Dodaj do ulubionych

czy to może być uczulenie???

22.03.13, 19:30
witam wszystkich serdecznie smile zakładam nowy wątek, ponieważ mam dość spory i cuchnący problem sad kilka tygodni temu, kupiłam sobie nową pościel, taką wełnianą i jakoś z tym zbiegło się dziwne zachowanie mojej Aichy uncertain oczywiście obydwie dziewczynki śpią ze mną, niestety co jakiś czas Aicha w nocy wymiotuje żółcią. Z początku myślałyśmy, że może jak się obydwie bawią, ciągną za włosy, nałykała się swoich i Lenki kłaczków i odszlamia się jak kot. W końcu nie miała żadnych problemów zdrowotnych, a wet zawsze mówiła że to okaz zdrowia.... obciełam jej sumiaste wąsiska i było lepiej... ale tylko jedną noc sad w następną noc załatwiła mi kołdrę crying ale jak np zasypia i zostaje na noc w łóżku u moich rodziców, gdzie nie mają wełnianego materaca ani pościeli, to nie ma żadnych problemów i ich pościel jest czysta... Tylko że nigdy nie słyszałam, żeby shih tzu było uczulone na wełnę... czy może ktoś z Was coś słyszał? a może macie jakieś rady dla mnie? bo nie wiem co robić... mała śpi ze mną prawie od 2 lat, ale teraz nie chcę co 3 dzień oddawać pościeli do pralni chemicznej uncertain prosimy o jakąkolwiek pomoc i sugestie...
pozdrawiamy
/Kami, Aicha, Selena/
Obserwuj wątek
    • nikjar Re: czy to może być uczulenie??? 22.03.13, 19:53
      shih tzu mam od miesiaca dopiero ale wczesniej mialam psy (różne) i nigdy sie nie spotkałam z uczuleniem takim(a też mam pościel w jednym łóżku wełnianą) ,natomiast u ludzi i owszem słyszalam o takich przypadkach....nic więcej na ten temat nie napiszę ,bo pojecia nie mamsmile
    • malgokasp59 Re: czy to może być uczulenie??? 22.03.13, 20:21
      Też mam pościel wełniana , taka pod która powinno się spać na " golaska" i bez powleczenia. Ja śpię w koszulce i w powleczonej pościeli - bo to ja mam na nią alergie . Sunia śpi i nic jej nie jest .
      Nie spotkałam się z takim problemem , ale moja wet mówi że psinki noga mieć przeróżne alergie , na różne rzeczy, także na roztocza, kurz itp.
    • an3czka2 Re: czy to może być uczulenie??? 22.03.13, 20:40
      Kami myślę że może to być alergia na wełnę, ale i na roztocza itd. Alergia występuje podobnie jak u ludzi, więc to możliwe iż psinka jest uczulona na wełnę owczą. Jest w necie parę artykułów o tym. Moja Lila jest alergiczka pokarmową, więc wiem że to jest problem i musi to określić weterynarz. U mojej stwierdził to dopiero dermatolog. Może odstaw pościel w niedostępne miejsce dla malej i zobaczysz co będzie się działo, czy ustąpią objawy. Powinnaś też skonsultować to z wetem.
      Pozdrawiam Ania.
      • kami_aicha Re: czy to może być uczulenie??? 22.03.13, 21:09
        no właśnie sprawdzamy to i dlatego Aicha sypia teraz z rodzicami, i oni mają czystą pościel... niestety psiaki uwielbiają nawet w ciągu dnia przychodzić i kłaść się na moją pościel uncertain w ciągu dnia zakrywam łóżko kocykiem, ale są na tyle mądre, że przy poduszce odkrywają kocyk żeby się położyć na kołdrę...
        • 9czarna Re: czy to może być uczulenie??? 23.03.13, 08:42
          Wełna moze uczulac,najlepiej odesparowac psiaki od nowej kołdry i zobaczyc czy wymioty ustana a jak nie to przyczyny trzeba bedzie szkac gdzie indziej. Pozdrawiamwink
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka