Dodaj do ulubionych

Samotny wyjazd na wakacje

29.05.23, 11:42
Czy są tu single 40 plus którzy jeżdżą na samotne wakacje?
Nie mam w tym roku towarzystwa na wakacyjny wyjazd 5-7 dni nad polskim morzem. Mimo to nie chcę siedzieć w domu. Z drugiej strony mam spore obawy przed takim samotnym wyjazdem, zawsze widuję raczej pary, rodziny, grupki znajomych. Jakie Wy macie doświadczenia w tym temacie? Pytanie kieruję głownie do kobiet.
Obserwuj wątek
    • obrotowy Re: Samotny wyjazd na wakacje 29.05.23, 16:27
      milla7605 napisała:
      > Czy są tu single 40 plus którzy jeżdżą na samotne wakacje?
      > Nie mam w tym roku towarzystwa na wakacyjny wyjazd 5-7 dni nad polskim morzem.

jezdzilem przez kilka ladnych lat samotnie na tygodniowe wakacje - bo dla zwyklej higieny psychicznej trza sobie bylo dac odpoczac jakis czas od Slubnej.

raz jeden udalo mi sie spotkac nad tym morzem taka singelkie - like you

- wiec taka wyprawe serdecznie polecam smile
      • anirat Re: Samotny wyjazd na wakacje 29.05.23, 19:52
        Jeździłam i będę jeździć. Nawet lubie.
        • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 30.05.23, 14:25
          Jeździsz nad morze czy w góry?
          Nie czujesz się niekomfortowo gdy np nie ma kto ci popilnować rzeczy na plaży, albo sama siedzisz przy stoliku jedząc obiad czy pijąc kawę?
          • obrotowy Re: Samotny wyjazd na wakacje 30.05.23, 17:29
            milla7605 napisała:
            > Jeździsz nad morze czy w góry?
            > Nie czujesz się niekomfortowo gdy np nie ma kto ci popilnować rzeczy na plaży,
            > albo sama siedzisz przy stoliku jedząc obiad czy pijąc kawę?

a co jest w tym niekomfortowego ? - to tylko kwestia obyczajowosci (nazwijmy taka: - "malomiasteczkowa")

mezczyznie wypada - a kobiecie to nie ?

czym ryzykujesz ? - tym, ze ktos sie przysiadzie (powinien/powinna zapytac - czy wolno)

- zawsze mozesz odmowic.
            • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 30.05.23, 17:41
              No nie jest to fajne, gdy chcesz np popluskac się w wodzie i nie ma kto ci popilnować rzeczy osobistych.
              Poza tym samotna kobieta może nie do końca czuć się bezpiecznie.
              A samotne siedzenie przy stoliku to raczej chodziło o to czy nie czuje przykrości, że nie ma się do kogo odezwać,bo raczej rzadko się zdarza żeby ktoś do kogoś dosiadł, każdy trzyma się swojego towarzystwa.
    • searam Re: Samotny wyjazd na wakacje 30.05.23, 20:24
      Tu glos znad morza...: - Przyjezdzaj, przyjezdzaj..! Czeka cie mnostwo atrakcji...Nade wszystko rozwiejemy twoje obawy...wink
      Za twoje pieniadze.
      • obrotowy pisz cieplej :) 30.05.23, 23:43
        searam napisał:

> Tu glos znad morza...: - Przyjezdzaj, przyjezdzaj..!
        Czeka cie mnostwo atrakcji
        > Za twoje pieniadze.

pisz do kobiety cieplej smile
        - zostaw tu Twoje serce i pieniadze.
        - swoje cialo mozesz zabrac spowrotem do domu smile
    • baenzai Re: Samotny wyjazd na wakacje 02.06.23, 17:28
      Trochę off-top, ale nie do końca.

