Dodaj do ulubionych

gdzie kupić brązowe kieliszki?

IP: *.ryder.krakow.pl 13.09.04, 13:06
Może ktoś z Was wie gdzie w Warszawie można kupić kieliszki do wina w kolorze
brązu? Mam zastawę z brązowego duralexu i szukam do tego kieliszków... Z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • hania55 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 13.09.04, 13:09
      Anetko, po co brązowe kieliszki - przecież nie będzie w nich widać koloru wina.
      Kup zwykłe, proste z białego (tzn. przezroczystego szkła), możliwie
      najcieńszego.
      • babeczkaa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 13.09.04, 13:39
        tez tak sądze, nie ma jak kieliszki z bialego (czyt. przezroczytego szkła) - nie muszą pasować do Twojej zastawy, zobaczysz bedzie ok,pzodrawiam
        B.
        • qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 13:58
          Dzięki , DZiewczyny za podpowiedzi. Białe kieliszki mam, jednak chciałabym się
          tylko dowiedzieć, czy ktoś kiedyś widział brązowe. Chodzi o to, że jestem
          perfekcjonistką i chciałabym wszystkie elementy zastawy mieć w brązie - taka
          bardziej zachcianka. W końcu zupa pomidorowa tez pewnie lepiej wygląda w
          przezroczystym talerzu, ale ja chcę brązowe.
          • linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 14:05
            Znowu bedzie, ze jestem niezbyt delikatna, ale jesli jestes perfekcjonistka, to
            powinnas raczej zmienic zastawe.
          • brunosch Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 14:31
            qcharzowa napisała:

> W końcu zupa pomidorowa tez pewnie lepiej wygląda w
            > przezroczystym talerzu, ale ja chcę brązowe.

Każda zupa najlepiej wygląda w śnieżnobiałym, gładkim talerzu - podkreśla to
            kolor zupy. Przezroczysty talerz to nieporozumienie!
            • qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 20.09.04, 11:04
              Wiesz co, Brunosch, ile biustów, tyle gustów. Ja nie pytam Cię o to, co myślisz
              o kolorach zastaw, tylko podpytuję czy ktoś wie gdzie kupić brązowe kieliszki.
              Nie obchodzi mnie zdanie kogoś, kto za wszelką cenę chce narzucić swój styl. Ja
              uważam, że świetnie wygląda sałatka kolorowa w przezroczystej miseczce i to
              moje zdanie.
          • Gość: Nobullshit Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 14.09.04, 14:34
            To poszukaj kieliszków z brązową nóżką. Mówię zupełnie poważnie.
            Bywają takie połączenia kolorystyczne. Ja mam komplet kieliszków z zielonymi
            nóżkami.
    • ladyblue Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 15:34
      w sklepach Almi Dekor były takie kieliszki, różne rodzaje.
      cen niestety nie znam.
    • linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 20.09.04, 11:21
      Sprawa delikatna, co zaznaczylam. Wez to jako dobre rady: takie zastawy powoli
      znikaja z domow. Moze dlatego, ze przypominaja kryzys lat 80-tych, ale takze
      dlatego, ze do eleganckich nigdy nie nalezaly.
      • qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 13:04
        Linn_linn, może zaproponujesz mi wymianę na białą zastawę z napisem "Społem",
        albo w różowe kwiatuszki ze złotymi dodatkami. Wiesz, że gusta są różne, nie
        wiesz jak wygląda moja zastawa - wiedzą to ci, którzy u mnie byli i się
        zachwycali. Wszystko zależy od wielu czynników - jak potrafisz wszystko dobrać,
        u mnie jest ze smakiem. I tak pozostanie, bez względu na Twoje pojęcie o
        zastawie w kryzysie lat 80-tych.
        • linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 13:44
          Zaznaczylam sprawa delikatna, prawda? W domu nikt Ci nie powie: masz jeszcze te
          zastawe? Na forum, aczkolwiek delikatnie, moze sie zdarzyc. Ja jestem
          pragmatyczna. Zamiast wydawac pieniadze na kieliszki pasujace do takiej
          zastawy, zaczekalabym na wieksze i zmienila zastawe. A tak w ogole moglabym
          nawet podarowac jedna z moich... Naprawde nie jestem taka zla, jak myslisz.
          • qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 14:46
            Ależ ja nie uważam, że jesteś zła. Ja ogólnie jestem teraz pozytywnie
            nastawiona, bo w 4 miesiącu ciąży. Chodzi o to, że fajna ta zastawa, a
            kieliszki brązowe dopełnią całości. Lepiej dokupić kieliszki niż wydawać na
            całą nową zastawę. Tak w ogóle to zastawa mojej Mamy, która jest nowoczesna i
            naprawdę super sobie to wszystko urządza. Pozdrawiam cieplutko.
            • linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 14:52
              Od razu wydalo mi sie dziwne. Mlodsze osoby raczej w takich zastawch nie
              gustuja.
              • qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 14:55
                bywa, że gustują, duralex wciąż jest bardzo popularny, poza tym moja mama ma 45
                lat.
    • sagita_74 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 04.02.05, 14:58
      No ja też widziałam w Almi Decor w Krakowie. Ale dawno dość, oni raczej nie
      powtarzają kolekcji. Były bardzo drogie (za 6 wychodziło ponad 100zł) i
      absolutnie nie pasowałyby do zastawy z duralexu. Były dość eleganckie, jakoś
      nie wyobrażam sobie nakrycia w tym zestawie.
      Jeśli bierzesz pod uwagę kryterium kolorystyczne wyłącznie to nie pomogę, jeśli
      raczej ogólny styl to proponuję poszukać w sklepach krosna. Tam mają duży wybór
      na różne okazje, może jakoś uda się dopasować coś do Twojej zastawy.

Osobiście też wolę porcelanę, mam duralexowe kubki, no ale traktuję je
      pomocniczo raczej. Linn, Ty chyba jesteś w kręgach antycznych wpływów
      (Włochy??), więc zrozumiałe, że masz wyczucie decorum. Pozdrawiam ;-))
      s.
      • linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 04.02.05, 15:37
        Bez przesady. Pamietam jednak zalew Durlexu: nic innego nie bylo. Teraz mamy na
        szczescie wiekszy wybor, wiec dlaczego ograniczac sie do czegos stworzonego dla
        stolowek?
    • Gość: g Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:50
      www.witeks.com.pl/sklep.htm
      duzy wybór różności,niestety(albo raczej stety) nie kolorowych
      najwięcej w " gastronomia od a do z "(ostatnie okienko) z cenami
      • invicta1 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 07.02.05, 12:20
        apropos Witek`s kupilam kombinowany zestaw (bo na sztuki sprzedaja) wszystko z
        tej białej kwadratowej serii i te wygibasy do sosow, oliwek itd-rewelacja-jeden
        minus-ciezkie jest, ale jaki efekt:)
    • ka2 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 04.02.05, 18:10
      o swojej " miłości " do duralexu na tym forum już pisalam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=17662325&a=17673275
      a wiekiem mi bliżej do mamy Anety, to tak na zupełnym marginesie
      • siostraheli Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 05.02.05, 19:30
        w zeszlym roku bylam na bankiecie, ministrowie jacys itp, a firma cateringowa
        zaserwowala przyjecie na duraleksach i zielonych obrusach. To dopiero byla
        elegancja. PS. Kieliszki byly biale!
        • paprotka-gd Re: ministrowie 05.02.05, 22:09
          he he , jak to się mówi : z nie jednej miski jedli ?
          i takie szokujace zestawienia , duralex postawiony na zielonym obrusie nie
          są im obce , dla niektórych było może i swojsko .
          Na jakims tam koncercie w sopockiej operze zaproponowano mi alkohol przedniej
          jakości podany w szklance ! moje opory były skwitowane tak :
          - to prezydent pił z tej szkanki ! wąsów nie dostałam .
          Mój stary duralex został pare lat temu w duzej cześci wyprowadzony na
          łono natury i tam z godnością zastępuje tekturowe i plastikowe
          jednorazówki
          • siostraheli Re: ministrowie 05.02.05, 23:03
            a z moich jedza koty zewnetrzne, w kubkch mocze pedzle.
            • jottka Re: ministrowie 06.02.05, 00:03
              drakula, ufam, na porcelanie?
            • paprotka-gd Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:24
              no to ładna degradacja duralexu :) jednak uważam ,że tygryski i
              pędzelki zasługują na coś lepszego
              • jottka Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:31
                chwilke, przedmiot, z którego jada kot, zyskuje tym samym na randze i znaczeniu

innymi słowy, nie mamy tu do czynienia z degradacją, lecz uwzniośleniem
                duraleksu, aczkolwiek oczywiście koty zewnętrzne zapamiętają siostrzeheli, że
                nie podaje na porcelanie
                • paprotka-gd Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:54
                  jeśli kot akceptuje to czy wypada mi się sprzeciwiać ? tylko ozobiłabym
                  miseczki kocie decoupage , na zewnątrz , by sąsiadki skupiły uwagę na
                  zastawie dając spokój zawartości kociej michy
                  • jottka Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:56
                    emmm, kot sam potrafi zdekupażować swe naczynia, jak go najdzie ochota, w tym
                    wypadku nie uprzedzałabym faktów
                  • emka_1 Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 01:33
                    koty nie posiadaja instynktu stadnego, tak więc modom nie ulegają. do
                    dekupażowania lubią użyć kuwetki, lub w ostateczności dużej donicy:)
                    a miska ma być pełna:) moje jadają z więziennych, znaczy stalowych, bo wszelkie
                    duraleksy, pyrexy itp. przy ich inwencji błyskawicznie zamieniają sie w
                    stłuczkę. pyrexowa forma do tarty, niezliczona ilość popielniczek również:(

• Gość: pik Re: ministrowie , koty i pędzle IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 14:18
                      Koci watek - przekomiczny :))))
                • siostraheli Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 09:57
                  droga jottko, powodem, ze koty zewnetrzne nie jedza na porcelanie jest to, ze
                  ja wytlukly juz. Mialy miseczki z chinskiej porcelany (takie z przezroczystymi
                  oczkami), ale niestety nie potrafily sie z nia obchodzic, wiec teraz musza na
                  duraleksie. A Drakula je z plastikowej, ktora przyjechala z nia z ojczyzny.
          • Gość: . Re: ministrowie IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 23:45
    • monia_77 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 07.02.05, 12:15
      Brazowych kieliszkow nie widzialam nigdzie, ale widzialam niebieskie ktore z
      brazowym zestawem beda sie ladnie komponowac, tzn. ja np. bardzo lubie
      polaczenie koloru czekolady z turkusem. No wiec niebieskie widzialam w Ikei i
      GC na stoisku ze szklem.

Co sie zas dotyczy hmmm gustow, to ja scian w zyciu bym nie pomalaowala na
      pomaranczowy!!! ;-)))))
      • invicta1 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 07.02.05, 12:23
        ostatecznie stwierdzam najpiekniejszy brąz duralex jest w posiadaniu mojej
        teściowej-zżarty w białe rysy przez sól w zmywarce-cudo:)
    • Gość: g a propos brązu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:27
      Zachorowałam na ceramikę z Bolesławca na działkę.
      Zna ktoś pewne numery toto-lotka na najblizsze losowanie?:)bo z funduszami
      cienko:(

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka