silencjariusz 18.11.21, 19:33 Ta złota trąbka serca: Żeby ktoś wszedł, kwiaty rzucił, Żeby ktoś wpadł, wodę podał, Żeby ktoś wniósł pachnące potem ciało Z małym deszczem na włoskach pod pachami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy raczej potenczas ta tęsknota ? 18.11.21, 19:47 silencjariusz napisał: > Żeby ktoś wszedł, kwiaty rzucił, - kwiaty to sie przy wejsciu kladzie. rzuca to sie je przy wyjsciu (bez wyjscia) > Żeby ktoś wpadł, wodę podał, - a sasiadka moze ? > Żeby ktoś wniósł pachnące potem ciało - chyba wyniósł ?, - bo POTEM to ono nie pachnie ... > Z małym deszczem na włoskach pod pachami. - raczej dreszczem ? Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 19:53 co Sil tak tego Grochowiaka męczy? Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 20:25 to chyba za bardzo nie działa czy się mylę? Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 20:54 wszystko przemija, ale pamięta Sil od ilu lat wieszczy już tę agonię? może metody drażnienia trzeba urozmaicić... Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 21:38 eee szkoda zachodu, pewnie bym coś niezrozumiale napisała... Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 22:09 wielokrotnie udowodnione, nie ma się co szarpać Odpowiedz Link
obrotowy ja mam elektryczny... 19.11.21, 16:18 silencjariusz napisał: > Forumowe czajniki drażnię. ja mam elektryczny... to draznic bym go nie radzil, bo moze wybuchnac... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: ja mam elektryczny... 19.11.21, 20:42 Nie widziałem żebyś tu eksplozje jakieś uskuteczniał. Odpowiedz Link
obrotowy Re: ja mam elektryczny... 19.11.21, 23:34 silencjariusz napisał: > Nie widziałem żebyś tu eksplozje jakieś uskuteczniał. mnie do nich (eksplozji) to min. 12 mil morskich - bo tyle wynosza moje wody terytorialne. wspominam o czajniku - za ktory nie odpowiadam. kupny (on) byl) Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 21:53 Lepiej w czoło się dłonią walić? Zatoki tak się nie oczyszczą. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 21:57 Strasznie Sil miły, strasznie... Odpowiedz Link
obrotowy ej tam... 19.11.21, 16:21 silencjariusz napisał: > Trzeba walczyć z lenistwem. oj, tam... lenistwo jest najlepsze do przytulania - bo najmniej marudzi. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 21:47 Szarlotta nabzdyczyła się? Mam nadzieję, że nie. Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 21:38 bratu poloniście pewnie buchnął książkę bez okładek to i nie wie, co cytuje Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 18:50 no to jeszcze zawsze może zostać polonistą, zwłaszcza jeśli ma tyle poezji, do podprowadzania, na składzie Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 20:31 to tak wolno? znienacka, bez żadnych wcześniejszych uzgodnień, w piątkowy wieczór zmieniać zasady gry? czyż nie powinien Sil napisać "ja niczego nie twierdzę"??? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 20:43 No tak, Ty wiesz lepiej co powinienem napisać. Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 21:06 żeby Sil to pisał szczerze a nie szyderczo... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 21:11 Przecież piszę szyderczo szczerze. Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 21:42 nie wię co o tej opcji myśleć... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 21:45 Przemyśl, przetraw, podziel się przemyśleniami (jeśli oczywiście będziesz miała ochotę). Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 22:05 z tego tym bardziej można wysnuć wniosek, że powinnam iść spać... no bo co innego??? Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 22:19 ale co? że mi się oczy zaczynają zamykać? że wszyscy już zasnęli i cisza tu aż dzwoni? Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 10:48 kto by tam Sila zrozumiał... poza tym, że wszystko jest nie takie Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 11:08 nie wiem czy by mi życia starczyło, szybciej jakby Sil wymienił, co jest na tym świecie znośne Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 11:21 Czyli jak zwykle... Bezpodstawne pomówienia. Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 11:50 i znów nie tak... zatem zamilkam Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 14:36 Co znowu według Ciebie jest według mnie nie tak? Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 16:18 albo pomówienia są ok, albo to nie były pomówienia, albo Sil jakoś niezrozumiale pisze... nie mógł by Sil jakoś jaśniej... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 17:35 Czyli przyznajesz, że mnie pomawiasz... Dobre i to. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 19:23 No to nie wiem w takim razie o co chodzi. Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 21:00 że zacytuję samą siebie - kto by tam Sila zrozumiał... to mnie i nie dziwi, że Sil nie wie o co mu chodzi... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 21:07 Wiem o co mi chodzi. Nie rozumiem co do mnie piszesz. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 21:28 No i nie widzę co do mnie piszesz. Odpowiedz Link
green.amber Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 22:07 to najwyraźniej wyższy poziom Silowego niezrozumienia... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 22:12 Postarałaś się przecież o to. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 22:28 Publikując wiadomość bez treści. Odpowiedz Link
obrotowy jeszcze fajniej... 19.11.21, 16:24 green.amber napisała: > bo fajnie mieć brata a jeszcze fajniej miec siostre. pamietam, przyprowadzala do domu fajne kolezanki. Odpowiedz Link
witrood Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 22:03 Wynika z powyższego morał, że trzeba dbać o higienę. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 22:04 Siadaj, pała. Nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link
gwen75 Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 22:10 silencjariusz napisał: > Siadaj, pała. Matko, mam nadzieję, że te czasy się już skończyły 😉 Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 22:13 Spokojnie, teraz szkoła niczego nie uczy. Odpowiedz Link
witrood Re: I wówczas ta tęsknota — 18.11.21, 22:20 Myślę, że jednak uczy np. angielskiego. Jest z tym lepiej niż dwadzieścia, trzydzieści lat temu. A i kiedyś połowa to były niestety kompletne głąby (w podstawówce). Odpowiedz Link
tojamyszka Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 12:38 Dwadzieścia lat temu uczono w szkołach angielskiego , ale ponad 30 lat temu obowiązkowym językiem nie polskim , ale przyjacielskim prawie narodowym był język ... rosyjski . I mogłeś nie umieć po polsku , ale patriotycznie było znać biegle rosyjski . To nie oznacza , że ludzie byli głupsi , niedoedukowani . Na miarę czasów , na miarę epoki mamy piękne postacie . TO DZIEKI ICH PRACY , WIEDZY DZIŚ MASZ LEPSZE ZYCIE . Za 30 lat ktoś powie to samo na temat współcześnie nam żyjących . Taką będzie przyszłość , takie będzie jutro jakie dziś sobie samy stworzymy . Odpowiedz Link
searam Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 21:54 Czytalem t o na trzezwo. Czytalem t o pod wplywem. Doszukalem sie perwersyjnej reklamy wielu koncernow kosmetycznych...Zbaw nas niebianski Pa-Rze...! Odpowiedz Link
witrood Re: I wówczas ta tęsknota — 19.11.21, 23:46 Bezruch w tej tęsknocie. Zdążyłem upiec pity (będę mieć gyros na śniadanko), a tu takie niemrawości. Robota skończona, czytać nie ma co. Odpowiedz Link
obrotowy i jeszcze tylko 19.11.21, 23:54 witrood napisał: Zdążyłem upiec pity (będę mieć gyros na śniadanko), jeszcze tylko chili con carne , ev. ciapate Ci zostaly. zgroza. Odpowiedz Link
witrood Re: i jeszcze tylko 20.11.21, 00:08 Jaka znowu zgroza? Chili con carne może być. Jadłem pierwszy raz w Argentynie, później u nas ze dwa razy. Sam nie robiłem. Może i zrobię. Następne w kolejce mam chaczapuri. Może w niedzielę. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 00:09 A kto ma pisać, jak tu nikogo już nie ma? Odpowiedz Link
j-k I naonczas ta tęsknota — 20.11.21, 00:18 silencjariusz napisał: > A kto ma pisać, jak tu nikogo już nie ma? No PiSmaki z GW na granice ich nie wpuszczaja to mogliby chociaz tu wysypac wiaderko gwozdzi. Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 12:16 Najgorsze? jest to, że wyrosłam z poezji.... a może.... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: I wówczas ta tęsknota — 21.11.21, 08:40 A może nigdy do niej nie dorosłam. Proza.... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: I wówczas ta tęsknota — 21.11.21, 08:58 Chociaż w mojej wczesnej młodości dużo, namiętnie i formie muzycznej.... Poezja jest trochę odrealniona.... nie wiem czy to dobrze, czy wręcz przeciwnie. Może dobrze.... tylko trzeba znaleźć balans między światem słowa a realem. Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem.... Odpowiedz Link
tojamyszka Re: I wówczas ta tęsknota — 20.11.21, 12:27 Żeby... Dlaczego nikt mnie nie kocha ? Nieprawda , kochają mnie ludzie. Dlaczego jestem samotna ? Zgubiłam klucz który otwiera drzwi w tłumie. Dlaczego się nie uśmiecham ? Czytam tylko smutne książki . Dlaczego żyję jeszcze ? Mam radość , nadzieję i pragnę zobaczyć i tworzyć . Moje jest dalekie od Twego , ale próbowałam . Żeby szczęśliwie zyć , trzeba próbować . Odpowiedz Link