Gość: Aneta IP: *.ryder.krakow.pl 13.09.04, 13:06 Może ktoś z Was wie gdzie w Warszawie można kupić kieliszki do wina w kolorze brązu? Mam zastawę z brązowego duralexu i szukam do tego kieliszków... Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania55 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 13.09.04, 13:09 Anetko, po co brązowe kieliszki - przecież nie będzie w nich widać koloru wina. Kup zwykłe, proste z białego (tzn. przezroczystego szkła), możliwie najcieńszego. Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 13.09.04, 13:39 tez tak sądze, nie ma jak kieliszki z bialego (czyt. przezroczytego szkła) - nie muszą pasować do Twojej zastawy, zobaczysz bedzie ok,pzodrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 13:58 Dzięki , DZiewczyny za podpowiedzi. Białe kieliszki mam, jednak chciałabym się tylko dowiedzieć, czy ktoś kiedyś widział brązowe. Chodzi o to, że jestem perfekcjonistką i chciałabym wszystkie elementy zastawy mieć w brązie - taka bardziej zachcianka. W końcu zupa pomidorowa tez pewnie lepiej wygląda w przezroczystym talerzu, ale ja chcę brązowe. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 14:05 Znowu bedzie, ze jestem niezbyt delikatna, ale jesli jestes perfekcjonistka, to powinnas raczej zmienic zastawe. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 14:31 qcharzowa napisała: > W końcu zupa pomidorowa tez pewnie lepiej wygląda w > przezroczystym talerzu, ale ja chcę brązowe. Każda zupa najlepiej wygląda w śnieżnobiałym, gładkim talerzu - podkreśla to kolor zupy. Przezroczysty talerz to nieporozumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 20.09.04, 11:04 Wiesz co, Brunosch, ile biustów, tyle gustów. Ja nie pytam Cię o to, co myślisz o kolorach zastaw, tylko podpytuję czy ktoś wie gdzie kupić brązowe kieliszki. Nie obchodzi mnie zdanie kogoś, kto za wszelką cenę chce narzucić swój styl. Ja uważam, że świetnie wygląda sałatka kolorowa w przezroczystej miseczce i to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 14.09.04, 14:34 To poszukaj kieliszków z brązową nóżką. Mówię zupełnie poważnie. Bywają takie połączenia kolorystyczne. Ja mam komplet kieliszków z zielonymi nóżkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 14.09.04, 15:34 w sklepach Almi Dekor były takie kieliszki, różne rodzaje. cen niestety nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 20.09.04, 11:21 Sprawa delikatna, co zaznaczylam. Wez to jako dobre rady: takie zastawy powoli znikaja z domow. Moze dlatego, ze przypominaja kryzys lat 80-tych, ale takze dlatego, ze do eleganckich nigdy nie nalezaly. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 13:04 Linn_linn, może zaproponujesz mi wymianę na białą zastawę z napisem "Społem", albo w różowe kwiatuszki ze złotymi dodatkami. Wiesz, że gusta są różne, nie wiesz jak wygląda moja zastawa - wiedzą to ci, którzy u mnie byli i się zachwycali. Wszystko zależy od wielu czynników - jak potrafisz wszystko dobrać, u mnie jest ze smakiem. I tak pozostanie, bez względu na Twoje pojęcie o zastawie w kryzysie lat 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 13:44 Zaznaczylam sprawa delikatna, prawda? W domu nikt Ci nie powie: masz jeszcze te zastawe? Na forum, aczkolwiek delikatnie, moze sie zdarzyc. Ja jestem pragmatyczna. Zamiast wydawac pieniadze na kieliszki pasujace do takiej zastawy, zaczekalabym na wieksze i zmienila zastawe. A tak w ogole moglabym nawet podarowac jedna z moich... Naprawde nie jestem taka zla, jak myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 14:46 Ależ ja nie uważam, że jesteś zła. Ja ogólnie jestem teraz pozytywnie nastawiona, bo w 4 miesiącu ciąży. Chodzi o to, że fajna ta zastawa, a kieliszki brązowe dopełnią całości. Lepiej dokupić kieliszki niż wydawać na całą nową zastawę. Tak w ogóle to zastawa mojej Mamy, która jest nowoczesna i naprawdę super sobie to wszystko urządza. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 14:52 Od razu wydalo mi sie dziwne. Mlodsze osoby raczej w takich zastawch nie gustuja. Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 22.09.04, 14:55 bywa, że gustują, duralex wciąż jest bardzo popularny, poza tym moja mama ma 45 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sagita_74 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 04.02.05, 14:58 No ja też widziałam w Almi Decor w Krakowie. Ale dawno dość, oni raczej nie powtarzają kolekcji. Były bardzo drogie (za 6 wychodziło ponad 100zł) i absolutnie nie pasowałyby do zastawy z duralexu. Były dość eleganckie, jakoś nie wyobrażam sobie nakrycia w tym zestawie. Jeśli bierzesz pod uwagę kryterium kolorystyczne wyłącznie to nie pomogę, jeśli raczej ogólny styl to proponuję poszukać w sklepach krosna. Tam mają duży wybór na różne okazje, może jakoś uda się dopasować coś do Twojej zastawy. Osobiście też wolę porcelanę, mam duralexowe kubki, no ale traktuję je pomocniczo raczej. Linn, Ty chyba jesteś w kręgach antycznych wpływów (Włochy??), więc zrozumiałe, że masz wyczucie decorum. Pozdrawiam ;-)) s. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 04.02.05, 15:37 Bez przesady. Pamietam jednak zalew Durlexu: nic innego nie bylo. Teraz mamy na szczescie wiekszy wybor, wiec dlaczego ograniczac sie do czegos stworzonego dla stolowek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:50 www.witeks.com.pl/sklep.htm duzy wybór różności,niestety(albo raczej stety) nie kolorowych najwięcej w " gastronomia od a do z "(ostatnie okienko) z cenami Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 07.02.05, 12:20 apropos Witek`s kupilam kombinowany zestaw (bo na sztuki sprzedaja) wszystko z tej białej kwadratowej serii i te wygibasy do sosow, oliwek itd-rewelacja-jeden minus-ciezkie jest, ale jaki efekt:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 04.02.05, 18:10 o swojej " miłości " do duralexu na tym forum już pisalam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=17662325&a=17673275 a wiekiem mi bliżej do mamy Anety, to tak na zupełnym marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 05.02.05, 19:30 w zeszlym roku bylam na bankiecie, ministrowie jacys itp, a firma cateringowa zaserwowala przyjecie na duraleksach i zielonych obrusach. To dopiero byla elegancja. PS. Kieliszki byly biale! Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: ministrowie 05.02.05, 22:09 he he , jak to się mówi : z nie jednej miski jedli ? i takie szokujace zestawienia , duralex postawiony na zielonym obrusie nie są im obce , dla niektórych było może i swojsko . Na jakims tam koncercie w sopockiej operze zaproponowano mi alkohol przedniej jakości podany w szklance ! moje opory były skwitowane tak : - to prezydent pił z tej szkanki ! wąsów nie dostałam . Mój stary duralex został pare lat temu w duzej cześci wyprowadzony na łono natury i tam z godnością zastępuje tekturowe i plastikowe jednorazówki Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: ministrowie 05.02.05, 23:03 a z moich jedza koty zewnetrzne, w kubkch mocze pedzle. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:24 no to ładna degradacja duralexu :) jednak uważam ,że tygryski i pędzelki zasługują na coś lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:31 chwilke, przedmiot, z którego jada kot, zyskuje tym samym na randze i znaczeniu innymi słowy, nie mamy tu do czynienia z degradacją, lecz uwzniośleniem duraleksu, aczkolwiek oczywiście koty zewnętrzne zapamiętają siostrzeheli, że nie podaje na porcelanie Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:54 jeśli kot akceptuje to czy wypada mi się sprzeciwiać ? tylko ozobiłabym miseczki kocie decoupage , na zewnątrz , by sąsiadki skupiły uwagę na zastawie dając spokój zawartości kociej michy Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 00:56 emmm, kot sam potrafi zdekupażować swe naczynia, jak go najdzie ochota, w tym wypadku nie uprzedzałabym faktów Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 01:33 koty nie posiadaja instynktu stadnego, tak więc modom nie ulegają. do dekupażowania lubią użyć kuwetki, lub w ostateczności dużej donicy:) a miska ma być pełna:) moje jadają z więziennych, znaczy stalowych, bo wszelkie duraleksy, pyrexy itp. przy ich inwencji błyskawicznie zamieniają sie w stłuczkę. pyrexowa forma do tarty, niezliczona ilość popielniczek również:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: ministrowie , koty i pędzle IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 14:18 Koci watek - przekomiczny :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: ministrowie , koty i pędzle 06.02.05, 09:57 droga jottko, powodem, ze koty zewnetrzne nie jedza na porcelanie jest to, ze ja wytlukly juz. Mialy miseczki z chinskiej porcelany (takie z przezroczystymi oczkami), ale niestety nie potrafily sie z nia obchodzic, wiec teraz musza na duraleksie. A Drakula je z plastikowej, ktora przyjechala z nia z ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 07.02.05, 12:15 Brazowych kieliszkow nie widzialam nigdzie, ale widzialam niebieskie ktore z brazowym zestawem beda sie ladnie komponowac, tzn. ja np. bardzo lubie polaczenie koloru czekolady z turkusem. No wiec niebieskie widzialam w Ikei i GC na stoisku ze szklem. Co sie zas dotyczy hmmm gustow, to ja scian w zyciu bym nie pomalaowala na pomaranczowy!!! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: gdzie kupić brązowe kieliszki? 07.02.05, 12:23 ostatecznie stwierdzam najpiekniejszy brąz duralex jest w posiadaniu mojej teściowej-zżarty w białe rysy przez sól w zmywarce-cudo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g a propos brązu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:27 Zachorowałam na ceramikę z Bolesławca na działkę. Zna ktoś pewne numery toto-lotka na najblizsze losowanie?:)bo z funduszami cienko:( Odpowiedz Link Zgłoś