepszy .
        • no1teresa Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 30.10.03, 10:38
          Dieta pszeniczna: 12 dni jedzenia WYLACZNIE ugotowanej pszenicy (zadnej soli,
          tluszczu, przypraw) i picia naparu z naci pietruszki (ew.tez wody).

Musze dodac, ze teraz wiem, ze nalezy skupiac sie nie tylko na watrobie, ze
          wazny jest takze krag nerek : (pnizej wklejam moja odp.z innego forum)

Wg medycyny chinskiej oko jest narzdem zmyslu watroby, ale jego funkcjonowanie
          zalezy tez od nerek. Dalej zacytuje z ksiazki Tajemnice energii zycia- Jonasa:
          "Jesli watroba jest przeciazona, wowczas oczy staja sie wrazliwe na swiatlo,
          latwo tworza sie w nich stany zapalne. Jednak zgodnie z wyobrazeniami
          Wschodu, na wiekszosc jego funkcji wplywaja nerki. Oko, ktore cierpi z powodu
          zlego stanu nerek lzawi, widzi nieostro, podlega procesom degeneracyjnym,
          zagrozone jest oddzieleniem sie siatkowki lub zmetnieniem. Bedziemy miec
          sokole oczy, gdy i reszta ciala bedzie zdrowa."
          A wiec klania sie oczyszczenie organizmu oraz wzmocnienie pracy i
          doprowadzenie do rownowagi w ukladzie watroby i w ukladzie nerek.

• oladios Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 30.10.03, 13:48
            Slicznie dziekuje za odpowiedz :)))
          • deczi Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 30.10.03, 13:49
            Wetnę się w Waszą dyskusję, bo widzę, że znasz się nieco (lub bardzo) na
            medycynie chińskiej. Po odstawieniu tabletek hormonalnych, które spowodowały
            zapalenie woreczka żółciowego, zaczęły mi wyskakiwać wypryski. Tylko w jednym
            miejscu - na brodzie. Reszta twarzy jak brzoskwinka, ale te wypryski są
            fatalne, bo długo się goją i zostawiają blizny. Jestem po kuracji chińskimi
            ziołami, równiez oczyszczającej (zioła nr 4 i 26 - czy coś Ci to mówi?) i stan
            woreczka poprawił się trochę, choć nadal mnie pobolewa. Pryszcze się na razie
            nie pojawiają, bo dbam o dietę (zero owoców, słodyczy, ostrych przypraw, soli,
            dużo gotowanych warzyw i zup), ale problem całkiem nie zniknął. Czy te wypryski
            mają związek z woreczkiem, czy też z innym narządem (może jajniki - też mnie
            bolą, albo zatoki?). Chinka, u której byłam, mówiła, ze mam zatruty organizm.
            Od dwóch miesięcy piję zioła oczyszczające (najpierw chińskie, potem bratek,
            teraz pokrzywę). Jak długo to może trwać? Co jeszcze mogłabym zrobić?
            Z góry dziekuję za (p)odpowiedź
            Pozdrawiam
            D.
            • no1teresa Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 31.10.03, 01:09
              I broda i miejsca pod oczami naleza do strefy refleksyjnej nerek (caly uklad
              moczowy i plciowy), zatem pryszcze na brodzie sa wynikiem oczyszczania sie tych
              organow.
              Poza dieta moglaby pomoc akupunktura, masaze kregoslupa, ew.akupresura stop,
              ktora mozna robic samemu (wystarczy miec mape stref refleksyjnych na stopach).
              Nalezy zwrocic uwage na oddychanie. Pluca stanowia wazny organ systemu
              wydalania produktow przemiany materii, wiec czlowiek zle oddychajacy przeciaza
              swoje nerki.
              Polecam spacery i wszelka aktywnosc fizyczna na swiezym powietrzu. Ale nawet w
              domu nalezy oddychac gleboko, przeponowo.
              Bardzo zle dziala na nerki stres i chemikalia i nadmiar bialka zwierzecego.
              Niestety nie wiem ile to jeszcze potrwa, bo nie znam tych ziol, o ktorych
              mowisz.
              Skutecznosc ziol zalezy od wielu czynnikow: od kompozycji, od sposobu ich
              przygotowania (miejsce uprawy, sposob zbierania i pora, sposob czyszczenia,
              suszenia, mielenia, ew.koncentracja). Jedne maja wyczuwalna energie i dzialaja
              szybciej, inne mniej. Te odpowiednio "opracowane" odpowiednio tez kosztuja.
              W medycynie chinskiej oczyszczanie to jedno, wlasciwe odzywienie
              organow/ukladow - to drugie. Pokarmy Odpowiednio dobrane i odpowiednio
              przygotowane sa lekarstwem. Chce powiedziec, ze mozna pojsc znacznie dalej, niz
              tylko wyeliminowanie pokarmow, ktore nie sluza w naszym schorzeniu. Mozna
              uwzglednic w codziennej diecie te pokarmy, ktore nas lecza, a na dodatek mozna
              je przygotowywac zgodnie z teoria 5 elementow - tu polecam ksiazki, np."Chiny,
              kuchnia, tajemnice medycyny" lub kursy gotowania wg 5 elementow.
              Ten rodzaj gotowania zmienia jedzenie w prawdziwe lekarstwo pelne leczniczej
              energii.
              Mozna korzystac z gotowych preparatow ziolowych odzywiajacych dany uklad,
              przygotowanych zgodnie z zasada rownowagi yin-yang i teoria 5 elementow.

Mam nadzieje, ze pomoglam
              • deczi Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 31.10.03, 09:44
                Wielkie dzięki za odpowiedź. Faktycznie z pęcherzem i resztą układu moczowego
                też miewam problemy.
                Napisałaś, że się oczyszczają. Czy to znaczy, że wszystko zmierza ku dobremu,
                czy też nerki "nie wyrabiają" i toksyny uciekają przez skórę? Czy to może być
                spowodowane pigułkami hormonalnymi? Mięsa jem bardzo niewiele, unikam też
                nadmiaru konserwowanej żywności. Więc tylko te tabletki widzę jako winowajcę.
                Dietę pięciu przemian znam nieco, mam książki B. Temelie i B. Trebuth. Bardzo
                inspirujące;-)
                Akupresurę też znam. Naczytałam się o niej tyle, że rozkład wielu stref już
                pamiętam. Rozumiem, że mam się zająć strefą układu moczowego (nerki, moczowód,
                pęcherz). Czy polskie zioła działające lekko moczopędnie (pokrzywa i bratek)
                mogą tu być pomocne. Albo Fitolizyna?
                Bardzo dziękuję, jeszcze raz, za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam
                D.
                • no1teresa Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 31.10.03, 17:59
                  Oczyszczanie jest nasilone, bo dalas organizmowi bodzce do tego.
                  Co do oczyszczania przez skore - ono trwa zawsze. Normalne funkcjonujacy
                  organizm wydala zaledwie ok.7% tego, co normalnie jest do wydalenia - wraz z
                  moczem i kalem, ok. 23% przez skore, a pozostale 70% - z oddechem.
                  Teraz objawy masz nasilone, bo stymulujesz procesy wydalania, a na dodatek -
                  jak mowilas - tych zanieczyszczen jest duzo. Tak, to jakos odciaza nerki, ktore
                  prawdopodobnie i tak pracuja na pelnych obrotach.
                  W ogole u chorych na nerki pobudza sie specjalnie wydalanie przez skore
                  np.przez oklady z kapusty wloskiej przykladane na okolice nerek, przez banki
                  lub hydroterapie.
                  Pigulki hormonalne sa napewno sztuczna ingerencja zaklocajaca delikatna
                  rownowage organizmu. Nie ma nic za darmo.
                  Mysle, ze powinnas masowac takze przysake mozgowa, nadnercza i organy plciowe,
                  a zwlaszcza jajniki.
                  Z ziol skrzyp, pokrzywa, bratek jak najbardziej, ale - jak pewnie wiesz -
                  mieszanki kilku ziol dzialaja lepiej, harmonijniej. Polecam Ci ksiazke "Leki z
                  Bozej Apteki" Jan Szultz, Edyta Uberhuber - tam znajdziesz wiele cennych
                  wiadomosci.
                  Ja tez Cie pozdrawiam
                  • deczi wielkie dzięki;-) 03.11.03, 09:31
                    • agnieszkakr Re: wielkie dzięki;-) 28.11.03, 12:47
                      mam zdiagnozowane zwapnienie nerek, nerki sa czesciowo niewydolne, czy da sie
                      cos z tym zrobic za pomoca ziol?
                      • puma002 Re: wielkie dzięki;-) 28.11.03, 16:45
                        Agnieszko, jest wiele leków ziołowych wspomagających nerki. Łagodne a
                        skuteczne działanie mają na przykład nawłoć, pokrzywa, bratek (czyli fiołek
                        trójbarwny) i rdest ptasi. I dużo ciemnozielonych warzyw liściowych w diecie.
                        Ale przede wszystkim radziłabym Ci znaleźć mądrego lekarza, który nie stroni
                        od leków ziołowych, i z lekarzem konsultować, jakie zioła i jaka dieta będą
                        dla Ciebie najlepsze.

Znalazłam taką oto stronkę na temat diety w niewydolności nerek:
                        aromaterapia.mediweb.pl/nutrition/vad05.php
                        Serdecznie pozdrawiam:)

• denwer455 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 27.09.13, 17:15
      Może komuś pomoże:

ostropestplamistyblog.wordpress.com/2013/06/06/jak-szybko-oczyscic-organizm/
      • 4krokidozdrowia Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 08.12.13, 22:36
        Witam
        Jeśli ktoś z Państwa szuka skutecznych metod oczyszczania organizmu bez chodzenia po lekarzach,szpitalach zapraszam do bezpłatnej rejestracji-więcej info:
        4krokidozdrowia.com.pl/
        email: 4krokidozdrowia@gmail.com
        Najlepszej jakości woda Coral-Mine 8,5 pH i 150 produktów na bazie ziół do zamówienia on-line.
        Pozdrawiam
        • komanchu Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 10.12.13, 09:15
          4krokidozdrowia napisał(a):

> Witam
          > Jeśli ktoś z Państwa szuka skutecznych metod oczyszczania organizmu bez chodzen
          > ia po lekarzach,szpitalach zapraszam do bezpłatnej rejestracji-więcej info:
          > 4krokidozdrowia.com.pl/
          > email: 4krokidozdrowia@gmail.com
          > Najlepszej jakości woda Coral-Mine 8,5 pH i 150 produktów na bazie ziół do zamó
          > wienia on-line.
          > Pozdrawiam
          Pierdu..pierdu...pierdu... bezpłatna jest rejestracja, a potem ciągną z idiotów pieniądze, a ci w zamian dostają litr kranówki w eleganckiej butelce z domieszką ziół i trawy z przydomowego ogródka :D
    • magdalena791 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 10.01.14, 23:48
      Oczyszczanie organizmu z toksyn,kamieni kalowych i pasozytow. prosze pisac na maila kasia74.4@tlen.pl chetnie odpowiem
    • komanchu Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 11.01.14, 20:31
      Wystarczy 24-godzinna głodówka. Pije się tylko wodę mineralną. Zaletą w odróżnieniu od innych terapii, jest fakt, że pozbywamy się tylko toksyn, a portfel pozostaje w nienaruszonym stanie :D
    • maciejj80 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 04.06.14, 19:33
      Powiedzmy sobie szczerze żeby pozbyć sie toksyn to najpierw musimy udrożnić naczynia włosowate których w naszym organizmie jest ponad 100 tyś km.Jeżeli to zrobimy to nareszcie krew będzie mogła krążyćspokojnie i odprowadzać produkty przemiany materii.Najważniejesze jest więc pozbyć sie wolnych rodników tlenowych które w tym procesie przeszkadzają a zrobić to można przy pomocy suplementacji antyoksydantów.Z tego ca ja sie orientuje to najsilniejszym wymiataczem wolnych rodnikó jest nowoczesna substancja czynna o nazwie Taksyfolina.W świecie jest to bardzo znana i ceniona substancja ale w polsce jak to w polsce to wszystko raczkuje.Pojawiła sie firma w której można to kupić legalnie i nazywa sie Taxivital.Poszukajcie sobie w google i poczytajcie to sami się przekonacie.
    • 1lotta Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 06.07.14, 20:17
      Po co tak się męczyć? Ja wybrałam przyjemniejszy sposób, po obiedzie popijam slim coffee w wersji oczyszczanie. Byłam sceptycznie nastawiona, ale działa. Też zawiera ekstrakty roślinne, a smak o niebo lepszy od wielu ziół, co do których działania nie mam wątpliwości, ale jednak... bywają ohydne.
    • solwer Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 01.04.18, 06:27
      Gosiahoszczak12 30.03.18, 23:42 w swoim reklamowym poscie zapytała prowokacyjnie :zastanawiam się na ile jest prawdziwa informacja, że po tygodniu można zrzucić 4-5kg.
      Jest bardzo prawdopodobna:)
      Oczywiście! Schudniesz nic nie jedząc, pijąc kolorowaną wodę ,w ciągu tygodnia 2-5kg*
      Powiem więcej! Jest szansa ,na przeżyjecie takiego eksperymentu:). W tym celu należy się wyposażyć w kask, by w czasie głodowych omdleń ,nie doznać śmiertelnego urazu głowy.
      Tego typu kuracja jest jednak tańsza przy użyciu wody mineralnej, zagryzanej marchewką ,natką pietruszki , selerem... itp.
      Chyba testujesz użytkowanie mózgów przez czytelników foum Zioła .Wydać 13 zł(76zł /doba,418zł/6dni) za buteleczkę napoju, o nieoznaczonym składzie i objętości?! I pytać o skuteczność odchudzania!?. Chyba portfela!!
      * Fragment FAQ strony:
      CO MOGĘ JEŚĆ PODCZAS DIETY?
      Dieta sokowa polega na rezygnacji z jedzenia. Jeśli natomiast czujesz, że zwyczajnie nie dasz rady, zjedz coś lekkiego np. gotowane warzywa. Jeżeli to nadal jest mało, zjedz kawałek piersi z kurczaka z ryżem.
    • nika234aa Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 02.04.18, 20:00
      Ja po tygodniu ze SportFoodSoki zrzuciłam 4kg plus zdecydowanie lepsze samopoczycie i motywacja, żeby coś dalej ze sobą robić. Nie masz co się zastanawiać tylko zamowić u nich pakiet i się sama przekonać.
      • solwer Cd rady niki i gosi jak oczyścić portfel. 03.04.18, 01:03
        Nika234aa 02.04.18, 20:00 napisała : ja po tygodniu ze XXXXXXXSoki zrzuciłam 4kg.....I dalej bzdury pisze. Tzn zachęca do kupna dyskutowanych soków o nieustalonym składzie i objętości, za wygórowaną cenę.
        To już nie kupujesz, reklamowanych przez ciebie soków Salus*!!!??? Pewnie kontrakt na reklamę już się skończył.?* Ach jush wiem!!!Ty stosujesz równolegle, te dwa rodzaje soków ! Stąd ten sukces! Oj Nika234aa! Myślisz ,że użytkownicy forów GW są tacy głupi jak ty mądra.:(
        * Re: Gdzie kupować zioła? Nika234aa 23.02.18, 09:23 Ja kupuje tu ….. i dalej pisze to, za co jej płacili!!!
    • slodkamadzia2 Re: jak pozbyć się toksyn z organizmu 06.02.21, 09:04
      Kiedyś nawet nie myślałam o tym, jak mocno mój organizm może być zanieczyszczony, ale rok temu zainteresowałam się tematem i to doprowadziło do zmian w moim stylu żywienia. Odstawiłam cukier, zrezygnowałam z kiełbas i mięs przetworzonych, dań gotowych, słonych przekąsek itp. Jednocześnie zaczęłam pić więcej soków warzywnych świeżo wyciskanych, a dodatkowo bardzo wspomogło unotox ze strony track.cashinpills.com/product/Untoxin/?uid=50855&pid=128&bid=advandec

który pomógł mi oczyścić organizm. Efekt? Nie planowałam zrzucenia wagi, bo i tak nosiłam rozmiar 36, ale waga i tak poleciała w dół, a teraz się utrzymuje na stałym poziomie. Okazuje się, że toksyny wiążą tłuszcz w naszym organizmie i kiedy się organizm oczyszcza, to te wszystkie złogi są usuwane. W każdym razie warto pamiętać o oczyszczaniu i co jakiś czas robić sobie taką kurację, bo to tylko na zdrowie wyjdzie.

v

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka