jataktotak
28.02.16, 18:41
Witam. Już kiedyś pisałam o moim problemie ale nadal nie ma rozwiązania. Od prawie roku mam uczulenie wokół oczu, które w styczniu się znacząco nasiliło (czerwone place, piekące i opuchnięte). Byłam u kilku lekarzy (w tym u alergologa) ale zakończyło się na maściach i radach typu- eliminacji alergenu. Alergia zawsze powracała (zauważyłam jednak, że po niektórych kremach czy kosmetykach bardziej się nasila. Doszło do tego, że nie używałam prawie nic i wstydziłam się wyjść z domu

W końcu zdobyłam receptę na TRUE TEST. Pomyślałam, że to uratuje mi życie i w końcu dowiem się co mnie uczula. No cóż. Wykonałam test ale ku mojemu ogromnemu rozczarowaniu nic nie wyszło. Tzn. nie było zaczerwienień, bąbli ani nic;/ Czyli żadna substancja nie uczuliła mnie;/ Teraz znowu jestem na skraju załamania. Nie wiem co zrobić. Okolice oczu są podrażnione mimo, że nie smaruje się niczym (po kosmetykach, kremach nasila się). Jedynie zwykły krem Nivea nie powoduje większych szkód;/ Nawet olej arganowy czy inny polecany podczas alergii mi nie służy. Co robić? Nie dość, że nie mogę używać kremów itd to jeszcze nie umaluje się;/ Pomocy. Jestem bezsilna.