Dodaj do ulubionych

Jakich mężczyzn pożądają kobiety :)

14.08.16, 20:32
Jak w temacie, będziemy mieli porównanie
Obserwuj wątek
    • szarlotka_ja Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 20:36
      Tego bym z miejsca brała wink
      • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 20:55
        No to ja nie mam szans...
        • szarlotka_ja Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:06
          Dlaczegóż?
          • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:08
            Ja tak nie wyglądam.
      • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:19
        niby o gustach się nie dyskutuje, ale pan delikatnie pisząc przystojny nie jest....
    • ikamii Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 20:39
      Dających poczucie bezpieczeństwa
      • gwen75 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:03
        A skąd niby mężczyzna ma wziąć to poczucie bezpieczeństwa, żeby je potem dać kobiecie? A skoro jednak skądś je bierze, to czy kobieta nie może czerpać z tego samego źródła? ;P
        • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:06
          Dokładnie. Zawsze wszystko facet musi robić.suspicious
        • ikamii Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:08
          Jedno nie wyklucza drugiego
          On daje poczucie bezpieczeństwa jej, a ona jemu
      • dorry Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 16:11
        Nie nie nie, na ramieniu takich to tylko płaczą wtedy, kiedy porzuci je jakiś przystojny łotr big_grin
    • witamina_b12 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 20:53
      Inteligentnych i męskich.
      • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 20:55
        Męskich? Co to znaczy?
        • witamina_b12 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:49
          To taki przy którym czuję się kobietą :p
          • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:52
            haha czyli przystojny i bogatybig_grin
          • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:57
            Czyli jaki?
            • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:04
              silu a co tak wicię męczysz?big_grin one są miłe tutaj, poprawne politycznie, zobacz jacy facaci maja fajne babkitongue_out
              • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:23
                Ależ ja to wiem, że miłe to one są tylko tutaj. Gdybym jedną czy drugą zaczepił na portalu randkowym to by nawet nie raczyły odpisać spieprzaj dziadu.wink
                • sadgirl25 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:24
                  Fripo do diabła może Ty załóż jakiś wątek
                  • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:32
                    jestem zbyt seksowny na tosmile
                • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:34
                  bo takie są kobiety, nie napiszą wprost żeby nie zrazić faceta, nie chcą kopać leżącegotongue_outa za
                  a prawda taka że mają nieudaczników, ale poprawnośc polityczna....
                • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:50
                  Pewnie kosów ułożonych w precla niczym u Tymoszenko nie mają, to nie odpisują. wink A Ty pewnie takiej bez kosów pod dach nie przyjmiesz, prawda? big_grin
                  • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:51
                    To do Kolegi Sila zaadresowane było rzecz jasna. wink
                  • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:52
                    Nie musisz być złośliwa.
                    Przyjmę.
                    • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:10
                      Złośliwie wybrzmieć nie miało. wink
                    • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 16:30
                      Pewnie, że nnn nie była złośliwa!
                      widzisz, kobiet nie znasz wink
                  • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 16:36
                    NNN padłam big_grin (pierwsze zdanie).
                • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 16:27
                  Świat schodzi na psy...
                  No wiem, gdzieś ta gorycz się Wam ulewa..
                  Więcej wiary Silusmile
                  w ludzkośćsmile
    • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:18
      przystojnych i kasiastych, oczywiście żadna nie napisze tego wprostbig_grin
      • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:20
        I z tym się zgodzę.
        • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:28
          dla mmnie to dziecinada takie wątki, dorośli ludzie a zadają pytania jak wprzedszkolu
          wystarczy się rozejrzeć i widać jakie laski mają przystojniacy, najlepsze na rynku a kto jest starym kawalerem, ja mam milion procent pewnośći, że samotność jest wynikiem mojej brzydoty
          • ikamii Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:45
            Wymyśl inną teorię, bo może to nie sprawa urody lub jej braku
            • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:53
              czy Małysz miałby szanse zostać mistrzem świata w boksie w wadze ciężkiej?
              • ikamii Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 21:57
                Wiem dobry czego zmierzasz ale jeśli z urodą inteligencją wszystko dobrze to co jest grane?
                Masz jakieś inne wytłumaczenie?
                • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:02
                  ja jestem brzydki ot tak od urodzenia, to jest przyczyna mojej samotności i tak zostanie do śmierci zresztą nawet już nie szukam kobiety na stałe, nie ma sensu walić głową w mur
        • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:23
          wystarczy rozejrzec sie po starych kawalerach i wnioski nasuwają się same
        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 16.08.16, 22:24
          A ja nie smile
        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 16.08.16, 22:25
          A ja nie smile
          pod wypowiedzią Sila miało być.
          • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 16.08.16, 23:40
            Nie zgadzasz się bo nie jesteś mężczyzną. I z kobietami do czynienia nie miałaś.tongue_out
            • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 16:23
              Biednam ja, bom nie mężczyzna, buuuwink
              Ale każdy rozsądny wie, że to są uogólnienia, że "wiadomo" kobiety "lecą" na kasę i przystojniaków.
              Nie zgadzam się, bo nigdy w mojej hierarchii wartości te przymioty nie były "atrakcyjne", są śmieszne wręcz.
              Może takich kobiet sporo spotykacie szukając i w internecie i taki obraz się rysuje, nie przeczę.
              Przystojny - też nie takie oczywiste - to dopiero smile), dla jednych Ronaldo gdzieś tutaj wspomniany będzie wzorem przystojniaka, "modelem", dla innych lalkowaty, pusty, itd.
              A co mi po baaardzo dużych pieniądzach?
              Nie, to nigdy nie robiło na mnie wrażenia.
              Łeeee...
              Nerw, a Ty wiesz, że gdzieś pisali, że niestety kobiety przepadają za tymi wrażliwymi intelektualistami, noo, o prawie jazdy hm nie wspominaliwink)
              smile
    • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:16
      Przystojnych bogatych z jajami.
      Idealnie żeby te wszystkie cechy skumulowały się w jednym osobniku.
      • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:23
        hahah ciekawe czy któraś zaprzeczybig_grin
        • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:25
          pewnie napiszą ze najbardziej pociągający jest wrażliwy intelektualista bez prawa jazdy ;-P
          • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:31
            Do takiej ściemy to się chyba żadna nie posunie.wink
            • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:36
              haha posunie się desperatka, czyli brzydka, pisałem na forum dla brzydkich - tamte kobiety były odrażające, nie chodzi o wygląd, tylko charakter
            • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:38
              To dzięki naszym demaskatorskim działaniom
              • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:43
                jak dziecibig_grin a co tu demaskować?big_grin przecież to wiedzą już dzieci w gimnazjumtongue_out
                powiedzmy se szczerze faceci patrzą przede wszystkim na wygląd, potem dochodzi cała reszta bo z łądną pierdołą nikt by się na dłużej nie związał
                • tdf-888 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 11:46
                  w przyrodzie nie występują takie osobniki jak ładne i głupie.
                  geny idą w parze.
                  ktoś odrażający z wygladu ma brzydki charakter
                  a ktoś ładny jest inteligentny etc.
                  wiadomo że są tzw. glupie suki ale one są mądre i przebiegłe (inaczej zwana bo to zła kobieta byla).
                  wyjatek: wynaturzenia po operacjach plastycznych i interwencji manikiurzystki. da się na to nabrać tylko na pierwszy rzut oka w tv ale przy bliższym poznaniu prawda wychodzi na jaw.
                  • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 12:03
                    ale po operacji plastycznej jak ktoś był brzydki to może normalnie funkcjonować
        • anus-hka Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 00:00
          No ale nie rozumiem...sami uważacie że kobieta Wasza to jednak ładną powinna być...i jakaś tam jeszcze z zaletami itp.dlaczego więc wieszać "psy" pp kobietach które też mimo wszystko chciałyby coby ich wybranek był deko ładniejszy od diabła...przynajmniej w jej oczach...smile
          • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 08:22
            ja na nikim psów nie wieszam, nie odmawiam żadnej kobiecie prawa wyboru , problem w tym, ze jesteście nieszczere piszecie co ineego a robicie co innego
            • anus-hka Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 09:44
              W dalszym ciągu wrzucasz kobiety do jednego workatongue_out
    • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:33
      Takich, którzy sprawią, że kobieta poczuje się zaopiekowana (bo kobiety najwyraźniej są niepełnosprawne). I takich, przy których nie będą się nudzić (bo biedaczki nie potrafią sobie same czasu zorganizować).
      • green.amber Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:45
        dają litościwe szansę się potencjalnemu kandydatowi na kandydata wykazać a taki i tak nie łapie...
        a potem płacz i zgrzytanie, że sobie same ze wszystkim radzą i panowie do niczego nie są potrzebni... no chyba, że która jest masochistką i jedynym marzeniem jest wysłuchiwanie wiecznego jęczenia (w sensie marudzenia, narzekania - dodam, żeby nie zostać nieopacznie zrozumianą, o ile w ogóle)
        • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:47
          ja bym nie płakał, ze mam zaradną babkesmile
          • green.amber Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:54
            ale charakter masz wredny i żadna cię nie zechce, bo niegłupia głupia nie jest
            • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:58
              charakter mam taki ze względu na wygląd i to jak mnie ludzie traktują w związku z tym
              to tak samo jak z bitym psem, niby zamerda czasem ogonem ale ufał nigdy nie będzie inaczej już nie potrafiętongue_out
              • green.amber Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:03
                porównanie do bitych psów jest bardzo dla owych psów krzywdzące
                • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:05
                  jest bardzo trafnesmile
            • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:58
              Taka zaradna i jak jeszcze jest ładna to od młodych lat jest zajęta także nie ma się nad czym zastanawiać
              • ikamii Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:03
                Takich ładnych zaradnych to faceci trochę unikają bo przy nich czują się jak wykastrowani
                • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:08
                  Oj nie powiedzialbym, taka kobita to skarb tylko ona o tym wie i byle capa nie będzie sobie brała na glowę. Wiem co pisze życie potwierdza moje teorie, pracowałem pare lat z kobietami i słyszalem co mowią w swoich rozmowach.
                  • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:12
                    a po jej cep?big_grin
                • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 16:40
                  Wybór takiej kobiety stachanowca- piszecie "zaradnej"- ale jak to świadczy o mężczyźnie???
                  A tu wszyscy chętnie by brali...
                  W praktyce by wyszło, czy możecie poczuć się męsko przy takiej dziewczynie....
                  I chyba nie najlepiej... Ale są tacy, którzy lubią mamusie, kierowniczki, dominujące, zależy co komu pasuje wink smile))))))
              • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:03
                Pod warunkiem, że znajdzie kompatybilnego w swej klasie emocjonalnej, behawioralnej, wizualnej, ekonomicznej i jeszcze kilku innych. Haha.
                • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:06
                  tacy istniejąsmile
                  • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:13
                    Ciągle nie ulegam zwątpieniu, iż tak jest. wink
                    • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:16
                      tutaj ich nie znajdzieszbig_grin
                      • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:18
                        Heheh to prawda smile
                      • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:22
                        fripooo napisał(a):

> tutaj ich nie znajdzieszbig_grin

Też tutaj ich jakoś "na gwałt" nie szukam. wink
                        • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:26
                          możesz się dowartościować, jesteś niebrzydka niegłupia niebiednatongue_out
                • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:12
                  Wokół takiej o ile jest wolna zawsze kręci się co najmniej kilku gierojów gotowych spróbować ją zdobyć. Traktują to jako wyzwanie a podejmowanie wyzwań jest cechą prawdziwych mężczyzn,
                  każdego na swoje możliwości.
                  • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:19
                    A one olewają gierojów i ruchaczy penetrujących wszystko co się rusza i nie ucieka na drzewo. Szukają tych odpowiedzialnych, zdroworozsądkowych, uczciwych, monogamicznych obywateli. Tych, między których skroniami nie hula wiatr ...
                    • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:21
                      Pozwól, że zacytuję forumową wyrocznię:
                      "a to bajka na dobranoc? to dobranoc"
                      • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:24
                        Ale napisz jeszcze proszę, któż nią jest. Znaczy się ową forumową wyrocznią.
                        • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:26
                          Spox. Już doczytałam.
                        • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:29
                          Bez problemu ustalisz sama.wink
                    • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:28
                      monogamiczny facet?big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                    • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:28
                      Ja nigdzie nie pisałem o ruchaczach skaczących z kwiatka na kwiatek, chociaż tacy też się kręcą
                      tylko o twardych normalnych chłopach z odrobiną zadziorności i szaleństwa, jak taki się pojawił na horyzoncie to od razu moim koleżankom z pracy zmieniało się oblicze wiem to z życia nie trzeba być geniuszem zeby to zauważyć.
                      • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:32
                        haha śniło ci siębig_grin
        • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:49
          Nie obraź się Zieloneczko, ale kobiety wymagające zaoopiekowania się i dostarczania rozrywek to są dla mnie jakieś totalne niemoty.
          • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:52
            takie księżniczki na ziarnku grochu, a tfu z taką babą!
          • green.amber Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:52
            jak dla mnie taki tu Sil siebie obraz odmalowuje, że nie pozostaje nic innego jak mieć go za takąż męską niemotę do kwadratu albo cfaną gapę
            • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:57
              A cechy męskiej niemoty to jakie są? Szczególnie tej do kwadratu. Podpowiesz mi Zieloneczko?
              • fripooo Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:00
                biedny, jak facet nie ma kasy to jest niemota, brak urody już pomijam bo to oczyswiste, choć brzydki nie jest niemotą automatycznie to chyba jasnetongue_out
              • green.amber Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:02
                nie, bo przynudzasz, w wolnej chwili spisz sobie własne cechy charakteru i okolic a będziesz miał obraz
                • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:07
                  Miły, wrażliwy, inteligentny, spokojny, nieśmiały, rozsądny, z poczuciem humoru... To tak na szybko... Rozumiem, że tacy panowie to niemoty.tongue_out
                  • green.amber Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:16
                    a to bajka na dobranoc? to dobranoc wink
                    • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:19
                      Nie Zieloneczko. To nie bajka.tongue_out
                  • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 16:59
                    Też tak Cię odbieram.
                    I tych cech szukam wypatruję u tego mojego mężczyzny.

• silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 23:35
                      Ależ ze mnie cfana gapa skoro sprawiłem, że tak mnie odbierasz.wink
                      • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 23:40
                        Znowu mnie źle podpięło.
                        smile
                        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 23:41
                          Miły, wrażliwy, etc wink
                      • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 18.08.16, 23:52
                        I powiedz tu człowieku drugiemu coś dobrego suspicious wink
                        Gapa może być cfana? wink
      • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:54
        Tu akurat się sprzeciwie, obie płcie mają się uzupełniac i najczęsciej facet ma dawać poczucie bezpieczeństwa np. pogonić jakiś zaczepnych typków na ulicy niekoniecznie się z nimi bić ale jakoś ma sobie poradzić, podjąć trudną decyzję itd.
        A z nudą też jest racja chciałbyś być z nudną kobietą?
        • niebrzydka.nieglupia.niebiedna Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:00
          A zechciałbyś pojęcie nudnej rozwinąć? Zawsze mnie ciekawi co mężczyzna przez to rozumie...
          • nerw_rdzeniowy Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:02
            Taka przy której sie człowiek nudzi
            • anus-hka Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 23:32
              Podobno inteligentny człowiek się nie nudzi...zatem musi kobieta być inteligentną wink
            • torado Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 15:10
              ale jak ustalić czy człowiek się nudzi, bo jest z taką kobietą czy dlatego, że nie potrafi zająć się sam sobą wink
      • marisella Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 21.08.16, 19:27
        silencjariusz napisał:

> Takich, którzy sprawią, że kobieta poczuje się zaopiekowana (bo kobiety najwyra
        > źniej są niepełnosprawne).

Sil się uczepił jednego słowa i z powodów leksykalnych (?) być może niejedną fajną kobitkę odrzucił. Trochę to głupie.
        Już kiedyś ten temat był poruszany i zdaje się, że kilka babek, w tym ja, tłumaczyło Silowi, że w ich rozumieniu taka opieka, to nie jak opieka nad dzieckiem, zmienianie pieluch, podstawianie nocnika, wynoszenie po schodach i obcieranie śpików (no przecież wklejałam, co to śpik nawet wink) tylko zwykła codzienna troska. Taka, że się facet zapyta jak się czuję, gdy usnę znienacka - nakryje kocykiem, a w długiej podróży zapyta czy nie jestem głodna. Troska działająca w obie strony.

To Sila tak gorszy? To niech Sil sobie może wpisze w profilu, że szuka kobiety, o którą się nie będzie musiał troszczyć i którą, dla równowagi, on też nie będzie za wiele obchodził...

> I takich, przy których nie będą się nudzić (bo bieda
        > czki nie potrafią sobie same czasu zorganizować).

Jak człowiek sobie ma _zawsze_sam_ czas organizować, i zawsze _sam_ się _swoim_ zajęciom oddawać, to co to w sumie za związek?

W sumie jak Sil takiego związku szuka, to może mieć wybrankę nawet i z drugiego końca Polski, bo sobie będą razem formalnie, a praktycznie każdy sobie będzie u siebie czas organizował wink

A teraz rozjaśnię jeszcze Silowi jak to jest, gdy kobieta potrafi sobie zorganizować sama tysiąc zajęć, a z facetem będzie się nudzić. A dzieje się tak najczęściej w towarzystwie mężczyzn z nastawieniem "nie chce mi się" i "wiecznie na nie". Cokolwiek takiemu zaproponujesz, to mu nie odpowiada.

Ona - On
        Co dziś robimy? - Nie wiem. Nic.
        To może pójdziemy na spacer? - Nie, zaraz na pewno będzie padać.
        To chodźmy teraz, jak zacznie to wrócimy. - Nie, bez sensu tak na chwilę.
        To weźmiemy parasolkę. - Nie, jest za mała na dwie osoby.
        To ja założę kaptur. - Nie, będzie głupio wyglądać.
        To może do kina? - Nie, nie ma na co.
        A ten film "Jakiś tam jakiś"? - Nie, będzie głupi.
        To może odwiedzimy Iksińskich? - Nie przepadam za Iksińską.
        A Igrekowskich? - Tam są dzieci, a ja nie lubię hałasu.
        To może rozłożysz szachy? - Nie chce mi się szukać.
        itd...

Sil sam rozumie. Można mieć tysiąc pomysłów na swój wolny czas, a i tak nudzić się z facetem. No więc widać nie takich szukają Twoje panie z portalu. Może potraktuj jako wskazówkę zamiast wyszydzać. smile
        • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 21.08.16, 22:08
          Fajne kobiety nie potrzebują "zaopiekowania się" i nie potrzebują trefnisia do zapewnienia rozrywek.tongue_out
          • marisella Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 21.08.16, 23:02
            silencjariusz napisał:

> Fajne kobiety nie potrzebują "zaopiekowania się" i nie potrzebują trefnisia do
            > zapewnienia rozrywek.tongue_out

Czytałeś w ogóle, o czym ja pisałam? Bo mam wrażenie, że nawet wzrokiem nie omiotłeś...
            • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 21.08.16, 23:06
              Różnimy się z Marysią co do znaczenia określenia "fajne". Ot co.
              • marisella Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 07:41
                silencjariusz napisał:

> Różnimy się z Marysią co do znaczenia określenia "fajne". Ot co.

To nie wyjaśnia tego, że nie napisałam chyba niezrozumiale, wnioskując po Sila odpowiedzi.

Podawałam wszak przykład, gdy kobieta mająca przynajmniej kilka pomysłów na wspólne spędzenie czasu (spacer, film, szachy), nudzi się w towarzystwie faceta, bo żaden jej pomysł mu nie odpowiada (a własnych nie ma/nie przedstawia). Jak widać więc, taka kobieta nie potrzebuje "trefnisia do zapewnienia rozrywek" tylko kogoś, kto będzie choć czasem na tak i choć czasem będzie go interesowało co innego, niż narzekanie, mękolenie, siedzenie i patrzenie w sufit. Bo taki to pewnie i seks proponowałby załatwiać na zasadzie "każdy w swoim zakresie" - przecież on nie będzie się wysilał, żeby partnerce w tej kwestii czas zorganizować i się o nią zatroszczyć, bo on sobie sam organizował bez niej i było dobrze; to i teraz może wink

Powiedz mi Silu, skoro nie chcesz kobiecie okazać troski ("Fajne kobiety nie potrzebują <zaopiekowania się>") i nie chcesz z nią wspólnie spędzać czasu, to do czego w sumie Ci ona potrzebna?
                Chodzi tylko o sprostanie normom społecznym, żeby nie zostać na zawsze starym kawalerem obgadywanym przez cioteczki? Czy o posiadanie dziecka? Czy o co właściwie?
                • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 18:47
                  Dlaczego Marysia uważa, że facet nie miał pomysłu na wspólne spędzenie czasu? Skoro odrzucił wszystkie propozycje kobiety to znaczy, że zaproponował jej spędzenie czasu w taki sposób w jaki właśnie go spędza. A że jej to nie pasuje... To kto tu jest marudny.wink
                  Marysia ma koszmarną manię przypisywania mi różnych negatywnych i nieprawdziwych zachowań. Marysia jest do mnie uprzedzona najwyraźniej. I to bez powodu dodam.wink Nigdy i nigdzie nie pisałem, że nie okazuję uczuć. Nigdy i nigdzie nie pisałem, że nie chcę spędzać wspólnie czasu...
                  • marisella Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 19:05
                    silencjariusz napisał:

> Dlaczego Marysia uważa, że facet nie miał pomysłu na wspólne spędzenie czasu?
                    > Skoro odrzucił wszystkie propozycje kobiety to znaczy, że zaproponował jej spędz
                    > enie czasu w taki sposób w jaki właśnie go spędza.

Ale w jaki sposób, znaczy się? I jak to niby zaproponował? Wysyłał sygnały i liczył, że się domyśli? Bo w przytoczonym hipotetycznym dialogu żaden werbalnie wyrażonej propozycji nie było. Chyba że Sil z tych, co preferują zabawę w "domyślanie się" w związku?..

> Marysia ma koszmarną manię przypisywania mi różnych negatywnych i nieprawdziwyc
                    > h zachowań. Marysia jest do mnie uprzedzona najwyraźniej.

Nie jestem, tylko to Sile mękolenie bywa trudne do zniesienia czasem, i to czepianie się pierdół (nie dać szansy jakiemuś związkowi z uwagi na słówko źle zdaniem Sila użyte... no durność). No.

> .wink Nigdy i nigdzie nie pisałem, że nie okazuję uczuć. Nigdy i nigdzie nie pisa
                    > łem, że nie chcę spędzać wspólnie czasu...

Skoro kobieta ma sobie sama czas zorganizować i sama się sobą zająć... to jaki inny z tego wniosek wysnuć?
                    A o uczuciach to ja nic nie pisałam. Tylko o trosce, której kobieta ma nie wymagać, bo jak jej będzie kiedykolwiek oczekiwać, to znaczy że ułomna jakaś uncertain
                    • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 19:23
                      Ustalmy jedno. Ja nie marudzę. Ja jedynie opisuję stan faktyczny z jakim się zetknąłem i przedstawiam subiektywną ocenę tego stanu. I tyle. A że Marysia dokonuje nadinterpretacji i wyciąga niewłaściwe wnioski z tego co piszę, to cóż ja na to poradzę...
            • maruda2 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 10:04
              W zasadzie to podziwiam, że jeszcze Ci się chce Mari nieść ten kaganek oświaty pod chutorowe strzechy suspicious Mam wrażenie, że im więcej tłumaczenia, tym bardziej Sil się impregnuje na wytaczane argumenty suspicious
              • szarlotka_ja Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 10:11
                A ja mam dziwne wrażenie, że Mari i Sil piszą o zupełnie czym innym wink
                • marisella Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 10:14
                  szarlotka_ja napisała:

> A ja mam dziwne wrażenie, że Mari i Sil piszą o zupełnie czym innym wink

Ja jedynie Silowi sugeruję, że jeśli kobieta pisze, że chce faceta, z którym się nie będzie nudzić, to nie szuka żadnego trefnisia do zabawiania jej, a jedynie kogoś, kto da się wciągnąć we wspólne aktywności jakiegokolwiek sortu.
                  A jeśli pisze o zaopiekowaniu, to może mieć na myśli to, że będzie się przy mężczyźnie czuła otoczona troską w razie potrzeby, nie wymaga natomiast kicania na dwóch łapkach.

Sil jednak woli upierać się przy swoim, bo tak łatwiej. Tylko głupio strasznie.
                  • szarlotka_ja Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 10:29
                    Ale ja rozumiem o czym piszesz wink

Tylko, że jest jeszcze rodzaj kobiet, nazwijmy je hmm... księżniczki znudzone życiem. Mój kolega ma taką żonę. W zasadzie to dwóch kolegów tak trafiło, ale temu drugiemu nie współczuję wink. Ani jedna, anie druga księżniczka w życiu się robotą nie splamiła, bo przecież od roboty jest chłop. Obiadu nie ugotuje bo przecież nie będzie przy garach stała. Dzieckiem się nie zajmie bo jest niania. Domu nie posprząta bo są firmy od sprzątania. To mężczyzna jest panem domu i ma się nią opiekować w sensie zapewnić jedzenie, pieniądze na ubrania i dostarczyć rozrywek. I jeszcze musi trafić na jaką rozrywkę księżniczka ma w danej chwili ochotę, a jak nie trafi to jest foch. A w towarzystwie wszystko ją nudzi, a mąż musi stale czuwać żeby wszystko miała na wyciągnięcie ręki. No są takie kobiety, jak słowo daję... myślę, że Silowi bardziej o unikanie kontaktów z takimi księżniczkami idzie wink.

Na szczęście takich księżniczek jest mniej na tym świecie (tak mi się wydaje przynajmniej) więc jest szansa, że się Silowi nie trafi wink
                    • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 11:01
                      Co do księżniczek się zgadzam i szok przeżywam Szarlotto, że takie osoby istnieją.... O matko..
                      Moim zdaniem Mari dobrze napisała w poście z 21.08., i bynajmniej nie o księżniczkach.
                      A forumowi mężczyźni - nie tylko Sil- mogliby dużo z tego dla siebie wziąć.
                      Tam ważne, istotne kwestie padły. I uświadomienia trochę było, rozjaśnienia sytuacji oczami kobiety.
                      Też myślę, że mu się trafismile, jak i innym. Nie księżniczka.
                      Mari- jasne ,łatwiej upierać się przy swoim, i jeszcze utwierdzać w gronie męskim, tak bo tak łatwiej i wszystko jasne i proste, nie ma kobiet, kobiety złe. Ale nieżyciowe to trochę jakbywink nieperspektywicznewink
                      • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 18:53
                        Ale że kto utwierdza się w gronie męskim i w czym? To są jakieś insynuacje.wink
                        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 23.08.16, 15:11
                          Eee tam, zaraz insynuacjewink
                          ot, spostrzeżenia z forum dot. co poniektórych mężczyzn
                          smile
                          Ta * to bardzo istotna myślę. O tym też kiedyś wspominałam i Maruda np.pisze.
                          Ale po co uogólniać, że wszystkie, że wszędzie i takie tam.
                          Wynika to tylko z Waszych dośw. I w to wierzę. Ale to nie znaczy, że wszystkie kobiety są takie, że już tak łopatologicznie i bardzo wprostwink. Ale na luziewink więc się Sil nie oburzasmile
                      • gwen75 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 23:41
                        Edukatorki od siedmiu boleści big_grin
                        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 23.08.16, 15:33
                          Oczy przecieram i w autora nie dowierzam...
                          smile
                    • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 18:51
                      Księżniczki proszę Szarlotty to większość kobiecej populacji.*

*z którą miałem do czynienia
                      • maruda2 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 23:56
                        silencjariusz napisał:

> Księżniczki proszę Szarlotty to większość kobiecej populacji.*
                        >
                        > *z którą miałem do czynienia

To albo miałeś wyjątkowego pecha, albo przyciągasz/ interesuje Cię określony typ kobiety, która.... okazuje się księżniczką wink
                        Do mnie na przykład przyklejali się duuużo starsi faceci, chociaż wcale tego nie chciałam suspicious
                        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 23.08.16, 15:39
                          O coś w ten deseń.
                          A Ty Marudo widocznie silne instynkty opiekuńcze w panach wyzwalaszwink
                          I coś tam jeszcze, ale to nie wiemwink
                          • maruda2 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 23.08.16, 23:25
                            Może i tak, choć zupełnie nie wiem dlaczego. W dodatku pozory mylą suspicious
                            • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 10:25
                              No właśnie, i nie dziwię się, że Cię to mocno denerwowałosuspicious
                              Też bym się wkurzała.
                              smile
                              • maruda2 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 16:21
                                żeby zaraz mocno denerwowało to nie wink
                                • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 16:34
                                  wink
                  • jovian Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 22:48
                    Sugerujesz owszem, tyle że nie jest to prawdą w co najmniej połowie przypadków tego "nie nudzenia się".
                    Oprócz księżniczek przez Charlottę opisanych istnieje jeszcze podgatunek "A co ty byś chciał".
                    Nazwa mówi sama za siebie ale w skrócie, skoro już takimi obrazowymi dialogami rzucamy:
                    on: może pójdziemy do knajpy na obiad?
                    ona: świetnie już się ubieram.
                    on: chcesz gdzieś konkretnie iść?
                    ona: no nie wiem, a co ty byś chciał?
                    on: to może do suszarni?
                    ona: może być.
                    A potem jakaś taka skwaszona siedzi i dłubie w tych rolkach z ryżu i po dwóch dniach pretensje że przecież ona nie lubi surowej ryby. smile
                    Samo wciągnięcie w aktywności jakiegokolwiek sortu nie jest wystarczające, to jeszcze muszą być aktywności które ją interesują. tongue_out
                    Zresztą w drugą stronę to też daje się zastosować, tak samo jak i Twój przykładowy dialog. wink
                    • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 23.08.16, 15:15
                      Czyli w telegr.skrócie- kwestia dopasowaniasmile po prostu.
                • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 18:48
                  Dokładnie.
              • marisella Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 10:16
                maruda2 napisała:

> W zasadzie to podziwiam, że jeszcze Ci się chce Mari nieść ten kaganek oświaty
                > pod chutorowe strzechy suspicious Mam wrażenie, że im więcej tłumaczenia, tym bard
                > ziej Sil się impregnuje na wytaczane argumenty suspicious

Właściwie to ja się sama sobie dziwię. Po co ja się wysilam? Chyba się daję nabrać, że Sil chciałby coś zmienić, i próbuję pomóc. Ale Sil zdaje się chce tylko ponarzekać i pozwalać swoje niepowodzenia na innych (= znudzone i bez wyjątku wymagające skakania na dwóch łapkach kobiety).
                Oddalę się więc może ku pracy, bom się urlopem dzikich zaległości dorobiła big_grin
              • silencjariusz Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 18:47
                kiss
              • gwen75 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 23:48
                maruda2 napisała:

> W zasadzie to podziwiam, że jeszcze Ci się chce Mari nieść ten kaganek oświaty
                > pod chutorowe strzechy suspicious Mam wrażenie, że im więcej tłumaczenia, tym bard
                > ziej Sil się impregnuje na wytaczane argumenty suspicious

No bo jak inaczej reagować na działalność misyjną? ;P
                • maruda2 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 22.08.16, 23:58
                  Ty religii w to nie mieszaj tongue_out
                • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 23.08.16, 15:22
                  Dobre big_grin
                  Tyle, że to nie działalność misyjnasmile, (ale to niech maris się wypowie najwyżej) - każda kobieta to wiewink
                  Gwen to do dzisiaj nie wyjaśnił co do drzewasuspicious, a każda kobieta już dawno by rzekła co i jak.
                  I to nie znaczy, ze misjonarką by byłasmile
                  Ot takie różnice międzypłciowewink
                  • gwen75 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 00:23
                    kropka_a napisała:

> Gwen to do dzisiaj nie wyjaśnił co do drzewasuspicious, a każda kobieta już dawno by
                    > rzekła co i jak.

To czemu żadna jeszcze tego nie zrobiła?
                    • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 10:27
                      Bo to Gwen zauważył i mi napisał suspicious ,
                      ale już nie dopisał...
                      • gwen75 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 10:38
                        Nie dopisał, bo jest mężczyzną, a wiadomo, że to kobiety są uczynne i pomocne. Ot takie są różnice międzypłciowe tongue_out
                        • gwen75 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 10:39
                          Ja po prostu czekam i patrzę jak się tu kobiety rzucą do wyjaśniania tongue_out
                          • maruda2 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 10:47
                            a cóż Ty ostatnio taką ironią ociekasz, hę ? suspicious
                            • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 10:57
                              O, widzisz i Maruda zauważyła.
                              No właśnie, ostatnio...
                              Dlatego napisałam, że w jednym z postów nie wierzę w autora...suspicious wink
                            • gwen75 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 11:12
                              Nie wiem skąd się to bierze, ale podejrzewam, że zrobiło mi się tak od tego uświadamiania i rozjaśniania sytuacji oczami kobiety wink
                              • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 11:15
                                Znaczy pewnie coś w tym prawdy może jednak było wink
                                Gwen nie wie, ale podejrzewa, że ...
                                smile
                        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 10:55
                          No Gwen czyta w myślach moich i napisał to co mi tam świtało.
                          Czyli Gwen zna się yhm na różnicach wink.

Nikt się nie rzuci bo nie o tym wątek, Gwen wytłumaczyć nie chce to zapytam najwyżej jakąś dobrą duszę.
                          Ps. Wygodniś (tu ta ikonka co Ty ale nie wiem jak powstaje)
                        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 11:06
                          Pewnie, jak się jest mężczyzną to nic tylko z założonymi rękami usiąść i czekać na te "zaradne" kobiety o których pisaliście.
                          Ech, gdzie Ci mężczyźni..
                          Ale wiesz Gwen, żeby tak po ludzku nawet...
                          Pomóc nie pomógł, a oznajmił (o drzewie) big_grin
                        • kropka_a Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 24.08.16, 15:47
                          Dobra dobra, nie chciał i już. Ale zauważyć i wytknąć to potrafiłsuspicious
    • anus-hka Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:54
      Co do mnie...za siebie sie wypowiem...takiego co nade mną zapanuje...i bedzie mi w dodatku partnerem...smile
      • anus-hka Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 14.08.16, 22:57
        I musi być wyższy ode mnie bo lubię wysokich mężczyznsmile
        • torado Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 15:12
          a którego byś wybrała faceta: wysokiego, ale nudnego..czy niskiego, ale fajowego, ciekawego, z którym świetnie spędza się czas?
          • sadgirl25 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 15:18
            Pewnie nie pytasz mnie,ale ja tego drugiego.
            Dla mnie szczęście nie zależy od centymetrów wzrostu lub wieku partnera,tylko od tego czy da się jakiś z nim dogadywać i żyć.
            Jeśli ktoś uważa,ze to kłamstwo- jego problem.
            Niech każdy układa sobie swoje życie po swojemu.
            • torado Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 15:22
              ja tylko chciałam pokazać, że te wszystkie ideały: idealna kobieta, idealny facet nie mogą być zbyt mocno dookreślone, bo potem okazuje się, że ktoś nie jest konsekwentny w swym wyborze partnera...więc słowa jedno, a życie drugie...wink
              • sadgirl25 Re: Jakich mężczyzn pożądają kobiety :) 15.08.16, 15:28
                Rozumiem,nie mówiłam osobiście do Ciebiesmile
                Jeśli chodzi o mnie,to masz rację,np ja nigdy nie miałam sprecyzowane go tak zwanego ideału, natomiast mój partner miał,akurat ja nim nie byłam,ale jakoś się udało i póki co,udaje.
                Nawet gdybym spotkała swojego wymarzonego, a on swoją wymarzoną nie ma gwarancji,ze się nam uda z kimś innym
    • a.g.l.a.j.a