mamuska25
02.12.12, 14:43
Decyzję o zakupie zmywarki podjęlam po przeczytaniu wszystkich ochów i achów jakie to super urządzenie... Kupiłam BOSCH 60 cm model sms...98eu czy coś w tym stylu ;) Zużycie wody 6,5 litra (powiedzmy). Jak dla mnie to ponad 2000 zł wyrzucone w błoto. Jestem bardzo rozczarowana tym sprzętem. Mamy 4 dzieci, więc duzo jest kubków, szklanek, talerzyków... ok. Ale zeby już pomieścić wszystkie gary po obiedzie z dwóch dań to potrzebowałabym dwie takie zmywarki. Zatem cześć naczyń i tak zmywam ręcznie :( + oczywiscie mycie ręczne po sniadaniu i kolacji, bo gdybym chciała upchnąć to wszystko to albo 3 krotne mycie w ciągu dnia, albo mycie ręczne. Zmywarka na programie eco zmywa trzy godziny. Sam czas pracy przyprawia mnie o ból głowy. W dodatku jak dla mnie ten program to jakieś nieporozumienie, bo częśto muszę domywać pod bieżącą wodą, nie wspomnę o fatalnej jakosci suszenia... zatem korzystam tylko z programu garnki 70 stopni, wtedy jest szansa na względnie domyte naczynia i całkiem niezłe wysuszenie.
Ten sprzęt to porażka. W dolnym koszu zmieszczę tylko co najwyzej 4 garnki, z patelnią zawsze problem, wysokie talerze nie wchodzą w górny kosz w ogóle, muszą być w dolnym...
Ostatnio kupiliśmy zestaw talerzy w ikea... i znów zonk, bo duże talerze nie mieszcza sie nawet w dolnym koszu!!!
Dla mnie sprzęt denerwujacy. Wkurzam się, ze często muszę domywać gary pod kranem, ze źle suszy, że jest tak mało pojemna. (Szkoda, ze nie ma takich zmywarek jak lodówko-zamrażarki :) Może bym zdołała upchnąć codzienną ilosć naczyń przy sześcioosobowej rodzinie)...
No i pochłania ogrom soli :( Fakt, woda twarda jak diabli... ale podsumowując- ten sprzęt dla mnie to zadna ekonomia. Przecież za trzy godziny to tego pradu też zużyje nie mało. Srodki do zmywarki wcale nie tanie...
Kurczę, wolałam zmywać pod bieżącą wodą :)
No to się pożaliłam:) Jest ktos również niezadowolony ze swojej zmywarki?