Dodaj do ulubionych

Chrząkanie u dziecka

03.06.14, 07:23
Mam problem z dzieckiem,które od dwóch tygodni chrząka.po wystaniu spokój,zaczyna sie po zjedzeniu śniadania,najpierw suchy kaszel i chrząkanie.wprzedszkolu nie ma tych objawów w innych miejscach tez nie.po południu w domu i wieczorem chrząka co 2minuty.popołożeniu sie do łóżka w pozycji leżącej objawy ustępują.dziecko po 6 tygodniowym zakończonym braniu monili na robaki i Ciny na grzyby,bierze homeo na roztocza kurzu domowego.poleccie homeo na te dolegliwość.zdomowych sposobów nic nie pomaga.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Chrząkanie u dziecka 03.06.14, 13:50
      Kto przepisał leki homeopatyczne na inne dolegliwości?
      Informacje, które podałaś nie są wystarczające dla dobrania leku. Lek homeopatyczny dobiera sie na podstawie objawów chorobowych po przeprowadzeniu wywiadu homeopatycznego.
      Skoro ktoś juz zalecał leki homeopatyczne to powinnaś sie tam udać ponownie.
      • moni26czka-onlineonline Re: Chrząkanie u dziecka 03.06.14, 15:35
        Leki wcześniejsze przepisał homeopata z którym nie mogę obecnie nawiązać kontaktu.wiem,że to najlepsze wyjscie z tej sytuacji,aczkolwiek myślę,ze ktoś doradzi mi .
        • akownik Re: Chrząkanie u dziecka 03.06.14, 16:41
          Żeby coś doradzić trzeba najpierw przeprowadzić wywiad homeopatyczny, poznać objawy chorobowe Twojego dziecka. Homeopatia nie leczy osobno robaków, osobno chrząkania....
          • moni26czka-onlineonline Re: Chrząkanie u dziecka 04.06.14, 16:49
            Dziękuje.jutro będę konsultowała to z homeopatą.
            • akownik Re: Chrząkanie u dziecka 04.06.14, 17:02
              To bardzo dobrze. Pamiętaj tylko, że homeopata musi dobrać lek uwzgledniając wszystkie objawy chorobowe. Jeśli daje coś osobno z powodu robaków, a osobno z powodu chrząkania, to pewnie nie jest to homeopata.
    • antreja Re: Chrząkanie u dziecka 04.06.14, 19:46
      Cześć, też to przerabiałam z moim synem. Miał stwierdzoną alergię wziewną. Alergolog stwierdził, że jest duże ryzyko rozwinięcia się astmy i rozpisał mu na stałe sterydy. Wtedy postanowiłam spróbować homeopatii.Po 3 miesiącach leczenia homeopatycznego zaczęło się chrząkanie. Czasem bez przyczyny, czasem po śmiechu, czasem po wysiłku, czasem pod wpływem stresu. Nie chrząkał tylko przez sen. Trwało to chyba ponad miesiąc. Przestałam na to zwracać uwagę, żeby go nie stresować. Poszłam do laryngologa, który nie stwierdził nic niepokojącego. No i w końcu przestał chrząkać. Głowa do góry. Przetrzymasz. Może w ten sposób oczyszcza drogi oddechowe... Pojęcia nie mam.
    • moni26czka Re: Chrząkanie u dziecka 04.06.14, 21:20
      Jeśli u mnie tez by sie sprawdziło,byłabym spokojna.rzeczywiscie po długim stosowaniu homeo wreszcie coś drgnęło.pozdrawiam.
      • antreja Re: Chrząkanie u dziecka 05.06.14, 15:49
        Z moim synem było podobnie. Przez dwa pierwsze miesiące przyjmowania kulek nie działo się absolutnie nic. Potem była infekcja z katarem, który we wszystkich kolorach tęczy schodził trzy tygodnie. Na końcu był śliczny, przezroczysty. Dawno takiego nie widziałam u swojego dzieckasmile Potem pojawiło się to chrząkanie...

Generalnie od czasu do czasu (jeśli mogę tak powiedzieć) "wraca jakaś sprawa z przeszłości", ale wszystko udaje się wyprostować granulkami. Tak było z zapaleniem pęcherza, bólami brzuszka, katarami, kaszelkami - te w cudowny sposób zaczęły zmieniać się z suchych w mokre. Przed nami jeszcze daleka droga. Ale bywam dobrej myśli. Czego i Tobie życzę. Gorąco pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka