grzesiek745
03.09.10, 05:44
Cześć, jestem trochę zdesperowany sprawą a do dermatologa muszę czekać 2 miesiące. Od paru tygodni wyskakują mi ślady po pogryzieniach (niżej zdjęcia), czytałem, że to mogą być pluskwy lub pająki. Strasznie swędzi, drapię się pół nocy. Najpierw problem swędzenia miała moja partnerka (ale nie miała takich krost tylko samą reakcję alergiczną - jakby małe bąble spod skóry na rękach i nogach), dostała leki przeciw alergii i jakoś jej przeszło. Śpimy czasami razem u niej i wciąż jest tak: mnie w nocy coś swędzi, mam wrażenie, że pojawiają się kolejne małe pogryzienia, ją już nie, te same swędzą od dawna. Pogryzienia na nogach, rękach, trochę brzuch (tu inna reakcja). Dodatkowo dziś rano po kąpieli wyskoczyła mi na rękach wzdłuż żył wysypka, zniknęła po pół godziny. Spsikałem oba mieszkania raidem max, ale na razie bez rezultatu. W krostkach są jakby małe ciemne czarnawe punkciki, jakby owad coś wstrzykiwał. Gdy to wyciskam leje się osocze (bezbarwna substancja) i potem troszkę krwi. Trochę już rozdrapałem te krosty. I druga sprawa - czasami zdarza mi się wyciskać takie coś jak na kolejnych zdjęciach - nie wiem, czy to może jakieś larwy jakiegoś owada? Bardzo bym prosił o pomoc:
noga - swędzące, rozdrapywane miejsca
wysypka na brzuchu - ugryzienie jak bąbel
wysypka i ugryzienie nad kolanem
ręka
A takie coś wycisnąłem ze skóry nad pośladkiem
drugie zdjęcie tego czegoś
Jeśli ktoś z was wie, co to za objawy, proszę o informację. Już sam nie wiem, czy to tylko alergia, czy jakiś owad.