Dodaj do ulubionych

Dobry wieczór! :-)

30.11.11, 21:23
Przyszłam "odkurzyć" trochę swój nick wink Zobaczyć kto jest, a kogo już nie ma smile i czy jeszcze ktoś mnie pamięta tongue_out
Obserwuj wątek
    • tygrysgreen Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:25
      wszelki duch!
      Smakusia
      daj pyska kiss
      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:27
        Tygrysia, haha smile Jak miło smile kiss
    • hellish_monster Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:31
      ja pamiętam - szczególnie, że Twój blog w zakładkach i czasem coś z niego ugotuję wink
      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:36
        Hellish, ooo, super smile Fajnie wiedzieć, że zaglądasz na niego, a że jeszcze gotujesz, to już w ogóle ekstra smile
        • hellish_monster Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:38
          zaglądam - jak od czasu do czasu mam jakieś dziwne zachcianki, to u Ciebie szukam inspiracji wink
          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:45
            Helka, inspiruj się do woli! wink Będzie mi bardzo miło smile
    • gyubal_wahazar Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:32
      Wszelki duch, Smakuśka ! smilesmile Kopę lat, gdzieś się szwendała wieki całe ?

PS Sama wyciągasz szarlotkę, czy mam Cię obszukać ? wink
      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:37
        Hehe, Gubiś - moja miłości (któraś tam tongue_out)
        Szukaj, szukaj - wiesz, że ja zawsze chętna na obmacywanie tongue_out
        • gyubal_wahazar Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:45
          Hahaha smile Noo, po tym tkeście mam pewność, że nikt Ci nie zwędził nicka smile Wpadłaś narobić dymu i dać drapaka, czy poświrujesz tu z nami trochę dłużej ?
          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:47
            Gubi, a nie wiem - może poświruję dzisiaj i dam drapaka - może być? wink
            Otwieram piwo - skusisz się? suspicious
            • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:50
              Przeca wiesz, że Gyu niżej kratki nie schodzi, to nie detalista big_grin
              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:51
                zed-is-dead napisał:

> Przeca wiesz, że Gyu niżej kratki nie schodzi, to nie detalista big_grin

Taaaaak? big_grin Aż takich szczegółów nie pamiętam wink
                A Ty? Skusisz się? smile
                • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:54
                  Pewnie, że tak tongue_out
                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:55
                    zed-is-dead napisał:

> Pewnie, że tak tongue_out

Ale na piwo? tongue_out
                    • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:02
                      A na co jeszcze bym mógł? big_grin
                      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:04
                        Noooooo wieeeeeeesz... Byłoby na co tongue_out
                        • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:07
                          Kurczak z majerankiem i kukurydzą?
                          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:10
                            Zed, ano smile I banalny w przyrządzeniu smile
                            • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:13
                              Ban analny? W przyrządzeniu?
                              O tempora! O mores! big_grin
                              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:15
                                Zed... Ty mnie nie prowokuj big_grin Bo mnie niewiele trzeba, żeby chwycić za słówka wink i pociągnąć ban alnie temat big_grin
                                • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:17
                                  Takie macanie werbalne znaczy się? big_grin
                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:23
                                    Macanie werbalne? big_grin
                                    A myślałam, że już wszystkiego doświadczyłam tongue_out
                                    • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:25
                                      Heh, człowiek się uczy całe życie, a potem i tak gópi umiera big_grin

I to, żeby jeszcze z rozkoszy...
                                      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:30
                                        Hahaha - umrzeć z rozkoszy - najlepsza śmierć big_grinbig_grin
                                        • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:41
                                          No moje ziomki, to by chciały bardziej wzniośle smile
                                          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:43
                                            Zed, byle nie nieszczęśliwej...
                                            Piękny kawałek...
                                            • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:44
                                              Nie. takiej pożądliwej.

Bo u nas tworzy się wyłącznie piękne kawałki smile
                                              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:49
                                                Zed, a u mnie tworzy się np. takie kawałki - w moim klimacie...
                                                www.youtube.com/watch?v=z6aA1pII8zo
                                                • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:54
                                                  A wiesz, że ich nie znałem?
                                                  Kurde, fajne. Tylko trochę z Comą mi się kojarzą.

A jeśli idzie o mój klimat i moje strony, to najbliżej mi chyba do nich.
                                                  Albo do nich smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:57
                                                    Tak, dobre masz skojarzenia smile Tak są właśnie odbierani smile Ale klimat mają fajny...
                                                    O proszę... Zed - więc jednak miałam rację, co do Twoich klimatów muzycznych smile Mam noska wink Dziś mam fazę na takie klimaty smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:01
                                                    A Ci panowie (już niestety nie z moich stron) dokonali doskonałej syntezy 2 moich najukochańszych kapel podwórkowych smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:04
                                                    O proszę! A dlaczego ja tych Panów nie znam? smile Faaaajne smile
                                                    Zed, a zobacz jeszcze na ten kawałek - www.youtube.com/watch?v=ynqGXiarkA0 - Oni też są z mojego miasta. Znacz ten kawałek? Stary ja świat...
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:07
                                                    Pewnie. Kto nie zna Ziyo, i tego kawałka smile

To ja jeszcze wrzucę faceta, którego wielbię absolutnie, i który w mojej wiosce zorganizował największy festival bluesowy w Europie smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:12
                                                    Oooo, też lubię tego Pana smile
                                                    Zed, pobujamy się? wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:14
                                                    No fajnie. Ja tu się staram być ę ą, a kobieta mi mówi: bujaj się smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:17
                                                    Zed... suspicious Nie bujaj, tylko pobujaj (ze mną) smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:23
                                                    Dzieci nie bujajcie dziadka, bo go qrna odetnę big_grin

Czarny humor mi się włącza big_grin

No dobra, dobra - już się bujam smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:24
                                                    Ha! Niech Ci się włącza smile
                                                    No ale ze mną miało być to bujanie się smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:25
                                                    No to się bujam:
                                                    Jak dokładniej mam się bujać?
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:26
                                                    W moich ramionach najlepiej wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:28
                                                    Heh, daleko... smile

Poza tym - bujanie, to mi średnio wychodzi, niestety. Raczej pogo smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:30
                                                    Zed, jak to się mówi... dla chcącego nic trudnego smile
                                                    Ale fakt... daleko..
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:31
                                                    Pamiętasz Arabelę?
                                                    Tam była tak scena - jak kradli pierścień, ręka się wyciągała. To jakbyśmy takie ręce mieli - byłoby łatwiej big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:34
                                                    Arabelę pamiętam - tej sceny nie pamiętam. Hahaha smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:35
                                                    To byl chyba serial mojego dzieciństwa smile

P.S. Zerknij proszę na pocztę smile
                • gyubal_wahazar Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:00
                  Dla dam robię wyjątek, Zed smile Rzucaj ! Tylko wypukłą trajektorią. Mam na wymianę pół krówki, albo mało używaną balonówkę, co chcesz ? wink
                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:01
                    A ta balonówka, to z Durexa? suspicious
                    • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:04
                      Hahahahaha big_grinbig_grin
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:39
      ooo... Cześć big_grin
      kopę lat, Tasty, kopę lat...
      a co tam u Ciebie słychać?
      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:43
        Tyguś, no ponad pół roku big_grin Jak ten czas leci wink
        Stefek coś mi poburczał ostatnio do ucha o Forum i pomyślałam, że zaglądnę wink
        A Ty dalej pilnujesz tu porządku? smile
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:45
          eee... czasami pilnuję... ale nie za bardzo, wyznam to szczerze wink
          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:48
            Tyguś, to jak będę dzisiaj troszkę niegrzeczna, to przymkniesz na to oko? big_grin
            • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:58
              o ile pamiętam, ta "niegrzeczność" w Twoim wykonaniu nie była jakoś szczególnie uciążliwa wink
              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:00
                Tyguś, bo ta niegrzeczność u mnie znaczy flirt! tongue_out
    • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:42
      Cze Smakusia! smile
      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:44
        Zed, witaj smile Ktoś Ty? smile
        • gyubal_wahazar Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:46
          Jesteś już 2-ga dziś w kolejce do tej Twierdzy Szyfrów wink
        • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:46
          Pozostańmy przy Zedzie, proszę wink
          I uwierz mi na słowo, że Cię kojarzę smile
          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:50
            zed-is-dead napisał:

> Pozostańmy przy Zedzie, proszę wink

No to pozostańmy smile - ale tylko dlatego, że ładnie prosisz wink

> I uwierz mi na słowo, że Cię kojarzę smile

A dobrze, czy źle mnie kojarzysz? suspicious
            • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:54
              Przecież nie można źle kojarzyć ręki, która karmi big_grin
              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 21:56
                Hahahaha smile
                Ale nie jadłeś mi kiedyś z ręki? tongue_out
                • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:00
                  No niestety, nie było mi dane. A głodny byłem, niczym wilk i to po siedemdziesiątsześciokroć! big_grin
                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:06
                    Zed, głodny facet to dla mnie skarb big_grin Uwielbiam zaspokajać takich facetów big_grin Jedzeniem, of course tongue_out
                    • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:07
                      Głodnym można być na różne sposoby wink
                      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:11
                        Zed, oj można, można smile Wszelki głód lubię zaspokajać wink
                        • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:18
                          Głód pisania na forum na ten przykład smile
                          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:25
                            No tak... poczułam go dzisiaj faktycznie smile Pomagasz mi go fajnie zaspokoić smile
                            • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:42
                              Czy to jest ten moment, w którym powinienem się zacząć jaskrawo rumienić? big_grin
                              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:44
                                Zed, tak! to jest właśnie TEN moment big_grin
                                A powiem Ci, że zapokoić Smakusię, to nielada wyczyn - w każdej dziedzinie big_grin
                                • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:46
                                  Golonkę w piwie i żurek kiedyś w Ciebie wmuszę, to jeszcze kulinarnie może mi się uda smile
                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:50
                                    Zed, dobrze powiedziane, że "wmusisz" smile Hmm... ciekawe, czym byś mnie przekupił, żebym TO zjadła smile)))
                                    • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:55
                                      Eterem. Proste big_grin
                                      Albo chłopaków z karetek bym wziął coś pavulonopodobnego big_grin
                                      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:59
                                        Zed - liczyłam na coś bardziej romantycznego tongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
                                        • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:02
                                          Eter jest ulotny. Czy to nie jest romantyczne samo w sobie? big_grin
                                          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:06
                                            Zed, hahaha smile Jesteś niemożliwy... smile
                                            • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:08
                                              Oj tam, oj tam. Mieszczę się w ogólnie przyjętych ramach społecznych. Chyba smile
                                              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:17
                                                Hmmm... Zed, niemożliwy w sposób uroczy. Tak Cię dzisiaj odbieram smile
                                                • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:23
                                                  To się czerwienię po raz wtóry. Jaskrawo, bo takie były wytyczne smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:25
                                                    Też uroczo smile
                                                    Teraz zaczynam się zastanawiać, czy już kiedyś mieliśmy przyjemność... pisania ze sobą... smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:30
                                                    Podsumuję to muzycznie smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:33
                                                    Heh... smile Oj Zed, przyznaj się... proszę... smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:38
                                                    tylko na tym forum razem pisaliśmy, o ile dobrze pamiętam smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:40
                                                    Zed smile Bywam jeszcze na kulinarnym wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:45
                                                    Ja bywałem na Szpilkach, Dzikim winie, 69 i pół, Misce olejowej, Krętych Drogach, Forum Humorum, Kobiecie i Mężczyźnie
                                                    A teraz tylko tu i sporadycznie - Kobieta smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:48
                                                    Aha smile Sporo trochę smile
                                                    Fajnie, że TU też smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:53
                                                    Gdyby Gyu nie zaczął pisać na szpilkach - nie przylazłbym tu za nim big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:54
                                                    O proszę - nie wiedziałam, że Gubiś tak przyciąga wink
                                        • czarny.onyks Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:02
                                          jak romantyczne to ...relaniumbig_grin
                                    • czarny.onyks Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:57
                                      nie lubisz żurku?? naprawdę?????

i golonki?
                                      nie wiem, jak smakuje taka w piwie, ale z musztardą.....smaczne ..bardzosmile
                                      • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 22:59
                                        Onyksia, no właśnie nie przepadam sad To takie ciężkie jak dla mnie jedzenie. Ale piwo chętnie big_grin bez golonki wink
                                        • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:03
                                          Golonka ciężka???
                                          No mój Boże. Przecież to jest chudziutkie mięsko. A po wygotowaniu nie ma tam nic tłuszczu - tylko białko i kolagen smile
                                          • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:11
                                            Naprawdę? Hmmm... to dlaczego tak mi się właśnie golonka kojarzy?
                                            • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:13
                                              Nie mam pojęcia.
                                              Może jakąś duszoną jadłaś?

A żur na wywarze z tej golonki (to już jest trochę tłuste) - to jest poezja...
                                              • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:19
                                                Zed, może zacznijmy od tego, że za mięsem, to ja średnio przepadam... A jeśli chodzi o golonkę, to coś tam kiedyś skubnęłam... ale, żeby jakieś wrażenie na mnie zrobiła - to niespecjalnie...
                                                • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:24
                                                  wege?
                                                  Ał. no ale nie przekonuję, chociaż zaraz. Przecież kurczak był Twój. A to też mięso. To Ty może za czerwonym mięchem nie przepadasz?
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:27
                                                    Najbardziej kurczaka lubię i schabowego smile
                                                    Nie, nie wege smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:34
                                                    Schabowy smażony, jest duuuuuuuuuuuuużo tłustszy, niż golonka z wody wink
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:37
                                                    Oj Zed tongue_out Napisałam tylko, że wolę schabowego tongue_out
                                                    No dobra, przyznaję się bez bicia, że ja nawet nie pamiętam jak smakuje golonka wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:39
                                                    Widzisz, a dla mnie to jeden ze sposobów na śmierć z rozkoszy: najeść się golonką po uszy, a potem utonąć w koniaku big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:41
                                                    Zed, akurat w koniaku? wink A nie lepiej utonąć w czymś innym? wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:45
                                                    Nie. W Hennesy konkretnie byłoby najlepiej smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:49
                                                    Hmm... miałam akurat na myśli ramiona kobiety.. smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:54
                                                    AAAaaaaaaa. Gapa ze mnie i tylko późna pora mnie usprawiedliwia smile

No tak, to oczywiście ponad wszystko. Ale kapka koniaku i tak nie zawadzi big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:56
                                                    smile
                                                    Zed, idziesz ze mną spać? smile Bo na mnie już pora, niestety...

P.S. A poczta odebrana smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:57
                                                    Tak, jutro 6.50 budzik zacznie się drzeć. Dobranoc smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:58
                                                    Zed, a u mnie o 6...
                                                    Słodkich... smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:58
                                                    I kolorowych smile
                                                  • czarny.onyks Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 00:03
                                                    phi...u mnie 4:30....
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 00:06
                                                    Tobie, to już nie warto się kłaśćbig_grin
                                                    No chyba, że piszesz z którejś z Ameryk big_grin
                                                  • czarny.onyks Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 00:12
                                                    hehehe.....

uciekam już...
                                                    nie chciałabym przeszkadzaćtongue_out
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 00:18
                                                    Komu niby? big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:19
                                                    czarny.onyks napisała:

> uciekam już...
                                                    > nie chciałabym przeszkadzaćtongue_out

Stary tekst Onyksi tongue_out
                                      • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:02
                                        Plus dla Onyksi smile
                                        • czarny.onyks Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:12
                                          a to my tu na plusy i minusy???
                                          walczymy o coś?big_grin

trzeba było mówić...bardziej bym się starałabig_grin
                                          a tak teraz to tylko ...głodna jestemtongue_out
                                          idę pod prysznictongue_out
                                          • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:15
                                            czarny.onyks napisała:

a tak teraz to tylko ...głodna jestemtongue_out
                                            > idę pod prysznictongue_out

Masz lodówkę pod prysznicem?
                                            No, to jest dopiero pragmatyzm smile
                                        • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:23
                                          Zed... no wiesz... to ja tu na uszach prawie staję, a Ty mnie za golonkę dyskwalifikujesz sad
                                          • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:27
                                            Jak to dyskwalifikuję?
                                            Po prostu stwierdziłem, że Onyksia wie, co dobre. Bo dobra golonka nie jest zła. W konfidencji powiem, że mój rekord, to tylna golonka o masie 1580 gram przed gotowaniem smile Na raz smile
                                            Ale potem przez trzy godziny nie potrafiłem się ruszyć smile
                                            • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:29
                                              Zed, ja też wiem, co dobre suspicious W innych dziedzinach tongue_out
                                              No właśnie, a jak to jest, Zed, że faceci najbardziej przepadają za golonką? smile
                                              • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:40
                                                Nie wiem, czy wszyscy faceci. Ja uwielbiam.
                                                Ale roladę też lubię big_grin
                                                • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:42
                                                  Zed, a jaką roladę? wink Bo ja z rolad, to na słodko, póki co big_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:46
                                                    No dyć ślonskij rolady dziołcha nie znosz, weź niy rób mie za błozna big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:50
                                                    Zed - proszę big_grin Bo się wyda, że bloga prowadzę, a na jedzeniu się nie znam, hahaha big_grinbig_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:56
                                                    Nie mozna wiedzieć wszystkiego. Sama kuchnia polska i rosyjska, to temat na całe życie, a i to bez głębokiego wnikania w regionalizmy smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:57
                                                    Zed, najważniejsze, że robię to z pasją i z sercem.. smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 30.11.11, 23:58
                                                    Jasne. Jak chcesz przepis na rolady - służę big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:14
                                                    zed-is-dead napisał:

> Jasne. Jak chcesz przepis na rolady - służę big_grin

Zed, masz przepisy? suspicious Mam rozumieć, że potrafisz gotować? smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:18
                                                    Jak się kończy szkołę gastronomiczną. to nawet brak praktyki nie powinien przeszkadzać, co nie? big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:21
                                                    Yyyyy? Poważnie jesteś po gastronomii? suspicious Woow... smile To ja poczułam się malutka tongue_out
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:22
                                                    Ale to była połowa lat 90-tych. I od tego czasu, to tylko w domu od czasu - do czasu smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:25
                                                    W połowie lat 90-tych tuptałam sobie do Liceum smile
                                                    Liczy się jakoś, a nie ilość (w tym przypadku częstotliwość) wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:26
                                                    No niby jakość, ale jak się nie praktykuje, to wprawy nie ma smile

No i na przykład z praktyk które miałem we francuskiej knajpie u prawdziwych francuzów nie wiele pamiętam smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:29
                                                    Ulala - praktyka we francuskiej knajpie - brzmi fajnie smile Hmmm... no trudno pamiętać po tylu latach smile
                                                    Wiem, wiem... kuchnia wymaga wprawy, wbrew pozorom smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:31
                                                    Bardzo, bardzo wymaga. Ale ślimaki po prowansalsku i omlet norweski jeszcze dam radę zrobićbig_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:32
                                                    Żadnych ślimaków! suspicious A omlet norweski, to na czym polega? wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:47
                                                    Wbrew pozorom deser:

Najpierw trzeba mieć ciasto biszkoptowe (może być spód ze sklepu). Potrzebne są też wściekle zmrożone lody.
                                                    I teraz: biszkopta kroimy na cieniutkie(1-2 mm grubości) płatki i nasączamy koniakiem (albo podobnym, aromatycznym alkoholem) Ubijamy pianę z białek, tak, jak na bezy - z cukrem. Rozgrzewamy piekarnik do jakichś 180 stopni.
                                                    3 gałki lodów obkładamy tymi płatkami biszkopta, tak żeby z grubsza uformowała się piramidka. Wszystko smarujemy pianą z białek (bezą). Na jakieś 3-4 minuty do piekarnika, żeby lody się nie rozpuściły. W międzyczasie można podgrzać kieliszek koniaku na małym ogniu. Po wyjęciu z piekarnika polewamy nasz omlet alkoholem i podpalamy. Et - voila! Podajemy flambirowane smile

A ślimaki są przepyszne. Podobnie, jak żabie udka.
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:49
                                                    Zed, jak taki deser podasz kobiecie, to na pewno będzie Twoja wink
                                                    Żabie udka, powiadasz... Nie miałam TEJ przyjemności i chyba bym jej nie chciała mieć wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:52
                                                    No nie wiem big_grin

A żabie udka smażone saute na masełku czosnkowym - pycha. Aż się normalnie ślinić zaczynam smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:56
                                                    Ale ja wiem wink Na mnie zrobiłoby to wrażenie wink
                                                    Zed, nawet mnie to masełko czosnkowe nie zachęciło, ani nawet saute big_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 20:58
                                                    I nawet podane na białej porcelanie - dalej nie robi wrażenia?

Nie lubisz eksperymentów w kuchni?
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:06
                                                    Lubię eksperymenty (nie tylko w kuchni wink) ale udek naprawdę nie chcę sad
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:12
                                                    Na siłę nie przekonuję. Powiem tylko, że mi bardzo smakowały.
                                                    Ale robiliśmy tam też wieprzowinkę w sosie curry, polędwicę po prowansalsku, łososia w papilotach, bouillabaisse i inne wynalazki, które w większej części pozapominałem sad
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:18
                                                    O, to już brzmi fajnie smile
                                                    Zed, droczę się trochę smile Nigdy nie jadłam żabich udek i z ciekawości spróbowałabym jak smakują smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:22
                                                    Dokładnie tak podchodziłem do tematu - ot spróbować. I zarówno ślimaki, jak i żabie udka są wyborne smile
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:25
                                                    Jest takie powiedzenie - "Nie wierz gębie, połóż na zębie" - tak to szło? smile
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:28
                                                    Nie znalem, ale dobre smile

Nie wierz grupie, doświadczenie oprzyj na... biskupie wink
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:34
                                                    Hahaha smile A ja Twojego powiedzenia nie znałam. Dobre big_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:39
                                                    Bo było stworzone ad hoc smile
                                                    Ale inspiracją był limeryk mistrzyni Szymborskiej:

Pewien rybak na Gwadelupie

utrzymywał, że to bardzo głupie

znać do wyspy tylko jeden rym

i w szalupie popisywać się nim

przy biskupie lub w grupie przy zupie

• tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:43
                                                    Zed, zaczynasz mi znowu imponować wink
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 21:46
                                                    No w końcu big_grin

Trzeba było jakiś rym skompilować, wczoraj tylko Matrix starczył big_grin

Poziom trudności wzrasta big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 22:05
                                                    tongue_outtongue_outtongue_out
                                                    Dasz radę wink
                                                    Na pewno lubisz wyzwania big_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Dobry wieczór! :-) 01.12.11, 22:09
                                                    Dzięki za wsparcie, ale zasadniczo, to ja leń jestem.
                                                    Z tym, że wiesz, nauczyli mnie być leniem, ale tak żeby wyglądało inteligentnie wink