Zastanawiam się czy przepis o tych 14 dniach nieprzerwanego urlopu nie jest trochę anachroniczny i nieprzystosowany do dzisiejszych czasów. Skoro wielu ludzi i tak nigdzie nie wyjeżdża ani nie spędza czasu z rodziną czy partnerem (bo ich po prostu nie ma) to po co ich zmuszać do brania tego długiego urlopu? Może jakiś singiel wolałby np. wziąć sobie wolne we wszystkie poniedziałki od czerwca do sierpnia.
      • obrotowy Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.06.23, 17:14
        baenzai napisał:
        > Zastanawiam się czy przepis o tych 14 dniach nieprzerwanego urlopu nie jest tro
        > chę anachroniczny i nieprzystosowany do dzisiejszych czasów.

zapewne jest (anachroniczny) ale wielu pracodawcow chyba to rozumie i traktuje ten 14-to dniowy urlop jako prawo, a nie obowiazek pracownika.
        • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 10.06.23, 00:09
          U mnie trzeba wybrać 10 dni pod rząd (łącznie z sobotą i niedziela)żeby otrzymać tzw. wczasy pod gruszą. Nie są to duże pieniądze, ale szkoda żeby przepadly.
    • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 08.06.23, 11:46
      Czasami jeżdżą samotne kobiety. Ja sam nie jeżdżę.
      • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 10.06.23, 00:11
        Ciężko nawet znaleźć pokój dla 1 osoby w przystępnej cenie.
        • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 17.06.23, 20:04
          Pewnie będzie nałebka drożej niz dwuosobowy, to normalne
        • searam Re: Samotny wyjazd na wakacje 17.06.23, 21:57
          milla7605 napisała:

> Ciężko nawet znaleźć pokój dla 1 osoby w przystępnej cenie.

Kto pieniazki ma ten jedzie do Wieliczki. A kto pieniazkow nie ma, ten wpieprza sol z solniczki...wink
          • obrotowy wolisz lizac sciany ? 18.06.23, 17:21
            searam napisał:
            > Kto pieniazki ma ten jedzie do Wieliczki.
            A kto pieniazkow nie ma, ten wpieprza sol z solniczki...wink

Kto pieniadze ma - to woli lizac cos innego, niz sol ze sciany.
        • okruchlodu Re: Samotny wyjazd na wakacje 20.06.23, 19:50
          Są inne możliwości- hotele kapsułowy, sale zbiorowe (prawie każde schronisko i hostel ma taką opcję).
          • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 21.06.23, 08:28
            Szukam pokoju z łazienką w jakimś pensjonacie, willi czy domu wczasowym. Zazwyczaj są to pokoje 2osobowe i wtedy płacisz za cały pokój.
            Pokój z kimś obcym w hostelu albo z łazienką poza pokojem odpada (zdarza mi się w nocy korzystać z wc).
            • okruchlodu Re: Samotny wyjazd na wakacje 23.06.23, 20:42
              Niestety za takie wygody trzeba wiecej zapłacić. Swoją drogą przydałaby się jakaś baza miejsc noclegowych przyjazna podróżującym samotnie.
    • grzesiekgrzesiu Re: Samotny wyjazd na wakacje 11.06.23, 16:27
      Bede jechal z córką pod namiot za granicę, jeżeli jestes chetna to sie odezwij. Mam 41 lat
      • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 19.06.23, 22:14
        A po co jej gość z córką w namiocie? Do tego mało która osoba po 40 chciała byc na wakacjach w namiocie
        • kochamzapachfrezji Re: Samotny wyjazd na wakacje 22.06.23, 17:55
          Mnie dziś w szkole ksiądz namawiał na wyjazd pod namiotsmile Organizuje dla dzieci i przydałaby mu się opiekunka do pomocy. Zastanawiam się, miejsce ciekawe, ale te komary, choć nad morzem ich chyba nie ma.
          • obrotowy juz nieSamotny wyjazd na wakacje 23.06.23, 13:20
            kochamzapachfrezji napisała:
            Zastanawiam się, miejsce ciekawe, al
            > e te komary, choć nad morzem ich chyba nie ma.

nad morzem komarow nie ma - a jak xionc przystojny - to wal - jak w dym smile
          • okruchlodu Re: Samotny wyjazd na wakacje 23.06.23, 20:57
            Wyjazd jako opiekunka dla dziećmi to niestety bardziej obowiązki niż odpoczynek.
            • kochamzapachfrezji Re: Samotny wyjazd na wakacje 24.06.23, 17:55
              Masz rację, ale co roku jeżdżę, bo młodym się nie chce. Zazwyczaj opiekunowie to 50+. Mam na myśli Zielone Szkoły.
          • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 27.06.23, 13:11
            Ale pod namiot? Powiedz że to cię już nie kreci
    • okruchlodu Re: Samotny wyjazd na wakacje 20.06.23, 20:38
      Myślę, że to kwestia przełamania się. Dla mnie dużym problemem był każdy pierwszy raz. Nawet, gdy pierwszy raz sama wybrałam sie na jednodniowy wypad w górysmile. Później 'pierwszy z noclegiem'. I tak stopniowo wydłużam czas trwania i jeżdżę coraz to dalej. Za każdym razem musiałam jednak wyjść poza moja strefę komfortu. W tym roku rozważam pierwszy samotny wyjazd na dłużej i też będzie się to wiązać z przełamaniem kolejnej blokady. Kto wie może za 10 lat wreszcie pojadę w tą wymarzoną podróż dokoła świata 😉.

W samotnym podróżowaniu najbardziej lubię ten czas, kiedy mogę pobyć sam na sam ze swoimi myślami w miłych okolicznościach przyrody. Podelektować się jakimś miejscem.
      Najbardziej blokuje mnie lęk przed zagrożeniami, szczególnie jeśli mowa tu o podróżowaniu za granicę czy tereny, gdzie nie ma zbyt dużo turystów. Z drugiej strony nie można się znowu tak wszystkiego bać. Navigare necesse est!
      • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 29.06.23, 17:29
        Pewnie dla każdego tak jest. Pewnie samemu jest lepiej bo od nikogo się nie jest zależny . A czemu ty tak często sama jeździsz?
        • okruchlodu Re: Samotny wyjazd na wakacje 29.06.23, 23:33
          Nie często- z reguły jeżdżę z córką lub znajomymi. Córka mi jednak powoli wyrasta. Muszę się od niej zawczasu uniezależniaćsmile Poza tym nie podróżuje znowu tak często. 26 dni urlopu mnie w tym skutecznie ogranicza.

Na ostatni weekend z koleżankami musiałam umawiać się trzy miesiące wcześniej bo każdy ciągle coś miał (ja też).

Bliskie mi osoby mają też różne preferencje, budzety. Wola np. leniwy urlop na plaży a ja wolę chodzić, oni wola SPA na bogato, mnie wystarcza, żeby było miejsce do spania.

Nie mam też nikogo, kto lubi po górach. A jak lubią to głupio mi ciągnąć np. żonatego kumpla na wspólny wypad.

No i czasami potrzebuje. Odcięcie pomaga mi się zregenerować i ładować baterie.
          • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 02.07.23, 16:16
            26 dni urlopu to można wykorzystać na 5 razy, a jak tylko na weekendy to jeszcze więcej. Oczywiście jak jest dużo chętnych to trudno wybrać termin. Kiedyś znajomi cały autokar wynajmowali, ja do nich też później sie wpisałem.
            • kochamzapachfrezji Re: Samotny wyjazd na wakacje 02.07.23, 16:21
              Brat nas namawiał na Chorwację, ale obiecałam córce opiekę nad psem, też leci na Chorwację. W młodości jeździłam sama na wakacje np. do Paryża, Soczi, Przemyśla, w góry.
              • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 02.07.23, 17:31
                Oo to Ty odważna jesteś. A ja się waham czy nad polskie morze jechać sama. Tzn już się zdecydowałam, ale jakieś obawy mam.
                • kochamzapachfrezji Re: Samotny wyjazd na wakacje 02.07.23, 18:03
                  Nad Bałtykiem jest spokojnie. Niepotrzebnie się obawiasz. Byłam w ubiegłym roku i dwa lata temu w Łebie. Polecam też Półwysep Helski, szczególnie plażę w Kuźnicy. Nie ma tłumów.
                  • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 02.07.23, 22:46
                    Raczej nie obawiam się o bezpieczeństwo. Nocami nie będę chodzić, przed zmrokiem będę wracać na nocleg.
                    Najbardziej to się martwię o samotne posiłki.mam wykupiony nocleg ze śniadaniem. Z tego co widziałam na zdjęciach są tam tylko 4 osobowe stoliki, trochę niezręcznie dosiadać się np do pary lub rodziny...w barze, kawiarni też dziwnie siedzieć samej...
                    • kochamzapachfrezji Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.07.23, 13:56
                      Nie ma w tym nic dziwnego. To w Twojej głowie siedzi. W Watykanie sama weszłam do kawiarni i zamówiłam kawę. To samo w Wenecji. Daj spokój, ciesz się życiem i nie przejmuj się takimi wątpliwościami.Pewnie na śniadanie będzie szwedzki stół i nie wszyscy jednocześnie przychodzą. Baw się dobrze!
                      • kochamzapachfrezji Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.07.23, 14:00
                        Ja dziś wracałam od mamuśki przez las, 2 km z każdej strony do najbliższych zabudowań, znalazłam 4 grzyby, wylądowały w młodej kapuście. Nie bój się ludzi, bo przez takie podejście popadniesz w nerwicę lękową.
                      • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.07.23, 16:26
                        Tak wiem, że to siedzi w mojej głowie. Ale dużo przyjemniej jest zjeść śniadanie czy obiad w towarzystwie niż samemu. O wypiciu kawy nie wspomnę.
                        • obrotowy tak, to siedzi w Twoje jglowie. 03.07.23, 18:09
                          milla7605 napisała:

> Tak wiem, że to siedzi w mojej głowie.

- tak, to siedzi w Twojej jglowie.

Ale dużo przyjemniej jest zjeść śniadanie czy obiad w towarzystwie niż samemu.
                          O wypiciu kawy nie wspomnę.

tosz to oczywiste.
                          - ale jesli bedziesz ciagle o tym myslec - to Twoimi myslami - sama sobie popsujesz wakacje.

• kochamzapachfrezji Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.07.23, 21:16
                          Nie martw się na zapas, ja piję codziennie kawę w towarzystwie kota sąsiadasmile Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się masmile Jedź na wakacje, odpocznij, wyluzujsmile
                • obrotowy sama nad morzem to Ty nie bedziesz :) 02.07.23, 19:33
                  milla7605 napisała:
                  > Oo to Ty odważna jesteś. A ja się waham czy nad polskie morze jechać sama.

sama nad morzem to Ty nie bedziesz smile
                  raczej przeciwnie:
                  .
                  plus.dzienniklodzki.pl/nasz-drogi-wypoczynek-nad-polskim-baltykiem-ile-kosztuja-nas-wczasy-nad-morzem/ar/13324486
            • okruchlodu Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.07.23, 21:09
              stasi1 napisał:

> 26 dni urlopu to można wykorzystać na 5 razy, a jak tylko na weekendy to jeszcz
              > e więcej.

To powiedz to takiej Joannie Chamerze, Marii Garus, Anicie Diemanowicz czy innym fajnym dziewczynomsmile Czasami chciałoby się od życia więcej niż przeciętny Kowalski.
              • obrotowy probowac zawsze warto... 04.07.23, 16:10
                okruchlodu napisała:

Czasami chciałoby się od życia więcej niż przeciętny Kowalski.

probowac zawsze warto...

nawet jesli okaze sie, ze "chciec" - to nie znaczy "móc"

to ma sie przynajmniej spokojna swiadomosc, ze sie sprobowalo.
              • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 10.07.23, 07:28
                Nie mogę im powiedzieć bo ich nie znam
    • marcepanka313 Re: Samotny wyjazd na wakacje 29.06.23, 00:22
      Nie lubię, nie jeżdżę sama.
      • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 29.06.23, 21:00
        Raczej mało kto lubi jeździć samemu.
        Ale co zrobić jak nie ma się towarzystwa, bo jest się singlem? A ze znajomym ciężko się zgrać z różnych powodów. Siedzenie w domu przez cały urlop nie jest fajne, zwłaszcza jeśli mieszka się w małym mieście . Poza tym każdy potrzebuje odskoczni,trochę zmienić klimat, otoczenie.
        • marcepanka313 Re: Samotny wyjazd na wakacje 29.06.23, 22:03
          Odpowiedziałam po prostu na Twoje pytanie,nie jeżdżę. Powody są różne, kiedyś o nich pisałam.
          Kwestia wyboru, czy silniejsza jest potrzeba odpoczynku,mimo jakiegoś dyskomfortu czy dołowanie się widokiem par,rodzin,znajomych.
          Wszystko zależy od osoby. Mnie po prostu nigdy nie służyły samotne wyjazdy.
          • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 30.06.23, 08:24
            Ok, rozumiem.
            Widokiem rodzin aż tak się nie dołuję. Zwłaszcza jak widzę rozwrzeszczane dzieciaki wymuszające kolejne lody lub gofry, umęczonych rodziców nie mogących spokojnie poczytać czy zjeść posiłek.
            Widok par owszem trochę dołuje. Ale chęć zmiany otoczenia jest silniejsza.
            • marcepanka313 Re: Samotny wyjazd na wakacje 07.07.23, 09:00
              milla7605
              > Widokiem rodzin aż tak się nie dołuję. Zwłaszcza jak widzę rozwrzeszczane dziec
              > iaki wymuszające kolejne lody lub gofry, umęczonych rodziców nie mogących spoko
              > jnie poczytać czy zjeść posiłek.

Względnie rodzin,kłócących się o niepotrzebne zakupy,nie takie plany,czy inne sytuacje,które psują pobyt.

> Widok par owszem trochę dołuje. Ale chęć zmiany otoczenia jest silniejsza.

Kwestia potrzeb.
              Udanego.smile
    • ponteverde Re: Samotny wyjazd na wakacje 01.07.23, 21:00
      Ja nie jeżdżę sama, i nie będę jeździć. Nie wyrabiam psychicznie, okropnie mi się nudzi już po kilku godzinach. Trafiłam na fb, gdzie jest mnóstwo grup dla singli i organizowane są kółko jakieś wyjazdy, wydarzenia. Bezdzietni znajomi tydzień w tydzień gdzieś się włóczą. Aż zazdroszczę bo tyle nie mogę.
      Nie wiem skąd jesteś, ale możesz obejrzeć lokalne grupki, single wawa, single cośtam , na pewno się coś znajdzie smile a od tego już tylko krok do fajnych singlowych znajomości i wspólnych wakacji smile
      • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.07.23, 16:22
        Mieszkam w małej mieścinie i nie jeżdżę autem więc to mnie trochę ogranicza.
        Jakiś czas temu znalazłam stronę single relax i organizują wczasy dla singli, ale z tegorocznej oferty nie skorzystam, bo tam gdzie bym chciała jechać to nie pasuje mi termin (termin urlopu planuję już pod koniec stycznia i później ciężko coś przesunąć w okresie wakacyjnym).
        Kiedyś gdzieś trafiłam na grupę singli ale oni organizowali wyjazdy na narty, surfing itp.itd.
        Mnie interesuje głównie spokojne zwiedzanie, spacery brzegiem morza, niewysokie góry.
        • ponteverde Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.07.23, 19:39
          Mówią że chcący szuka sposobu , a nie chcący szuka powodu wink
          Jestem z południa polski , jestem na 3 grupach wyjazdowych dla singli - są lekkie górki i pagórki , ferraty dla zapaleńców, wyjazdy nad jeziorka na plażing, kajaki , planszówki, tańce , ogniska, rowery, zimą biegówki.
          Wyjazdy na 1-2-3-5 dni . Ochotnicy przyjeżdżają z mieścin, organizowane są wspólne transporty , tak że ... wink
        • niezapominajkazzy Re: Samotny wyjazd na wakacje 01.08.23, 20:33
          Hej, też nie mam z kim wybrać się na urlop. Preferuje podobny styl spędzania czasu, nie szukam towarzysza hałaśliwych singielek lecz kogoś normalnego. Odezwij się, może uda Nam się coś wspólnie zorganizować 🙂
          • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 03.08.23, 21:58
            Ja już po urlopie. Byłam tydzień sama nad Bałtykiem. Było całkiem ok.
            • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 05.08.23, 13:35
              Znaczy jak w przyszłym roku nie będziesz miała towarzystwa też tak pojedziesz?
              • milla7605 Re: Samotny wyjazd na wakacje 06.08.23, 21:29
                Raczej tak.
                • stasi1 Re: Samotny wyjazd na wakacje 07.08.23, 19:54
                  To fajnie że tak ci się podoba, ale miejmy nadzieję że jednak będziesz miała z kim pojechać
            • okruchlodu Re: Samotny wyjazd na wakacje 06.08.23, 12:11
              Ja jestem w trakcie samotnego urlopu i jest bosko!!! Kilka dni na rowerze a przeżyłam tyle przygód, że czuje się jakbym od pół roku podróżowała.
    • searam Re: Samotny wyjazd na wakacje 02.07.23, 00:06
      Kawal czasu temu proponowalem, ze zabiore kogos w podroz z Gd.ka na Dolny Slask wzdluz A-1 Zwiedzilem sporo niezwyklych miejsc i palacow. Bede sie wloczyl teraz na Pomorzu ogladal latarnie morskie i kurwidolek Mielno.
      Pytanie do kobiet..? Chyba tch stojacych przy drodze...wink Co za problem wyrwac sie sameu/ samej ?
      Potrzebny ktos do zmiany pampersow, czy co ? smile
      • obrotowy wyrwac ? 04.07.23, 17:27
        searam napisał:
        ) Co za problem wyrwac sie sameu/ samej ?

wyrwac sie samej ?
        - ale dokad i po cco ?

chyba, ze po sezonie - to juz tak.
        • searam Re: wyrwac ? 04.08.23, 17:54
          obrotowy napisał:

> searam napisał:
          > ) Co za problem wyrwac sie sameu/ samej ?
          > wyrwac sie samej ?
          > - ale dokad i po cco ?
          >
          > chyba, ze po sezonie - to juz tak.

Robisz plan, wrzucasz torbe to bagaznika i jedziesz...Mamy ciekawe tereny i krajobrazy. Chocby oglad sasiedztwa jezior i morza , widoki z istniejacych latarni morskich..Dolnoslaskie palace i zamki, kolorowe jeziorka, beskidzkie serpentyny Co jeszcze dodac, kurcze ? Mamy gory, morze, Kraine Tysiaca Jezior, niziny . Jedzenie jest za kazdym rogiem. Ludzie sa spoko.
          Po co..? Jestes np.w Zamosciu i niedaleko rynku znajdujesz kosciolek zbudowany rekami krzyzackich komturow z rozkazu polskiego krola po ich przegranej pod Grunwaldem...I po to sie jedzie. Zeby odkrywac.
        • taniarada Re: wyrwac ? 14.08.23, 06:33
          obrotowy napisał:

> searam napisał:
          > ) Co za problem wyrwac sie sameu/ samej ?
          >
          >
          > wyrwac sie samej ?
          > - ale dokad i po cco ?
          >
          > chyba, ze po sezonie - to juz tak.
          Gdzie zniknełeś Jasiu Obrotowy .Czyżby znowu ban ?
    • searam Re: Samotny wyjazd na wakacje 05.08.23, 22:39
      Kiedy jestes po jezdzie serpentynami w Ustrzykach, albo na Helu i spojrzysz na mape naszego pieknego kraju to powiesz sobie, ze warto bylo jechac, nawet samemu. Zwiedzic synangoge w Lesku i zamek Kmitow. Solinski zalew z ogromna tama, gdzie helikopter u podnoza wyglada jak zabawka, a pare kilometrow dalej zapore w Myczkowcach gdzie San leje sie tylko ciurkiem.Albe na Mazurach w reszlowskim zamku zobaczyc narzedzia tortur na ktorych widok skora cierpnie, Moze zamek w Rytrze , gdzie spory dziedziniec zakryto namiotem na potrzeby hotelu.Albo przesmyk, gdzie jezioro Jamno laczy sie z Baltykiem a wylot jest ufortyfikowany ogromnym falochronem niedaleko Mielna...Wlasnie tam bylem.
      Samotne wyjazdy bez celu ....nie ma sie czego obawiac o ile cel jest jasny dla pan czy dla panow.
      • baenzai Re: Samotny wyjazd na wakacje 06.08.23, 07:14
        searam napisał:

> Samotne wyjazdy bez celu ....nie ma sie czego obawiac o ile cel jest jasny dla
        > pan czy dla panow.

Wyjazdy bez celu, ale z jasnym celem? Wtf?

• searam Re: Samotny wyjazd na wakacje 12.08.23, 20:52
          baenzai napisał:

> searam napisał:
          >
          > > Samotne wyjazdy bez celu ....nie ma sie czego obawiac o ile cel jest jasn
          > y dla
          > > pan czy dla panow.
          >
          > Wyjazdy bez celu, ale z jasnym celem? Wtf?
          Wtf..? But why....? Zabraklo : " ......."
          Ale.
          Samotnie, czy nie : niezapomniany splyw Krutynia, gdzie plynie sie kajakiem przez l a s.
          Wlasnie zwiedzilem pomorskie latarnie morskie na wschod liczac od Kolobrzegu. To tez nadaje sie jako c e l dla samotnych wojazy., Jasne, ze we dwoje jest fajniej, ale Swiat nie czeka...
          Te pomysly na wakacje sa za darmo..wink Przeciez : My Samotni, wiec laczmy sie.smile
          • taniarada Re: Samotny wyjazd na wakacje 14.08.23, 06:32
            searam napisał:

> baenzai napisał:
            >
            > > searam napisał:
            > >

> Wtf..? But why....? Zabraklo : " ......."
            > Ale.
            > Samotnie, czy nie : niezapomniany splyw Krutynia, gdzie plynie sie kajakiem prz
            > ez l a s.
            > Wlasnie zwiedzilem pomorskie latarnie morskie na wschod liczac od Kolobrzegu.
            > To tez nadaje sie jako c e l dla samotnych wojazy., Jasne, ze we dwoje jest faj
            > niej, ale Swiat nie czeka...
            > Te pomysly na wakacje sa za darmo..wink Przeciez : My Samotni, wiec laczmy sie.:
            > )
            Z innymi facetami 🤣
    • searam Re: Samotny wyjazd na wakacje 20.08.23, 01:02
      Samotny wyjazd? W Bory Tucholskie...W Fojutowie mozna zobaczyc jak jedna rzeka przeplywy pod druga.W Bieszczadach mozna jechac drezyna pedalujac po torach kolejowych przez 40 kilometrow.
      A Trojmiescie....Nawet bedac samej/ samemu nudno nie bedzie. Prawda mile panie..? Niejednej tu serce zlamano...wink
      • baenzai Re: Samotny wyjazd na wakacje 20.08.23, 11:41
        searam napisał:

> A Trojmiescie....Nawet bedac samej/ samemu nudno nie bedzie.

Będzie. No chyba, że ktoś nigdy wcześniej nie był w Trójmieście i wszystko tam będzie dla niego nowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka