Dodaj do ulubionych

Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostrożnie!

23.06.12, 18:54
Witam,
Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu informacji na temat tej firmy i jak widzę, nie znalazłam nic co by mnie interesowało.
Poza faktem, że sprzedają urządzenia do kuchni - notabene cholernie drogie i jakichś fragmentarycznych zachwytów nad produktem - który nie jest zły bo sama dałam się naciąć, ale używam.
interesuje mnie, że nikt się nie pochwalił, że został delikatnie mówiąc "wmanewrowany" w podpisanie aneksu do umowy - z którego powodu czuję ogromne rozgoryczenie

Wszystko wygląda w ten sposób: przyjeżdża sprzedawca, robi pokaz, wszystko klasycznie - potem umowa, jakieś prezenty - myślałam, ok, zobaczymy co to jest.
Umowa jak umowa - normalka - prośba o podpisanie, potem drugi papier pod nią - na pytanie a co to jest? - Pan odpowiedział, że potrzebuje tego do wystawienia faktury, to ok, jest i podpis.

Niby znamy swoje prawa, ale nie sądziłam, że można podsuwać komuś aneks do umowy w którym nieświadomie zgadza się na rezygnację z możliwości anulowania umowy w ciągu przysługujących klientowi 10 dni, jak i możliwości zwrotu towaru na podstawie tego, że jest niebezpieczny itd.- czyli została nam odebrana możliwośc wyboru po wyjściu sprzedawcy.

Przestrzegam przed podpisaniem aneksu do umowy
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.tbs-net.rekin.net 25.06.12, 13:21
      to jest normale, że jak zakupujesz jakikolwiek przedmiot na potrzeby działalności gospodarczej to nie masz mozliwości zwrotu. Pytanie po co to kupiłaś na firme.
      • Gość: kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.unknown.vectranet.pl 26.06.12, 06:46
        czyli twierdzisz, że jakby nie chodziło o fakturę, to nie byłoby aneksu?
        • kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 26.06.12, 06:52
          racja, na aneksie pisze, że jest dla przedsiębiorców ... ale chodzi mi o sam fakt, że od razu masz aneks z którego się nie możesz wycofać, - i tylko dlatego czuję się oszukana

swoją drogą ciekawe, czy osoba prywatna też nie dostaje takiego aneksu? (tylko z innym nagłówkiem)
          • Gość: olo thermocooker IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 09:08
            osoba prywatna nie może dostać takiego aneksu, ale ja rozumiem dlaczego firmy coraz częściej tak się zabezpieczają. Moim zdaniem ustawa o tym, ze możesz oddać towar w ciągu 10 dni jest niesprawiedliwa dla firm. Mam kolegę co sprzedaje odkurzacze w domu klienta i mówi, że to jest jakaś masakra co robią klienci. W ciągu kilku dni potrafią zajechać zabrudzić odkurzacz tak, że firma już nie miała co z nim zrobić. Ale u nich od jakiegoś czasu nie ma zwrotów nawet jak kupisz na osobę prywatna. Znaleźli jakiś kruczek prawny i podobno wygrali już kilkanaście spraw w sądzie. W sumie to się nie dziwię takim firma po co ludzie kupują i chcą oddać. Ja zawsze świadomie podejmuję decyzję a jeżeli popełnię bła to ponoszę konsekwencję
          • 1klient1981 [...] 04.02.14, 13:51
            Treść postu jest niedostępna.
    • 80marysia [...] 27.06.12, 15:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kitka_70 thermocooker 03.07.12, 08:12
        Proszę o kontakt na pocztę tu na forum :)
        • Gość: Patryk Tychy Przestroga IP: *.play-internet.pl 13.03.14, 21:04
          Przestroga. Mieszkam w Tychach, w 2011 r. zakupiłem urządzenie do gotowania wraz z robotem sprzątającym na prezentacji w moim domu, miałem zapłacić przelewem w ciągu 14 dni. Niestety moja sytuacja finansowa się w ciągu tych 14 dni zmieniła. Nie dokonałem przelewu, naprawdę nie miałem. Fakt, że źle zrobiłem bo nie kontaktowałem się z firmą i nie odpisywałem na pisma a kilku nie odebrałem. Po jakimś czasie dostałem pismo z informacją, że wpisali mnie do Krajowego rejestru długów olałem to tu muszę przyznać, że to był mój błąd, bo teraz nie mogę dostać nigdzie kredytu.
          Potem sytuacja się uspokoiła i przez 3 miesiące była cisza. Po jakimś czasie dostałem wezwanie do zapłaty na kwotę 88990 zł! Tak na 88990 zł. Z firmy windykacyjnej z Holandii. Odkupili mój dług z innej firmy windykacyjnej. Poszedłem do rzecznika praw konsumenta, bo na prawnika nie miałem pieniędzy i Pani rzecznik mi powiedziała, że to nie możliwe aby były takie odsetki. Mam odpisać tej firmie, ze się nie zgadam z tym i nie zapłacę. Bo nie zgodne z prawem jest to, że kupiłem coś za 4990 a muszę zapłacić prawie 20 razy więcej.
          Napisałem im pismo . Po miesiącu dostałem wyrok i nakaz zapłaty z sadu elektronicznego w Lublinie. Tu się wystraszyłem i poszedłem do prawnika w urzędzie miasta działa taki bezpłatny powiedział mi, że niestety coraz częściej się tak dzieje. Są takie firmy windykacyjne co odkupują długi (wcześniej robią wywiad środowiskowy czy warto, w moim przypadku podobno warto bo mam dom) i odsprzedają swoim firmom-córką rozsianym po Europie najczęściej dług trafia do Rosji i tam w dziwny (legalny) sposób się mnoży. Z stamtąd trafia do UE najczęściej ostatnim krajem jest Holandia tam się robi prawomocny, przez rozprawę sadową w której dłużnik nie musi brać udziału. W Polsce trafia od razu do sądu elektronicznego i od razu zapada wyrok. Jeżeli się odwołamy to dodatkowe koszty prawnik etc, ponieważ dług nie jest z Polski tylko z Holandii to sprawa odwoławcza odbywa się tam, do Polski przychodzi tylko nakaz i do komornika. Komorników tez podobno mają swoich i to skutecznych.
          Ja wszystko rozumiem ale to co się dzieje w tym kraju jest to podłe złodziejstwo oszustwo i jedna wielka banda. Teraz komornik chce mi wziąć dom po rodzicach i wystawić go na licytacje. Wiem, że zrobiłem błąd ale nie takie pieniądze. Zadzwoniłem do firmy aby im zapłacić te 4990 a oni, ze oni już dług sprzedali. Zwróciłem się z tym do telewizji ale mi odpisali, że nie zajmują się takimi sprawami. Nic tylko się powiesić.
          • Gość: Patryk Tychy Re: Przestroga IP: *.play-internet.pl 13.03.14, 21:07
            Jednym słowem płaćcie jak kupiliście ...
    • kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 28.06.12, 07:29
      Skarbówka niech się nie czepia ;)
      tu chodzi o sam fakt,
      pan który robił prezentację - pytał się co robi mój mąż - on, że firma, i często wyjeżdża, to sam powiedział, niech pan kupi na firmę ^^ to sobie odliczy VAT, podatek i już ma taniej - 1,5 kafla w kieszeni
      i co nie skusiłby się Pan skarbówka na taki argument ?
    • kitka_70 [...] 28.06.12, 09:25
      • Gość: darek Re: thermocooker IP: 213.241.124.* 29.06.12, 09:07
        dziwna sprawa ja kupiłem thermocooker też na firmę i to mam zakład pogrzebowy - dobra księgowa da rade.
        zastanawia mnie jedno, bo mam przed sobą aneks do umowy na którym wyraźnie i to normalnymi literami jest napisane w pkt 4 jasno i wyraźnie kupujący oświadcza, że został poinformowany o braku możliwości odstąpienia od umowy sprzedaży.
        Dlatego takie wpisy typu nie wiedziałam nie przeczytałam to mnie jakoś droga Pani Kitka nie przekonują to jest zwykłe czepianie. Z z drugiej strony po jaką cholerę kupujesz a później chcesz oddać
      • Gość: darek Re: thermocooker IP: 213.241.124.* 29.06.12, 09:10
        a w dzisiejszych czasach pisanie, że coś jest oszustwem bez wyroku sądowego, hmmm znam już kilka przypadków pozwów
        • kitka_70 [...] 29.06.12, 15:16
    • kitka_70 Re: thermocooker 16.07.12, 22:14
      już wcześniej był tu wrzucony link do tego forum - jak pisałam nie wnosi nic, oprócz ciekawych przepisów - a mój temat dotyczy tego, by nie dać się oszukać podpisując umowę z firmą
      • Gość: tina Re: thermocooker IP: *.1and1.pl 17.07.12, 12:49
        kitka_70
        z twoich opisów wnioskuję, że udajesz, że nie jesteś zbyt bystra
        podpisujesz coś, bo chcesz wyłudzić VAT a później ściemniasz, że nie czytałaś
        ja podpisałem umowę i tam naprawdę dużymi literami jest zapisane, że zakupiony towar nie podlega zwrotowi nie ma nic małym druczkiem i wszystko jest napisane jasno i wyraźni
        • kitka_70 Re: thermocooker 22.07.12, 00:34
          proszę czytać ze zrozumieniem i jeśli chce się wypowiadać, to czytać wszystkie posty

nie dostałam do przeczytania Aneksu - więc nie ściemniam opisałam całą sytuację - i nie rozumiem dlaczego mi próbujesz wmówić, że chcę cokolwiek wyłudzić - proszę mnie nie obrażać

a co do tego, czy jestem bystra czy nie ... notabene dziękuję za komplement ;) - to inna sprawa
    • linn_linn Re: 2000tys zl plus wat?????? n/txt 27.11.12, 06:43
    • Gość: maciek Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.tktelekom.pl 01.12.12, 21:50
      Dokładnie mam to samo, sam "Akwizytor" zaproponował mi możliwość zwrotu sprzętu w ciągu 10 dni, potem poprosił o zerwanie plomby, podłączył urządzenie by spróbować czy działa. dzwoniąc do firmy dowiedziałem się właśnie że za to przedstawienia mam zapłacić 20000zł, nawet nie wspomnieli o VAT
      • Gość: okił Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 11:55
        poczytajcie
        forum.gazeta.pl/forum/w,382,137475647,137475647.html?v=2&f=382&w=137475647&a=137475647&wv.x=2
        • kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 08.12.12, 15:33
          ja mam nauczkę i już nigdy , żaden pokaz się u mnie nie odbędzie, choćby mi złote góry obiecywali, i nie wiem jakie promocje szykowali, poczytałam wpisy na tym wątku - dziękuję za podrzucenie go, bo tak naprawdę to już nie myślę o tym - koniec z pokazami u mnie w domu - co najwyżej się przejdę na jakiegoś philipiaka odsiedzę 3 h i odbiorę darmowe bonusy :D - jeśli akurat będę miała czas :D

doradzam wszystkim podobne postępowanie, i za jakiś czas okaże się, że za drogo im te pokazy wychodzą (wynajęcie sali, darmowe produkty) w ten sposób można się ich pozbyć z rynku :)
      • Gość: gość Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.xdsl.centertel.pl 13.03.13, 14:52
        Ja miałam dokładnie taką samą sytuację, pan powiedział "zawsze ma pani możliwość zwrotu w ciągu 7 dni"- ale plomba (a raczej naklejeczka) została zerwana więc koszt 2000 zł za nic, lub droga sądowa. Tyle udało mi się wynegocjować, że urządzenie kosztowało mnie 3600 zł a nie 4551 zł. Po dwóch miesiącach użytkowania stwierdzam, że to TOSTER za 3600 zł, kompletnie nie warte swej wysokiej ceny urządzenie. Nie wiem co mnie omamiło i dałam się namówić...
        • Gość: miki mause [...] IP: *.artnet.pl 13.03.13, 22:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 02.01.13, 20:38
      Klient - jak to klient - jeden lepszy, drugi niekoniecznie, usługę zawsze należy wykonać solidnie, nawet jeśli potem trzeba czekać na kasę i kilka miesięcy :/

ale to nie wątek do dyskusji o klientach ;) a o sposobie konstruowania umów i wprowadzaniu w błąd potencjalnego nabywcy (nawet jeśli sprzedawca nieświadomie do tego doprowadzi - taką możliwość tez dopuszczam - byłam w takiej sytuacji ale wtedy chodziło o bank)
      • Gość: gosc Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 20:46
        Czy podczas pokazu przedstawiciel oferował wam również garnki niby super firmy POSSL -GRATIS?
        szukałem coś w necie o tym producencie i nic nie znalazłem:( jedynie kilka aukcji na allegro a niby miały to byc ekskluzywne garnki Uważajcie na nich.
    • Gość: Piotr Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 21:48
      UWAGA!!!Zanim podpiszecie umowe zobaczcie czy nie podpisujecie aneksu bo jest podkladany pod umowe> Sprawdzcie osobiscie czy posiadacie zdolnosc kredytowa poniewaz w firmie Lemur z Sosnowca nie przechodza zadne kredyty poczym gdy osobiscie zapytacie w banku o kredyt to nie ma problemu. aA podpisujac podlozony aneks musicie towar zaplacic gotowka bez mozliwoscii jego zwrotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 06.02.13, 15:12
        czyli nowy wymysł firmy ...
    • Gość: Ewka Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.13, 21:23
      Ja też sie naciełam. Gdy zadzwoniłam do firmy Lemur z Sosnowca z pytaniem o zwrot nieużywanego urzadzenia okazało się, że oczywiście mogę zwrócić ale muszę im zapłacić 2,500 zł bo została zerwana plomba i włączone do prądu. Oczywiście na pokazie przeciął plombę sprzedawca i on włączył do prądu gdy podpisałam umowę więc już wtedy pozbawił mnie prawa zwrotu. Nie wiem czy to legalne? Ale jestem w takim stanie zdrowia, że nie mam siły iść z tym do sądu. Najgorsze, że sprzedawca nie informuje o tym przed rozcięciem plomby tylko po fakcie i to ogólnikowo. Szkoda, że istnieją takie firmy bo to zniechęca ludzi do umawiania się na wszelkie pokazy a czasami mozna kupić coś naprawdę świetnego.
    • kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 03.03.13, 17:19
      Aniu, możliwe, że masz dobre chęci, ale u mnie tez facet jak przyniósł - to sam zerwał plombę (plombę? - rany boskie, jaką plombę - to nie była plomba, tylko zwykły nadrukowany pasek - z klejem - można taki na każdej drukarce laserowej wydrukować !!!!!)
      porządna plomba powinna być z jakimś znakiem, logo firmy, albo cokolwiek identyfikującego ją jako niepowtarzalną - idąc do sklepu po zwykłą bombonierkę spotykam się z lepszymi egzemplarzami

Pan oczywiście też podłączył do prądu.
      • Gość: anonimowa [...] IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 07:58
    • Gość: gosc Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 23:59
      Spam zgłoszony do adminów Allegro,mam nadzieję,że szybko zablokują to konto.
    • ania_m66 [...] 25.03.13, 16:22
    • Gość: Koral [...] IP: *.syrion.pl 29.05.13, 14:18
    • design2012 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 01.07.13, 11:05
      Taki zapis w umowie jest nielegalny i z mocy prawa nieważny !
      • kitka_70 Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro 13.08.13, 19:06
        tak się domyślałam, ale koniec końców, urządzenie do dzisiaj posiadam, zostało spłacone (bo wzięte było na raty)

• kitka_70 Re: sterylizacja 13.08.13, 18:23
      bardzo proszę o nie obrażanie innych - bo nie w tym celu ten watek powstał

plomba w moim przypadku została zerwana przez faceta prezentującego - i nie zostałam poinformowana, że od zachowania jej w całości zależy ewentualna reklamacja
    • kitka_70 Re: warto kupić thermomix? 13.08.13, 19:02
      ja byłam na prezentacji AMC w 2003-2004 roku, mam nawet całe nagranie ;)

nie kupiłam, szkoda mi było kasy, mój ojciec kupił, używali, byli zadowoleni, mnie wystarczył berghoff (wtedy zakupiony) i do dzisiaj używam i jestem bardzo zadowolona z jakości
    • Gość: gość [...] IP: *.cable.smsnet.pl 30.08.13, 11:05
    • Gość: magda Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.gl.digi.pl 02.12.13, 15:02
      Jak mozna sie nabrac na grilla za 4tys zl??? Wysmialam pana po pokazie.. a jak chcial numery telefonow moich znajomych to zapytalam czy wie co to jest ochrona danych osobowych.. pan probowal nas zbajerowac prezentem w postaci nozy.. ale tylko jak damy numery telefonow.. powiedzialam, zeby schowal te noze.. zawiedziony byl bardzo.
      Straszna tandeta.. kto sie na to nabiera?? no ludzie.. blagam!
    • Gość: gość gajka Re: thermocooker IP: 78.10.241.* 11.02.14, 22:58
      Popieram Panią w walce z firmą Lemur.To po prostu naciągacze.Strzeżcie się ludzie przed nimi!
    • Gość: Marcin Re: thermocooker IP: 209.17.114.* 12.02.14, 18:16
      Magdo, złe wpisy pojawiły się dokładnie wtedy, gdy pojawiła się konkurencja.
      Zobacz na ostatnie wpisy. Te same numery IP lub podobne te same podpisy.
      To nie są wpisy klientów tylko konkurencji, która z złości, że thermocooker dobrze się sprzedaje a oni sprzedają podróbki.
      Ja pracuje w firmie lemur już dobrych kilka lat i w umowie nic nie ma małym druczkiem. Ludzie Gdyby tak było to myślicie, że firma lemur miałaby certyfikat RZETELNA FIRMA? a ma! działa od 2001 roku i nie jest to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Właściciel odpowiada całym majątkiem, wiec co ryzykowałby?
      Dlaczego wszyscy ujadacze i Ci niby oszukani nie podpiszą sie imieniem i nazwiskiem dlaczego nie idą do sądu do prokuratury jak niby mają rację. Ludzie gdyby firma oszukiwała to jest tyle instytucji które mogłyby ją zamknąć a jakoś działa. A wierzcie kontroli firmy zajmujące się sprzedażą bezpośrednią maja mnóstwo
      • Gość: gość gajka Re: thermocooker IP: 78.10.241.* 12.02.14, 19:47
        Panie Marcinie !- Pan też nie podpisuje się przecież swoim nazwiskiem.Niestety, to raczej nie pisze konkurencja , tylko klienci, którzy stają się coraz bardziej świadomi swoich praw konsumenckich.
        Mały druczek w umowie to prawie 50% 2-ch stron A-4.Faktem jest,że my klienci mamy dokładnie przeczytać umowę,to nie podlega żadnej dyskusji.Jednakże jestem przekonana,że klientela Firmy to w przeważającej większości ludzie po 60 -tym roku życia,którzy są bardziej podatni na "handlowe sztuczki ",są bardziej ufni, chociaż tyle się w mediach mówi o naciągaczach,domokrążcach i krzywdach wyrządzanych ludziom w starszym wieku .Dlatego uważam,że przedstawiciele Firmy powinni myśleć nie tylko o sprzedaniu produktu,ale o uczciwym sprzedaniu produktu ! Mój nr.IP jest ciągle ten sam, bo ja ciągle jestem tą samą osobą,nie konkurencja,tylko poszkodowaną osobą, która walczy z Pana Firmą i mam nadzieje,że wygra.
        • kitka_70 Re: thermocooker 21.04.14, 09:19
          Faktem jest, że nie walczyłam z firmą, bo z góry uznałam, że nie mam szans, a może trochę wstyd przyznać z lenistwa? - bo ciąganie się po sądach nie leży w mojej naturze.

Tak jak wspomniałam wcześniej, zerwanie plomby nastąpiło przez Pana prezentującego, następnie mieliśmy włączyć urządzenie do prądu na 12 h oba te fakty wykluczają możliwość reklamacji, co posiadaliśmy na załączonym papierku.

Ale nauczka pozostała, na żadną prezentację - jakiejkolwiek firmy nie dałam się namówić i od razu telefonicznie odrzucaliśmy takie propozycje.
          Urządzenie teraz zalega u mnie w kuchni, mało przydatne jak na razie :/
          • Gość: Tomasz_Wilk thermocooker IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.14, 11:12
            witam wszystkich forumowiczów.
            Długo się zastanawiałem nad swoim wpisem tu na forum.
            Dlaczego?
            Ponieważ uważam, że fora internetowe to największy syf. Moje doświadczenie to pisanie pracy magisterskiej na ten temat. Może i niewielkie ale niestety potwierdzające rzeczywistość
            Zastanówcie się czytelnicy wszelakich forów nad pewną rzeczą.
            Kto i po co pisze na forach?
            negatywne opinie: pisze najczęściej klient, który zawiódł się z jakiegoś powodu na firmie.
            Poznasz go, bo napisze tylko raz. Niezadowolonych Klientów na forach jest najwięcej. Wiesz dlaczego?
            Bo są rozżaleni, sfrustrowani.
            Czy mają rację?
            hmm, niestety najczęściej nie mają racji.
            Skąd taki wniosek?
            Ano stąd, że w dzisiejszych czasach niezadowolonego Klienta chroni prawo i to naprawdę bardzo dobrze, są Rzecznicy Praw Konsumenta jest UoKiK, telewizja, która uwielbia pokazywać wszelkie nieprawidłowości. Gdyby jakakolwiek firma oszukiwała lub była naprawdę nierzetelna to uwierzcie mi przede wszystkim nie byłaby Firmą założoną na imię i Nazwisko właściciela, tylko spółką z o.o.
            dlaczego?
            ponieważ gdy firma jest prowadzona przez osobę prywatną (jednoosobowa działalność gospodarcza) właściciel odpowiada całym majątkiem.
            Zastanówcie się czy ryzykowałby swoim majątkiem, czy raczej założyłby sp. z o.o.
            co oczywiście nie oznacza, że mając spółkę, firmy oszukują.

pozytywne opinie: tych na forach jest stosunkowo mało, bo zadowolony klient najczęściej nie pisze. Zastanów się ile razy Ty kupiłeś jakikolwiek produkt, jesteś z niego zadowolony i wypisujesz na wszystkich forach pozytywne opinie. Nie robisz tego z prostego powodu nie chce Ci się i takie są statystyki 96,98% zadowolonych Klientów nie pisze na forach

trolle internetowe, hajterzy, etc: uff, internet daje mnóstwo możliwości. A najważniejszą z nich jest anonimowość. Dlatego na forach zawsze znajda się „życzliwi”, którzy skrytykują wszystko i wszystkich
            nie wierzysz?
            wpisz w gogle „Jan Paweł II opinie” lub „Jaruzelski opinie”
            dwie różne osoby a na żadnej z nich nie pozostawiono suchej nitki. Wszystkie wpisy anonimowe!
            A teraz wyobraź sobie.
            wpisujesz w gogle swoje nazwisko lub bliskiej Ci osoby. A tam „złodziej, oszust, kretacz, brudas, pedofil” lub wiele innych. Ty wiesz, że taki nie jesteś. Zastanawiasz się, skąd taki wpis. Nie dowiesz się bo jak? A obok Ciebie Twój sąsiad z zazdrości, z zawiści, z nienawiści i wielu innych powodów wpisuje na Twój temat niepochlebne opinie.
            ktoś inny to czyta, i myśli sobie, kto wie może i tak jest…
            jakbyś się czuł gdybyś musiał udowodnić swoją niewinność mając zszarganą opinię?
            W pracy magisterskiej badałem rzetelność forów. Założyłem fikcyjne forum z fikcyjnym produktem. Przez tydzień wpisywałem pozytywne opinie. Poprosiłem znajomych rodzinę o to samo. Po 3 miesiącach na forum było mnóstwo negatywnych wpisów. forumowicze skarżyli się na jakośc produktów, firmę, obsługę.
            Dlaczego się tak dzieje? Taka nasza mentalność…
            Dlaczego taki wpis tu na forum?
            powiem uczciwie. jestem Klientem Firmy Lemur (zadowolonym) Gdy zakupowałem urządzenie thermocooker, poproszono mnie abym jak będę zadowolony napisał swoja opinie. Było to trzy lata temu… dlaczego nie napisałem, bo mi się nie chciało. Dlaczego piszę dziś? Bo miałem awarię zepsuł mi się Thermocooker, szukałem w internecie adresu firmy i trafiłem na to forum.
            Czy kupiłbym, gdybym wcześniej przeczytał forum? gdybym nie pisał na ten temat pracy pewnie nie a to dlatego, że wcześniej wierzyłem we wszystkie opinie, fora.
            Moja rada chcesz cos kupić to kup, nie obawiaj się. Firma, która działa ponad 10 lat w dzisiejszych czasach nie może być nieuczciwa. jesteś niezadowolony idź do rzecznika, sądu.
            Nie sugeruj się opiniami innych

• Gość: ccc Re: thermocooker IP: *.play-internet.pl 26.07.15, 13:13
              Mam od 2000 roku. Dziala jestem zadowolony
              • Gość: rybka Re: thermocooker IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.15, 14:34
                a to ze strony thermocooker

Szanowni Państwo,
                Informujemy, że coraz częściej zdarzają się podróbki urządzenia THERMOCOOKER.
                Niestety w gospodarce wolnorynkowej to częste zjawisko. Firmy zajmujące się sprzedażą bezpośrednią są w szczególności narażone na wprowadzanie do obiegu towarów podrabianych.

Urządzenie THERMOCOOKER jest chronione znakiem towarowym - prawo własności przemysłowej przez Urząd Patentowy RP.
                Znak towarowy THERMOCOOKER został zgłoszony w dniu 2010-11-10 i oznaczony nr Z.377589 w Urzędzie Patentowym Rzeczypospolitej Polskiej 00-950 Warszawa Al. Niepodległości 188/192

Na temat podróbek urządzeń thermocooker od Klientów którzy je zakupili coraz częściej dostajemy wiele negatywnych opinii. Jasno Państwo wyrażacie swoje zdanie. Poniżej zamieszczamy Wasze spostrzeżenia na temat podróbek.
                ? Niska cena (od 20% do 60% wartości oryginalnego urządzenia) to jest główny powód dlaczego nieświadomi Klienci godzą się na zakup podróbki. Niestety to jest jedyny ?plus? podróbek
                ? wizualnie podobne do oryginału
                ? nie wiadome pochodzenie (często producentem są nieznane firmy w Chinach, które drogą reeksportu dostarczają swoje produkty np. do Niemiec, aby zmylić ostatecznego nabywcę)
                ? brak atestów (co może być niebezpieczne dla zdrowia i życia użytkownika w szczególności w przypadku urządzeń elektrycznych)
                ? kiepska jakość materiałów (urządzenia wręcz rozpadają się w rękach)
                ? częste awarie (w przypadku awarii musimy odesłać urządzenie za granicę)
                ? brak gwarancji
                ? brak faktury zakupu (firmy sprzedające urządzenia nie płaca podatków co jest przestępstwem skarbowym)
                ? brak obsługi serwisowej
                ? niebezpieczne dla zdrowia i życia

Przed dokonaniem zakupu podróbki zachęcamy Państwa do poniższej lektury

nieoryginalny.pl/

www.orginalneprodukty.pl/

www.gazetapodatnika.pl/artykuly/ ... a_7359.htm

www.computerworld.pl/artykuly/36 ... necie.html

www.ekonomia24.pl/artykul/689649.html

inwestycje.pl/gospodarka/Jak-wal ... 356;0.html
            • kitka_70 Re: thermocooker 01.08.15, 03:03
              Tomasz_Wilk - Podziwiam Twoją mobilizację, przeczytałam cały Twój post.
              Niestety pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą.
              1. Tak się składa, że obecnie nikt w necie nie jest anonimowy do końca. W przypadku obraźliwych opinii, wpisów, czy innego "hejtowania" można sprawę zgłosić na policje i administrator ma obowiązek udostępnić dane IP wpisujących bzdury, znajdą i wymierzą karę winowajcy - znam takie przypadki.
              2. Gdyby fakty przeze mnie opisywane były fałszywe - ten temat byłby już dawno zamknięty i usunięty - ślad by po nim może został na jakiejś 200 stronie w Google, proszę nie zapominaj, że firmy też mają swoje prawa.
              3. Sugestia, że jestem sfrustrowana mnie uraziła, rozżalona byłam, pamięć mi o tym została - jak i nauczka - i tylko dlatego postanowiłam się podzielić swoją opinią - zalecam ostrożność w podpisywaniu umowy, czy to z "Lemurem" czy każdą inną firmą działającą w podobny sposób i przede wszystkim czytanie drobnego druku
              4. Poproszę o adres stworzonego przez Ciebie forum, chciałabym się pośmiać - bo aż mi sie wierzyć nie chce, że ludzie potrafią opiniować nieistniejące produkty :) - mam nadzieję, że nadal istnieje.
              Pozdrawiam wszystkich czytających :)
    • Gość: gość gajka Re: thermocooker IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.14, 22:04
      Szanowna Pani Moniko! - trochę opacznie zrozumiała Pani mój post.Nie neguję absolutnie tego,że Pani jako młoda osoba również zakupiła thermocooker i wiem doskonale,że młodzi ludzie dokonują takich zakupów. Trudno dyskutować na temat statystyk,bo Pani również ich nie zna.Mam jednak prawo przypuszczać,że ewentualnymi poszkodowanymi /co wcale nie znaczy,że z winy firmy,bo ona wszystko robi w obliczu prawa/ są w większości przypadków ludzie starsi,którzy nie zostali doinformowani o wszystkich niuansach umowy,ludzie,którzy nie przeczytali umowy tylko ją podpisali,nie potrafią skorzystać z internetu , a tym samym nie mają możliwości przeczytania tak pouczającego postu jak np.Pani post. Postów nie piszę jako osoba anonimowa,bo moje dane są podane do wiadomości właściciela forum.Piszę jako osoba poszkodowana - raz z powodu swojej głupoty,a drugi raz z powodu przeszkód jakie firma robi mi w sprawie rozwiązania umowy i zwrotu NIEUSZKODZONEGO,SPRAWNEGO i NIEUŻYWANEGO SPRZETU.Wszystkie instytucje,które mi Pani wskazuje już odwiedziłam.Są bardzo życzliwe dla mnie, ale niestety nie mają narzędzi prawnych do radykalnego załatwienia sprawy,Dlatego też sprawa najprawdopodobniej skończy się w sądzie.Nie potrafię Pani odpowiedzieć,dlaczego firma ma certyfikat "Rzetelna Firma",a poza tym działanie na rynku kilka lat to wcale nie tak dużo.Na dobre imię firmy pracują pokolenia.
      Ponadto powiem Pani,że to jest forum dyskusyjne.Tu mamy prawo wypowiadać się w sposób niewątpliwie przyzwoity i kulturalny ,dzielić swoimi odczuciami,które nie zawsze jednak muszą być pochlebne,ważne aby były prawdziwe i rzetelne.Moje takie są.
      Korzystam z porad prawników,więc zachęcanie mnie / bo nie śmiałbym nawet pomyśleć, ze straszenie/ do zapoznania się z art.212KK uważam za zbędne.
      Pozdrawiam serdecznie i proszę śledzić moją dyskusję,chętnie podzielę się na forum dalszymi moimi przygodami z ludzką głupotą i bezdusznością polskiego pseudo biznesu.
      • Gość: gość gajka Re: thermocooker IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.14, 22:59
        Pozwolę sobie jeszcze dopowiedzieć coś ważnego,coś co Pani , Pani Moniko , zasugerowała- "Firma posiada certyfikat rzetelności" - tak posiada,sprawdziłam.Ale to oznacza,że firma UCZESTNICZY w tym programie i certyfikat ten potwierdza,że firma nie zalega na ten moment /monitoring 24h/z żadnymi pieniężnymi zobowiązaniami wobec wierzycieli.
        Ja jestem klientem a nie wierzycielem,i nie bardzo wiem,czy akurat ten certyfikat gwarantuje mi,że klient dla tej firmy jest NAJWAŻNIEJSZY .Dziękuję Pani za sugestię,była dla mnie pouczająca,a mimo całości ambarasu gratuluję firmie chociaż tego,że sama nie ma długów.W końcu biznes się kręci.
    • Gość: Anon Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.14, 18:13
      Witam, ja również mam nauczkę co do transakcji z firmą LEMUR tak jak jest to opisane, nie można się wycofać z kupionego towaru nawet w ten sam dzień, i mimo tego, że jest nowy nieużywany, zapakowany. W umowie dużo niejasności, np. w przypadku nieudzielenia rat przez bank, trzeba wpłacić całość za thermocooker! a przecież po to się bierze na raty aby spłacać przez jakiś czas a nie w gotówce, plomba - zwykła naklejka itd. szkoda gadać. NIGDY WIĘCEJ POKAZÓW!
    • Gość: zawiedziony Re: Firma Lemur z Sosnowca i Thermocooker - Ostro IP: *.laguna.net.pl 26.03.14, 21:02
      [b]Wszystkim radzę dobrze przeanalizować sens zakupu .jest to bajer ktory mozna mieć ,ale nie za taką cenę!!!Ja dałem się omamić. Używamy "od święta". Prezenty to wielka ściema. Wczasy 7 dni w najgorszych pensjonatach.Od tego zakupu żaden domokrążca nie wejdzie juz do mojego mieszkania.[/b]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka