szarlotka_ja 05.01.23, 21:22 ...wredny pan narobił bałaganu i se poszedł. Myślę, że nie znalazł nic do czego się można by przyczepić, to się poskarżył, że nie dostał kawy . Ja bym nie mogła pracować jako kontroler Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green.amber Re: Dziś była kontrola... 05.01.23, 21:49 częstowanie kontrolera kawą mogłoby zostać poczytane za próbę korumpcji... chyba żeby to była jakaś wyjątkowo niedobra kawa to wtedy może nie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Dziś była kontrola... 05.01.23, 22:12 Wyszłam z założenia, że przyszedł pracować, a nie kawę pić. Odpowiedz Link
green.amber Re: Dziś była kontrola... 06.01.23, 13:40 a spragniony szybciej wyjdzie, pewnie słusznie Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: Dziś była kontrola... 20.02.23, 09:50 Trzeba wpuszczać kontrolerów tylko w krawacie. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Dziś była kontrola... 05.01.23, 22:00 Mogłaby Szarlotta. Gdyby życie do tego zmusiło. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Dziś była kontrola... 05.01.23, 22:13 Raczej nie, nie sądzę, żeby życie mnie aż tak bardzo zmusiło. Kontrolera dopisałam do listy zawodów, które nie są dla mnie przeznaczone. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Dziś była kontrola... 06.01.23, 09:33 Ostatnio w moim pegieerze pan z pipu przyczepił się o to, że w serwerowni jest zimno. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Dziś była kontrola... 06.01.23, 11:50 To se miał grubszy sweter ubrać. Odpowiedz Link
obrotowy istotnie, wredny zawod. 20.02.23, 16:06 szarlotka_ja napisała: > Ja bym nie mogła pracować jako kontroler istotnie, wredny zawod. tez sie zastanawialem - kto sie na taki (zawod) pisze ? odpowiedz jest tylko jedna: - wygodniacy. w tym zawodzie za nic sie nie odpowiada. jak sie cos "wykryje" - to dobrze. jak nie... - to trudno... (premii nie ma) Odpowiedz Link
friend_of_women Re: istotnie, wredny zawod. 20.02.23, 17:06 obrotowy napisał: >tez sie zastanawialem - kto sie na taki (zawod) pisze ? >odpowiedz jest tylko jedna: - wygodniacy. >w tym zawodzie za nic sie nie odpowiada. I tutaj się mylisz. Mam znajomego w UKS, zaje*ista wiedza, odpowiedzialność i dobre zarobki. Odpowiedz Link
obrotowy Re: istotnie, wredny zawod. 20.02.23, 18:15 friend_of_women napisał: > I tutaj się mylisz. Mam znajomego w UKS, zaje*ista wiedza, odpowiedzialność i dobre zarobki. nie myle sie. i nie neguje wiedzy. ta - z pewnoscia jest potrzebna. co nie zmienia sprawy, ze to wredny zawod i zadna odpowiedzialnosc (osobista) - a tylko wobec budzetu Panstwa. Odpowiedz Link
friend_of_women Re: istotnie, wredny zawod. 20.02.23, 20:19 obrotowy napisał: >co nie zmienia sprawy, ze to wredny zawod i zadna odpowiedzialnosc (osobista) ...inspektor wydaje decyzję i ponosi pełną odpowiedzialność firmując własnym nazwiskiem. (czyli osobistą) Odpowiedz Link
stasi1 Re: istotnie, wredny zawod. 20.02.23, 20:45 Nie do końca to jest prawda. Coraz się w mediach mówi że kontrola nałożyła jakieś kary , dostali po premii a później państwo musiało wypłacać odszkodowania. Premii nie może zabrać Odpowiedz Link
friend_of_women Re: istotnie, wredny zawod. 24.02.23, 09:00 Sam wiesz, że tam "gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą", przypadki pomyłek się zdarzają, ale są one sporadyczne. Odpowiedz Link
obrotowy Dziś była kontrol... - pisz poprawnie, charlotta. 24.02.23, 06:24 u mnie tez niedawno byla. Pan przyszedl sprawdzic , czy nie uzywam "na lewo" gazu (bo za male mialem zuzycie) przez grzecznosc - nie spuscilem mu opie*dolu. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Dziś była kontrol... - pisz poprawnie, charlo 05.03.23, 00:22 To u mnie byli tak za wodą, sprawdzić czy licznik działa Odpowiedz Link