Dodaj do ulubionych

Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierzaka??

04.11.13, 06:14
Witam,
widzialam juz wiele wątkow podobnych - ale to nie to samo...Bardzo to skrócę. Mój 8 letni syn ma wiele alergii i alergiczny nieżyt nosa, odczuwa tez czasem lekkie dusznosci (astmy nie zdiagnozowano) -alergeny to brzoza, pokrzywa, olcha, leszczyna, zyto, komosa, tymotka, trawy, roztocza, siersc zwierząt w tym KOTY. W tym roku doszły również alergie pokarmowe - mleko, seler, kukurydza inne - a więc zakres alergenów nam się poszerza. Odczulam go aktualnie na roztocza ale problem kotów jest - mamy dwie kotki brytyjskie w domu. BARDZO CHCIALAM odczulac go na siersc zwierząt - ale lekarze ostrzegają - mozemy zwiekszajac stężenie alergenów o kolejne doprowadzic do astmy...Gdyby o mnie chodzilo - zaczęłbym odczulanie siebie, ale to moje dziecko i moja odpowiedzialnosc za jego zdrowie. Bardzo proszę o porady - zwłaszcza od alergików, którzy rowniez mają w pakiecie tak wiele czynnikow. Oddac koty? Są czlonkowie rodziny...a z drugiej strony mysl o tym, że mogę doprowadzic do choroby ciągle kołacze mi się w głowie. Wierzyć lekarzom? Kazdy ma inny punkt widzenia...
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 04.11.13, 14:24
      Oddaj koty w dobre ręce i wywal z domu firanki, obrusy, dywany, narzuty, kwiatki doniczkowe, zmywaj podłogę na mokro, odstaw wszelkie uczulające pokarmy. Mówi Ci to dożywotni alergik.
    • panimigdalowa Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 03.12.13, 11:01
      lepiej zrobisz jak oddasz koty w dobre ręce. Nie ma sensu narażać małego na nieprzyjemne dolegliwości, bo i bez tego musi się zmagać z wieloma alergenami. Właśnie wyczytałam, że w sezonie zimowym mocniej odczuwa się uczulenie na zwierzęta, podsyłam link do tego tekstu www.odetchnijspokojnie.pl/inne-zagrozenia/
    • karolina33331 Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 03.12.13, 11:37
      Kto jest wazniejszy dla Ciebie Twój syn czy koty.Oddaj zwierzaki i nawet się nie zastanawiaj. Kiedy byłam małym dzieckiem moi rodzice nie oddali zwięrząt i dzisiaj mam astmę i reaguję na zwięrzęta potwornie. Moje dzieci nie są uczulone na zwięrzęta a mimo to nie zamierzam w domu trzymać żadnych zwięrząt. Takie są też zalecenia alergologów-alergicy nie mogą trzymać żadnych, powtarzam żadnych zwierząt w mieszkaniu!
    • hanecka24 Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 04.12.13, 15:15
      Lepiej rozstać się z kotami, skoro powodują reakcje alergiczne albo chociaż znaleźć dla nich dom zastępczy na czas odczulania 14 letniego syna. Mój syn też jest alergikiem i szukam różnych rozwiązań, żeby się nie męczył. Niedawno farmaceutka poleciła nam wodę morską do oczyszczania śluzówki małego z alergenów. Czasami przychodzą takie dni, że Krzyś ma bardzo duży katar i wtedy aplikuję mu sterimar mn. To w 100% naturalny specyfik. Zadziałało kilka razy i mam zaufanie do tego.
    • fionka21 Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 04.12.13, 15:41
      Po porządnej kuracji przeciw parazytom alergicy zdrowieją!

www.macierz.org.pl/artykuly/zdrowie/robaki_jelitowe_lamblia_astma_alergie.html
    • flame-and-again Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 12.08.14, 23:50
      Miałam mnóstwo alergii, odczulanie na roztocza kurzu domowego, nie oddaliśmy psa.
      Nie zaszkodziło mi. Trochę był problem, jak od niego odwykłam przez nieobecności.
      Ale nie polecę tego z ręką na sercu, alergologiem nie jestem, akurat mam szczęście, bo alergie mi się złagodziły z wiekiem (teraz źle reaguję na śliniące się psy i koty, z niedużym szorstkowłosym pieskiem mogłabym prawdopodobnie mieszkać pod jednym dachem co najmniej kilka dni)
    • szadoka Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 13.08.14, 09:50
      Tak jak piszesz, koty to członkowie rodziny. Ja też mam dziecko i zwierzaki i moje sierście są u nas ta takich samych prawach co reszta domowników.
      Spróbuj odczulania. Koty zawsze zdążysz oddać. Wiem co mówie. Kiedyś oddałam swoją ukochaną kotkę syjamską bo lekarz mnie wystraszył astmą. Do dziś żałuję. Alergię mam nadal i nie wyobrażam sobie, że miałabym oddać mojego kota albo psa.
    • minerwamcg Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 14.08.14, 14:01
      Jeżeli decydujesz się na oddanie zwierzaków, to zdajesz sobie oczywiście sprawę, że musisz też również "oddać" wszystkie tapicerowane meble, dywany, zasłony, każdy kawałek szmaty, który nie da się wyprać i wyprasować gorącym żelazkiem, no i oczywiście zmienić tapety? Bo pozostałości po kotach są wszędzie.
      Lepiej spróbuj odczulania.
    • wispipik.0 Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 15.08.14, 17:27
      Link do postu na Gazeza.pl - eDziecko
      Re: jak wyleczyłam Zuziesmile
      (Drugi wiersz postu).
    • Gość: x lepiej oddaj syna! IP: *.hsi04.unitymediagroup.de 16.08.14, 12:14
      Masz dopiero 34 lata, mozesz urodzic zdrowe dziecko, bez alergii!
      • minniemouse Re: lepiej oddaj syna! 17.08.14, 13:16
        najpierw dowiedz sie jak pielegnowac koty majac w domu alergika:
        kot z alergikiem

i bez przesady z tym kapaniem kota 2-3 razy w tygodniu - przeciez i kot sie wscieknie, i wlasciciel.
        wystarczy kota codziennie przecierac mokra rekawica - dokladnie ze sliny.
        meble takie jak kanapy, sofy, fotele - przykrywac kocykami i raz na dwa trzy dni prac.

poza tym regularne odczulanie.

Minnie
    • mania545 Re: Mnóstwo alergii i koniecznosc oddania zwierza 27.10.15, 16:57
      nie mozna tak po prostu oddac obcej osobie ukochanego zwierzaka ktory tez jest przywiazany do rodziny.. latwo powiedziec zeby oddac kota ale to nie takie proste. rozumie, zdrowie dziecka wazniejsze ale warto sprobowac innech metod. na alergeny zwierzece, kurz i inne alergeny z powietrza pomagaja oczyszczacze powietrza. rozwiaze to problem nie tylko z sierscia ale innymi zanieczyszczeniami, dziecka nie dopuscic do bezposredniego kontaktu z kotami i powinno byc lepiej

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka