Dodaj do ulubionych

urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE????

30.05.12, 12:06
Witam, zauważyłam na grouponie ofertę
shopping.groupon.pl/d-6183673-wielofunkcyjne-urzadzenie-mix-more-robot-kuchenny-thermomix
CZY KTOŚ SPOTKAŁ SIĘ Z TYM URZĄDZENIEM ???
Jak się sprawdza?
Jak serwis działa, czy jest w Polsce?
Proszę o radę, na thermomixa mnie nie stać a to jest na miarę moich możliwości :)
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 30.05.12, 12:57
      zapraszamy obok na wlasciwe forum o wyposazeniu kuchni.
      naprawde uwazasz, ze takie urzadzenie ci sie przyda?
      ja jako osoba potrafiaca gotowac i majaca w kuchni normalny markowy sprzet typu mikser brauna i dosc dobre, acz w sumie niedrogie garnki berndes w ktorych nic sie nie przypala w ogole nie odczuwam potrzeby zakupu wiatraka z grzalka.
      poza tym w niemczech kupisz za 169 euro, wiec nie daj sie naciagnac bezczelnym oszustom.
      www.yatego.com/dynamic24/p,4f919efec5a0b,49ad6885e41569_9,gourmet-maxx-9in1-multifunktions-kuechenmaschine?utm_source=gshopping&utm_medium=preisvergleich&utm_campaign=free
      • celina2010 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 30.05.12, 13:16
        Witam, jest to urządzenie na tej stornie za 169zł ale jest to urządznie POWYSTAWOWE...
        cena rynkowa w Niemczech do 399euro czyli ponad 1200zł a wiadomo ktoś importuje to musi zarobić...

chodzi mi o porównanie tego urządzenia do thermomixa czy kohersena...wydaje się to po opisie bardzo zbliżone ale ja się nie znam...
        • ania_m66 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 30.05.12, 19:29
          jesli uzywasz chrome jako przegladarki, przetlumaczy ci ten watek z pewnego niemieckiego forum na polski
          www.couchwives.de/tipps-and-tricks-im-haushalt/gourmet-maxx-9-in-1-wieder-zu-haben-36758.html
          • Gość: inn Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 chroma IP: *.centertel.pl 02.07.12, 16:27
            Droga Aniu m66,!
            Czy jako znana przeciwniczka skomplikowanych wielofunkcyjnych urządzeń kuchennych(chawła ci za konsekwencję )i osoba biegła zapewne w hochdeutch , nie mogłabyś jednak uprzystępnić nam po polsku co przypala, jak nie działa to urządzenie, bo tłumaczenie google chrome, chroma nieco w automatcznym przekładzie na polski, który brzmi tak:
            " Gourmet Maxx 9 w 1: znów mieć
            Więc przez popularne popytu Oto mały dodatkowy wątek na "Low-mix". Znowu z góry: 9 w 1 naprawdę może zrobić coś, co sprawia, że TM i, z wyjątkiem biegu wstecznego i ważenia. Z osłona tarczy jest to, że można po prostu założyć nóż do symulacji odwrotnie. Poniższe podsumowanie, mam ostatnio wysłane przez premiera, być może ona pomóc w jedną lub drugą w podejmowaniu decyzji o zakupie. Wymienione wyżej "punkty ujemne" Zauważyłem dotychczasowego przeznaczenia, ale żaden z nich denerwuje mnie osobiście tak dużo, że nie będę kupować części. Po prostu musisz też przybyć trochę i potem są także porady i wskazówki do czynienia z mniej istotnych uchybień (np. po prostu zmieszać trochę szybciej, a potem przenieść to pali się wolniej). oczywiste wady są tak daleko: - W niskich prędkościach to rozchodzi często i zrobić trochę trudno się związać koniec z końcem. - W dwóch miejscach na dnie garnka, są regularnie spalone plamy, które ssie trochę. - element grzewczy nie jest chyba szczególnie wrażliwe. Szczególnie jeżeli potrzebujesz tylko niską temperaturę, często strzela pierwszy, zresztą, na przykład, co może spowodować Schoki topi się z powrotem do spalania. Tu mam jeszcze eksperymentować, ale nie tak dużo, ewentualnie rozwiązać problem, gdybym po prostu dostosowanie się nadal niewielką liczbę stopni, jak wskazano. on ogrzewany w sumie nieco wolniej niż TM, przynajmniej dam w większości receptur, dodać jedną lub dwie minuty do czasu gotowania -. ale nie za dużo bo inaczej robi wszystko sprawia, że TM i receptury nie mają jakoś "Convert". I czasami trzeba ne step up lub kilka sekund dłużej, jeśli mała coś zrobić, ale to zawsze kwestia gustu. Ogólnie powiedziałbym, że pieniądze ma kosztować mnie, on naprawdę jest więcej niż warta (jeśli nie jest w 3 miesiące oddał ducha, nie wiem, oczywiście) - jeśli nic innego, co zaoszczędzisz na naczynia i garnki do gotowania, zawsze mnie fascynuje. "
        • Gość: marta Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.cheeloo.pl 31.05.12, 19:45
          Witam,tez wlasnie odkladalam kase na to urzadzenie bo cena na gruponie wydawal sie super-tak jak ciebie na thermomixa mnie nie stac-a niech mowi kto chce-przydatna rzecz...moja mama ma cos takiego i u niej wszytsko robilam dla dzieci-od "kubusiow" do picia,przez lody i kostki rosolowe:) nlubie gotowac,ale pracujac i wychowujac 2 dzieci ciagle brak czasu...a takie ruzadzenie znacznie skraca czas gotowania i spedzania w kuchni-dla mnie bomba! tylko dzieki kolezance sprawdzilam na niemieckich stronach i normalna cena tego urzadzenia to 250-300 euro-wiec zamowie w niemczech i zaoszczedze jeszcze wiecej:P bedzie co kupic do lodowki by potem wrzucic do Gourmeta maxx 9in1:) pozdrowionka i dzieci za info jak to sie w niemczech nazywa:) bo pod nazwa Thermo Maxx mix nix nie moglam znalezc:)
          • celina2010 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 31.05.12, 20:57
            jak możesz to podaj stronkę tej niemieckiej stronki :) z góry dzięki
            • ania_m66 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 31.05.12, 23:09
              wrzuc w google.de , po co sie kims wyreczac? masz przeciez ten sam internet i tego samego szukaja.
              wszystko wypluwa przeciez.
          • Gość: misio Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: 195.117.184.* 08.11.12, 15:57
            Ludzie nie dajcie się oszukiwać. Ten Chiński bubel Thermo maxx Mix & More 9w1, którego cenę wyjściową naciągacze ustalają na 3999 a później łaskawie proponują 1699 tak naprawdę w Polsce kosztuje 999zł a w Niemczech niecałe 200EU ale to i tak za dużo za zabawkę. To coś jest bardzo awaryjne. Psuje się bez jakiegokolwiek powodu. Pracując bez żadnego obciążenia, mieszając czy gotując 1.5 litra rzadziutkiej zupki potrafi się spalić, urwać się może gwint mocujący nóż, wyłączyć bez powodu sygnalizując przeciążenie kiedy jedynym obciążeniem jest mieszanie zupki. Wiem bo dałem się nabrać i mam to cudo, które już po raz kolejny stoi od kilku dni nieczynne i czeka na naprawę.
            • Gość: GOŚĆ I Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 01:43
              Potwierdzam. CHIŃSKI BUBEL - dzisiaj zaraz po rozpakowaniu w trakcie próby prawie rozpadł się w rękach,wyłamał się zaczep mocujący. Elementy plastikowe wykonane z kruchego,łamliwego tworzywa. Kolejna nauczka, nie kupię już nigdy "czegoś" bez marki. Kto wie kto to produkuje, gdzie jest serwis w Polsce?
              • Gość: mHss Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.holicon.pl 21.01.14, 08:40
                Witam,
                czy jest możliwość kupienia gdzieś części takich jak noże do urządzenia Thermo Maxx Mix & More 9w1?
          • Gość: beata Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.14, 09:31
            witam.prosze mi napisac czy faktycznie jest tak słaby jak piszą w opiniach?
            • Gość: Daniel Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.dynamic.mm.pl 28.10.14, 20:53
              Nie kupuj, szkoda pieniędzy! Szybko się psuje. Jeśli planujesz zakup na dłużej wybierz coś z wyższej półki. Ja wybrałem urządzenie o nazwie speedcook, wysoka półka a cenowo wygląda ok, ze względu na polską dystrybucję.

Jeśli chcesz wyśle Ci namiary na dobrego dystrybutora, od którego sam kupiłem, na pewno da jakiś rabat.
              • Gość: Anita Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.enn.lu 29.10.14, 14:20
                Jak mozna to poprosze o namiary na jakiegos uczciwego sprzedawce.
                anita.namyslowska@gmail.com
    • Gość: szymka Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.cheeloo.pl 05.06.12, 18:06
      kochana na allegro jest to urzadzenie pod nazwa thermo maxx mix za 999zl!ja juz kupilam:)czekam na przesylke!
      • Gość: ula Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: 77.252.180.* 13.07.12, 22:40
        I jak się sprawdza to cudo?
        • Gość: tomek Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.cheeloo.pl 31.08.12, 19:25
          kupilem to uzadzenie zonie i to byl bald-pierwszy egzemplarz zepsul sie po miesiacu,drugi nowy zepsul sie przy pierwszy uzyciu...towar to podroba-nie gotuje jak powinno-zupe zeby ugotowac trzeba 45minut! gwint na ktory s anekrecone ostrza szybko sie wyrabia i koniec-po uzywaniu...zamiast zeoic zonie przyjemnosc to uzeralama sie ze sprzedawca o zwrot pieniedzy za ten bubel!odradzam-co by ktos nie myslala ze to takie wspaniale urzadzenie-bo ja tez tak myslalm do momentu jak sie nie zepsulo pierwszy raz,a potem drugi model kolejny raz...
    • vik.cia Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 11.07.12, 10:56
      Dostałam od męża w prezencie to urządzenie i wściekam się bo nie umiem się nim obsługiwać.Gdzie mogę otrzymać jakąś prostą książkę z przepisami przystosowanymi do obsługi tego robota.Umiem bardzo dobrze gotować i nie tylko ale urządzenie to wyższa szkoła gotowania.
      • Gość: vik.cia Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 11:31
        Witaj,
        jestem zainteresowana zakupem tegoż sprzętu i chciałabym porady wiarygodnej co do jakości i użytkowania -czy warto wydać na to kasę ? TM 31 jest super ,ale niestety ta kasa - to mniej kosztuje ,ale czasami tanio znaczy drogo - Ty masz go już 2 miesiace wiec liczę na wiarygodną opinie i radę .
        Pozdrawiam
        Iwona
        • Gość: xyz Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: 195.117.184.* 20.11.12, 14:20
          urządzenie thermo maxx mix 9 w 1 jest kiepską i awaryjną zabawką. Nie jestem za przepłacaniem kilku tysięcy za TM czy SC ale tym bardziej nie warto wydawać 999zł (najniższa cena na allegro za Thermo maxxa) To cudo jest chińskim bublem, który niektóre funkcje ma wpisane na wyrost. Na pewno nie zrobi ciasta (mimo że ma taką funkcję) bo używając nawet 250 gr mąki (wg przepisu z TM 700g) po 2 minutach potrafi odpaść śruba mocująca nóż albo urządzenie się przegrzeje i zatrzyma. Chyba że ktoś chce robić rzadkie ciasto na chleb ze 100 gr mąki i 1 litra wody albo używać tego "robota" do gotowania rzadziutkich zupek(nie za długo bo po 30 minutach może się przegrzać). Urządzenie jest dobre do miksowanie soczków i podobnych delikatnych czynności ale do tego można sobie nabyć dobry sprzęt za 100 - 200zł
        • Gość: super maxx mix Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.12, 21:13
          nie warto wydawać 999 za bardzo kiepski sprzęt który funkcje ma wpisane na wyrost. urzadzenie jest awaryjne i bardzo słabe. pozornie jest podobne do TM (pojemność 2l, obroty noża, grzanie, wyrabianie ciasta itp ale to tylko pozory. nie da się wyrobić ciasta wg przepisu TM. np tam gdzie w TM należy i można użyć 500g w tym urzadzeniu ryzykowne jest użycie 200gram bo może się spalić albo rozsypać a na pewno po minucie się zatrzyma sygnalizując przeciążenie. Chyba ze ktoś lubi zabawę i robienie chleba z 50 gram mąki ale lepiej wtedy pójść do sklepu z zabawkami i coś podobnego w cenie 80 - 100 zł można sobie kupić
    • Gość: Kris Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.12, 14:09
      Na portalu reklamacyjny Tekst linka ukazała się reklamacja na temat tego sprzętu.
      Więcej szczegółów:
      Tekst linka
      • ania_m66 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 25.09.12, 14:39
        usilowalam to wytlumaczyc celince jak rolnik krowie cztery miesiace temu :)))
        • Gość: gosc Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.fluidata.co.uk 01.02.13, 11:07
          Nie probowalas wytlumaczyc celince, ze to bubel, tylko generalnie mowilas, ze dobra kucharka nie potrzebuje takich sprzetow - to bardzo zarozumiale i niemile z twojej strony
    • Gość: Tomasz Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 15:23
      Nie dajcie się nabrać!!! To nie jest urządzenie warte Waszego czasu i pieniędzy. Marna podróbka Thermo Mix'a firmy Vorwerk. Niestety oryginał firmy Vorwerk kosztuje bagatela 3000 złotych więc próbują wcisnąć 'tańsza' chińską podróbę. Każdy zakup warto wcześniej sprawdzić w internecie. Czytajcie opinie ludzi którzy dali się oszukać. Pełno jest teraz prezentacji wspaniałych garnków czy cudownych robotów których wartość nie przekracza 1/5 oferowanej przez sprzedawce ceny. Pozdrawiam.
      • Gość: Aneta Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.fluidata.co.uk 01.02.13, 11:23
        Thermomix jest faktycznie drogi i rozumiem, ze cena zwala z nog. Mam TM21 od ponad 11 lat, kupilismy go z mezem tuz po slubie, uznajac to za dobra inwestycje, i faktycznie tak bylo, nie wiem jak jest teraz, ale wtedy kupilismy go na raty. Przez caly ten czas swietnie pracuje, nie pospul sie ani razu, a robie w nim mnostwo rzeczy, najczesciej uzywam go do mielenia, miksowania, szatkowania, przygotowania ciast, czasem tez gotuje w nim zupy, etc., bardzo pomaga i przyspiesza prace w kuchni, np. surowke z czerwonej kapusty robi doslownie w kilka sekund, dluzej zajmuje jej wyjecie na talerz niz zrobienie, dlatego nie zgodze sie z ktoryms z powyzszych postow, ze wystarczy dobrze gotowac, miec dobry mikser i cos tam jeszcze. Szkoda, ze nie obiera ziemniakow:). Po tych wielu latach moj thermomix 'cierpi' na dwie rzeczy, ktore jakos sa powiazane, pokrywka czasem sie nie domyka (ale wtedy TM piszczy i nie startuje, wiec nie mozna go uzyc, super zabezpieczenie), zamkniecie pokrywki jest polaczone z bolcem u podstawy themrmomixa i on juz sie troche wyrobil. Druga sprawa, to waga, czasem nie chce sie zresetowac, ma to jakis zwiazek z domykaniem pokrywy, wspomniany wczesniej bolec powinien dociskac metalowy pojemnik do czujnika z waga, a czasem tego nie robi, wiec zamknieta pokrywe musze czasem obciazyc talerzem, zeby waga sie uruchomila. Niestety waga u mnie nie dziala przy zdjetej pokrywie (a powinna i kiedys dzialala), wiec jest to dla mnie sporym minusem, ale jakos sobie radze, a po tylu latach nie mam do TM21 o to pretensji :). Ja polecam i jesli ktos ma problem z uzbieraniem gotowki, to moze trzeba zrobic impreze urodzinowa, zaprosic duzo gosci i poprosic o wolne datki na ten cel :)
        • Gość: Ewa Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 01.02.13, 20:45
          Ja również używam Thermomixa oryginalnego od ok. 15 lat. Jedyne co robiłam to wymiana noża. Również z wagą jest problem, żeby ważyć muszę użyć dodatkowego ciężaru i wtedy się restartuje i działa. OJJ co ja bym zrobiła bez niego. Widzę po opiniach, że kupując drugiego, nie ma nad czym się zastanawiać,
          • Gość: J Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.183.213.231.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.02.13, 22:26
            Waga w waszych thermomixach wymaga kalibracji (jeśli ciężar, który trzeba dołożyć, żeby się wyzerowała jest niewielki - czasem uprzejmy serwisant zrobi to gratis). Przy większych dociążeniach może być konieczność wymiany wagi. Koszt naprawy jest stosunkowo niewielki. Proponuję skontaktować się z firmowym serwisem.
          • Gość: Asia Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 09:25
            Również jestem posiadaczką ThermoMix'a firmy Vorwerk ale nowszej wersji i dopiera 3 lata. Jestem bardzo zadowolona, sprzęt działa bez zarzutu, mieli, rozdrabnia, ubija, wyrabia ciasta, można w nim przyrządzać zupki i musy dla małych dzieci (na pewno zdrowsze niż kupcze), soki przecierowe, i wiele wiele innych potraw, przypraw, itp. bardzo skraca czas spędzony w kuchni.
            Rodzice mają starszy model od ponad 10 lat i również są zadowoleni. Fakt cenę ma wysoką ale... nie żałuję żadnej wydanej na niego złotówki.
    • Gość: wac Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.danmar-computers.com.pl 25.03.13, 14:16
      Zakupiłem to urządzenie w promocji na Grouponie za 850 zł i działa znakomicie. Używam już ponad 9 miesiący i się nie zepsuło (wbrew różnych opini że się po jednym użyciu zepsuje). Wszystkie dania mogę przygotować jak w Thermomixie za 4000 zł a kwota jaką wydałęm to tylko 850 zł. Wszystkie te fora to widzę głównie sprzedawcy z firmy Voreverk nie ma rzetelnych opini.
      • andziulek2016 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 02.02.16, 16:26
        Cześć, kupiłam też to urządzenie ale w niemczech i instrukcja też po niemiecku. Mógłbyś przesłać mi instrukcje po polsku? Tyle w nim części,że można się pogubić.
    • Gość: Ilona Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: 91.244.218.* 26.03.13, 22:22
      Krótko, też zafascynowana ceną byłam gotowa kupić sprzęt. Wasze opinie jednak przekonały mnie - i rezygnuję z zakupu Maxxa w imię zasady "że biedny płaci więcej", wolę sprawdzony sprzęt TM lub SC.
      • Gość: polo09 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.krakowskiinternet.pl 31.03.13, 10:09
        Prawie dałem się zwieść megapromocji z grupona, ale wrzuciłem w google i okazało się,
        że 999 zł to żadna okazja. Nie wiem jak działa, bo nie kupię :)
    • Gość: damian Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.play-internet.pl 13.10.13, 16:22
      Urządzenie to szybko się popsuje, nikt Panu tego nie naprawi, stwierdzą że gwarancja tego nie obejmuje. Polecam speedcook lepszy jakściowo od thermomixa (bo jest on przereklamowany) poza tym świetny ma serwis. W razie co znam srzedawcę który daje ciekawe rabaty.
      • Gość: aneta Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? IP: *.ip.telfort.nl 01.11.13, 13:56
        tez zastanawialam sie nad kupieniem maxx mix ale jakos sceptycznie podchodze do kupowania preze groupon. ostatnio duzo myslalam nad thermomixem ale teraz (pierwszy raz) slysze o speedcook-u wiec moze i to jest opcja dla mnie. jak ktos ma ciekawa oferte to jest duza szansa ze skorzystam.
    • kumakk Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 14.10.13, 11:42
      też mam od niedawna speedcooka i jest fajny. Buczy i skacze, ale bardzo przydatny. No i polska myśl techniczna :)
      Sporo funkcji mi się nakłada na możliwości kiciusia (Kitchen Aid), ale jednak ogólnie się uzupełniają, nie wykluczają.
    • pazoor-0987 Re: urządzenie Thermo Maxx Mix & More 9w1 OPINIE? 23.08.16, 21:03
      Ma ktoś instrukcje obsługi po polsku do gourmetmaxx 9 in 1 będę bardzo wdzięczny? Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka