szarlotka_ja 08.02.21, 19:35 ...tak było dzisiaj, szczególnie rano . Ale przeżyłam, a Państwo w jednym kawałku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green.amber Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 19:44 w jednym rano było bardzo śniegiem po oczach, w drodze powrotnej w centrum jak po plażowym piasku głębokim a na mojej wsi już pięknie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 20:48 Ja rano miałam wrażenie, że po styropianie stąpam Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 21:03 szarlotka_ja napisała: > Ja rano miałam wrażenie, że po styropianie stąpam U mnie się człowiek zapada... gospodarz siedzi w chałupie, jakoś olał odśnieżanie chodników osiedlowych (chociaż ma taki fajny mały traktorek ze spychaczem, ja tam bym nim szalała) - więc chodzimy ponad kostki w śniegu... Może czeka, aż skończy padać Moja suka, pomimo, że spora, to śnieg na trawnikach ma prawie pod brzuszek, więc nie chodzi normalnie tylko bryka, bo inaczej łapy nie pokonują śniegu... Bardzo fajnie jest Odpowiedz Link
stasi1 Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 09.02.21, 09:03 Takim traktorkiem jest przyjemnie jeździć pólgodziny na tydzień, jak masz jeździć cały dzień to już nie ma przyjemności. Może powinnaś mu powiedzieć żeby wystawił a ty za niego będziesz odśnieżać? Kiedyś kolega mieszkający pod Legionowem z drugim chcieli odśnieżać ścieżkę rowerową która przechodzi obok nich. Wygrał jakiś gość i chciał ich nająć do pracy żeby to oni ją odśnieżali(Kolega kolegi miał traktor), ale nie zgodzili się. Za to do gminy czasami dzwonili że ścieżka nieodśnieżona Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 09.02.21, 10:40 stasi1 napisał: Kiedyś kolega mieszkający pod Legionowem > z drugim chcieli odśnieżać ścieżkę rowerową która przechodzi obok nich. Wygrał > jakiś gość i chciał ich nająć do pracy żeby to oni ją odśnieżali(Kolega kolegi > miał traktor), ale nie zgodzili się. Za to do gminy czasami dzwonili że ścieżk > a nieodśnieżona Typowo polaczkowa mentalność Odpowiedz Link
stasi1 Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 11.02.21, 09:10 Akurat on typowy pisowiec, ale skoro ktoś się podjął roboty i z tego nie wywiązuje się to chyba dobrze że ktoś go do pionu przywraca? Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 21:07 green.amber napisała: > rano było bardzo śniegiem po oczach, w drodze powrotnej w centrum jak po plażowym piasku głębokim ja siedzę na zdalnej... jakbym miała jeździć do roboty, to średnio by było - dziś jak wylazłam, to mnie z powrotem wwiało do klatki... Ale z piesą wychodzę trzy razy dziennie - więc sobie postępy zimy oglądam... nie tylko przez okno Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 19:56 Ja mam do swojego pegieeru 5 min. spacerkiem. Więc większego niż zazwyczaj dyskonfortu z powodu: - zalegającego białego (w domyśle, bo miejscami jest całkowicie zaszczany i obsrany przez kundle) syfu, - tego, że znów jest poniedziałek, - tego, że znów muszę leźć do beznadziejnej roboty, nie odczułem. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 20:49 Czyli powinien być Sil zadowolony . Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 21:21 Jeszcze nie zdążyłam być na dworze - właśnie się sposobię. Taki plus (?) lub minus (?) zdalnej. Odpowiedz Link
anirat Re: Gwiazdy tańczą na lodzie... 08.02.21, 21:22 U mnie piekna zima i bardzo się z tego cieszę, trochę człowiek duszę pocieszy. Odpowiedz Link
obrotowy Wczoraj mialem wolne :) 09.02.21, 15:22 (szczesc Panie...) a dzis... autobusem do roboty stluczki - to nie moja specjalnosc... Odpowiedz Link