Dodaj do ulubionych

Urządzenie podobne do Thermomixa????

02.10.11, 19:18
Hej, zachorowałam na urządzenie kuchenne Thermomix, ktory ma moja szwagierka. Cena jednak powala. Czy sa na rynku konkurencyjne artykuly?

Najbardziej zalezy mi na mieleniu (cukier w puder, orzechy na pyłek), podgrzewaniu i gotowaniu, siekaniu, wadze w urządzeniu.
Te funkcje nie sa warte ceny urządzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: x wszystkie urządzenia pojedynczo IP: *.unitymediagroup.de 02.10.11, 19:24
      są konkurencyjne!
      Thermomix kup sobie na starość, gdy nie będziesz mogła już gryźć ;)
      • ania_m66 Re: wszystkie urządzenia pojedynczo 02.10.11, 21:00
        zapamietaj raz na zawsze, ze kazde bez wyjatku urzadzenie "do wszystkiego" jest do niczego.
        w thermomixie nie zmielisz zboza, ani kawy, a jedynie rozdrobnisz, a to duza roznica. mlynek dziala innaczej, bo ma zarna, thermomix ma roze.
        kazda, nawet najtansza waga elektroniczna ma funkcje tarowania, wiec nie musisz bawic sie w wyzsza matematyke odwazajac kilka skladnikow pod rzad.
        poza tym od czasu, kiedy w mojej skonczyly sie baterie, zauwazylam, ze mozna sie kompletnie obyc bez tego urzadzenia. baterie dawno kupione, a waga dalej kurzy sie w kacie.
        wiekszosci potraw w ustrojstwie nie ugotujesz, bo ma pojemnosc troszeczke ponad litr. niech bedzie poltora. no chyba, ze zywisz sie glownie budyniem i zupa typu "mrozonka, woda, kostka rosolowa, serek topiony". wtedy oczywiscie thermomix jest czyms dla ciebie.
        ogolnie polecam jak iks dobry garnek z powloka do ktorej nic nie przywiera, wage, markowy mikser i mlynek do zboza. wyjdzie przynajmniej 8x taniej i sprzet bedzie o klase lepszy.
        cukier puder dostaniesz w kazdym sklepie spozywczym na calym swiecie. orzechy zmieli ci na pylek np mikser brauna, za co zareczam, bo sama takowy posiadam.
        • Gość: jagoda Re: wszystkie urządzenia pojedynczo IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 22:58
          Ależ thermomix ma możliwość tarowania.
          • kosmopolitesiorbut Re:Tia... Tera tara... 03.10.11, 00:41
            Polska odpowiedź na japońskie Atari...
            • Gość: jagoda Re:Tia... Tera tara... IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 18:51
              A tak konkretnie?
        • realjaponka Nie zgadzam sie 03.10.11, 17:04
          Ale ja mam thermomixa na probe, uzywanego. I go uwielbiam. Mnostwo rzeczy w nim robie i uzywam przynajmniej raz dziennie, a z reguly do obiadu i sniadania (serki, nutella wlasna, bulki itp.). Pojemnosc wystarczy dla 2 osob, ktore duzo jedza, ten pojemnik to zludzenie optyczne, naprawde jak robilam obiad to na 2 dni starczylo.
          • mhr2 jestes zadowolona, wiec co 03.10.11, 17:09
            realjaponka napisała:

> Ale ja mam thermomixa na probe, uzywanego. I go uwielbiam. Mnostwo rzeczy w nim
            > robie i uzywam przynajmniej raz dziennie, a z reguly do obiadu i sniadania (se
            > rki, nutella wlasna, bulki itp.). Pojemnosc wystarczy dla 2 osob, ktore duzo je
            > dza, ten pojemnik to zludzenie optyczne, naprawde jak robilam obiad to na 2 dni
            > starczylo.
            • realjaponka Re: jestes zadowolona, wiec co 03.10.11, 17:15
              Wiec to, ze musze go oddac, albo kupic nowego za 3900 zł
              Pytam, bo moze jest jakis zastepczy, innej firmy za np. 2000 zł, nie wierze, ze części w nim są warte wiecej niż 500 zł
              • marciasek teściowa tez była zachwycona 10.10.11, 01:38
                kupiła, po roku jej się znudziło upierdliwe mycie noży i ustrojstwo stoi bezczynnie. i tylko teść od czasu do czasu irytuje się na wspomnienie ceny...
                • Gość: ewa Re: teściowa tez była zachwycona IP: *.play-internet.pl 07.06.17, 18:41
                  znudziło jej się mycie noży... a mycie fury garów jej się nie nudzi ? patelnia rondelek gęsiarka ...w TM myje się tylko jedno naczynie a nie stos
        • realjaponka Re: wszystkie urządzenia pojedynczo 03.10.11, 17:06
          Jaki to mikser brauna? Ktory model?
          • pietnacha40 Re: wszystkie urządzenia pojedynczo 03.10.11, 20:02
            Mamy w domu od ponad dziesięciu lat. Żaden mikser tyle nie wytrzymał - to na pewno plus. Idealny do maku,szybkich zupek krem,ciast . Kiedyś jeszcze robiliśmy sporo past na bazie twarożku,teraz więcej stoi niewykorzystany . Fajna zabawka ,ale nie jest warta tej ceny .
            • realjaponka Re: wszystkie urządzenia pojedynczo 04.10.11, 21:25
              Tez tak uwazam, ze cena jest nieadekwatna, dlatego pytam na forum, czy ktos zna "podróbkę" lub cos podobnego? Zaden Chinczyk jeszcze nie podpatrzyl pomyslu ;P
              • linn_linn Re: ciekawostki 05.10.11, 12:17
                Interesowalam sie kiedys tematem kuchennych kombajnow. Nie mam pod reka linkow: we Wloszech jest chyba nawet cos identycznego jak Thermomix / ktory zreszta Wlosi znaja jako Bimby /. Nie pamietam nazwy. Czesto niestety cena jest niewiele nizsza. Zwykle nie maja wagi, na parze gotuja chyba wszystkie.
                Ciekawostki:
                Hotmix Pro i Hotmic Twin:
                www.hotmix.it/products.html
                Chef O Matic 3000 / ciekawostka, ale nie ma np. wagi /
                www.giordanoshop.com/product_info.php/products_id/11399
                100 cuochi / 100 kucharzy / identyczny chyba jak ten wyzej: kosztuje chyba 100 euro.
                www.100cuochi.it/ tez bez wagi
                Podobnych do tych ostatnich jest zreszta mnostwo. Pewnie podobnie jak maszyn do chleba: powstaja w Azji w jednym miejscu pod roznymi nazwami i z roznym designem.

• mhr2 ten inny, nie na tej stronie 05.10.11, 13:17
            realjaponka napisała:

> Jaki to mikser brauna? Ktory model?
    • jagoda85 Re:Tia... Tera tara... 05.10.11, 12:26
      Tutaj masz informację na temat wagi i tarowania
      thermomix.vorwerk.com/pl/thermomix/funkcje/
    • jagoda85 Re:Tia... Tera tara... 11.10.11, 12:23
      No fajnie, chyba spałam jak to czytałam, bo zobaczyłam, że jesteś 2 razy starszy ode mnie, dobre to hahahha. Pozdrawiam.
    • linn_linn Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 23.10.11, 15:06
      Istnieje cos podobnego dla dzieci:
      www.chiccodelonghiandme.com/it/babymeal_caratteristiche.asp
      Cena okolo 250 euro.
      • mhr2 tylko wstawic na strone zabawek, 23.10.11, 16:49
        linn_linn napisała:

> Istnieje cos podobnego dla dzieci:

• linn_linn Re: to nie jest zabawka 23.10.11, 19:25
          Jego miejsce jest w kuchni.
    • ania_m66 jaaasne, wszyscy ci ierzymy 09.11.13, 13:30
      nie wiem, czy znajdzie sie choc jeden debil, ktory da sie naciagnac na oszustwa trolli reklamowych.
      btw, speedcook to naprawde taurus my cook produkowany w hiszpanii.
      za zaklejenie nazwy oryginalnej nalepka "speedcook" dystrybutor polski dowala do ceny hiszpanskiej - bagatela - 600 (szescset!) euro.

Gość portalu: Mila napisał(a):

> Witam wszystkich,
      >
      > Kilka lat temu stanęłam przed wyborem urządzenia, z thermomixem wygrał speedcoo
      > k - moim zdanie lepszy jakościowo i o połowę tańszy.
      >
      > Polecam dystrybutora pod adresem mail: speedcook.info@o2.pl odpowie na wszystki
      > e pytania i ma ponoć najlepszą cenę w Polsce.
      >
      > Pozdrawiam,
      • linn_linn Re: Taurus My Cook 11.11.13, 08:10
        To ile wynosi ta hiszpanska? Ja znalalam ok. 800 euro.
        economia.elpais.com/economia/2013/09/13/actualidad/1379101629_397112.html
      • Gość: ewa Re: jaaasne, wszyscy ci ierzymy IP: *.play-internet.pl 07.06.17, 18:42
        speedcook lepszy jakościowo?! ha ha ha dobre
    • Gość: Maupa Nebeska Re: Urządzenie Kuchenne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 21:14
      "dystrybutor" drogiego sprzętu i darmowa skrzynka mailowa na tlenie... dobre i mega zachęcające :D

Moja mama ma TM akurat, i o ile ona sobie baaardzo chwali, ja uważam, że to zabawka, która po pierwsze: w Niemczech do kupienia za mniej niż połowę polskiej ceny [u producenta, czy jakoś tak], po drugie, nie warta nawet tej niemieckiej ;)
      Osobiście też szukam robota, który będzie multifunkcyjny, z dobrym silnikiem, do rozbudowy i w logicznej cenie [do 800-900 zł plus dodatki], a jak będzie miał podgrzewaną misę do drożdżowego i wagę [a są takie bez tarowania jeszcze?], to wow :)

Póki co, jestem na początku poszukiwań, ale już widzę, że nie będzie łatwo, jednak wierzę, ze znajdę, bo mojemu wielofunkcyjnemu, po 13 latach współpracy, należy się emerytura, a mikserowi orbitowemu eksmisja z powodu hałasu ;)

acha, jeszcze jedno - niezawodność TM - moja mama zajechała go w miesiąc, a serwisant oświadczył, że to nie jest sprzęt do ciężkiej pracy [codziennej] :D uśmiałyśmy się jak norki, ale fakt, naprawili dosyć szybko.
    • Gość: lj thermomix IP: *.air-net.gda.pl 30.12.13, 22:13
      mistrzu w DE on kosztuje ok 950 Eur wiec nie wciskaj kitu
    • jeepwdyzlu lata mijają a naiwni ciągle kupują.... 30.12.13, 23:31
      Zaskakujące, że ciągle znajdują się naiwni zdolni wydać 4000 zł
      Jeszcze gdyby to pudło stało w sklepie na półce i broniło się samo...
      Ale nie - sprzedają je jak wielbłądzie koce wciskając kit na "pokazach"
      I ludzie płacą - często kredytując się - jak nabywcy odkurzaczy, filtrów do wody czy garnków...
      Naiwni byli, są i będą....

jeep
    • linn_linn Re: De Longhi KCP815R i Imetec 7780 Cukò 31.12.13, 11:44
      forum.gazeta.pl/forum/w,124,94800385,148294696,Re_czy_jest_cos_podobnego_do_thermomix_.html
    • linn_linn Re: blender z funkcja gotowania 17.01.14, 16:02
      www.mediashopping.it/catalogo/casa-e-cucina/cucina/idee-pratiche-in-cucina/frulla-e-cuoce-496100-MSH-MSH_Shop-Site-WFS-it_IT-EUR.shtml
      www.poinx.it/poinx/1_Frulla_e_Cuoci_FR100_Girmi_a_54_90_Euro_Spedizione_Compresa-0-0-27034#.UtlFyvvSIVk / gotuje takze na parze /
    • linn_linn Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 21.11.14, 07:17
      Moulinex wyprodukowal Cuisine Companion:
      youmark.it/rubriche/arriva-anche-in-italia-cuisine-companion-di-mulinex-ed-e-primo-serio-attacco-al-bimby-anche-sul-fronte-del-prezzo-che-e-quasi-la-meta-al-via-la-comunicazione-a-firma-publicis-grazie-a-un-50-di-b
      Cena 650 euro. Pojemnosc 4,5 litra.
    • linn_linn Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 02.10.15, 16:55
      www.lidl.de/de/silvercrest-kuechenmaschine-monsieur-cuisine-skmh-1100-a1/p203161
      • linn_linn Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 02.10.15, 17:03
        Istnieje jeszcze Cooking Chef Kenwood.
        • piegoosek Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 06.10.15, 12:05
          podobny, ale zupełnie inny ;) tylko tyle, że można w nim ugotować.. i cena bardzo zbliżona.. mnie do tego zniechęcił filmik, gdzie babeczka gotowała risotto, jak na koniec podniosła korpus z mieszadłem, ta ściekająca wszędzie skroplona woda.. katastrofa..
    • michalina38 a ja mam thermomixa - argumenty dla męża 04.11.15, 17:26
      Kilka dni temu kupiłam thermomixa, rozsypał mi się stary robot kuchenny, idą święta i miałam dylemat. jakiś czas temu była u mnie koleżanka na prezentacji i trochę mnie zaczarowała, ale cena niestety poraziła Minelo kilka miesiecy a oczarowanie sprzetem rosło wraz z co raz gorzej działajacym robotem. Do podjecia decyzji o zakupie zdecydowala peropozycja mijego meza o zmianie telewizora przed świętami "no chyba go pogieło". Thermomixa kupiłam cztery dni temu, szczęśliwa upiekłam bułeczki i zrobiłam masełko. Wczoraj mój mąż stwierdził że za takie pieniądze to może coś więcej bym zrobiła i namówił na ugotowanie zupy krez z pomidorów a córka na kurczaka w sosie brzoskwiniowym. Zrobiłam i wszyscy się oblizywali tak że powiedziałam odważnie" no dobra to dawać pomysły kto, co jeszcze chce". Dziś miałam do pracy na popołudnie, wstałam ze smokami idącymi do szkoły i wpadłam do kuchni i tak: koncentrat do zupy bo mówią że fantastyczny, upiekłam bułki (12 szt z podwójnej porcji bo znikają w zastraszającym tempie), masło - oczywiście, sok z marchwi z jabłkiem i imbirem, zupę Minestrone (nie zasmakowała mi bo zbyt słona, ale rodzina zje), sernik dla męża niedowiarka, pierogi ruskie bo uwielbiam i o godz 12 byłam w pracy. fakt, lubię robić szybko i się nie bawić.
      Do tej pory mąż głownie siedział sam przed telewizorem za podobną cenę, bo to niby dla rodziny, a moje to co, nie dla rodziny? dziś nie daruję, siadam z mężem przy serniku i oglądamy jakiś melodramat a nie boks, a co.... . Telewizor "stary" (czt. mąż) by kupił zamiennik?? chyba rzutnik do slajdów, a ja na rzutniku te ciasta do tej pory robiłam, i rączki i nóżki bolały. na jutro już się cieszę.
      • squirk Re: a ja mam thermomixa - argumenty dla męża 04.11.15, 17:44
        michalina38 napisała:

Wszystko to robię mając do dyspozycji wielofunkcyjny blender i maszynę do chleba, za obydwa zapłaciłam łącznie ca 500 zł.
        • michalina38 Re: a ja mam thermomixa - argumenty dla męża 04.11.15, 19:32
          ja też to robiłam, ale w 3 godz by mi się nie udało zupy z pierogami i ciastem, o reszcie nie wspominając, chyba że miała bym 10 rąk, na dodatek mały dostał 6 za jogurt na bioli, a melodramatu jednak nie zobaczę bo jakaś ważna walka dzisiaj. Tym bardziej się cieszę cieszę.
          • kasia-ll Re: a ja mam thermomixa - argumenty dla męża 23.11.15, 15:38
            Nie no...... To jakaś paranoja - przecież TM w przypadku ciasta czy pierogów tak samo Ci pomoże jak maszyna do chleba czy dobry blender/robot. Wyrobi ciasto, wymiesza składniki ale nie ulepi i nie ugotuje pierogów, nie wyłoży na blachę i nie upiecze sernika... I też nie zrobi tych dań na raz.....
            • piegoosek Re: a ja mam thermomixa - argumenty dla męża 23.11.15, 17:42
              a jaki robot ulepi pierogi? bo ugotowac akurat ugotuje.. i jaki na raz upiecze sernik i wyrobi ciasto na pierogi? sama chetnie taki kupie :)
    • joannawu Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 01.12.15, 22:30
      Ja jestem zadowolona ze sprzetu z Lidla SILVERCREST Monsieur Cuisine * Kitchen Tools Lidl
      www.youtube.com/watch?v=jcSZCSbhM80
      • kasia-ll Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 04.12.15, 08:32
        Od poniedziałku ma być w polskim Lidlu, ciekawe jakie będą opinie jak więcej osób wypróbuje.

piegoosek - no przecież o to mi właśnie chodzi - wmawianie że TM zrobi wszystko i to wszystko zrobi jeszcze lepiej i szybciej to gruba przesada.
        • piegoosek Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 04.12.15, 13:04
          akurat mam TM i go uwielbiam, nie używam już żadnego innego sprzętu w kuchni, typu mikser, blender, czy inne.. podsmażam w nim cebulkę, szatkuję warzywa na zupy (które gotuję w garze, bo np. chcę mieć więcej - do tej pory tarłam a tarce), zupy na 1 dzień gotuję w TM, wagi też już żadnej innej nie używam.. sama jestem w szoku, jak TM wyprł resztę urządzeń z kuchni, chociaż oczywiście i garnki i patelnie i piekarnik użytkuję normalnie :) przepisy są rewelecyjnie dopracowane - szczególnie jak używa się tzw. kostki rosołowej robionej w TM i przyprawy uniwersalnej. Oczywiście wszystko można zrobić bez TM, ale z nim wszystko jest o wiele łatwiejsze i jakieś bardziej przystępne..
        • Gość: paula Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? IP: *.centertel.pl 08.12.15, 09:47
          Kupiłam 3 dla c siebie i swoich koleżanek. A w sklepie były tylko 4 szt. Umowilysmy się ,ze tylko mój przetestujemy i tak zrobilysmy. Dziś je oddajemy, masakra jakaś. Pomyłka. Ciekzo nakłada się pokrywy bardzo ciężko zdejmuje się mise. Nie rozdrobnienie zostały marchewki na Kubusia . Nawet nie wiem jak to nazwać. Dziś do koleżanki przychodzi thermomix na okres próbny 2 tygodnik i na bank zostanie już w jej domu. Lidl się nie postarał. Nie można chyba pl zrobić thermomix 😢😢😢😢
          • Gość: michał Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? IP: 193.105.35.* 08.12.15, 09:58
            Witam,
            Do którego Lidla oddajecie i kiedy te urządzenia? Bo też bym kupił na próbę. Mogę ewentualnie prywatnie odkupić od Pani.
            • kat.pe Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 09.12.15, 21:17
              Mi się udało kupić Monsieur Cuisine (lub Lidlomixa, jak go w domu nazywamy ;) i ... jestem zaskakująco zadowolona! Chodzi prawie bez przerwy 3-ci dzień i zrobił póki co: 3 litry mleka kokosowego, 2 słoiki masła z nerkowców, ciasto czekoladowe z kremem malinowym, zupę, curry z bakłażanem, lemoniadę imbirową, 2 słoiki konfitury truskawkowej...
              Działa bez zarzutu, parametry ma jak Thermomix z tą różnicą, że nie ma wagi i interwału (obrotów wstecznych do wyrabiania ciasta na chleb np.). Cichy nie jest, ale nie huczy też jakoś straszliwie, pokrywę otwiera się dość mozolnie, ale może to kwestia wyrobienia. I to chyba tyle z mankamentów. Myje się fantastycznie łatwo, ostrza można wygodnie zdjąć, podobnie jak uszczelki. Plastik i stal, z którego są wykonane akcesoria i główny dzbanek są bardzo przyzwoitej jakości, a spodziewałam się słabej chińszczyzny.
              Póki co - zdecydowanie polecam!
          • Gość: Dominik Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? IP: *.23.ftth.classcom.pl 09.12.15, 22:47
            Chetnie go odkupie 502331071
          • Gość: zadowolona 31 Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? IP: *.play-internet.pl 10.12.15, 13:27
            Hej. Ja jestem zakochana w MC . na poczatku tez ciezko zamykalo sie pokrywe ale znalazlam na to sposob. Posmarowalam ja odrobina oliwy i bez problemu. Rozni sie tylko tym od TM ze nie ma obrotow wstecznych i interwalu a tak nawet moc ta sama . przepisy latwe i przyjemne. Zastepuje wiele urzadzen w domu. Nie piecze:-). Mam zamiar go uzywac jak najczęściej. Gwarancja 3 lata i serwis w Wawie.
            • Gość: ola Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.15, 11:04
              W którymś z przepisów z ksiazki MC rozdrabnianie na 12 obrotów, gdy w TM użyłam obrotów 12 to miałam miazge, wystarczyły 2 obroty w TM, więc tak do końca bym nie upierała się przy tym samym,że siłe ma tą samą.Ksiązki fajne.
    • Gość: Ewunia Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? IP: *.play-internet.pl 27.07.16, 13:13
      Witam, chcę kupić urządzenie podobne do termomixa. Zastanawiam się nad varmixem albo monsieur cuisine. Pomożecie w wyborze?
      • Gość: FAN MC Z LIDLA Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.16, 23:30
        Moje urządzenie MC z Lidla po 3 miesiącach użytkowania uległo awarii. Nie polecam ze względu na fatalny serwis. Odesłanie do serwisu w Niemczech oznacza conajmniej 3 tygodnie bez urzadzenia w domu, a i tak odsyłają nie naprawiony, z załącznikiem w języku angielskim z wyjaśnieniem, że zrobili wszystko aby mnie zadowolić ,ale nie znaleźli usterki i są wdzięczni.( ciekawe za co?) .Lidl nie traktuje Klientów w Polsce poważnie, z reklamacją usterki która wystąpiła po 3 minutach wyrabiania ciasta na rogaliki drożdzowe wg. przepisu z MC z obudowy silnika wydobywa się dym, popiskuje i śmierdzi palonym plastikiem, urządzenie nie wyłącza się samoczynnie więc slnik nie jest przegrzany (prawdopodobie pali się kondensator przeciwzakłóceniowy), odsyłają po raz kolejny do serwisu HOYER w Niemczech i uważają sprawę za załatwioną, a na żądanie wymiany sprzętu na wolny od wad stwierdzają , że takiego sprzętu już nie mają i mogą "z łaski" oddać gotówkę. Ogóle wrażania z kontaków z infolinią Lidla to farsa i zbywanie Klienta, a na maila odpowiadają po tygodniu. Ciekaw jestem kiedy Lidl Polska będzie musiał wycofać srzęt MC z Polski, bo jeżeli z kuchennego urzadzenia AGD w czasie pracy wydobywa się dym to dla każdego myślącego urządzenie to grozi pożarem, ale widocznie dla niemieckiego serwisu Lidla mój tok rozumowania jest zbyt finezyjny, a swoją drogą czytając forum MC w Niemczech, trakują rodaków jak przygłupów tłumacząc Klientowi któremu MC się zablokowało w trybie awaryjnym , że nieprzyjemny zapach nie jest szkodliwy i po ostygnięciu można używać MC bezpiecznie. Ja dymiącego MC nie mam zamiaru użytkować bo serwis Lidla uważa że jest to bezpieczne.
    • spodziec Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 03.07.17, 10:45
      Są , jeśli chodzi o wymienione operacje, bez programowanego gotowania, to prawie 50 raz tańsze (SilverCrest, Zelmer, Clatronic)
    • kobalt_x Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 10.07.17, 03:09
      W teście niemieckiej Stiftung Warentest wygrały 4 urządzenia. 1. Kenwood Cooking Chef KM096 (1120 Euro, od 3500 pln w googlu)-więcej potrafi i ma wiecej regulacji grubości pocięcia danych składników. 2. KitchenAid Artisan Cook Processor (970 Euro)- nadaje się dla większej rodziny. 3. Krups Prep & Cook (775 Euro) -najlepiej gotuje ale tylko dla singla. 4. Vorwerk Thermomix TM5 (1110 Euro)- wypadł słabiej w zadaniach ale jest jednak najlepszy dla laików. Chip do TM5 daje możliwość pokazywania na dotykowym ekranie krok po kroku co robić i chip zawiera przepisy z instrukcjami, które pokazuje ekran.
    • chris1970 Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 13.07.17, 14:54
      Na rynku są podobne urządzenia, ale nie do końca mają wszystkie te same funkcje co termomix. Zawsze czegoś brakuje, albo ma gorsze parametry.
    • holenka70 Re: Urządzenie podobne do Thermomixa???? 25.09.17, 11:32
      Słyszałam, że można kupić jego tańsza wersję w Lidlu. Znajoma ma oryginalny w domu, jej mąż kupił sobie jeszcze za kawalera. Nie widziałam go podczas pracy,ale opcje, które mi pokazała robią wrażenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka