Dodaj do ulubionych

Czy uczulenie na penicylinę może minąc?

17.09.05, 14:51
Czy uczulenie na penicylinę może minąc? Kiedyś byłam uczulona na penicylinę,
w związku z tym nie mogłam przyjmowac niektórych leków. Jednak gdy chciałam
sprawdzic, czy jestem teraz uczulona, lekarz powiedział mi że to jest teraz
niewykonalne w zwykłym gabinecie lekarskim i przepisał mi lek Augmentin - na
swoją odpowiedzialnośc.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 17.09.05, 15:12
      zrob test!
      czasmi reakcja alergiczna na lek to tylko kwestia minut...
      • klarisa2 Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 17.09.05, 15:26
        Tak, ale gdzie można zrobic taki test?
        • mytany.m Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 17.09.05, 15:39
          Czy uczulenie na penicyline moze minac? Nie.
          • klarisa2 Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 17.09.05, 15:49
            A czy za taki test sie płaci? Jeśli tak to ile?
            • efari20 Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 19.04.14, 20:09
              Podpinam się do pytania : gdzie można sprawdzić czy jest się uczulonym na penicylinę ??? (tak samo gdy byłam dzieckiem spuchłam od penicyliny) teraz minęło 30lat i nadal nie wiem czy mam uczulenie i czy mogę brać antybiotyk z penicyliną , a może uczulenie przeszło możliwe ??
              Dostałam od lekarza antybiotyk "Syntarpen" w składzie jest KLOKSACYLINA , która należy do grupy penicylin półsyntetycznych i co mam zrobić ?

Po drugie : Lek ten zapisano mi na Gronkowca złocistego - staphylococcus aureus i który według antybiagramu jest oznaczony jako WRAŻLIWY , zresztą jak i na pozostałe/wszystkie inne antybiotyki jestem wrażliwa, więc co zrobić ? jest to taki "wredny" szczep , co robić , czym leczyć ??

Może ktoś miał podobną sytuacje i podpowie ?? proszę !
    • jematkajakichmalo Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 20.04.14, 21:13
      Mi minelo. Tez jako dziecko bylam bardzo uczulona na penicyline, a takze inne leki i tysiac roznych rzeczy (glownie alergie pokarmowe). W ktoryms momencie (obstawiam okres dojrzewania???) wszystko przeszlo. Od kilkunastu lat mam spokoj, jedyna rzecza, ktora mnie uczula jest pokrzywa smile
    • prozakluzak Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 21.04.14, 18:11
      Udaj się do poradni alergologicznej. Skoro jesteś uczulona na penicylinę musisz uważać na wszystkie leki pochodne penicylin.
      • efari20 Re: Czy uczulenie na penicylinę może minąc? 22.04.14, 11:25
        Tak też zrobiłam ,lepiej się wstrzymać ,czekam na wizytę u alergologa, wtedy wszystko powinno być jasne.
        * tylko czym teraz się leczyć w przypadku tego gronkowca jeśli jestem na wszystko wrażliwa ?

Dziękuje i pozdrawiam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka